Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ένα ντέρμπι… τελικός!!

Τη νίκη με την οποία θα καταφέρει να κάνει την… αντεπίθεσή του με στόχο την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα θα κυνηγήσει απόψε ο Άρης, ο οποίος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ένα ντέρμπι… τελικός!
Σε μία σεζόν κατά την οποία ο Άρης έχει μόλις μία νίκη, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες σε δεκατέσσερα ματς η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου θέλει κόντρα στον ΠΑΟΚ πάση θυσία το «τρίποντο» με το οποίο θα μείνει… ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον που έχει το ματς για τους «κίτρινους», υπάρχει και εκείνο του γοήτρου, αφού οι νεαροί σε ηλικία παίκτες του έμπειρου τεχνικού έχουν την ευκαιρία να κάνουν την… αντεπίθεσή τους για να παραμείνουν στην κατηγορία, παίρνοντας τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Έχοντας στο πλευρό τους τον κόσμο, οι ποδοσφαιριστές του Άρη φιλοδοξούν να πάρουν μία ιστορική νίκη, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία εν όψει της δύσκολης συνέχειας που έχουν στα εναπομείναντα ματς μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Ο κ. Παπαδόπουλος σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο με επιπλέον χαφ είναι η πρώτη επιλογή. Συγκεκριμένα, την εστία θα υπερασπιστεί ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βαγγέλη, Κύργια, Ηρακλή (ή Γιαννίτση) και Τσουμάνη.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Τσιάρας, με τους Καμινιώτη (Σουνά), Οικονομόπουλο ως εσωτερικούς μέσους και τον Τάτο σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αγκάνθο και Μανιάς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γουναρίδης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Καραγκούνης, Καραγιάννης, Βλάχος και Αγγελούδης. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Μπουγαΐδης, Μπασέτας και οι τραυματίες Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος.

Προϊστορία

Σε 53 αναμετρήσεις (μαζί με τα πλέι οφ), ο Αρης έχει 19 νίκες, ο ΠΑΟΚ 12 αλλά κυριαρχεί η ισοπαλία με 22 εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα έξι τελευταία ντέρμπι (από το εντός έδρας 0-1 στις 3/10/2010).

Στα τελευταία πέντε ματς σε «κίτρινη» έδρα
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

03/02/13 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 2-2 (5', 71' (πεν) Αγκάνθο - 2' Αθανασιάδης, 26' Καμαρά)
23/10/11 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 1-1 (3' Λαζαρίδης - 48' Παπάζογλου)
30/01/11 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
14/03/10 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 2-0 (22΄, 64΄ Κάμπορα)
25/01/09 Άρης-Π.Α.Ο.Κ. 0-0
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: