Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σούπερ σεζόν, «ντου» στο Λιμάνι!!

Η εξαιρετική χρονιά του Ολυμπιακού έφερε στον Πειραιά δεκάδες σκάουτ και το καλοκαίρι αναμένεται... καυτό.
Σούπερ σεζόν, «ντου» στο Λιμάνι!

Καλή πορεία στην Ευρώπη, μια ανάσα από πρωτάθλημα και.... 180 λεπτά μακριά από το νταμπλ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, τράβηξε τα βλέμματα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα, με αποτέλεσμα δεκάδες σκάουτ να... παρελάσουν από Καραϊσκάκη και όχι μόνο για να δουν παίκτες των Πειραιωτών. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί τους παίκτες που αρέσουν αρκετά και το καλοκαίρι θα είναι καυτό για Τζιμπούρ, Μιραλάς, Παπαδόπουλο, Τοροσίδη και άλλους ερυθρόλευκους.

Ράφικ Τζιμπούρ: Η εξαιρετική παρουσία του Ράφικ Τζιμπούρ σε Ελλάδα και Ευρώπη τον έχει βάλει στο στόχαστρο της... μισής Ευρώπης. Ο Αλγερινός θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, ωστόσο είναι αρκετά ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί να τον κρατήσει. Βέβαια, υπάρχει και το... εμπόδιο των δυνατών κλαμπ που τον έχουν στο στόχαστρό τους, όπως Φενέρμπαχτσε, Βέρντερ Βρέμης, Στουτγκάρδη και Γαλατάσαραϊ, Εσπανιόλ, Σπαρτάκ Μόσχας και Λιλ, που τον έχουν παρακολουθήσει και είναι πιθανό το καλοκαίρι να έρθει πρόταση. Το συμβόλαιο του Αλγερινού λήγει το καλοκαίρι του 2013, σίγουρα θα υπάρχει κουβέντα το καλοκαίρι, ωστόσο η κοινή επιθυμία παραμονής είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει ο Τζιμπούρ να φορά τα «ερυθρόλευκα».

Κέβιν Μιραλάς: Οι Ρώσοι δεν έφυγαν και όπως τονίζουν οι πληροφορίες το καλοκαίρι θα επιστρέψουν για να κάνουν νέα κρούση. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και Σπαρτάκ τον παρακολουθούν στενά, τον Ιανουάριο απορρίφθηκε πρόταση πολλών εκατομμυρίων, όμως ο Ολυμπιακός τον ήθελε αρκετά για τις πολλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. O Βέλγος φορ δεν είναι όμως μόνο στο στόχαστρο των Ρώσων, αφού και οι Βρετανοί κοιτάζουν αρκετά την περίπτωσή του. Νιουκάστλ, Σάντερλαντ, Έβερτον, και Φούλαμ τον έχουν παρακολουθήσει με την τελευταία να είναι πιο ζεστή για την απόκτησή του. Ο παίκτης θέλει να παραμείνει στο Λιμάνι, ωστόσο ένα ποιοτικό πρωτάθλημα θα τον... έσπρωχνε και προς την έξοδο, με τους Πειραιώτες όμως να μην δέχονται λιγότερα από έξι εκατ. ευρώ.


Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ακόμα μια εξαιρετική σεζόν και το όνομά του φιγουράρει ψηλά στη λίστα δυνατών συλλόγων. Ο Αβραάμ έδειξε και στην Ευρώπη πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα, θέλει να να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αν και ο ίδιος έχει εκφράσει πως ο Ολυμπιακός καλύπτει με το παραπάνω τις φιλοδοξίες του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2014, ο ίδιος θα δώσει πολλές μάχες στα γήπεδα της Πολωνίας και αρκετοί σκάουτ θα είναι εκεί για να τον παρακολουθήσουν. Η Βόλφσμπουργκ, η Στουτγκάρδη, η Σάλκε «παίζουν» από Γερμανία, ενώ Ρόμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν τον έχουν στο στρόχαστρό τους, ενώ και η Σεβίλλη δεν είναι αδιάφορη...


Βασίλης Τοροσίδης: Ίσως το πιο καυτό καλοκαίρι για τον Βασίλη Τοροσίδη, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2013. Ο «Τόρο» σε κάθε μεταγραφικό παζάρι βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων του εξωτερικού, όμως φέτος οι προτάσεις θα είναι περισσότερες, αφού υπάρχει και το Euro. Ρόμα, Βολφσμπουργκ, Έβερτον, Μαρσέιγ, είναι οι ομάδες που έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον, ωστόσο υπάρχουν και ομάδες από την Τουρκία που τον έχουν τσεκάρει. Ο Τοροσίδης επιθυμεί να κάνει ένα διαφορετικό βήμα στην καριέρα του, ωστόσο τον πρώτο λόγο έχουν οι «ερυθρόλευκοι», μιας και θα υπάρξει κουβέντα για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Χοσέ Χολέμπας: Εξαιρετική χρονιά για τον Χολέμπας, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο αρκετών κλαμπ από το εξωτερικό. Ο διεθνής αριστερός μπακ παρακολουθείται στενά από ομάδες της Μπουντεσλίγκα, Στουτγκάρδη και Βόλφσμπουργκ είναι πιο «ζεστές», ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν δείχνει τόσο ζεστός να τον παραχωρήσει, ενώ και ο Χολέμπας είναι απόλυτα ικανοποιημένος στο Λιμάνι. Το συμβόλαιο του διεθνή αμυντικού λήγει το 2014 και θεωρείται δύσκολο να αποχωρήσει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Νταβίντ Φουστέρ: Ο Ισπανός είχε τα... φεγγάρια του, ωστόσο το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και τα γκολ του... έπαιξαν αρκετά στην Ευρώπη. Για τον Φουστέρ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2013 σημαντικό ρόλο για το μέλλον του θα παίξει και η παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε. Ο Ισπανός είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, όμως ισπανικές ομάδες τον έχουν δει, ενώ αρέσει και στους Γείτονες, αφού Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας τον έχουν βολιδοσκοπήσει. Μάλιστα, το ενδιαφέρον της Φενέρ είναι πιο έντονο...


Μπάλας Μέγερι: Ο Ούγγρος έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθιερώθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν φοβήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ και η Βόλφσμπουργκ με τη Σάλκε του έκαναν κρούση. Εξάλλου, η ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ είναι... δέλεαρ για τους συλλόγους, αν και ο Μέγερι τόνισε πως θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, το οποίο και λήγει το 2013.

Γιάννης Μανιάτης: Στους κορυφαίους του Ολυμπιακού ο Γιάννης Μανιάτης και οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον αρκετών ξένων συλλόγων, κυρίως γερμανικών, ενώ ολλανδικές και βελγικές ομάδες τον καλοκοιτάζουν, όπως η Γκενκ. Το συμβόλαιό του λήγει το 2014, ωστόσο τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ίδιος ο παίκτης δεν δείχνουν να συζητούν ενδεχόμενη παραχώρησή του και μόνο σε εξαιρετική πρόταση θα ήταν θετικές οι δυο πλευρές.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: