Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Καρέ πρωτιάς για Ρόσμπεργκ!!

Την τέταρτη νίκη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Αυστραλίας. Ρικιάρντο-Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν το βάθρο.

Καρέ πρωτιάς για Ρόσμπεργκ!
Η πιο απρόβλεπτη σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1 ξεκίνησε! Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς, έχοντας έναν ήρεμο αγώνα, δεδομένου ότι από τον πρώτο γύρο πέρασε στην κορυφή.

Ο Γερμανός πιλότος εκκίνησε πολύ καλά, εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα του ομόσταβλού του και poleman, Λιούις Χάμιλτον, και πέρασε πρώτος, ανεβαίνοντας για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο πρώτο σκαλί του βάθρου.



Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν οι… μικροί του πρωταθλήματος. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο έβγαλε ασπροπρόσωπη τη Red Bull, τερματίζοντας τον αγώνα από τη δεύτερη θέση. Αυτό είναι το καλύτερο πλασάρισμα για τον Αυστραλό στην καριέρα του.

Η δεύτερη θέση του Ρικιάρντο, είναι το καλύτερο πλασάρισμα Αυστραλού πιλότου στην πίστα της Μελβούρνης.

Ένας ρούκι στο βάθρο!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Ο Δανός πιλότος στο πρώτο του γκραν πρι στο πρωτάθλημα της Formula 1 κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα από την τρίτη θέση.

Μάλιστα, ο ρούκι της McLaren ισοφάρισε το ρεκόρ του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος το 2007 ως ρούκι –πάλι της McLaren- είχε τερματίσει τρίτος. Ο Μάγκνουσεν έγινε ο τρίτος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 που στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα τερματίζει στο βάθρο. Οι άλλοι δύο είναι ο Χάμιλτον (3ος το 2007) και ο Βιλνέβ (2ος το 1996).

Με το καλημέρα… καληνύχτα…

Απογοητευτική ήταν η έναρξη της σεζόν για τους Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ. Και οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν λόγω μηχανικού προβλήματος, τονίζοντας πως δεν είχαν δύναμη στον κινητήρα τους.

Για τον Σεμπάστιαν Φέτελ αυτή ήταν η δέκατη εγκατάλειψη στην καριέρα του, πρώτη στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν πίσω από το τιμόνι της Red Bull. Ο Γερμανός έχει να εγκαταλείψει στο εναρκτήριο γκραν πρι της χρονιάς από το 2008, όταν έτρεχε για λογαριασμό της Toro Rosso.

Στην Αυστραλία τερματίστηκε το ρεκόρ του Φέτελ στις συνεχόμενες νίκες (εννιά).

Λόγω του κινητήρα εγκατέλειψε και ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από την πρώτη θέση, ωστόσο με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα είδε τον κινητήρα της Mercedes να χάνει τη δύναμη του. Οι μηχανικοί της ομάδας τον ενημέρωσαν να εγκαταλείψει, ώστε να σώσει τον κινητήρα.

Μπότας από άλλο πλανήτη!

Μπορεί το πρώτο γκραν πρι της σεζόν να ήταν… αναγνωριστικό και τους περισσότερους πιλότους, ωστόσο ο Βαλτέρι Μπότας φάνηκε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ο Φινλανδός πιλότος πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, κάνοντας τις περισσότερες προσπεράσεις.

Ο Μπότας δεν πτοήθηκε ακόμη και όταν στον 11ο γύρο πήγε στα πιτ με τρεις τροχούς, με το πίσω δεξί ελαστικό του να μένει στην πίστα.



Αθόρυβη Ferrari!

Με πρόβλημα στα ηλεκτρικά οι πιλότοι της Ferrari κατάφεραν να πάρουν την καρό σημαία που ήταν και ο στόχος τους για το πρώτο γκραν πρι της σεζόν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ολοκλήρωσε τον αγώνα από την πέμπτη θέση. Τρεις θέσεις πιο κάτω τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο άτυχος Μάσα...

Κάτι καλύτερο θα ήθελε ο Φελίπε Μάσα για το εναρκτήριο γκραν πρι. Ο Βραζιλιάνος πιλότος έχοντας στα χέρια του μία αρκετά ανταγωνιστική Williams κατάφερε να πραγματοποιήσει μόνο λίγα μέτρα... Ο Μάσα είχε επαφή στην εκκίνηση με τον Καμούι Κομπαγιάσι, που τον έστειλε εκτός πίστας.

Αναμενόμενη Lotus...

Κανένα μονοθέσιο της Lotus δεν κατάφερε να δει την καρό σημαία, αφού οι Παστόρ Μαλδονάδο και Ρομάν Γκροσάν αντιμετώπισαν προβλήματα με την E22. H Lotus... πληρώνει τα ελάχιστα χιλιόμετρα που έκαναν στις χειμερινές δοκιμές του πρωταθλήματος με την υποτονική της απόδοση.

Στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν οι πιλότοι έκαναν δύο πιτ στοπ. Εκκίνησαν με τη μέση γόμα -όλοι εκτός του Γκουτιέρες- και στη συνέχεια φόρεσαν τη μαλακή, η οποία έδινε περισσότερη ταχύτητα στους πιλότους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Ρικιάρντο, Red Bull
3. Μάγκνουσεν, McLaren
4. Μπάτον, McLaren
5. Αλόνσο, Ferrari
6. Μπότας, Williams
7.Χούλκενμπεργκ, Force India
8. Ραϊκόνεν, Ferrari
9. Βερνιέ, Toro Ross
10. Κβίατ, Toro Rosso
11. Πέρες, Force India
12. Σούτιλ, Sauber
13. Γκουτιέρες ,Sauber
14. Τσίλτον, Marussia
15. Μπιάνκι, Marussia

Εγκατέλειψαν:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Έρικσον, Caterham
3. Γκροσάν, Lotus
4. Μαλδονάδο, Lotus
5. Κομπαγιάσι, Caterham
6. Μάσα, Williams
7. Χάμιλτον, Mercedes

Αναλυτικά η βαθμολογία των πιλότων:

1. Ρόσμπεργκ, 25
2. Ρικιάρντο, 18
3. Μάγκνουσεν, 15
4. Μπάτον, 12
5. Αλόνσο, 10
6. Μπότας, 8
7.Χούλκενμπεργκ, 6
8. Ραϊκόνεν, 4
9. Βερνιέ, 2
10. Κβίατ, 1

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. McLaren, 25
2. Mercedes, 25
3. Red Bull, 18
4. Ferrari, 14
5. Williams, 8
6. Force india, 6
7. Toro Rosso, 3
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: