Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Καρέ πρωτιάς για Ρόσμπεργκ!!

Την τέταρτη νίκη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Αυστραλίας. Ρικιάρντο-Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν το βάθρο.

Καρέ πρωτιάς για Ρόσμπεργκ!
Η πιο απρόβλεπτη σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1 ξεκίνησε! Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς, έχοντας έναν ήρεμο αγώνα, δεδομένου ότι από τον πρώτο γύρο πέρασε στην κορυφή.

Ο Γερμανός πιλότος εκκίνησε πολύ καλά, εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα του ομόσταβλού του και poleman, Λιούις Χάμιλτον, και πέρασε πρώτος, ανεβαίνοντας για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο πρώτο σκαλί του βάθρου.



Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν οι… μικροί του πρωταθλήματος. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο έβγαλε ασπροπρόσωπη τη Red Bull, τερματίζοντας τον αγώνα από τη δεύτερη θέση. Αυτό είναι το καλύτερο πλασάρισμα για τον Αυστραλό στην καριέρα του.

Η δεύτερη θέση του Ρικιάρντο, είναι το καλύτερο πλασάρισμα Αυστραλού πιλότου στην πίστα της Μελβούρνης.

Ένας ρούκι στο βάθρο!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Ο Δανός πιλότος στο πρώτο του γκραν πρι στο πρωτάθλημα της Formula 1 κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα από την τρίτη θέση.

Μάλιστα, ο ρούκι της McLaren ισοφάρισε το ρεκόρ του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος το 2007 ως ρούκι –πάλι της McLaren- είχε τερματίσει τρίτος. Ο Μάγκνουσεν έγινε ο τρίτος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 που στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα τερματίζει στο βάθρο. Οι άλλοι δύο είναι ο Χάμιλτον (3ος το 2007) και ο Βιλνέβ (2ος το 1996).

Με το καλημέρα… καληνύχτα…

Απογοητευτική ήταν η έναρξη της σεζόν για τους Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ. Και οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν λόγω μηχανικού προβλήματος, τονίζοντας πως δεν είχαν δύναμη στον κινητήρα τους.

Για τον Σεμπάστιαν Φέτελ αυτή ήταν η δέκατη εγκατάλειψη στην καριέρα του, πρώτη στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν πίσω από το τιμόνι της Red Bull. Ο Γερμανός έχει να εγκαταλείψει στο εναρκτήριο γκραν πρι της χρονιάς από το 2008, όταν έτρεχε για λογαριασμό της Toro Rosso.

Στην Αυστραλία τερματίστηκε το ρεκόρ του Φέτελ στις συνεχόμενες νίκες (εννιά).

Λόγω του κινητήρα εγκατέλειψε και ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από την πρώτη θέση, ωστόσο με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα είδε τον κινητήρα της Mercedes να χάνει τη δύναμη του. Οι μηχανικοί της ομάδας τον ενημέρωσαν να εγκαταλείψει, ώστε να σώσει τον κινητήρα.

Μπότας από άλλο πλανήτη!

Μπορεί το πρώτο γκραν πρι της σεζόν να ήταν… αναγνωριστικό και τους περισσότερους πιλότους, ωστόσο ο Βαλτέρι Μπότας φάνηκε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ο Φινλανδός πιλότος πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, κάνοντας τις περισσότερες προσπεράσεις.

Ο Μπότας δεν πτοήθηκε ακόμη και όταν στον 11ο γύρο πήγε στα πιτ με τρεις τροχούς, με το πίσω δεξί ελαστικό του να μένει στην πίστα.



Αθόρυβη Ferrari!

Με πρόβλημα στα ηλεκτρικά οι πιλότοι της Ferrari κατάφεραν να πάρουν την καρό σημαία που ήταν και ο στόχος τους για το πρώτο γκραν πρι της σεζόν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ολοκλήρωσε τον αγώνα από την πέμπτη θέση. Τρεις θέσεις πιο κάτω τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο άτυχος Μάσα...

Κάτι καλύτερο θα ήθελε ο Φελίπε Μάσα για το εναρκτήριο γκραν πρι. Ο Βραζιλιάνος πιλότος έχοντας στα χέρια του μία αρκετά ανταγωνιστική Williams κατάφερε να πραγματοποιήσει μόνο λίγα μέτρα... Ο Μάσα είχε επαφή στην εκκίνηση με τον Καμούι Κομπαγιάσι, που τον έστειλε εκτός πίστας.

Αναμενόμενη Lotus...

Κανένα μονοθέσιο της Lotus δεν κατάφερε να δει την καρό σημαία, αφού οι Παστόρ Μαλδονάδο και Ρομάν Γκροσάν αντιμετώπισαν προβλήματα με την E22. H Lotus... πληρώνει τα ελάχιστα χιλιόμετρα που έκαναν στις χειμερινές δοκιμές του πρωταθλήματος με την υποτονική της απόδοση.

Στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν οι πιλότοι έκαναν δύο πιτ στοπ. Εκκίνησαν με τη μέση γόμα -όλοι εκτός του Γκουτιέρες- και στη συνέχεια φόρεσαν τη μαλακή, η οποία έδινε περισσότερη ταχύτητα στους πιλότους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Ρικιάρντο, Red Bull
3. Μάγκνουσεν, McLaren
4. Μπάτον, McLaren
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Μπότας, Williams
7.Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Ραϊκόνεν, Ferrari
9. Βερνιέ, Toro Ross
10. Κβίατ, Toro Rosso
11. Πέρες, Force India
12. Σούτιλ, Sauber
13. Γκουτιέρες ,Sauber
14. Τσίλτον, Marussia
15. Μπιάνκι, Marussia

Εγκατέλειψαν:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Έρικσον, Caterham
3. Γκροσάν, Lotus
4. Μαλδονάδο, Lotus
5. Κομπαγιάσι, Caterham
6. Μάσα, Williams
7. Χάμιλτον, Mercedes

Αναλυτικά η βαθμολογία των πιλότων:

1. Ρόσμπεργκ, 25
2. Ρικιάρντο, 18
3. Μάγκνουσεν, 15
4. Μπάτον, 12
5. Αλόνσο, 10
6. Μπότας, 8
7.Χούλκενμπεργκ, 6
8. Ραϊκόνεν, 4
9. Βερνιέ, 2
10. Κβίατ, 1

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. McLaren, 25
2. Mercedes, 25
3. Red Bull, 18
4. Ferrari, 14
5. Williams, 8
6. Force india, 6
7. Toro Rosso, 3
Πηγή: sport-fm.gr

«Έλαμψαν» Κουφός-Καλάθης και Άντιτς!

Με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κουφό και Νικ Καλάθη οι Γκρίζλις επικράτησαν των «Σίξερς», ενώ ο Πέρο Άντιτς βοήθησε στη νίκη των Χοκς απέναντι στους Νάγκετς.

«Έλαμψαν» Κουφός-Καλάθης και Άντιτς
Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Έλληνες, Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης, στη νίκη των Μέμφις Γκρίζλις επί των Φιλαδέλφεια 76ερς με 77-103.

Ο Έλληνας σέντερ είχε 8 πόντους (4/7 δ.), οκτώ ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο λάθη σε 13 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να έχει έξι πόντους (3/4 δ., 0/2 τρ., 0/1 β.), έξι ασίστ, δύο ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και τρία λάθη σε 26 λεπτά.

Από την πλευρά του, ο Πέρο Άντιτς ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη των Ατλάντα Χοκς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς με 97-92.

Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ φώναξε «παρών» στο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα, αφού με τρίποντο εκτός ισορροπίας έκανε το 94-92 στα 41.8 δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια μάζεψε και κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ μετά την άστοχη βολή του Τζεφ Τιγκ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη «καθαρίζοντας» το ματς.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε 16 πόντους (3/4 δ., 3/8 τρ.).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, οι Ιντιάνα Πέισερς «καθάρισαν» τους Ντιτρόιτ Πίστονς με 112-104 (100-100 κ.α.) μέσα στο «Palace», κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στα μέσα της δεύτερης περιόδου με τη διαφορά να είναι στο 25 πόντους με 56-31.

Από την πλευρά τους, οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς κατάφεραν να φτάσουν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στην regular season, επικρατώντας με 101-94 στο «Verizon Center» των Μπρούκλιν Νετς.

Τέλος, οι Σικάγο Μπουλς, σε έναν αγώνα με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, επικράτησαν των Σακραμέντο Κινγκς με 94-87 στο «United Center», με τον Γιοακίμ Νοά να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις, έχοντας 23 πόντους (9/15 σ., 11 ρ., 8 ασ., 5 μπλ.). Πολύτιμος ήταν και ο Ταζ Γκίμπσον, ο οποίος στα κρίσιμα λεπτά πέτυχε επτά από τους 19 πόντους (6/9 σ., 9 ρ., 3 μπλ.) στο τέταρτο 12λεπτο με τη συμβολή δίποντου για το 90-85.

Τα αποτελέσματα τα ξημερώματα της Κυριακής

Ατλάντα Χοκς-Ντένβερ Νάγκετς 97-92

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ιντιάνα Πέισερς 104-112

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μέμφις Γκρίζλις 77-103

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπρούκλιν Νετς 101-94

Σικάγο Μπουλς-Σακραμέντο Κινγκς 94-87

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑΠηγή: sport-fm.gr

Νίκη οκτάδας για Λαμποράλ, σαρωτική η «Μπάρτσα»

Η Λαμποράλ Κούτσα πέρασε από την έδρα της Εστουντιάντες, ενώ η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Μανρέσα με 91-63.

Νίκη οκτάδας για Λαμποράλ, σαρωτική η «Μπάρτσα»
Δεύτερη σερί νίκη στην ACB, που την κρατά σε τροχιά play offs, πέτυχε η Λαμποράλ Κούτσα. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top 16 επικράτησε 87-84 της Εστουντιάντες στη Μαδρίτη. Ο Ντέιβιντ Γέλινεκ και ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο είχαν από 15 πόντους, 11 πρόσθεσε ο Τίμπορ Πλάις και 10 ο Τόμας Ερτέλ.

Η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο με 91-63 απέναντι στη Μανρέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και παραμένει στην τρίτη θέση. Ο Μάριο Χεζόνια με 26 πόντους έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τους «μπλαουγκράνα», ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σε 19:08 είχε 6 πόντους (4/4 βολές, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο). Στον ίδιο αγώνα, ο Χάρης Γιαννόπουλος σε 20:40 είχε 9 πόντους (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 20:40 για τους ηττημένους.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στην ήττα της Ομπραντόιρο από τη Σαραγόσα με 85-58 έπαιξε για 13:57 έχοντας 5 ασίστ (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο).

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:

Σάββατο 15/3

Ρεάλ Μαδρίτης-Μούρθια 102-65
Καχασόλ-Βαγιαδολίδ 84-68

Κυριακή 16/3

Σαραγόσα-Ομπραντόιρο 85-58
Εστουντιάντες-Λαμποράλ Κούτσα 84-87
Μπανταλόνα-Λαγκούν Άρο 76-65
Μπαρτσελόνα-Μανρέσα 91-63
Φουενλαμπράδα-Κανάριας 84-68
Γκραν Κανάρια-Μπιλμπάο 77-70
Βαλένθια-Ουνικάχα Μάλαγα 19:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι ξηγιέται το Αμβούργο…!!

Mόνο νίκη ήθελε το Αμβούργο κόντρα στη Νυρεμβέργη και τα κατάφερε περίφημα επικρατώντας 2-1. Μάλιστα, με το «τρίποντο» αυτό οι γηπεδούχοι ισοβάθμησαν με την αντίπαλό τους, στη μάχη για την παραμονή.

Έτσι ξηγιέται το Αμβούργο…
Σημαντικό βήμα παραμονής στη Bundesliga έκανε την Κυριακή το Αμβούργο, το οποίο επικράτησε 2-1 της Νυρεμβέργης και ισοβάθμησε με την αντίπαλό του, που από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε... κοιλιά διαρκείας.

Παρότι οι δύο ομάδες ήταν φειδωλές στη δημιουργία φάσεων και ξόδεψαν ένα ημίχρονο χωρίς φάσεις, μετά την ανάπαυλα βγήκαν με άλλον «άερα» στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Τσαλχάνογλου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για το Αμβούργο, ανοίγοντας το σκορ στο 80' με σουτάρα έξω από την περιοχή.

Στο 2-0 έπειτα από αυτογκόλ του Φράντς η Νυρεμβέργη πήγε να κάνει την κηδεία, μειώνοντας στο 90' με τον Ντρίμιτς, ενώ στο 94' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Άντλερ, έκανε μεγάλη απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Καμπάνια.


Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Παρασκευή 14/3
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 1-2
(5’ Βέρνερ – 33’, 49’ Χούντελααρ)

Σάββατο 9/3
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 1-2
(77’ Γιόγιτς-32’ Ράφαελ, 40’ Κρουζ)

Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη 1-1
(89’ Χαντ-55’ Νιντερμέιερ)

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-4
(49’ Πολάνσκι, 53’ Φιρμίνιο – 67’ Τσούπο-Μότινγκ, 73’ Σάλερ, 75’, 90+2’ Οκαζάκι)

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Βόλφσμπουργκ 1-1
(48’ Μπελαρντί – 36’ Γκουστάβο)

Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο 0-3
(49’ Στιντλ, 57’ Σλάουντραφ, 90+2’ Χάζντι)

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 2-1
(43’ Μάντζουκιτς, 52’ Σβαϊνστάιγκερ, 90+ Κίσλινγκ)

Κυριακή 10/3
Αμβούργο-Νυρεμβέργη 2-1
(80’ Τσαλχάνογλου, 86’ Φράντς (αυτογκόλ), 90’ Ντρίμιτς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ

Η επόμενη αγωνιστική (26η):

Παρασκευή 21/3
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης

Σάββατο 22/3
Σάλκε-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Στουτγκάρδη-Αμβούργο
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου

Κυριακή 23/3
Νυρεμβέργη- Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ Πηγή: sport-fm.gr

Μίλαν ξέχνα το!!

Τις ελπίδες της Μίλαν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο «έκλεψε» η Πάρμα, που διέλυσε 4-2 τους «ροσονέρι» στο «Σαν Σίρο» και χτύπησε την 5η θέση. Γκολ ο Χριστοδουλόπουλος στην ήττα Μπολόνια.

Μίλαν ξέχνα το!
Νέο σοκ για την Μίλαν. Μετά από την «τέσσερα» και τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο ήρθε νέο… καρέ αυτή τη φορά από την Πάρμα, 4-2, για την 28η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι «παρμέντσι», που αγωνίζονταν από το 6’ με παίκτη περισσότερο λόγω της αποβολής του Αμπιάτι, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκαναν τεράστιο βήμα για την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Μίλαν το «πάλεψε» και απάντησε στα γκολ του Κασάνο (9’ και 51’) με τους Ραμί και Μπαλοτέλι, όμως στη συνέχεια «κλάταρε». Ο Αμάουρι ξαναέβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους στο 78’ και στο 90+5’ ο Μπιαμπιάνι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο «Σαν Σίρο».

Από τα υπόλοιπα ματς, η Λάτσιο έφυγε με τη νίκη, 2-0, από την έδρα της Κάλιαρι, ενώ σημαντικά «τρίποντα» πήραν οι Σασουόλο (3-1 την Κατάνια) και Λιβόρνο (2-1 τη Μπολόνια). Για τους «τζιαλομπλού» μείωσε στο φινάλε (86') ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Σάββατο 15/03

Βερόνα-Ίντερ 0-2
(Παλάσιο 14’, Ζόναθαν 63’)

Κυριακή 16/03 (16:00)

Αταλάντα-Σαμπντόρια 3-0
(36’ Καρμόνα, 42’ Μποναβεντούρα, 55’ Ντένις)

Μίλαν-Πάρμα 4-2
(56' Ραμί, 76' Μπαλοτέλι - 9', 51' Κασάνο, 78' Αμάουρι, 90+5' Μπιαμπιανί)

Λιβόρνο-Μπολόνια 2-1
(46΄ Μπενάσι, 53' Παουλίνιο - 86' Χριστοδουλόπουλος)

Σασουόλο-Κατάνια 3-1
(56' Ζάζα, 62' Μισιρόλι, 89' Σανσόνε - 31' Μπεργκέσιο)

Κάλιαρι-Λάτσιο 0-2 (19΄ Λούλιτς, 69' Κεϊτά)

Φιορεντίνα-Κιέβο (21:45)
Τζένοα-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα 17/03

Τορίνο-Νάπολι (20:00)
Ρόμα-Ουντινέζε (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Σάββατο 22/03

Τορίνο-Λιβόρνο (19:00)
Κιέβο-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 23/03 (16:00)

Πάρμα-Τζένοα (13:30)
Μπολόνια-Κάλιαρι (16:00)
Ίντερ-Αταλάντα (16:00)
Σαμπντόρια-Βερόνα (16:00)
Ουντινέζε-Σασουόλο (16:00)
Νάπολι-Φιορεντίνα (19:30)
Κατάνια-Γιουβέντους (21:45)
Λάτσιο-Μίλαν (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κοινό στοιχείο ΠΑΟΚ και Άρη!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τους δύο συμπολίτες να έχουν ένα απίστευτο κοινό στοιχείο, που ο σκύλος αναδεικνύει... «Σκυλίσια Μέρα» με δυο κύπελλα Ευρώπης που κατακτήθηκαν σαν σήμερα στο μπάσκετ από Άρη και ΠΑΟΚ.
Ήταν 16 Μαρτίου 1993 όταν ο Άρης κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, δηλαδή το Κύπελλο Κυπελλούχων, κερδίζοντας στο Τορίνο τον Εφές Πίλσεν με 50-48.
Ήταν ο πρώτος τίτλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τον Σερφ να κάθεται στον πάγκο κι εκ των πρωταγωνιστών τους Γιαννάκη, Τάρπλεϊ, Ιωάννου, Μισούνοφ κ.α.
Ένα χρόνο μετά ακριβώς, πάλι σαν σήμερα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατακτούσε το κύπελλο Κόρατς νικώντας στο Μιλάνο τη Στεφανέλ με 100-91.
Στον πάγκο ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος που είχε αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν.
Προπονητής και παίκτες οδήγησαν τον ΠΑΟΚ με διπλή νίκη (75-66 στην Θεσσαλονίκη στις 9 Μαρτίου στο πρώτο ματς) στον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο με τους Πρέλεβιτς, Μπουντούρη, Κόρφα, Γαλακτερό κ.α.
Πηγή: sportdog.gr

Δώνης: «Δεν με ενδιαφέρει να πέσει ο ΠΑΟΚ»

Την απόλυτη ευθύνη έχει ο ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Γιώργο Δώνη, όπως δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός, τονίζοντας πως δεν επιδιώκει τον υποβιβασμό της πρώην ομάδας του.

Δώνης: «Δεν με ενδιαφέρει να πέσει ο ΠΑΟΚ»
Για το θέμα της δικαστικής διαμάχης του με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιώργος Δώνης, αναφέροντας πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει την απόλυτη ευθύνη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ τόνισε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην «Καθημερινή» πως δεν επιδιώκει τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως αυτή δεν τηρεί τις προθεσμίες που υπάρχουν για να πληρώνει τις οφειλές της με αποτέλεσμα να δρουν τα Αρμόδια όργανα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή δεν υπάρχουν σεβασμούς στους Έλληνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ακούστηκαν βαριές κουβέντες, πως ζητάτε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Γιατί τέτοια αντιπαράθεση;

«Πρώτον, για μένα οι τίτλοι του τύπου ότι «ο Δώνης ζητάει υποβιβασμό του ΠΑΟΚ» είναι τίτλοι για να πουλάνε. Θεωρώ ότι σε όλο το πρόβλημα η μοναδική πλευρά που δεν ευθύνεται είναι η δική μας. Είμαι ξεκάθαρος για να το καταλάβει και ο κόσμος. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αξιολογεί τον προπονητή της, άλλες φορές να τον κρατήσει, άλλες να τον απολύσει. Δεν αποφασίζει το τεχνικό επιτελείο για αυτά. Αποφασίζει η ιδιοκτησία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το εργατικό δίκαιο. Εγώ σε καμιά ομάδα, από τη μέρα που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο -και το ξεκαθαρίζω για να το καταλάβουν μία και καλή όλοι- μέχρι τη μέρα που έγινα προπονητής και μέχρι σήμερα που είμαι στον ΑΠΟΕΛ, δεν έχω μείνει σε καμιά δουλειά για τα χρήματα. Ποτέ. Θα μπορούσα να έχω κάνει διαφορετικές επιλογές και να έχω τα δεκαπλάσια. Άρα λοιπόν για εμένα αυτό που μετρά είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων που συνεργαζόμαστε».

Δηλαδή;

«Υπήρχε στον ΠΑΟΚ ένα συμβόλαιο που αναπροσαρμόσθηκε. Ο τότε ιδιοκτήτης με αγκάλιασε και με φίλησε ως ένδειξη σεβασμού σε αυτό που έκανα και δέχτηκα την αναπροσαρμογή. Όταν αποφάσισε η ομάδα, για δικούς της λόγους, να μας απολύσει, δόθηκε εντολή να παραιτηθούμε και ότι αν δεν παραιτηθούμε θα έχουμε πρόβλημα. Ξεκίνησαν διάφορα γεγονότα τα οποία γίνανε, τα οποία είναι καταγεγραμμένα. Εμάς σαν τιμ, από τη στιγμή που αποφάσισε να μας διώξει, ποτέ δεν μας φώναξε ο ΠΑΟΚ να μας πει "κύριε Δώνη, έχουμε το συμβόλαιο σας, έχετε να πάρετε σαν τιμ αυτή την αποζημίωση, μπορούμε να τα βρούμε, να πάρετε μία άλλη αποζημίωση και να φύγετε;". Ποτέ. Ο ΠΑΟΚ απλώς με αυτό που αποφάσισε, έκανε αυτό που έκανε».

Και η συνέχεια;

«Όταν πήγαμε στο πρωτοβάθμιο για να γίνει η εκδίκαση και μας προσέγγισε η πλευρά του ΠΑΟΚ μέσω του προέδρου της και των δικηγόρων, εμείς δεχτήκαμε και τότε μείωση στην κανονική μας αποζημίωση, παρότι ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι έκανε, δεν μας άφησε ποτέ να χαιρετήσουμε τους παίκτες, μας απέλυσε χωρίς κανένα λόγο και αποφασίσαμε, για να μην είμαστε στα δικαστήρια με τις ομάδες, να μειώσουμε και την αποζημίωση μας κατά 20%. Ενώ την πρότεινε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είπε "δεν θα του δώσουμε μία". Και έτσι ξεκίνησαν όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες. Η άποψή μου είναι ότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν εξαιτίας της έλλειψης σεβασμού προς τους εργαζομένους. Και όχι εξαιτίας της δικιάς μας συμπεριφοράς, διότι εμείς δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Είναι δικαίωμα να πιστεύει ο καθένας ότι ο Δώνης είναι καλός ή κακός προπονητής. Δικαίωμά του. Αλλά εάν ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να μας φωνάξει, θα ήταν ένα ζήτημα τριών λεπτών. Όλα αυτά γίνονται, θεωρώ, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είμαστε Έλληνες».

Είναι υποτιμημένοι οι Έλληνες στην Ελλάδα;

«Φυσικά. Στην Ελλάδα υπάρχει υποτίμηση προς τον Έλληνα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ανάδελφων. Εγώ αγαπάω τον τόπο, τη χώρα μου, αλλά δυστυχώς μεταξύ μας υπάρχει έλλειψη σεβασμού και πάντα του Έλληνα θέλουμε να του συμπεριφερθούμε στην Ελλάδα σαν σκουπίδι. Αυτό το αποδεικνύει και η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ απέναντί μας».

Μάλιστα, το θέμα του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ;

«Για να το ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο, αυτά δημιουργούνται γιατί υπάρχουν αρμόδια όργανα. Δύο αρμόδια δικαστικά όργανα στην Ελλάδα αποφάσισαν ότι ο λόγος απόλυσης που χρησιμοποίησε ο ΠΑΟΚ ήταν παράνομος και καταχρηστικός και τελεσιδίκησε το συμβόλαιο μας. Και να το ξεκαθαρίσουμε, εγώ ήδη το συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ το έχω δώσει στον ΠΑΟΚ ώστε να αφαιρεθεί, διότι δεν μπορώ να παίρνω χρήματα από δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ τι κάνει; Ενώ έχει συγκεκριμένες προθεσμίες να πληρώσει τα χρήματα, δεν τα πληρώνει. Και για αυτό ακολουθούνται κάποια νομικά με τη FIFA και όλα αυτά, δεν είναι θέμα Δώνη. Σε καμιά περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να πέσει ο ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί τα προβλήματα μόνος του. Και το χειρότερο είναι ότι η ευθύνη είναι 100% στην άλλη πλευρά».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή στην Εθνική Ελλάδος: «Κάποια στιγμή είπα στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ ότι θα μου αρέσει πολύ κάποιοι Έλληνες προπονητές -και δεν τον θεωρώ υποτιμητικό- να βοηθούν τον πρώτο προπονητή και ειδικά αν αυτός είναι ξένος, αν και εγώ στην Εθνική θέλω Έλληνα. Δεν έχω πρόβλημα με τους ξένους, αλλά όταν μιλάμε για Εθνική, θέλω να τα βλέπω όλα ελληνικά. Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να σκεφτώ την Εθνική. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την καθημερινή τριβή. Με τίποτα. Δεν ξέρω όταν θα μεγαλώσω τι θα γίνει».

Για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στη Φούλαμ: «Μπορεί να παίξει. Δεν είναι θέμα προσαρμογής, αλλά προπόνησης. Είναι πολύ διαφορετικός ο ρυθμός της προπόνησης, είναι διαφορετικές οι εντάσεις, είναι λογικό το πρώτο διάστημα να είναι κουρασμένος από την προπόνηση. Είναι και ομάδα που δεν έχει τη μπάλα συνέχεια και αυτό σε κουράζει περισσότερο. Έχει όμως την ποιότητα για να τα καταφέρει. Θα χρειαστεί χρόνο», απάντησε.

Ένα ντέρμπι… τελικός!!

Τη νίκη με την οποία θα καταφέρει να κάνει την… αντεπίθεσή του με στόχο την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα θα κυνηγήσει απόψε ο Άρης, ο οποίος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ένα ντέρμπι… τελικός!
Σε μία σεζόν κατά την οποία ο Άρης έχει μόλις μία νίκη, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες σε δεκατέσσερα ματς η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου θέλει κόντρα στον ΠΑΟΚ πάση θυσία το «τρίποντο» με το οποίο θα μείνει… ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχει το ματς για τους «κίτρινους», υπάρχει και εκείνο του γοήτρου, αφού οι νεαροί σε ηλικία παίκτες του έμπειρου τεχνικού έχουν την ευκαιρία να κάνουν την… αντεπίθεσή τους για να παραμείνουν στην κατηγορία, παίρνοντας τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Έχοντας στο πλευρό τους τον κόσμο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη φιλοδοξούν να πάρουν μία ιστορική νίκη, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία εν όψει της δύσκολης συνέχειας που έχουν στα εναπομείναντα ματς μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Ο κ. Παπαδόπουλος σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο με επιπλέον χαφ είναι η πρώτη επιλογή. Συγκεκριμένα, την εστία θα υπερασπιστεί ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βαγγέλη, Κύργια, Ηρακλή (ή Γιαννίτση) και Τσουμάνη.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Τσιάρας, με τους Καμινιώτη (Σουνά), Οικονομόπουλο ως εσωτερικούς μέσους και τον Τάτο σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αγκάνθο και Μανιάς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γουναρίδης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Καραγκούνης, Καραγιάννης, Βλάχος και Αγγελούδης. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Μπουγαΐδης, Μπασέτας και οι τραυματίες Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος.

Προϊστορία

Σε 53 αναμετρήσεις (μαζί με τα πλέι οφ), ο Αρης έχει 19 νίκες, ο ΠΑΟΚ 12 αλλά κυριαρχεί η ισοπαλία με 22 εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα έξι τελευταία ντέρμπι (από το εντός έδρας 0-1 στις 3/10/2010).

Στα τελευταία πέντε ματς σε «κίτρινη» έδρα
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

03/02/13 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 2-2 (5', 71' (πεν) Αγκάνθο - 2' Αθανασιάδης, 26' Καμαρά)
23/10/11 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 1-1 (3' Λαζαρίδης - 48' Παπάζογλου)
30/01/11 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
14/03/10 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 2-0 (22΄, 64΄ Κάμπορα)
25/01/09 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
Πηγή: sport-fm.gr

Αποδείξεις στο γήπεδο!

Την νίκη με την οποία θα αποδείξει την ανωτερότητά του σε σχέση με τον Άρη καλείται να πάρει ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πώς θα παρατάξει τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Γεωργιάδης.

Αποδείξεις στο γήπεδο
Σε ένα παιχνίδι που δεν θυμίζει τα ντέρμπι του ένδοξου παρελθόντος, λόγω της δυναμικής του Άρη, ο ΠΑΟΚ καλείται να φύγει με το… τρίποντο από το «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «κίτρινοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη με την οποία θα παραμείνουν «ζωντανοί» στη μάχη που δίνουν για παραμείνουν στην κατηγορία, όμως η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να επιστρέψει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (μετά την ισοπαλία του Ατρομήτου στην έδρα της Βέροιας).

Ο Έλληνας προπονητής θα παρατάξει τους «ασπρόμαυρους» με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, με τους Νάτχο και Κατσουράνη εσωτερικούς μέσους.

Την τριάδα της επίθεσης αποτελέσουν οι Λούκας, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Κίτσιου, Νίνης, Βούκιτς, Στοχ, Γεωργιάδης και Χούσεν. Εκτός έμειναν οι Λάζαρ, Μαντούρ και Λίνο.

Προϊστορία

Σε 53 αναμετρήσεις (μαζί με τα πλέι οφ), ο Αρης έχει 19 νίκες, ο ΠΑΟΚ 12 αλλά κυριαρχεί η ισοπαλία με 22 εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα έξι τελευταία ντέρμπι (από το εντός έδρας 0-1 στις 3/10/2010).

Στα τελευταία πέντε ματς σε «κίτρινη» έδρα
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

03/02/13 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 2-2 (5', 71' (πεν) Αγκάνθο - 2' Αθανασιάδης, 26' Καμαρά)
23/10/11 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 1-1 (3' Λαζαρίδης - 48' Παπάζογλου)
30/01/11 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
14/03/10 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 2-0 (22΄, 64΄ Κάμπορα)
25/01/09 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 0-0Πηγή: sport-fm.gr

Ασταμάτητος!!

Έχει πάρει φόρα για τα καλά και «καθαρίζει» έναν-έναν τους αντιπάλους του! Ο μέτριος Παναθηναϊκός πέρασε (και) απ’ τα Γιάννενα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ και φορτσάρει για το Κύπελλο.

Ασταμάτητος!
Τρίτωσε το καλό για τον Παναθηναϊκό! Μετά τον Ολυμπιακό, μετά τον Άρη, το «τριφύλλι» έκανε τη «δουλειά» του και στα Γιάννενα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ για την 29η αγωνιστική.

«Χρυσός» σκόρερ και μάλιστα με στυλ –λόγω του εναέριου σουτ που έπιασε- ο Ατζαγκούν στο 36’ κι ενώ οι «πράσινοι» έπαιξαν όσο χρειάστηκε, δίχως να φορτσάρουν και δίχως να παίξουν τόσο καλά, όσο στα προηγούμενα παιχνίδια τους!

«Ελαφρυντικό» της απόδοσης, πως την Τετάρτη ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, που αποτελεί τον φετινό μεγάλο στόχο και το μυαλό όσο 'να ναι ήταν και εκεί.

Η ομάδα του Αναστασίου έφτασε στους 56 βαθμούς, ούσα στο -3 απ’ τον Ατρόμητο και στο -2 απ’ τον ΠΑΟΚ (ματς λιγότερο) στη «μάχη» για τα πλέι οφ.

Το ματς:

Αυτό το «κλισέ» που λέει πως οι παίκτες πρέπει να «ζεσταθούν» στην αρχή; Ε, στον Παναθηναϊκό βρήκε απόλυτη εφαρμογή. Γιατί οι παίκτες του ήταν «παγωμένοι» στην έναρξη του αγώνα και λίγο έλειψε να πληρώσουν την «τρικυμία». Γιατί αν δεν ήταν ο Τριανταφυλλόπουλος να βάλει σωτήρια το τάκλιν και να εμποδίσει τον Ίλιτς να σκοράρει σε κενή εστία –έπειτα από τραγικό λάθος του Μέντες- τότε τα πράγματα πιθανώς να ήταν διαφορετικά. Οι «πράσινοι» δεν πατούσαν καλά στο πρώτο τέταρτο, ο Αναστασίου έκανε παρατηρήσεις και σιγά-σιγά μετά το 20’ άρχισαν να αποδίδουν οι «φωνές»!

Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε σε… πράσινα χέρια. Με καλή πλέον κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας κλείσει τον ΠΑΣ στα καρέ του, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει σαν… Παναθηναϊκός και να θέλει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Και λίγο πριν το μισάωρο ήρθε η πρώτη ευκαιρία για το τριφύλλι, με τον Νάνο να πιάνει «βολίδα» από μακριά, αλλά να μην μπορεί να σημαδέψει στην εστία του Βελλίδη! Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και εντείνονταν οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Και τελικά στο 36’ δικαιώθηκαν. Με τον Ατζαγκούν να πιάνει εναέριο βολέ εν κινήσει και να «εκτελεί» τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, άνοιξε το σκορ και έδιωξε λίγο απ’ το άγχος που υπήρχε, την ώρα που οι Γιαννιώτες είχαν πλέον περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι στην επίθεση.

Το «τριφύλλι» είχε αυτό που ήθελε. Και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους δεν έδειξε διάθεση να θέλει να κυνηγήσει κάτι παραπάνω, αφού το γκολ το είχε. Και ο χρόνος κυλούσε υπέρ του. Κι όποτε χρειάστηκε να επέμβει ο Καπίνο –όπως στην φάση του 68’ και τον «κεραυνό του Ίλιτς- ο νεαρός πορτιέρο δήλωσε «παρών» και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Διορθωτικές αλλαγές έκαναν και οι δύο προπονητές. Ο μεν Πετράκης για να βρει τον τρόπο να ισοφαρίσει, ο δε Αναστασίου για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Και η είσοδος του Μπεργκ στον αγώνα, έδωσε άλλο… αέρα στην επίθεση των «πρασίνων».

Και στο 77’ δεν ήθελε πολύ να «τελειώσει» το ματς και πάλι ο Ατζαγκούν. Ωστόσο το κοντινό του σουτ βρήκε στον… τοίχο ή καλύτερα στα πόδια του Βελλίδη, που κράτησε την ομάδα του στο κόλπο και διατήρησε το ενδιαφέρον για τα τελευταία λεπτά. Ένα ενδιαφέρον που τελικά έμεινε μόνο σε… φιλολογικό επίπεδο. Κι αυτό διότι η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε «δέσει» και δεν επέτρεπε καμία «εισβολή», η επίθεση του ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Καπίνο και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με τον Μπεργκ να χάνει την τελευταία μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν θέλησε να σκοράρει με στυλ, που δεν του βγήκε (σε ψιλοκρεμαστό σουτ).



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56’ Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69’ Στρούνα), Λίλα, Ντάσιος, Βίλα

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κίτσιου, Λεάντρο, Γιάκος, Ευριπίδης, Κρητικός

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (58’ Αμπέντ), Λαγός (75’ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Νάνο, Καρέλης (72’ Μπεργκ), Σίλντενφελντ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Ρισβάνης, Ντίνας Πηγή: sport-fm.gr

Ευρώπη, με… τυπικές διαδικασίες!!

Με άνετη νίκη στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Eredivisie η Φέγενορντ «καθάρισε» την Χέρενφεν και πλησίασε ένα βήμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ευρώπη, με… τυπικές διαδικασίες (video)
Με ένα σούπερ δεύτερο ημίχρονο η Φέγενορντ «καθάρισε» την Χέρενφεν και παρέμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και μετά την 28η αγωνιστική της Eredivisie.

Με τους Φόρμερ και Ίμερς να διαμορφώνουν το τελικό 2-0 στο 49’ και το 64’ αντίστοιχα, η Φέγενορντ ανέβηκε στην τέταρτη θέση, έναν βαθμό πίσω απ’ την Τβέντε και τη Φίτεσε που βρίσκονται σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Από την άλλη η Χέρενφεν, που αγωνίστηκε απ’ το 73’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κουμ, έπεσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας επτά βαθμούς πίσω απ’ την Φέγενορντ.

«Καυτή» παραμένει και η μάχη του υποβιβασμού, αφού η Νεϊμέγκεν πήρε σημαντική ισοπαλία κόντρα στην Ουτρέχτη, που κράτησε τους δεύτερους τέσσερις βαθμούς πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, η Νεϊμέγκεν που βρίσκεται στην 17η θέση, διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14/3
Καμπούρ-Βαλβάικ 3-2
(Σέπερς 17’, Μπαρτό 43’,Μανού 85’- Σκετ 21’,Μπογκέλ 66’)

Σάββατο 15/3
Φίτεσε-PSV Αϊντχόβεν 1-2
( Λαμπιάντ 18’- Λοκάντια 7’, Ντιπέι 29’)

Ντεν Χάαγκ-Γκρόνινγκεν 2-1
(Άλμπεργκ 63’,Μαλόνε 85’- Ζίφκοβιτς 78’)

Χέρακλες-Ρόντα 2-1
(Λίνσεν 43’,73’- Χούμπερτς 14’)

Τβέντε-Αλκμάαρ 2-1
(69΄Μόχταρ 90+3΄Τάντιτς-40’Μπεργκούις )

Κυριακή 16/3

Τσβόλε-Γκόου Εχέντ Ιγκλς 2-0
(45+1’ Ντροστ, 90+4’ Φερνάντεζ)

Φέγενορντ-Χέρενφεν 2-0
(49’ Φόρμερ, 64’ Ίμερς)

Ναϊμέγκεν-Ουτρέχτη 2-2
(24’ Χίγκντον, 60’ Γιάντσερ – 22’ Μπουλθούις, 45’ Τούρνστρα)

Μπρέντα-Άγιαξ (17.30)

Επόμενη 29η αγωνιστική

Σάββατο 22/3
Γκρόνιγκεν-Φίτεσε
Χέρενφεν-Ναϊνέγκεν
Αιντχόβεν-Ρόντα

Κυριακή 23/3
Αλκμάαρ-Τσβόλε

Τετάρτη 2/4
Βαλβάικ-Άγιαξ
Τβέντε-Ντε Χααγκ
Γκόου Αχέντ-Μπρέντα
Ουτρέχτη-Καμπούρ
Χέρακλες-ΦέγενορντΠηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει άμεσα η «Αγια-Σοφιά»

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκριθεί η λειτουργικότητα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ από την Γ.Γ.Α. που δίνει το δικαίωμα στον σύλλογο να προχωρήσει για τις οικοδομικές άδειες.

Τελειώνει άμεσα η «Αγια-Σοφιά»
Εν αναμονή της τακτοποίησης των γραφειοκρατικών ζητημάτων βρίσκεται η ΑΕΚ, ώστε να μπει στην τελική ευθεία το πλάνο για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της «Ένωσης» έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να μην υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», το… πράσινο φως από την Πολιτεία θα ανάψει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφού θα κατατεθεί το νομοθετικό σχέδιο, στο οποίο έχει ενταχθεί και η ρύθμιση που αφορά την «Αγια-Σοφιά» και θα έχει προηγηθεί η υπογραφή των εγγράφων από τους αρμόδιους Υπουργούς (ΥΠΕΚΑ, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών).

Την ίδια ώρα, στον «Δικέφαλο» περιμένουν την έγκριση του φακέλου καταλληλότητας λειτουργίας του γηπέδου από την Γ.Γ.Α., η οποία θα έρθει και εκείνη εντός της εβδομάδας.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ θα αποκτήσει το δικαίωμα να ξεκινήσει τα έργα για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πηγή: sport-fm.gr

«Κόλαση» στα πλέι οφ!!

Αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ έκανε ο Αιγινιακός, επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή στο ντέρμπι του Βόρειου ομίλου της Football League. «Καθάρισαν» τα Ψαχνά τον Παναιγιάλειο στο Νότο.

«Κόλαση» στα πλέι οφ!
Η μεγάλη νίκη του Αιγινιακού επί του Ηρακλή με 1-0 διατήρησε... «καυτή» τη μάχη των πλέι οφ στον Βόρειο όμιλο της Football League.

Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο σύλλογος της Κατερίνης συνεχίζει την τρελή του πορεία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και παραμένει δυνατά σε τροχιά πλέι οφ, «πιάνοντας» τον Γηραιό στους 45 βαθμούς στην τρίτη θέση. Μάλιστα, του στέρησε την… όρεξη να «κλειδώσει» από σήμερα την είσοδό του στις προνομιούχες θέσεις, κάτι που θα έκανε σε περίπτωση νίκης στο σημερινό ματς.

Πέρα απ’ αυτό, η Καβάλα αποχαιρέτησε και μαθηματικά την Football League, μετά την ήττα της με 4-1 απ’ την Κέρκυρα.

Το θρίλερ των πλέι οφ συνεχίζεται και στο Νότιο όμιλο, όπου ο Ηρακλής Ψαχνών επικράτησε με 3-0 του Παναιγιάλειου στο Αίγιο και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Σε συνδυασμό με τη νίκη του Φωστήρα επί του Πανηλειακού με 2-0 η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι… τέλους, αφού ο σύλλογος του Ταύρου με τον Παναιγιάλειο ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση, με δύο αγωνιστικές να μένουν μέχρι το φινάλε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 15/3
Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή 2-0
(31' Aθανασόπουλος, 80' Γουέλκαμ)

Γλυφάδα-Χανιά 0-1
(34' Μαραγκουδάκης)

Κυριακή 16/3
Πανηλειακός-Φωστήρας 0-2
(12' Ρουγκάλας, 38' πεν. Εμέκα)

Αστέρας Μαγούλας-Καλλιθέα 1-1
(8' πεν. Μακάρο- 10' Γκαλάν)

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών 0-3
(2' Οχάντζα, 61', 84' Τσιμότζι)

Βύζας Μεγάρων-Φωκικός 1-6
(4' Νικολέτος - 17' Παπαδημητρίου, 25', 40' Φράνγκος, 37' Θέος, 61' Τζέκος, 74' Ασίγκμπα)

Ολυμπιακός Βόλου-Επισκοπή (18.00)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 15/3
Βατανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1
(21' Βούτσιας, 46' αυτ. Δημόπουλος, 90' Αλεξίου - 49' Μπουντούρης)

Κυριακή 16/3
Αιγινιακός-Ηρακλής 1-0 (77' Κουτσοσπύρος)

Απόλλων-Ζάκυνθος 2-1
(26΄πεν. Προβατίδης, 37' Μπερτίν - 75' Οικονόμου)

Κέρκυρα-Καβάλα 4-1
(45' Καραδέμητρος, 63', 78' Κοντός, 83' Γεωργακόπουλος - 81' Μαυρίδης)

Τύρναβος-Εθνικός Γαζώρου 1-0
(90+6' Σαχινίδης)

Δευτέρα 17/3
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Νίκη Βόλου (15.00)
Πιερικός-Δόξα Δράμας (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (25η):
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 22/3
Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (15.00)
Χανιά-Αστέρας Μαγούλας (15.00)
Επισκοπή-Πανηλειακός (15.00)
Φωκικός-Γλυφάδα (15.00)
Φωστήρας-Παναιγιάλειος (15.00)
Παναχαϊκή-Βύζας Μεγάρων (15.00)
Ηρακλής Ψαχνών-Καλλιθέα (15.00)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 23/3
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Γιαννιτσών (15.00)
Εθνικός Γαζώρου-Κέρκυρα (15.00)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής (15.00)
Καβάλα-Απόλλων (15.00)
Νίκη Βόλου-Βατανιακός (15.00)
Τύρναβος-Πιερικός (15.00)
Ζάκυνθος-Αιγινιακός (15.00)Πηγή: sport-fm.gr

Σταθερά στη μέση Μονπελιέ και Μπορντό!!

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Μονπελιέ και Μπορντό, αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες αναφορικά με τους στόχους τους.
Στη μέση της βαθμολογίας έμειναν Μονπελιέ και Μπορντό μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1 στο «Μονσόν», αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο. Ο Ενρίκε στο 24’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με τον Χίλτον στο 34’ να ισοφαρίζει για το τελικό 1-1.
ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Γιουρντέν, Τιενέ, Κονγκρέ, Ντεπλάν, Χίλτον, Σανσόν, Μουνιέ (82’ Μαρτέν), Μαρβό (46’ Καμαρά), Σταμπουλί, Καμπελά, Μοντάνιο (49’ Νιάνγκ).
ΜΠΟΡΝΤΟ: Ολίμπα, Μαριάνο, Σανέ, Ενρίκε, Ορμπάν, Ρολάν (75’ Οαρό), Σερτίκ, Ποκό, Μορίς – Μπελάι, Ζούσιε (87’ Καμπουνί), Σαϊβέ.
Πηγή: onsports.gr

Ανατροπή και... Champions League!

Μεγάλη νίκη (2-1) με ανατροπή πέτυχε η Τβέντε κόντρα στην Αλκμάαρ και την φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ανατροπή και... Champions League
Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την Τβέντε κόντρα στην Αλκμάαρ.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 40', χάρη στο τέρμα του Μπεργκούις, η γηπεδούχος ομάδα έφερε τούμπα το ματς (2-1) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστής στην ανατροπή ήταν ο Τάντιτς με το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μόχταρ στο 69ό λεπτό της αναμέτρησης.

Με την νίκη αυτή η Τβέντε ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και μπορεί να ονειρεύεται την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Αταλάντ-ευτη!

Τρίτη σερί νίκη για την Αταλάντα, που συνεχίζοντας τις σταθερά καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος επικράτησε άνετα με 3-0 της Σαμπντόρια στο Μπέργκαμο.

Αταλάντ-ευτη
Σε εξαιρετικό «φεγγάρι» βρίσκεται η Αταλάντα. Για την 28η αγωνιστική επικράτησε εύκολα της Σαμπντόρια με 3-0 στο Μπέργκαμο και φτάνοντας τους 38 βαθμούς αποκτά ακόμη και δικαίωμα στο όνειρο της Ευρώπης.

Καρμόνα (36’) και Μποναβεντούρα (42’) «καθάρισαν» μέσα σε επτά λεπτά το παιχνίδι, για να έρθει στην επανάληψη ο Ντένις (55’) να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους. Πηγή: sport-fm.gr

Συντρι-βούλα…!!

Στα 11 βήματα έστησε η Λίβερπουλ τη Μαν. Γιουνάιτεντ! Με… 2/3 πέναλτι του Τζέραρντ, οι «κόκκινοι» διέσυραν τη μεγάλη αντίπαλο (3-0) και την έστειλαν με διαλυμένη ψυχολογία στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Συντρι-βούλα…
Η μέρα που η Λίβερπουλ θα διέσυρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο σπίτι της δεν ήταν παράλογο να φτάσει κάποτε. Η μέρα όμως που το κάνει κερδίζοντας τρία πέναλτι (!) μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» είναι σοβαρό δείγμα… συντέλειας!

Χωρίς καν να χρειαστούν την τρίτη εκτέλεση του Τζέραρντ (η οποία είναι και η μόνη για την οποία υπάρχουν αμφιβολίες αν προήλθε από σωστό σφύριγμα) οι «κόκκινοι» διέλυσαν 3-0 τη μεγάλη τους αντίπαλο.

Έστω κι αν εκείνη πλήρωσε πολύ ακριβά μια ανοησία του Ράφαελ (στην πρώτη παράβαση όπου έκανε χέρι στο 34’) και την… αγαρμποσύνη του Τζόουνς (που γκρέμισε τον Άλεν στο 47’).

Σημασία έχει ότι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο -που δεν θα μπορούσε να υπογράψει άλλος απ’ τον Σουάρες, με το 25ο τέρμα του στο 84’.

Κι ότι ενώ η ίδια πάει φουλ για πρωτάθλημα (εκμεταλλευόμενη την ήττα της Τσέλσι και πλησιάζοντας στους τέσσερις πόντους με παιχνίδι λιγότερο), οι πρωταθλητές πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία… για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Champions League την Τετάρτη.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Σάββατο, 15/3

Χαλ Σίτι-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(14’ Σίλβα, 90’ Τζέκο)

Έβερτον-Κάρντιφ 2-1
(59’ Ντεουλοφέου, 90’+3’ Κόουλμαν - 68’ Κάλα)

Φούλαμ-Νιούκαστλ 1-0
(68’ Ντετζάγκα)

Σαουθάμπτον-Νόριτς 4-2
(5’ Σνάιντερλιν, 57’ Λάμπερτ, 73’ Ροντρίγκες, 90’+7’ Γκάλαχερ - 85’ Ελμάντερ, 86’ Σνόντγκρας)

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ 3-1
(33’, 79’ Οντεμβίγκι, 69’ Αρναούτοβιτς - 5’ Κάρολ)

Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ 1-2
(2’ Λαμά - 52’ Σεσενιό, 85’ Μουλούμπου)

Άστον Βίλα-Τσέλσι 1-0
(82’ Ντελφ)

Κυριακή, 16/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-3
(34’ πεν, 47’ πεν. Τζέραρντ, 84’ Σουάρες)

Τότεναμ-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (31η)

Σάββατο, 22/3 (17:00)

Τσέλσι-Άρσεναλ (14:45)
Έβερτον-Σουόνσι
Κάρντιφ-Λίβερπουλ
Γουέστ Μπρομ-Χαλ Σίτι
Μαν. Σίτι-Φούλαμ
Νιούκαστλ-Κρίσταλ Πάλας
Νόριτς-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 23/3

Τότεναμ-Σαουθάμπτον (15:30)
Άστον Βίλα-Στόουκ Σίτι (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Η Άρσεναλ δεν αντέχει την πίεση»

Πεπεισμένος ότι η Άρσεναλ δεν μπορεί να χειριστεί την πίεση, όταν δεν έχει την μπάλα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Τότεναμ στο μεταξύ τους παιχνίδι, παρουσιάστηκε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

«Η Άρσεναλ δεν αντέχει την πίεση»
Την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ δεν βάζουν τα πόδια τους στη «φωτιά» εξέφρασε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ εν όψει του αποψινού ματς με την Τότεναμ.

Ο πρώην άσος των «κανονιέρηδων» και νυν των «σπιρουνών» στάθηκε στα αδύναμα σημεία της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, υπογραμμίζοντας ότι τα… χάνει όταν πιέζεται από τον αντίπαλο.

«Η Άρσεναλ είναι καλή ομάδα όταν έχει την μπάλα. Όταν δεν την έχει δεν είναι τόσο καλή. Όταν την βάζεις κάτω υπό πίεση δεν μπορεί να το χειριστεί», ανέφερε ο 30χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Εκτός από τον Φλαμινί δεν βρίσκω άλλον που να βάζει τον εαυτό του σε μια μονομαχία. Ο Ροσίσκι δεν είναι ποδοσφαιριστής τέτοιου τύπου. Ο Καθόρλα δεν αμύνεται. Ο Αρτέτα προσπαθεί να το κάνει, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά του».

Ο επιθετικός από το Τόγκο κατέληξε: «Δεν έχουν κανέναν που μπορεί να πει «εάν πρέπει να κλοτσήσω, θα το κάνω. Εάν πρέπει να παλέψω, θα βάλω τον εαυτό μου μπροστά». Έτσι πρέπει να παίξουμε εμείς. Να τους πιέσουμε και να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθη». Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Βρύζας υποβίβασε τον Άρη!! (video)

Πριν από ακριβώς 17 χρόνια ο Ζήσης Βρύζας με τα δύο γκολ που πέτυχε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σε βάρος του Άρη υποβίβασε τους «κίτρινους» για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Όταν ο Βρύζας υποβίβασε τον Άρη (video)
Στο μυαλό όλων των οπαδών του ΠΑΟΚ, όταν ακούν το όνομα του Ζήση Βρύζα, έρχεται το γκολ που είχε πετύχει κόντρα στην Άρσεναλ.

Ως παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» ο παλαίμαχος επιθετικός είχε καταφέρει να πετύχει σημαντικά γκολ, όπως ήταν εκείνο πριν από ακριβώς 17 χρόνια με αντίπαλο τον Άρη.

Στις 17 Μαρτίου 1997, λοιπόν, ο 24χρονος – τότε – φορ είχε καταφέρει να σκοράρει δύο φορές σε βάρος των «κιτρίνων», καταδικάζοντάς τους ουσιαστικά σε υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Άρης βρίσκεται ξανά σε ανάλογη θέση και βρίσκεται με το ένα πόδι να αγωνίζεται στη Football League, όπως λέγεται σήμερα η Β’ Εθνική, και η διαφορά με τότε είναι ότι απόψε το ματς γίνεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ εκείνη την ημέρα είχε διεξαχθεί στην Τούμπα.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

«Πισωγύρισμα» για την… Ευρωπαία Μπέτις!

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Έλτσε με την Μπέτις στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» για την 28η αγωνιστική της Primera Division.

«Πισωγύρισμα» για την… Ευρωπαία Μπέτις
Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Σεβίλλης για τους «16» του Europa League, η Μπέτις έμεινε στο «μηδέν» στην έδρα της Έλτσε για την 28η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, η ομάδα του Γκάμπριελ Καλντερόν παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας δέκα βαθμούς λιγότερους από την Χετάφε που είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να σκοράρουν και να κάνουν το «δύο στα δύο» μετά τη νίκη επί της Χετάφε.

Πλέον τα πράγματα έχουν… ζορίσει επικίνδυνα για την Μπέτις, η οποία καλείται να πιστέψει σε ένα… θαύμα για να καταφέρει να παραμείνει στην Primera Division και παράλληλα να έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χετάφε-Γρανάδα 3-3

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Λεβάντε-Θέλτα 0-1

Ράγιο Βαγιεκάνο-Αλμερία 3-1

Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 1-0

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Έλτσε-Μπέτις 0-0

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα (18:00)

Σεβίλλη-Βαγιαδολίδ (20:00)

Σοσιεδάδ-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (23:00)


Η επόμενη (29η) αγωνιστική:


Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Θέλτα-Μάλαγα (22:00)

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Γρανάδα-Έλτσε (17:00)
Εσπανιόλ-Λεβάντε (19:00)
Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγιεκάνο (21:00)
Μπιλμπάο-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οσασούνα-Σεβίλλη (13:00)
Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης (18:00)
Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αλμερία-Σοσιεδάδ (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Οι πιθανότητες 50-50»

No 532650
Ο πρώην διεθνής άσος του Άρη, Ντίνος Κούης μίλησε για το σημερινό (16/03, 19:30) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα ποσοστά νίκη για κάθε ομάδα είναι μοιρασμένα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Ντίνος Κούης στη NOVA:
- Έρχεται ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, κάτω από δύσκολες συνθήκες και μάλιστα στον μήνα συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της ομάδας. Πως το περιμένετε;
«Το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Όμως στο ποδόσφαιρο, πάντα, ένα παιχνίδι Άρη -ΠΑΟΚ θα είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες, για τον κόσμο, ακόμα και για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν είναι σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει οπωσδήποτε. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, πάθος, καλή απόδοση, προκειμένου να κάνεις τα λιγότερα λάθη και να κερδίσεις. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και νομίζω ότι όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».
- Φοβάστε μήπως αργήσουμε να ξαναδούμε ένα Άρης-ΠΑΟΚ;
«Κοιτάξτε, ακόμα κι αν υποβιβαστεί η ομάδα, μπορεί μετά από ένα χρόνο να ξαναπαίξουμε πάλι. Δεν σημαίνει πως δεν θα ξαναδούμε ποτέ Άρης-ΠΑΟΚ».
- Αγωνιστικά, τι βλέπετε;
«Νομίζω ότι θα παραταχθεί ένας τελείως διαφορετικός Άρης σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Θα έχει το πάθος, την υποστήριξη του κόσμου και γι αυτό λέω ότι για τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο  το παιχνίδι».
Πως μπορεί ο Άρης να καλύψει τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες;
«Αυτό είναι θέμα προπονητή. Εγώ θέλω να δω τους παίκτες του Άρη να παίζουνε δυνατά, σωστά, με πάθος. Αυτό με ενδιαφέρει».
-Ποιο Άρης-ΠΑΟΚ μένει χαραγμένο στη μνήμη σας;
«Το καλύτερό μου παιχνίδι σ΄αυτή τη σειρά ήταν και η αρχή μου. Εγινε το 1974, παίζοντας για πρώτη φορά στην Α΄ εθνική τότε, σε ματς με τον ΠΑΟΚ! Μπήκα σαν αλλαγή στα τελευταία 25 λεπτά κι ενώ χάναμε 1-0, καταφέραμε ισοφαρίσαμε και είδα τον Αλέκο Αλεξιάδη να πετυχαίνει, από σέντρα δική μου, ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι! Εκεί γνώρισα αυτό που ήθελα να συναντήσω στην καριέρα μου».

Ανακάλεσε την παραίτηση ο Βασβάνης!!

VASVANIS
Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της παραίτησης του Γιώργου Βασβάνη, ο οποίος μέσω γραπτής τοποθέτησης του την ανακάλεσε!
Αναλυτικά, αυτή αναφέρει: “Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η αγαπημένη μας ομάδα, αποφάσισα να συνεχίσω τον αγώνα με τους συνοδοιπόρους μου στη διοίκηση της Π.Α.Ε ΑΡΗΣ για την επίτευξη του στόχου της σωτήριας της, παρά τις απειλές και τις ύβρεις που δέχθηκα το τελευταίο διάστημα και, ως εκ τούτου ανακαλώ, την παραίτησή μου“.
Ως εκ τούτου, το ΔΣ της ΠΑΕ αποτελείται πλέον από τέσσερα άτομα, τους Σκόρδα, Τσιόνκη, Κώνστα και Βασβάνη. Έχουν παραιτηθεί οι Βογιατζής, Αριστοτελίδης και Γιώτας (εκπρόσωπος του ΑΣ).

MLS: «Χτύπησε» ο Ντεφόε στο Σιάτλ!! (videos)

Στο ντεμπούτο του στο MLS, ο 31χρονος Ζερμέν Ντεφόε οδήγησε το Τορόντο σε εκτός έδρας 2-1 επί των Σιάρλ Σάουντερς πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ!
«Σκότωσε» τους γηπεδούχους βρίσκοντας δίχτυα στο 17ο και στο 24ο λεπτό, ενώ στο 68ο μείωσε σε 2-1 ο Κλιντ Ντέμπσεϊ. Από την πλευρά του, ο πρώην αμυντικός του Πανσερραϊκού, Ορελιέν Κολίν, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 81ο λεπτό, αλλά η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι έμεινε στο 1-1 με το Ντάλας, που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Ματ Χέτζες, ενώ οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς προηγήθηκαν στο 57ο λεπτό με τον Τιερί Ανρί, αλλά αρκέστηκαν επίσης σε 1-1, αφού ο 34χρονος Ουρουγουανός Βιθέντε Σάντσεζ ισοφάρισε σε 1-1 για τους Κολοράντο Ράπιντς με πέναλτι στο 72ο λεπτό.
Ακόμα, ο Βίκτορ Μπερνάρντεζ σκόραρε στο 75ο και στο 96ο λεπτό «σώζοντας» τους Σαν Χοσέ Έρθκουείκς, που «άρπαξαν» εντός έδρας 3-3 από τη Ρέαλ Σολτ Λέικ, αν και το 1-0 από τον Κρις Βοντολόφσκι στο 6ο λεπτό απαντήθηκε με γκολ των Κάιλ Μπέκερμαν, Χόαο Πλάτα και Λουκ Μόχολαντ μέσα στο πρώτο ημίχρονο! Τέλος, οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον ξεπέρασαν απουσία δύο βασικών με 1-0 σε βάρος των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον χάρη σε γκολ του Σεμπαστιάν Λε Του στο 31ο λεπτό, ενώ με τυχερό γκολ του Ουίλ Μπρούιν οι Χιούστον Ντάιναμο κατέβαλαν τους Μόντρεαλ Ίμπακτ με 1-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Κολοράντο Ράπιντς 1-1
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 1-0
Σιάτλ Σάουντερς-Τορόντο 1-2
Χιούστον Ντάιναμο-Μόντρεαλ Ίμπακτ 1-0
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Ντάλας 1-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Ρέαλ Σολτ Λέικ 3-3
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιούστον Ντάιναμο
2
6
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
2
4
Κολόμπους Κρου
1
3
Τορόντο
1
3
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
2
1
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
2
1
Σικάγο Φάιρ
1
0
Μόντρεαλ Ίμπακτ
2
0
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
1
0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
2
0
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
2
4
Ντάλας
2
4
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
1
3
Σίβας ΗΠΑ
1
3
Σιάτλ Σάουντερς
2
3
Κολοράντο Ράπιντς
1
2
Πόρτλαντ Τίμπερς
1
1
Λος Άντζελες Γκάλαξι
1
0
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
1
0
Σημείωση: Οι πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





















Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Αντέχει στην κορυφή η Κολόν!! (video)

Τρεις ισοπαλίες καταγράφηκαν σε ισάριθμα σημερινά παιχνίδια του Final της Αργεντινής, εκ των οποίων στις δύο δε σημειώθηκε γκολ.
Καταρχάς, η πρωτοπόρος του Final, Κολόν, που πρώτιστος προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, «άρπαξε» 0-0 στην έδρα της Σαν Λορένζο, η οποία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο, αν όχι σε όλο το παιχνίδι. Από την πλευρά της, η Γοδόι Κρουζ συνέχισε την προσπάθεια για αποφυγή υποβιβασμού με 0-0 στην έδρα της Τίγκρε, η οποία έχει δημιουργήσει παράδοση με… λευκές ισοπαλίες, ενώ η Ολίμπο, που έχει αντίστοιχο στόχο, πήρε 1-1 στην έδρα της Μπελγκράνο, αν και προηγήθηκε στο 78ο λεπτό με πέναλτι του Νταβίντ Βέγκα, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 85ο με τον Εζέκιελ Μαγκιόλο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τίγκρε-Γοδόι Κρουζ 0-0
Μπελγκράνο-Ολίμπο 1-1
Σαν Λορένζο-Κολόν 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
8
15
Σαν Λορένζο
8
14
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
13
Γοδόι Κρουζ
8
12
Ατλέτικο Ραφαέλα
8
12
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
7
12
Μπελγκράνο
8
11
Ολίμπο
8
11
Ρίβερ Πλέιτ
7
11
Μπόκα Τζούνιορς
7
10
Λανούς
7
10
Χιμνάσια Λα Πλάτα
7
9
Νιούελς Ολντ Μπόις
7
9
Τίγκρε
8
9
Ολ Μπόις
7
9
Ροζάριο Σεντράλ
7
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
7
8
Άρσεναλ Σαραντί
7
6
Κίλμες
7
6
Ρασίνγκ Κλουμπ
7
4
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ατλέτικο Ραφαέλα
27
41
Μπελγκράνο
27
40
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
26
39
Μπόκα Τζούνιορς
26
39
Γοδόι Κρουζ
27
36
Χιμνάσια Λα Πλάτα
26
35
Τίγκρε
27
34
Ροζάριο Σεντράλ
26
34
Ολίμπο
27
34
Αρχεντίνος Τζούνιορς
26
33
Ρίβερ Πλέιτ
26
32
Ολ Μπόις
26
31
Κίλμες
26
27
Κολόν Σάντα Φε
27
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
26
20
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Μπόκα Τζούνιορς
1.63
Λανούς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.55
Ρίβερ Πλέιτ
1.50
Μπελγκράνο
1.50
Σαν Λορένζο
1.45
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.34
Ροζάριο Σεντράλ
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.29
Τίγκρε
1.27
Ολίμπο
1.26
Ολ Μπόις
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Κίλμες
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Χαραλάμπους: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε»

Βαθμούς και εκτός έδρας ήρθε η ώρα να αρχίσει να παίρνει ο Λεβαδειακός και η αρχή θα γίνει στο ματς με τον Πανιώνιο, όπως τόνισε ο Ηλίας Χαραλάμπους.

Χαραλάμπους: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε»
Δύσκολα μεν, αλλά με ψυχική δύναμη και μυαλό ο Λεβαδειακός μπορεί να αλλάξει τα αποτελέσματα που παίρνει μακριά από την έδρα του με αφετηρία τον αγώνα κόντρα κόντρα στον Πανιώνιο (16/3), σύμφωνα με τον Ηλία Χαραλάμπους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κύπριου αμυντικού στο Novasports:

Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο:
«Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τις εμφανίσεις μας εκτός έδρας. Πρέπει να παίρνουμε βαθμούς και εκτός έδρας».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση:
«Πρέπει να δείξουμε ψυχική δύναμη και χρειάζεται μυαλό για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Είναι ένα νεανικό σύνολο αλλά το πιο σημαντικό είναι το τι θα κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».

«Πρώτα το μηδέν, μετά να σκοράρουμε»

Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης τον Εργοτέλη ανέλυσε ο Γιώργος Ζησόπουλος εν όψει του σημερινού ματς των δύο ομάδων στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

«Πρώτα το μηδέν, μετά να σκοράρουμε»
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξει ο Αστέρα Τρίπολης στην αμυντική του λειτουργία κόντρα στον Εργοτέλη, ώστε να μην βρεθεί πίσω στο σκορ και στη συνέχεια να προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Ζησόπουλος.

Ο 29χρονος μέσος τόνισε πως οι Κρητικοί διαθέτουν επικίνδυνη μεσοεπιθετική γραμμή, κάτι που τους αναγκάζει να κρατήσουν το «μηδέν» στα μετόπισθεν και στη συνέχεια να ψάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας χαφ στο Novasports

«Ο στόχος είναι να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη βαθμολογία εν όψει των πλέι οφ. Ξέρουμε πως ο Εργοτέλης θέλει τους βαθμούς γιατί ακόμα δεν έχει αποφύγει το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Θα αντιμετωπίσουμε το ματς, όπως όλα τα υπόλοιπα, να πάρουμε τους τρεις πόντους και να κάνουμε στη συνέχεια ταμείο.

Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από την εικόνα του Εργοτέλη, κοιτάμε την ομάδα μας και αν είμαστε όπως πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Ο Εργοτέλης έχει γρήγορη μεσοεπιθετική γραμμή και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Αυτό θα προσέξουμε, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα μπορούμε να σκοράρουμε γιατί έχουμε ικανούς παίκτες μπροστά.

Δεν μπορώ να ξέρω την τακτική του Εργοτέλη, συνήθως οι ομάδες παίζουν κλειστά στην Τρίπολη και στοχεύουν στην αντεπίθεση. Κάτι τέτοιο περιμένω και από τον Εργοτέλη. Εμείς πρέπει να δούμε πως θα ανοίξουμε την κλειστή άμυνα για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε.

Έχουμε ποιότητα, ομαδική και ατομική. Θέλουμε συγκέντρωση και πάθος για να βγάλουμε την ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ουσέρο και ο Εντό είναι πολύ ποιοτικοί και έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα, αλλά απουσίες υπάρχουν σε κάθε ματς και έχουμε δείξει πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Πιστεύω πω τα παιδιά που θα τους αντικαταστήσουν θα κάνουν αυτό που πρέπει και στο φινάλε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε τη νίκη».

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό»

Αισιόδοξος ότι ο Εργοτέλης θα παρουσιαστεί όπως πρέπει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και θα καταφέρει να πάρει τη νίκη εμφανίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης.

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό»
Δύναμη, πάθος και τακτική πρέπει να έχει ο Εργοτέλης για να πάρει κάτι θετικό στον αγώνα εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μέσου της κρητικής ομάδας στο Novasports:

Για το αν έχει σωθεί η κατηγορία:

«Δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω και έχουμε στραβοπατήσει σε αρκετά ματς. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός και πρέπει να παίρνουμε ό,τι μπορούμε για να μην περιμένουμε στο τέλος».

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και ειδικά στην έδρα του παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εάν παρουσιαστούμε όπως πρέπει μπορούμε να πάρουμε κάτι θετικό».

Για το ποια στοιχεία θα κρίνουν το παιχνίδι:

«Παίζει ρόλο η δύναμη, το πάθος και σίγουρα το πως θα παίξουμε τακτικά. Όλα τα στοιχεία πρέπει να τα έχουμε σε μεγάλο βαθμό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν υπάρχει κάποιο όριο βαθμών που να δίνει τη σωτηρία:

«Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Τα προηγούμενα χρόνια υποδεέστερες ομάδες παίρνουν βαθμούς που δεν τους περίμενε κανείς, κάθε ματς το κοιτάμε διαφορετικά και αυτό θα κάνουμε και τώρα».

«Δοκιμές» και… κατασκοπία εν όψει Μάντσεστερ!

Στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στρέφεται από σήμερα η προσοχή στον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του να βλέπουν το ντέρμπι των «κόκκινων διαβόλων» με τη Λίβερπουλ.

«Δοκιμές» και… κατασκοπία εν όψει Μάντσεστερ
«Και τώρα το παιχνίδι στο Μάντσεστερ», είναι το μήνυμα στις τάξεις του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά τη νίκη (2-0) επί του Πανθρακικού και την μαθηματική κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Στο χθεσινό ματς φάνηκε ότι οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τους Ακρίτες, έχοντας στο μυαλό τους τον επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Σε ένα ιδιαίτερα παιχνίδι, λόγω και του γεγονότος ότι η ομάδα έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να… καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο το ματς για να μπορούν σκεφτούν με μεγαλύτερη ασφάλεια την προσεχή αναμέτρηση στην Αγγλία.

Και ο Μίτσελ φάνηκε ότι είχε και εκείνος το μυαλό του στο παιχνίδι με τους «κόκκινους διαβόλους», αφού δοκίμασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε ρόλο αριστερού στόπερ και τον Νέλσον Βαλντές στην κορυφή της επίθεσης.

Μία δοκιμή που έγινε, έχοντας υπ’ όψιν ότι οι Μαρκάνο, Σαβιόλα θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς να έχουν συμμετάσχει κανονικά σε προπόνηση.

Παράλληλα, ο Τσόρι Ντομίνγκες δείχνει να είναι μακράν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού, αφού με τις προσωπικές του ενέργειες βοηθάει την ομάδα να φτάσει σε σημαντικές νίκες.

Δεν ισχύει το ίδιο για τους Χολέμπας, Πέρες και Κάμπελ που δεν πραγματοποίησαν τις καλύτερές τους εμφανίσεις κόντρα στον Πανθρακικό και όλοι περιμένουν να φωνάξουν «παρών» στο Μάντσεστερ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι (στις 15:30) υπάρχει το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντο» και ο Μίτσελ μαζί με τους συνεργάτες του θα παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έχοντας ως στόχο να σημειώσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για τον προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πηγή: sport-fm.gr

Το… ατού του Αλαφούζου!

Προσπάθεια να βρει λύση στο θέμα της αδειοδότησης του Παναθηναϊκού για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη καταβάλει ο Γιάννης Αλαφούζος, έχοντας ως «όπλο» ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ!

Το… ατού του Αλαφούζου
Το βάρος στην υπόθεση της αδειοδότησης έχει ρίξει το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δεν θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολλές ώρες προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε το «τριφύλλι» να εξασφαλίσει την άδεια που θα του επιτρέψει να παίξει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και κατά συνέπεια να πάρει την άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία για την κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης και εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν επαφές και με τους τελευταίους πιστωτές, με τους οποίους δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Παράλληλα, όμως – σύμφωνα με την «Live Sport» ο Αλαφούζος έχει ένα ατού, το οποίο προέρχεται μέσω μιας σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας και το ποσό ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα σκοπεύει να τα εμφανίσει στον σχετικό φάκελο με εγγυητική, η οποία πρέπει να φτάσει τα 6 με 7 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των συνεργατών του προέδρου της ΠΑΕ με εκείνους τους προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ υπό οποιαδήποτε μορφή.Πηγή: sport-fm.gr

Τζέραρντ: «Σεβασμός, αλλά όχι φόβος»

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ να σέβονται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα την φοβηθούν κιόλας, σύμφωνα με τον Στίβεν Τζέραρντ.

Τζέραρντ: «Σεβασμός, αλλά όχι φόβος»
Παρά το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνάει μια δύσκολη σεζόν, το ματς με την Λίβερπουλ την Κυριακή είναι 50-50, όπως δήλωσε ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας τόνισε πως αυτό δεν τους φοβίζει και ότι θα πάνε στο «Ολντ Τράφορντ» με σεβασμό.

«Είναι το παιχνίδι Νο.1 της σεζόν, όπως και αυτό με την Έβερτον. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι που βλέπουμε όταν βγαίνει το πρόγραμμα τον Ιούνιο. Είναι οι μεγάλοι μας αντίπαλοι», ανέφερε αρχικά ο 33χρονος μέσος και πρόσθεσε:

«Περνάνε μια δύσκολη περίοδο, αλλά θα πάμε εκεί με σεβασμό. Έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης και ξέρουμε πως μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Είναι ένα παιχνίδι 50-50, αλλά θα πάμε εκεί με αυτοπεποίθηση».

Ο Άγγλος άσος κατέληξε: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ναι, οι οπαδοί τους θα είναι εκεί, αλλά δεν αυτοί που παίζουν μπάλα. Έχουμε συνηθίσει σε όλα τα πειράγματα που μας έχουν κάνει κατά καιρούς. Είναι ένα παιχνίδι 50-50 και όποιος παίξει καλύτερα θα το κερδίσει». Πηγή: sport-fm.gr

Βελλίδης: «Εκεί θα κριθεί το ματς…»

Όποια ομάδα παρουσιαστεί περισσότερο συγκεντρωμένη και αποδείξει πως θέλει περισσότερο τη νίκη θα κερδίσει το σημερινό ματς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάρκος Βελλίδης για το ΠΑΣ-Παναθηναϊκός.

Βελλίδης: «Εκεί θα κριθεί το ματς…»
Στα σημεία που θα κρίνουν την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Μάρκος Βελλίδης.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τερματοφύλακας του «Άγιαξ της Ηπείρου» υποστήριξε ότι «όποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι, είναι πιο συγκεντρωμένος και κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες θα πάρει τη νίκη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 27χρονος γκολκίπερ στο Novasports

Για το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό:

«Νομίζω ότι εκτός από ένα δυνατό παιχνίδι θα είναι και ένα ωραίο παιχνίδι, διότι θα αγωνιστούμε κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα, η οποία έχει δείξει ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αλλά νομίζω ότι και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν για τη νίκη. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ όμορφο ματς, όσοι έρθουν στο γήπεδο να το απολαύσουν αλλά εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τη νίκη».

Για το που θεωρεί πως θα κριθεί το ματς:

«Έχουμε κάνει και πολύ καλά παιχνίδι, όμως έχουμε κάνει και μέτρια ματς τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της ομάδας. Νομίζω ότι όποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι, είναι πιο συγκεντρωμένος και κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες θα πάρει τη νίκη».

Για το γεγονός ότι στον Παναθηναϊκό έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα:

«Έχω ξαναπεί ότι από τον Παναθηναϊκό έχω μόνο καλά πράγματα να θυμάμαι. Πέρασα πάρα πολλά χρόνια στην Παιανία και μόνο καλά μπορώ να σκέφτομαι για αυτή την ομάδα. Όταν την αντιμετωπίζω σαν αντίπαλος θέλω πάρα πολύ να κερδίσω για τη δική μου ομάδα. Πραγματικά μόνο καλά έχω να σκέφτομαι για τον Παναθηναϊκό και ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που τόσα χρόνια με υποστήριζαν και ουσιαστικά με δημιούργησαν σαν ποδοσφαιριστή».

Για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή να αγωνιστεί επαγγελματικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού:

«Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Έχω συμβόλαιο δύο χρόνια με αυτή την ομάδα, περνάω πολύ όμορφα εδώ και μόνο αυτή υπάρχει στο μυαλό μου».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής:

«Νομίζω ότι οποιοσδήποτε Έλληνας αθλητής θα ήθελε να αγωνιστεί με το εθνόσημο. Έχω πει ότι για εμένα είναι τεράστια τιμή να ακούγεται το όνομα μου για την Εθνική ομάδα και πιστεύω ότι ο κ. Σάντος έχει δείξει ότι δεν αδικεί τους αθλητές και νομίζω ότι θα ξαναβρεθώ εκεί».

Για το αν είναι καλή χρονιά η φετινή για τον ίδιο:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ είμαι πολύ καλά. Έχω γίνει ένα με τους συμπαίκτες μου και όσο με βοηθάει η ομάδα και οι συμπαίκτες μου τόσο θα βελτιώνομαι. Η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της και από την πλευρά μου αισθάνομαι πολύ καλά».

Ντέρμπι γοήτρου στο «Βικελίδης»

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο… κυρίως πιάτο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τους αγώνες σε Γιάννενα, Νέα Σμύρνη και Χανιά να έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Ντέρμπι γοήτρου στο «Βικελίδης»
Ιδιαίτερο είναι το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, στη δεύτερη μέρα της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Από τη μία οι «κίτρινοι» θέλουν τη νίκη με την οποία θα συνεχίσουν να ελπίζουν για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει το «τρίποντο» με το οποίο θα επιστρέψει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ενδιαφέρον θεωρείται και το παιχνίδι στα Γιάννενα, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον τοπικό ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες διεκδικούν την έκτη θέση, ενώ οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν το σερί των νικών και των καλών εμφανίσεων.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας θέλει και εκείνος το «τρίποντο» κόντρα στον Εργοτέλη για να μη χάσει την επαφή του με τις υπόλοιπες ομάδες εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος φιλοδοξεί να κάνει βήμα σωτηρίας απέναντι στον Λεβαδειακό, ενώ ακόμα πιο κρίσιμο είναι το ματς στα Χανιά, με τον Πλατανιά να ψάχνει τη νίκη-ανάσα κόντρα στην Καλλονή -η οποία επίσης θέλει βαθμό ή βαθμούς για να νιώσει σιγουριά.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο, με τον αγώνα Παναιτωλικός - Ξάνθη.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Βέροια-Ατρόμητος 1-0

Ζωντανή… και με τη βούλα έμεινε η Βέροια! Ένα χτύπημα πέναλτι του Μπεν στο 90’ απάντησε σε αυτό του Ούμπιντες από το 14’ και γράφοντας το 1-1 με τον Ατρόμητο, έδωσε πολύτιμο βαθμό στη «βασίλισσα».

ΟΦΗ-Απόλλων 2-0

Το πήρε… μόνος του! Με τον Θανάση Παπάζογλου να σκοράρει δις, ο ΟΦΗ επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και «καθάρισε» με την παραμονή του. Κι όπως ζήτησε ο κόσμος του, τώρα… Παναθηναϊκός!

Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0

Φορτωμένος με έναν ακόμα τίτλο θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ ο Ολυμπιακός! Καθαρίζοντας 2-0 τον Πανθρακικό οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν οριστικά το 41ο πρωτάθλημα και πάνε αεράτοι στο «Ολντ Τράφορντ».

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (15:00 NS2)
Αστέρας Τρίπολης-Εργοτ (17:15 NS2)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15 NS3)
Πλατανιάς-Καλλονή (17:15 NS4)
Άρης-ΠΑΟΚ (19:30 NS1)

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Παναιτωλικός-Skoda Ξάνθη (19:30 NS1)

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00 NS2)
Πανθρακικός-Άρης (17:15 NS1)
Παναθηναϊκός-Απόλλων (19:30 NS2)

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00 NS2)
Skoda Ξάνθη-Πανιώνιος (17:15 NS7)
Καλλονή-ΟΦΗ (17:15 NS4)
Ατρόμητος-Πλατανιάς (17:15 NS2)
Λεβαδειακός-Βέροια (17:15 NS3)
Εργοτέλης-Ολυμπιακός (19:30 NS1)