Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ψάχνοντας το «τρίποντο» και το… ρεκόρ!

Τη νίκη με την οποία θα μειώσει τη διαφορά από τον δεύτερο Ατρόμητο θα κυνηγήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει στα Γιάννενα τον ΠΑΣ. Ποιο μοναδικό ρεκόρ κυνηγούν οι «πράσινοι».

Ψάχνοντας το «τρίποντο» και το… ρεκόρ
Την ευκαιρία να μειώσει και άλλο τη διαφορά από τον δεύτερο Ατρόμητο εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» φιλοδοξούν να επιστρέψουν από τους «Ζωσιμάδες» με την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, ελπίζοντας ότι θα «γκελάρει» ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη και να μειωθεί η μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς.

Στο «τριφύλλι», όμως, έχουν ως μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την Τετάρτη υπάρχει ο αγώνας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τον Γιάννη Αναστασίου. Για αυτό τον λόγο ο Έλληνας προπονητής εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει περισσότερες από τρεις συνεχόμενες νίκες, όμως - ακόμα και τις σεζόν 2004 και 2010, δεν πέτυχαν το απόλυτο στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το σερί νικών του Παναθηναϊκού δεν ξεπερνούσε τα τρία παιχνίδια. Οι «πράσινοι» την τελευταία δεκαετία έχουν σημειώσει πολλές συνεχόμενες επιτυχίες μόνο τις σεζόν που κυνηγούσαν το πρωτάθλημα. Ακόμα πάντως και το 2004, αλλά και το 2010 που πήραν τον τίτλο, δεν πέτυχαν το απόλυτο στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είναι η εξής: Ο Καπίνο στο τέρμα, οι Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο στα άκρα με τους Σίλντελφεντ, Μέντες στόπερ. Ο Λαγός κόφτης, οι Αμπέντ, Ζέκα εσωτερικοί μέσοι και ο Ατζαγκούν πίσω από τους Κλωναρίδη, Μπεργκ.

Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα να παίξουν χρησιμοποιηθούν από την αρχή οι Καρέλης, Ρισβάνης με ό,τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει η συμμετοχή τους.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Δώνης, Ντίνας, Χουχούμης, Γιαννιτσάνης. Εκτός έμειναν οι άρρωστοι Πράνιτς, Σπυρόπουλος, οι τραυματίες Πέτριτς, Μπαϊράμι και ο τιμωρημένος Κουτρουμπής.

Προϊστορία

Αήττητος από το 1986-87 είναι ο Παναθηναϊκός στα Ιωάννινα. Ο ΠΑΣ έχει έξι νίκες, οι «πράσινοι» οκτώ και τα υπόλοιπα τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στα τελευταία τρία ματς στα Γιάννενα
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

13/01/13 ΠΑΣ-Παναθηναϊκός 0-0
15/01/12 ΠΑΣ-Παναθηναϊκός 0-1 (84' Κλέιτον)
18/04/10 ΠΑΣ-Παναθηναϊκός 0-1 (57΄ Γκάμπριελ)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: