Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Νίκησε η Μπάγερν. Σιγά την είδηση…!!

Έναν ολόκληρο γύρο στη Μπουντεσλίγκα μόνο με νίκες (17) συμπλήρωσε η Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε 2-1 της Λεβερκούζεν, μετά την… αποκαθήλωση του Ούλι Χένες. Ε και; Η είδηση θα ήταν να μην κέρδιζε…

Νίκησε η Μπάγερν. Σιγά την είδηση… (video)
Η είδηση θα ήταν να μην κέρδιζε, πόσω μάλλον αν έχανε, αλλά δεν συνέβη τίποτε από τα δύο… Η Μπάγερν Μονάχου έκανε τα… συνηθισμένα και έφτασε σε μια ακόμη νίκη, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της…. σαλατιέρας, όντας πλέον στο +23 από τη Ντόρτμουντ, εννιά στροφές πριν το φινάλε. Η συγκεκριμένη νίκη ήταν ιδιαίτερη, αφού ήρθε λίγες μέρες μετά την παραίτηση του προέδρου του συλλόγου, Ούλι Χένες, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών για φοροδιαφυγή.

Οι Βαυαροί συμπλήρωσαν έναν ολόκληρο γύρο στη Μπουντεσλίγκα, μόνο με νίκες (17), με «θύμα» αυτή τη φορά τη Λεβερκούζεν με σκορ 2-1. Η Μπάγερ είναι η μια από τις δύο ομάδες, που τους έκοψαν βαθμούς τη φετινή σεζόν, αλλά αυτή τη φορά έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. Μάλιστα, είναι και αυτή που κέρδισε για τελευταία φορά (28 Οκτωβρίου 2012 με 2-1 στην Αλιάνζ Αρένα) στο πρωτάθλημα τη Μπάγερν, η οποία έφτασε τα 50 παιχνίδια χωρίς ήττα (44-6-0).

Το ματς:

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν, έχοντας από έξι αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσαν μεσοβδόμαδα στο Champions League. Στη Μπάγερν Μονάχου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε φανέλα βασικού στους Μπόατενγκ, Κοντέντο, Κρόος, Μίλερ, Ραφίνια και Φαν Μπούιτεν, αφήνοντας στον πάγκο τους Αλάμπα, Ντάντε, Χάβι Μαρτίνες, Λαμ, Ριμπερί και Τιάγκο. Από την άλλη, ο Σάμι Χίπια στη Λεβερκούζεν, αποφάσισε να ξεκουράσει τους Ντερντιγιόκ, Ντονάτι, Γκουαρδάδο, Ράιναρτς, Σαμ και Τόρπακ, αντικαθιστώντας τους με τους: Μπέντερ, Μπένις, Χίλμπερτ, Κίσλινγκ, Σον και Σπάχιτς.

Η Μπάγερν είχε στο ξεκίνημα την απόλυτη κατοχή της μπάλας, αλλά παρά την καλή κυκλοφορία, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Λεβερκούζεν. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 11ο λεπτό, αλλά στο σουτ του Κίσλινγκ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 29’ ο Ρόλφες σούταρε από τα 30 μέτρα, αλλά ο Νόιερ βρισκόταν στη σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Βαυαροί άσκησαν περισσότερη πίεση και «έσφιγγαν τον κλοιό» γύρω από την εστία του Λένο. Στο 34’ ο Κρόος είχε μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε, το ίδιο και ο Μίλερ στο 40’, αλλά η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή. Ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μάτζουκιτς με κεφαλιά, «έγραψε» το 1-0. Στο τέλος του ημιχρόνου, η κατοχή για την Μπάγερν έφτανε το 80%.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, ο δημιουργός του πρώτου γκολ, «ντύθηκε» σκόρερ. Ο αρχηγός των Βαυαρών με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Λένο, που έμεινε «άγαλμα» και έκανε έτσι το 2-0. Η Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και σχεδόν σε κάθε επίθεση, ήταν απειλητική. Στο 71’ ο Κρόος σούταρε από τα 25 μέτρα, αλλά ο Λένο απογειώθηκε και του στέρησε το γκολ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, μειώνοντας με τον Κίσλινγκ στις καθυστερήσεις σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Φαν Μπούιτεν, Κοντέντο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (85’ Τιάγκο), Μίλερ, Γκέτσε, Ρόμπεν (66’ Ριμπερί), Μάτζουκιτς (75’ Σακίρι).

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Φόλσιντ, Σπάχιτς, Μπένις, Ρόλφες, Μπέντερ, Καν (80’ Ντερντιγιόκ), Κάστρο, Σον (66’ Σαμ), Κίσλινγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: