Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Είμαι σίγουρος πως δεν ήταν πέναλτι»

Άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, Βέροια-Ατρόμητος ο Σωκράτης Φυτανίδης, τονίζοντας η υπόδειξη πέναλτι από την οποία προήλθε η ισοφάριση των γηπεδούχων δεν είναι σωστή.

«Είμαι σίγουρος πως δεν ήταν πέναλτι»
Τη σιγουριά ότι δεν υπήρχε πέναλτι στη φάση του 90’ , όπου ο Μιχάλης Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα στο μαρκάρισμα του πάνω στον Ντόγο εξέφρασε μέσω της Nova ο Σωκράτης Φυτανίδης. Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στη νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχαν ανοίξει το σκορ οι φιλοξενούμενοι.

Ο 29χρονος στόπερ κάλεσε τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επιπλέον, ανέφερε πως ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν αυτός που ήθελε η ομάδα του, αλλά και ότι έχει αρχίσει και βγαίνει η κούραση στους ποδοσφαιριστές της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για μας, δυο χαμένοι βαθμοί τους οποίους θέλαμε πολύ, δεν θέλω να σταθώ τόσο στο παιχνίδι, όσο στην απόφαση του διαιτητή στη φάση του πέναλτι, η οποία ήμουν τόσο σίγουρος ότι δεν είναι πέναλτι εντός του αγωνιστικού χώρου, πλέον είμαι ακόμη πιο σίγουρος βλέποντας το ριπλέι. Τώρα να ασχολούμαστε συνέχεια με τους διαιτητές και να λέμε ότι φταίει ο διαιτητής ή οτιδήποτε άλλο είναι άσχημο, νομίζω καλό είναι να βοηθάνε όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου στο να παιχτεί ένας καλός αγώνα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω πως είναι άδικο το αποτέλεσμα για μας εκτός από άσχημο και σίγουρα δικαιούμασταν κάτι παραπάνω απ' το σημερινό παιχνίδι. Δεν είναι δικαιολογία ότι χρησιμοποίησα το διαιτητή για το πέναλτι, σίγουρα εμείς ήμασταν αυτοί που μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες καταστάσεις, οι οποίες θα μας φέρναν πιο κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα κλειδωνε το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι είναι άσχημο από μια διαιτητική απόφαση να χάνουμε τους δύο βαθμούς».

Για το τι θα κρατήσει ο Ατρόμητος απ' τη σημερινή αναμέτρηση:

«Σίγουρα ο ρυθμός μας δεν ήταν αυτός που θέλαμε. Θα κρατήσουμε το ότι πρέπει να βελτιώσουμε το ρυθμό μας κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, πάντα υπάρχουν θετικά στοιχεία, αλλά κυρίως πρέπει να κοιτάμε τα αρνητικά για να βελτιωνόμαστε ακόμα και στο τέλος της κανονικής διάρκειας γιατί στόχοας μας είναι μπαίνοντας στα πλέι οφ να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση που οδηγγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν είναι στόχος η δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια:

«Έχουμε δείξει ότι είμαστε μια ομάδα, η οποία διεκδικεί όλα τα παιχνίδια, σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να πάρουμε τη νίκη, να βελτιωνόμαστε ως ομάδα, ως σύνολο και αυτό πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει άπαντες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ως το τέλος του πρωταθλήματος και είπαμε και πριν με όλες μας τις δυνάμεις θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν ο Ατρόμητος έιναι στην καλύτερή του περίοδο:

«Ουσιαστικά είναι μια περίοδος στην οποία βγαίνει η κούραση. Κάναμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια με θετικά αποτελέσματα σε αρκετά εξ' αυτών με μεγάλη προσπάθεια και σίγουρα προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια φόρμα μέχρι τα τελευταία παιχνίδια και σας είπα προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι ούτως ώστε μπαίνοντας στα πλέι οφ να έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση».

Για το αν ο Ατρόμητος θα πετύχει τον στόχο της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Παλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις για το καλύτερο, είαμστε σε μια ομάδα η οποία είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το ελληνικό πρωτάθλημα και θα συνεχίσουμε αυτό να το κάνουμε όπως είπα και πριν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη σεζόν δεν καταφέραμε για ένα βαθμό να πάρουμε το εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε είναι ένας στόχος, ο οποίος είναι πλέον για μας ρεαλιστικός και εφικτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: