Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

41ο με αντίπαλο τον εαυτό του!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον ανταγωνισμό που (δεν) έχει ο Ολυμπιακός με τις υπάρχουσες συνθήκες στην Ελλάδα.

41ο με αντίπαλο τον εαυτό του
Κάποια στιγμή θα γιορτάσουν το 41o παίκτες και οπαδοί. Οι δεύτεροι έχουν να σκεφτούν ως πότε θα ανέχονται κάποιους τυφλωμένους θερμοκέφαλους που δεν τους επέτρεψαν να κατέβουν στο Φάληρο και να χαρούν μια μεγάλη επιτυχία.

Γιατί όπως και να το κάνουμε η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι πρόβλημα του Ολυμπιακού που οι αντίπαλοι του στην κούρσα του πρωταθλήματος είναι «αντίπαλοι» μόνο στη θεωρία.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα τα «ανταγωνιστικά» παιχνίδια μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Γι’ αυτό και οι ίδιοι οι οπαδοί του πρωταθλητή, η διοίκηση και ο προπονητής πρέπει να εύχονται να αποκτήσει η διοργάνωση πραγματικό ανταγωνισμό.

Τώρα έτσι όπως έχουν τα πράγματα ο πιο σοβαρός αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Με αυτόν οφείλει να αναμετρηθεί και να τον ξεπεράσει. Η ομάδα της φετινής περιόδου είναι σαφώς καλύτερη από την περσινή. Φάνηκε καθαρά στο πρωτάθλημα, φαίνεται και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Στο μεγάλο ματς της τετάρτης κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πολλοί θεωρούν τον Ολυμπιακό φαβορί για την πρόκριση. Κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι. Χωρίς τον Ολαϊτάν η ομάδα χάνει τα τρεξίματα και πίεση στην επίθεση. Ο Μαρκάνο έρχεται από τραυματισμό και ο Σαβιόλα κάθε άλλο παρά ετοιμοπόλεμος είναι. Αντικειμενικά, το έργο του Μίτσελ γίνεται δυσκολότερο.

Η κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος πιστοποιεί την ερυθρόλευκη κυριαρχία στην Ελλάδα. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κάθε αγνός και τίμιος γαύρος, όπως λέει ο φίλος μου ο Ηρακλής Αντύπας, θέλει και την κατάκτηση του Κυπέλλου, δηλαδή νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για να ικανοποιηθεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: