Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Στην παράταση ...παράτησε το πλεονέκτημα

Παρότι γύρισε από το -10 του 32΄ και οδήγησε το ματς στην παράταση, ο Παναθηναϊκός έχασε 92-94 στο ΟΑΚΑ από τη Μακάμπι που έκανε το μπρέικ (1-1). Πλέον θέλει νίκη στο Ισραήλ για να ελπίζει σε πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκα
Στην παράταση ...παράτησε το πλεονέκτημα
Με φόρα από το πρώτο ματς μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και έχοντας την ευστοχία από την γραμμή των 6.25 πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ. Ωστόσο το ματς ήταν διαφορετικό σε σχέση με εκείνο της Τρίτης, όπου έγινε πάρτι, και τους Ισραηλινούς να παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας.
Με 5/8 τρίποντα λοιπόν και τον Τσαρτσαρή (8 πόντους) να έχει ανεβάσει στροφές, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 24-20.
Η Μακάμπι πάντως, κατάφερε να πιέσει την άμυνα του Τριφυλλιού και έγιναν τα λάθη με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 39-38 δύο λεπτά πριν από το ημίχρονο.
Οι φωνές του «Ζοτς» και δύο καλές άμυνες του Παναθηναϊκού, έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους «πράσινους» και πήγαν στα αποδυτήρια με το 43-41 και όλα έδειχναν πως για να γίνει το 2-0 θα χρειαζόταν μεγάλη συγκέντρωση απέναντι στην βελτιωμένη Μακάμπι.
Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, μέχρι ο Παναθηναϊκός να πάθει το μπλακ άουτ τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου και την Μακάμπι να περάσει μπροστά με 61-54! Ο Ομπράντοβιτς πήρε το ταιμ άουτ, οι παίκτες του έπαιξαν καλή άμυνα και κατάφεραν να μειώσουν σε 58-61 και όλα να κρίνονται στην τελευταία περίοδο.
Το ματς φάνηκε πως θα γίνει θρίλερ και η Μακάμπι κατάφερε 8 λεπτά από το τέλος να φτάσει την διαφορά στο +10 (58-68) και τον Παναθηναϊκό να πρέπει να ανέβει βουνό για να φτάσει τους Ισραηλινούς. Με ψυχή και με την ώθηση του κόσμου και οι «πράσινοι» τα κατάφεραν και ένα λεπτό πριν από το τέλος ισοφάρισαν σε 81-81. Στις επόμενες φάσεις αμφότεροι έβαλαν από δύο πόντους και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως έχει το πάνω χέρι στην παράταση και πως εύκολα ή δύσκολα θα έκανε το 2-0, όμως υπολόγιζε χωρίς τα... απίθανα τρίποντα του Μπλου από τα 8 μέτρα η Μακάμπι πήρε το προβάδισμα ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πενταλέπτου. Τελικά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έχασαν την συγκέντρωσή τους και η «ομάδα του λαού» ισοφάρισε τη σειρά και πήρε το πλεονέκτημα έδρας.
Πρώτος σκόρερ για τους Ισραηλινούς ήταν ο Λάνγκφορτ με 17 και ακολούθησε ο Μπλου με 16, από την πλευρά του Παναθηναϊκού 20 πόντους σημείωσε ο Καϊμακόγλου. Επόμενο ραντεβού την Τρίτη στο Γιαντ Ελιάου με το Τριφύλλι να έχει δύο ευκαιρίες να πάρει ξανά το πλεονέκτημα...
Tα δεκάλεπτα: 24-20, 43-41, 58-61, 83-83, 92-94

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2 (2/4βολ., 3ριμπ.), Μπατίστ 16 (5/7δίπ., 6/6βολ., 9ριμπ., 6ασ.), Λόγκαν 2 (1/3δίπ., 1ριμπ.), Σάτο 3 (3/4βολ., 2ριμπ., 2ασ.), Σάτο 3 (0/2τρίπ., 3/4βολ., 2ριμπ., 2ασ.), Τσαρτσαρής 12 (2/3δίπ., 2/4τρίπ., 4ριμπ.), Διαμαντίδης 12 (0/4δίπ., 4/9τρίπ., 5ριμπ., 2λ΄., 3λάθ., 6ασ.), Βουγιούκας 4 (1/2δίπ., 1ριμπ.), Καλάθης Ν. 3 (1/5τρίπ., 3ασ.), Σμιθ 3 (0/0δίπ., 1/2τρίπ., 1ριμπ.), Καϊμακόγλου 20 (2/5δίπ., 3/4τρίπ., 7/10βολ., 4ριμπ., 1ασ.), Γιασικεβίτσιους 15 (2/4δίπ., 3/5τρίπ., 2/2βολ., 1ριμπ.)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς 5 (2/2δίπ., 1/2βολ., 2λάθ.), Χέντριξ 9 (3/12δίπ., 3/4βολ., 7ριμπ.), Σμιθ 15 (2/3δίπ., 3/5τρίπ., 2/2βολ., 9ριμπ.), Μπλου 16 (5/7δίπ., 2/4τρίπ., 3ριμπ.), Ελιγιάχου 2 (1/3δίπ.), Μάλετ, Πνίνι, Μπουρστάιν, Οχαγιόν 15 (4/10δίπ., 2/3τρίπ., 1/1βολ., 5ριμπ.), Τζέιμς 7 (3/4δίπ., 1/1βολ.), Σχορτσανίτης 8 (4/4δίπ., 1ριμπ., 2λάθ.), Λάνγκφορντ 17 (7/11δίπ., 0/1τρίπ., 3/5βολ., 3ριμπ., 3κλ., 4ασ.)
Συνολική στατιστική:
Παναθηναϊκός:
 13/29δίπ., 14/32τρίπ., 24/33βολ., 19-13ριμπ., 5κλ., 10λάθ., 23ασ.
Μακάμπι Τελ Αβίβ: 31/57δίπ., 7/13τρίπ., 11/16βολ., 24-12ριμπ., 6κλ., 11λάθ., 12ασ.

Ολες οι αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης

Για τις αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. για μη υποβιβασμό στην Football League, αλλά και συμμετοχή στα πλέι οφ των ομάδων που δεν θα πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης, η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δίνει κι επίσημα τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Ολες οι αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης
"Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League, αναφορικά με το σύστημα αδειοδότησης περιόδου 2012-13, είναι οι ακόλουθες:
(α) Τα κριτήρια αδειοδότησης παραμένουν, όπως και πέρυσι, πλήρως εξομοιωμένα με τα κριτήρια της UEFA, για το σύνολο των ΠΑΕ της Super League.
(β) Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι ίσχυε πέρυσι, ΠΑΕ της Super League η οποία δε θα αδειοδοτείται (κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ) δε θα υποβιβάζεται στη Football League, θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα Super League – ΟΠΑΠ 2012-13, αλλά επ΄αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί:
(Ι) η εν λόγω μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ δε θα δύναται, κατά τις μεταγραφικές περιόδους «Ιουλίου – Αυγούστου 2012» και «Ιανουαρίου 2013» να προβαίνει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, με την εξαίρεση ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained), κάτω των 22 ετών. Παράλληλα, η εν λόγω ΠΑΕ, μέχρι και την 30/6/2013 δε θα δύναται να προβαίνει στην ανανέωση ή τροποποίηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της πλην της περίπτωσης ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained) κάτω των 22 ετών. Αν από σήμερα και μέχρι και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης περί μη αδειοδότησης, ΠΑΕ, η οποία δε θα αδειοδοτηθεί, προβεί σε ανανέωση ή / και τροποποίηση συμβολαίου, κατά παράβαση των ως άνω, τότε για τους εν λόγω ποδοσφαιριστές, θα ανακαλούνται τα δελτία (ωστόσο η εν λόγω ΠΑΕ θα υποχρεούται να σεβαστεί τις οικείες οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του εν λόγω ποδοσφαιριστή). Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω ρύθμιση γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο ΠΑΕ να προβούν ήδη από σήμερα μαζικά σε ανανεώσεις / τροποποιήσεις συμβολαίων μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις περί αδειοδότησης.
(ΙΙ) από τα ποσά που θα αναλογούν στην εν λόγω ΠΑΕ εκ των αμοιβών κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η Super League θα παρακρατεί ποσό 20% το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της εν λόγω ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, δυνάμει αμετάκλητων αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.
Σκοπός των ως άνω δυο περιορισμών είναι η συμβολή της Super League στην εξυγίανση των εν λόγω ΠΑΕ, δια της αποτροπής της δυνατότητας περαιτέρω επιβάρυνσης των οικονομικών μεγεθών τους και της εξόφλησης οφειλών τους προς ποδοσφαιριστές και προπονητές (Διευκρινίζεται ότι στο σημείο αυτό μειοψήφησαν οι ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και Παναιτωλικός, οι οποίες ενέμειναν στην άποψη ότι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτείται θα πρέπει να υποβιβάζεται στη Football League).
(γ) ΠΑΕ – μέλος της Super League, που τυχόν δε λάβει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης, θα συμμετέχει κανονικά στα play-off της τρέχουσας περιόδου (Απριλίου – Μαίου 2012). Διευκρινίζεται, συναφώς, ότι οι τελεσίδικες αποφάσεις περί αδειοδότησης θα εκδοθούν από την ΕΠΟ, μετά το πέρας των play-off.
(δ) ΠΑΕ – μέλος της Super League που τυχόν τιμωρηθεί τελεσίδικα από την UEFA με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επίσης θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα περιόδου 2012/13 καθώς και στα επικείμενα play-off της τρέχουσας περιόδου (Απριλίου – Μαίου 2012). Διευκρινίζεται ότι η απόφαση αυτή δικαιολογείται εκ του γεγονότος ότι από τα play-off προκύπτει η τελική κατάταξη των ομάδων"

Ψάχνει νέα διοίκηση, φεύγει ο Δαμιανίδης

Το τέλος της φετινής σεζόν θα σηματοδοτήσει διοικητικές αλλαγές στην ΚΑΕ Αρης, καθώς έπειτα από πολλά χρόνια στο «τιμόνι» της ομάδας, ο Γιάννης Δαμιανίδης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.
Ο Λευτέρης Αρβανίτης (πρώην μέλος της ΚΑΕ) το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε επαφές με στελέχη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο συμβούλιο που θα συγκροτήσει μια διοίκηση μέσω Πρωτοδικείου.Για τη συγκεκριμένη προοπτική ενημερώθηκε και ο μέτοχος της ΚΑΕ Θανάσης Τζεβελέκης, ο οποίος είναι ενήμερος και θετικός με τη γέννηση αυτής της νέας προοπτικής. Ευχή όλων στον Αρη είναι η δημιουργία αυτής της νέας διοίκησης να γίνει το συντομότερο δυνατόν και να μη μετατραπεί το όλο θέμα σε σίριαλ.sentragoal gr

Επηρεασμένη από το… Scream η κυρία Κιριλένκο!!

Επηρεασμένη από το… Scream η κυρία Κιριλένκο
Η Μαρία Λοπάτοβα μάλλον είναι φαν των ταινιών τρόμου και συγκεκριμένα του sequel της ταινίας Scream!

Δεν εξηγείται αλλιώς η εμφάνισή της στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Μπιλμπάο, για τον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας, όπου ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τη σύζυγο του Αντρέι Κιριλένκο να φορά τη μάσκα του μανιακού δολοφόνου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο γνωστό θρίλερ.

Κάποιος άλλος, θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η κυρία Κιριλένκο ήθελε να.. φοβίσει τους Ισπανούς παίκτες.

Πάντως, εάν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε εύκολα της Μπιλμπάο με σκορ 98-71, το έτερον ήμισυ του «ΑΚ-47»… τα κατάφερε αρκετά καλά.


πηγή: sport-fm.gr

Προβλημάτων συνέχεια…!!

Προβλημάτων συνέχεια…
Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Τάκης Λεμονής του Παναιτωλικού, ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Έλληνας τεχνικός είδε τις απουσίες να παραμένουν, εκτός από αυτή του Μητρόπουλου.

Ο νεαρός μέσος προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη και υπολογίζεται για την αναμέτρηση με την Ένωση, ενώ οι Μπελεβώνης, Κούσας απουσίασαν. Παράλληλα ατομικό ακολούθησαν οι Εντζεγκουέλε, Μπλάζιτς και Κουτρομάνος.

Επόμενο ραντεβού των παικτών του Τάκη Λεμονή είναι για την Παρασκευή στις 16:00 EMILEON SportCenter. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή.


πηγή: sport-fm.gr

Ένας μέσα, δύο έξω!!

Ένας μέσα, δύο έξω
Ο Χρήστος Μπούρμπος επέστρεψε την Πέμπτη στο κανονικό πρόγραμμα του ΟΦΗ και τέθηκε στη διάθεση του Νίκου Αναστόπολυου για το ματς με τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο έμπειρος αμυντικός ξεπέρασε το πρόβλημα με την γαστρεντερίτιδα, το οποίο τον ανάγκασε να διανυκτερεύσει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Αντίθετα με τον Μπούρμπο, οι Γαλανόπουλος, Σαχσανίδης ακολούθησαν θεραπεία. Ο πρώτος αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας στους προσαγωγούς. Αμφότεροι, τα προβλήματα τα «κληρονόμησαν» στο παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά στον πρώτο ημιτελικό έκαναν ασκήσεις για χαλάρωμα. Οι υπόλοιποι παίκτες ακολούθησαν πρόγραμμα που περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και ασκήσεις τακτικής.

Το πρόγραμμα της ημέρας ακολούθησε ο Γιαγκιόζης από την ομάδα Κ17 και ο συγκεκριμένος αναμένεται να είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με προπόνηση που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής. Μετά το τέλος της, ο «μουστάκιας» θα επιλέξει τους παίκτες που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή.


πηγή: sport-fm.gr

Aξέχαστος ο Άρης για Ρουίζ!!

Στη Βερακρούζ του Μεξικού συνεχίζει την καριέρα του ο Κάρλος Ρουίζ, ωστόσο δεν ξεχνάει τον ΑΡΗ και την ευρωπαϊκή εμπειρία που είχε στο Europa League.
Aξέχαστος ο Άρης για Ρουίζ
Ο Κάρλος Ρουίζ αποτελεί παίκτη σύμβολο για το ποδόσφαιρο της Γουατεμάλας. Η ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ απευθύνθηκε σε αυτόν για μία συνέντευξη με αφορμή την προσπάθεια που θα κάνει η εθνική ομάδα της χώρας του να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στη συνέντευξη αυτή, αναφερόμενος στην καριέρα του, ο Ρουίζ έδειξε ότι ξεχωριστό κομμάτι έχει η παρουσία του στον ΑΡΗ και η συμμετοχή του με τους «κίτρινους» στο Europa League. «Η συμμετοχή στο Europa Legue με γέμισε ενθουσιασμό, καταφέραμε και πετύχαμε κάποιους στόχους, προχωρήσαμε στη φάση των ομίλων και ήταν μία υπέροχη εμπειρία», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός, που έγινε ο πρώτος Γουατεμαλτέκος ο οποίος συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Ρουίζ συμμετείχε στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ με την Αούστρια Βιέννης, στα οποία και σκόραρε, ενώ αγωνίστηκε είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου, πετυχαίνοντας άλλο ένα γκολ στην ήττα εκτός έδρας από τη Ρόζεμποργκ.

Πιο συγκεκριμένα, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αούστρια μπήκε ως αλλαγή του Τσέζαρεκ στο 60’ και σκόραρε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, στη Βιέννη έπαιξε βασικός, πέτυχε το 0-1 στο 41’ (τελικό 1-1) και αντικαταστάθηκε από τον Κροάτη στο 74’.

Ήταν βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ατλέτικο και αντικαταστάθηκε στο 90’ από τον Καζναφέρη, στη Νορβηγία αγωνίστηκε για 63 λεπτά, πριν μπει στη θέση του ο Τσέζαρεκ και σκόραρε στο 43’ το γκολ της ισοφάρισης (τελικό 2-1), έπαιξε επίσης βασικός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στη Λεβερκούζεν, στη Γερμανία ήταν πάλι στην αρχική ενδεκάδα μέχρι το 57’ όταν και πήρε τη θέση του ο Τσεσνάουσκις, στον θρίαμβο της Μαδρίτης αντικατέστησε τον Τσέζαρεκ στο 83’, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με τη Ρόζενμποργκ στη Θεσσαλονίκη μπήκε πάλι στη θέση του Κροάτη στο 78’.
Πηγή: Allaboutaris.com

Διακριτική αποστρατεία Κωνσταντινέα!!

Τιμητική αποστρατεία (για να μην έχει την τύχη Καλόπουλου) ετοιμάζει η ΚΕΔ στον Πέτρο Κωνσταντινέα.
Διακριτική αποστρατεία Κωνστνατινέα
Τον όρισε τέταρτο στο κυριακάτικο ματς ΑΕΚ-Παναιτωλικού και του στέλνει το μήνυμα να αποχαιρετήσει τη διαιτησία μέχρι τοτέλος της σεζόν.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Σούπερ σεζόν, «ντου» στο Λιμάνι!!

Η εξαιρετική χρονιά του Ολυμπιακού έφερε στον Πειραιά δεκάδες σκάουτ και το καλοκαίρι αναμένεται... καυτό.
Σούπερ σεζόν, «ντου» στο Λιμάνι!

Καλή πορεία στην Ευρώπη, μια ανάσα από πρωτάθλημα και.... 180 λεπτά μακριά από το νταμπλ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, τράβηξε τα βλέμματα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα, με αποτέλεσμα δεκάδες σκάουτ να... παρελάσουν από Καραϊσκάκη και όχι μόνο για να δουν παίκτες των Πειραιωτών. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί τους παίκτες που αρέσουν αρκετά και το καλοκαίρι θα είναι καυτό για Τζιμπούρ, Μιραλάς, Παπαδόπουλο, Τοροσίδη και άλλους ερυθρόλευκους.

Ράφικ Τζιμπούρ: Η εξαιρετική παρουσία του Ράφικ Τζιμπούρ σε Ελλάδα και Ευρώπη τον έχει βάλει στο στόχαστρο της... μισής Ευρώπης. Ο Αλγερινός θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, ωστόσο είναι αρκετά ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί να τον κρατήσει. Βέβαια, υπάρχει και το... εμπόδιο των δυνατών κλαμπ που τον έχουν στο στόχαστρό τους, όπως Φενέρμπαχτσε, Βέρντερ Βρέμης, Στουτγκάρδη και Γαλατάσαραϊ, Εσπανιόλ, Σπαρτάκ Μόσχας και Λιλ, που τον έχουν παρακολουθήσει και είναι πιθανό το καλοκαίρι να έρθει πρόταση. Το συμβόλαιο του Αλγερινού λήγει το καλοκαίρι του 2013, σίγουρα θα υπάρχει κουβέντα το καλοκαίρι, ωστόσο η κοινή επιθυμία παραμονής είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει ο Τζιμπούρ να φορά τα «ερυθρόλευκα».

Κέβιν Μιραλάς: Οι Ρώσοι δεν έφυγαν και όπως τονίζουν οι πληροφορίες το καλοκαίρι θα επιστρέψουν για να κάνουν νέα κρούση. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και Σπαρτάκ τον παρακολουθούν στενά, τον Ιανουάριο απορρίφθηκε πρόταση πολλών εκατομμυρίων, όμως ο Ολυμπιακός τον ήθελε αρκετά για τις πολλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. O Βέλγος φορ δεν είναι όμως μόνο στο στόχαστρο των Ρώσων, αφού και οι Βρετανοί κοιτάζουν αρκετά την περίπτωσή του. Νιουκάστλ, Σάντερλαντ, Έβερτον, και Φούλαμ τον έχουν παρακολουθήσει με την τελευταία να είναι πιο ζεστή για την απόκτησή του. Ο παίκτης θέλει να παραμείνει στο Λιμάνι, ωστόσο ένα ποιοτικό πρωτάθλημα θα τον... έσπρωχνε και προς την έξοδο, με τους Πειραιώτες όμως να μην δέχονται λιγότερα από έξι εκατ. ευρώ.


Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ακόμα μια εξαιρετική σεζόν και το όνομά του φιγουράρει ψηλά στη λίστα δυνατών συλλόγων. Ο Αβραάμ έδειξε και στην Ευρώπη πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα, θέλει να να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αν και ο ίδιος έχει εκφράσει πως ο Ολυμπιακός καλύπτει με το παραπάνω τις φιλοδοξίες του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2014, ο ίδιος θα δώσει πολλές μάχες στα γήπεδα της Πολωνίας και αρκετοί σκάουτ θα είναι εκεί για να τον παρακολουθήσουν. Η Βόλφσμπουργκ, η Στουτγκάρδη, η Σάλκε «παίζουν» από Γερμανία, ενώ Ρόμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν τον έχουν στο στρόχαστρό τους, ενώ και η Σεβίλλη δεν είναι αδιάφορη...


Βασίλης Τοροσίδης: Ίσως το πιο καυτό καλοκαίρι για τον Βασίλη Τοροσίδη, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2013. Ο «Τόρο» σε κάθε μεταγραφικό παζάρι βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων του εξωτερικού, όμως φέτος οι προτάσεις θα είναι περισσότερες, αφού υπάρχει και το Euro. Ρόμα, Βολφσμπουργκ, Έβερτον, Μαρσέιγ, είναι οι ομάδες που έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον, ωστόσο υπάρχουν και ομάδες από την Τουρκία που τον έχουν τσεκάρει. Ο Τοροσίδης επιθυμεί να κάνει ένα διαφορετικό βήμα στην καριέρα του, ωστόσο τον πρώτο λόγο έχουν οι «ερυθρόλευκοι», μιας και θα υπάρξει κουβέντα για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Χοσέ Χολέμπας: Εξαιρετική χρονιά για τον Χολέμπας, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο αρκετών κλαμπ από το εξωτερικό. Ο διεθνής αριστερός μπακ παρακολουθείται στενά από ομάδες της Μπουντεσλίγκα, Στουτγκάρδη και Βόλφσμπουργκ είναι πιο «ζεστές», ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν δείχνει τόσο ζεστός να τον παραχωρήσει, ενώ και ο Χολέμπας είναι απόλυτα ικανοποιημένος στο Λιμάνι. Το συμβόλαιο του διεθνή αμυντικού λήγει το 2014 και θεωρείται δύσκολο να αποχωρήσει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Νταβίντ Φουστέρ: Ο Ισπανός είχε τα... φεγγάρια του, ωστόσο το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και τα γκολ του... έπαιξαν αρκετά στην Ευρώπη. Για τον Φουστέρ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2013 σημαντικό ρόλο για το μέλλον του θα παίξει και η παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε. Ο Ισπανός είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, όμως ισπανικές ομάδες τον έχουν δει, ενώ αρέσει και στους Γείτονες, αφού Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας τον έχουν βολιδοσκοπήσει. Μάλιστα, το ενδιαφέρον της Φενέρ είναι πιο έντονο...


Μπάλας Μέγερι: Ο Ούγγρος έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθιερώθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν φοβήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ και η Βόλφσμπουργκ με τη Σάλκε του έκαναν κρούση. Εξάλλου, η ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ είναι... δέλεαρ για τους συλλόγους, αν και ο Μέγερι τόνισε πως θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, το οποίο και λήγει το 2013.

Γιάννης Μανιάτης: Στους κορυφαίους του Ολυμπιακού ο Γιάννης Μανιάτης και οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον αρκετών ξένων συλλόγων, κυρίως γερμανικών, ενώ ολλανδικές και βελγικές ομάδες τον καλοκοιτάζουν, όπως η Γκενκ. Το συμβόλαιό του λήγει το 2014, ωστόσο τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ίδιος ο παίκτης δεν δείχνουν να συζητούν ενδεχόμενη παραχώρησή του και μόνο σε εξαιρετική πρόταση θα ήταν θετικές οι δυο πλευρές.


πηγή: gazzetta.gr