Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ευρώπη, σου’ ρχεται!!

Ευρωπαϊκή συμμετοχή θα πρέπει να αρχίσει να ονειρεύεται η Εστορίλ μετά και τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Μαρίτιμο, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Ευρώπη, σου’ ρχεται!
Μεγάλη νίκη (1-0) στη μάχη που κάνει για να εξασφαλίσει την συμμέτοχη της στην Ευρώπη πέτυχε η Εστορίλ, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 39' κόντρα στην Μαρίτιμο.

Η γηπεδούχος ομάδας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ πολύ γρήγορα με τον Γκαλβάο στο 11'. Από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται από το 40΄με δέκα παίκτες, ωστόσο κατάφεραν και κράτησαν τα υπερ τους προβάδισμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Εστορίλ άνοιξε την διαφορά, μετά και την γκέλα της Μπράγκα, στους 12 βαθμούς από τους άλλους διώκτες της Ευρώπης.

H Ρίο Αβε πήρε τη εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Ζιλ Βιθέντε με 2-1 χάρη στα τέρματα του Ριμπέιρο στο 21΄και του Ούκρα στο 89΄με πέναλτι. Ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Βιεϊρά στο 63΄με τον ίδιο τρόπο.

Νίκη-"ανάσα" για την Πάσος Φερέιρα, που νίκησε με 2-1 στην έδρα της Γκιμαράες και βρέθηκε προσωρινά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας εκεί τις Μπελενένσες και Ολιανένσε, που έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν στο -4 από την προνομιούχο πεντάδα, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από μερικούς εκ των υπόλοιπων "μνηστήρων".


Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14/3
Ακαντέμικα-Μπράγκα 1-1
(Μακελελέ 31’-Πάρντο 5’)

Σάββατο 15/3
Ζιλ Βιθέντε-Ρίο Αβε 1-2
(63΄πεν. Βιεϊρά -21΄ Ριμπέιρο, 89΄πεν. Ούκρα)

Εστορίλ-Μαρίτιμο 1-0
(11΄Γκαλβάο)

Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα 1-2
(13' πεν. Αντρέ-37' Μπεμπέ, 84' Ολιβέιρα)

Κυριακή 16/3
Μπελενένσες-Σετουμπάλ
Αρούκα-Ολανένσε
Σπόρτινγκ-Πόρτο

Δευτέρα 17/3
Νασιονάλ-Μπενφίκα

Επόμενη 24η αγωνιστική

Κυριακή 23/3
Γκιμαράες-Ζιλ Βιθέντε
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισ.
Μπενφίκα-Ακαδέμικα
Ολανένσε-Νασιονάλ Μαδέιρα
Πάκος Φερέιρα-Αρούκα
Πόρτο-Μπελενένσες
Ρίο Άβε-Μπράγκα
Σετουμπάλ-ΕστορίλΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: