Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Όπως πέρυσι...!

Μέρες του 2013 ζουν Ολυμπιακός και Κηφισιά, ενόψει του μεταξύ τους τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ των ανδρών στο φάιναλ φορ της Καλαμάτας, μετά τη συμμετοχή τους στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Όπως πέρυσι...
Η τέταρτη φετινή αναμέτρησή τους θεωρείται η πιο σημαντική, καθώς οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή της Volleyleague.

Το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 θα διεκδικήσουν τον τίτλο για διαφορετικούς λογούς: Οι νταμπλούχοι διεκδικούν τον 15ο τίτλο στον θεσμό, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων τον πρώτο τίτλο της στην ιστορία της, αφού στον τελικό του Λιγκ είχε ηττηθεί από τους Πειραιώτες.

Η Κηφισιά έχει καταφέρει να πετύχει το «3χ3» στα προηγούμενα παιχνίδια, αφού επικράτησε με 3-2 για το League Cup στο Ζηρίνειο, με 3-0 και πάλι εντός έδρας στον πρώτο γύρο και με 3-1 στου Ρέντη για το δεύτερο γύρο.

«Περιμένω ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού η Κηφισιά έχει κάνει σε όλη τη σεζόν πολύ καλά ματς και η βαθμολογική της θέση στο πρωτάθλημα τα λέει όλα», σχολίασε λίγο μετά το τέλους του δεύτερου ο Δημήτρης Καζάζης, συμπληρώνοντας πως: «Δεν θα παίξουν ρόλο τα προηγούμενα παιχνίδια. Εμείς είμαστε πιο έμπειρη ομάδα, αλλά σίγουρα θέλει συγκέντρωση, προσοχή και πάθος από την αρχή ως το τέλος για να μπορέσουμε νε υποτάξουμε την ορμή της Κηφισιάς. Ελπίζω να γίνει ένας καλός τελικός μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε».

Από την πλευρά του ο Κώστας Αρσενιάδης τόνισε αρχικά ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι «είναι ένας δίκαιος τελικός, καθώς πέρασαν κι οι δύο ομάδες με ‘καθαρές’ νίκες, ενώ είναι πρώτες στη βαθμολογία. Μας αξίζει που είμαστε εκεί, αλλά το αυριανό είναι κάτι άλλο. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από τους ημιτελικούς, όπως είναι διαφορετικό κι από τις μεταξύ μας αναμετρήσεις. Είναι άλλη ψυχολογία, άλλος τόπος, άλλος χρόνος κι άλλα τα δεδομένα του αγώνα».

Ο τεχνικός της Κηφισιάς παραδέχτηκε πως το γεγονός ότι η ομάδα του έχει νικήσει τρεις φορές τον μεγάλο της αντίπαλο «..σίγουρα παίζει ρόλο. Κατ’ αρχήν, πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε, από την άλλη, όμως, κι ο αντίπαλος θα είναι πεισμωμένος, Δεν μπορούμε να τους αιφνιδιάσουμε, ενώ είμαστε άπειροι σε τέτοιες καταστάσεις. Το αυριανό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμάς, αλλά σίγουρα θέλουμε να το απολαύσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Αν την Κυριακή νικήσει ο Ολυμπιακός, ο Κώστας Χριστοφιδέλης ισοφαρίζει το ρεκόρ του Γιώργου Νρτάγκοβιτς με εννιά κατακτήσεις Κυπέλλων, ενώ η Κηφισιά θα πανηγυρίσει την πρώτη κούπα στην ιστορία της. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: