Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Οι πιθανότητες 50-50»

No 532650
Ο πρώην διεθνής άσος του Άρη, Ντίνος Κούης μίλησε για το σημερινό (16/03, 19:30) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα ποσοστά νίκη για κάθε ομάδα είναι μοιρασμένα.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Ντίνος Κούης στη NOVA:
- Έρχεται ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, κάτω από δύσκολες συνθήκες και μάλιστα στον μήνα συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της ομάδας. Πως το περιμένετε;
«Το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Όμως στο ποδόσφαιρο, πάντα, ένα παιχνίδι Άρη -ΠΑΟΚ θα είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες, για τον κόσμο, ακόμα και για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν είναι σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει οπωσδήποτε. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, πάθος, καλή απόδοση, προκειμένου να κάνεις τα λιγότερα λάθη και να κερδίσεις. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και νομίζω ότι όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».
- Φοβάστε μήπως αργήσουμε να ξαναδούμε ένα Άρης-ΠΑΟΚ;
«Κοιτάξτε, ακόμα κι αν υποβιβαστεί η ομάδα, μπορεί μετά από ένα χρόνο να ξαναπαίξουμε πάλι. Δεν σημαίνει πως δεν θα ξαναδούμε ποτέ Άρης-ΠΑΟΚ».
- Αγωνιστικά, τι βλέπετε;
«Νομίζω ότι θα παραταχθεί ένας τελείως διαφορετικός Άρης σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Θα έχει το πάθος, την υποστήριξη του κόσμου και γι αυτό λέω ότι για τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο  το παιχνίδι».
Πως μπορεί ο Άρης να καλύψει τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες;
«Αυτό είναι θέμα προπονητή. Εγώ θέλω να δω τους παίκτες του Άρη να παίζουνε δυνατά, σωστά, με πάθος. Αυτό με ενδιαφέρει».
-Ποιο Άρης-ΠΑΟΚ μένει χαραγμένο στη μνήμη σας;
«Το καλύτερό μου παιχνίδι σ΄αυτή τη σειρά ήταν και η αρχή μου. Εγινε το 1974, παίζοντας για πρώτη φορά στην Α΄ εθνική τότε, σε ματς με τον ΠΑΟΚ! Μπήκα σαν αλλαγή στα τελευταία 25 λεπτά κι ενώ χάναμε 1-0, καταφέραμε ισοφαρίσαμε και είδα τον Αλέκο Αλεξιάδη να πετυχαίνει, από σέντρα δική μου, ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι! Εκεί γνώρισα αυτό που ήθελα να συναντήσω στην καριέρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: