Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προσοχή Παναθηναϊκέ!!

Προσοχή Παναθηναϊκέ!
Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με εμφατικό τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξει στην δεύτερη αναμέτρηση για να πάει στο φάιναλ φορ…


Το 93-73 (+20) του πρώτου αγώνα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό απέναντι σε μια εξίσου υψηλού επιπέδου ομάδα μπορεί να κάνουν κάποιους οπαδούς να ενθουσιαστούν λίγο παραπάνω. Αυτό δεν πρέπει, όμως, να γίνει και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού –αν και το ξέρουν και οι ίδιοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του-, γιατί…

Υπάρχει λόγος!

1. Ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει τη Σιένα πέρσι με 48 πόντους διαφορά στο ΣΕΦ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Είχε κάνει τους Ιταλούς να φαίνονται με μικρή ομάδα, κάτι που έκανε ο Παναθηναϊκός και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός την έπαθε και έχασε τους τρεις επόμενους αγώνες, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά από δύο συνεχείς παρουσίες στα τελικά. Ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε πως αυτό το πάθημα του «αιώνιου» αντιπάλου πρέπει να γίνει μάθημα στους «πράσινους» ενόψει της συνέχειας που περιλαμβάνει το πρέπει των δύο νικών.

2. Το 2009 ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει τη Σιένα, η οποία την είχε πατήσει στο πρώτο ματς επικρατώντας πιο εύκολα από το τελικό 90-85. Ωστόσο, οι Ιταλοί έσπασαν την έδρα στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το «τριφύλλι» να χάσει το φάιναλ φορ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, πήγε στη γειτονική χώρα, πήρε όχι μία για να επαναφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, αλλά δύο νίκες και αργότερα ήταν αυτή που κατέκτησε και το τρόπαιο στο Βερολίνο. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα ίσως και να μην είναι τόσο ευοίωνα αν χάσει το δεύτερο ματς.

3. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι ομάδα της… σειράς, όπως την έκανε να μοιάζει ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα. Δεν μπορεί να μην αντιδράσει. Δεν της το επιτρέπει η ιστορία της και ο εγωισμός της. Η φανέλα της είναι βαριά και σίγουρα θα βρει τον τρόπο να φανεί πιο ανταγωνιστική στην δεύτερη αναμέτρηση. Αυτό το έχει δηλώσει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εξάλλου και η Σιένα πέρσι με τον Ολυμπιακό την ίδια ταπείνωση είχε δεχθεί από τον αντίπαλο, αλλά είχε μαζέψει τα κομμάτια της και είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ ανατρέποντας το 0-1 σε 3-1.

4. Η εκπληκτική μέρα που βρέθηκαν οι «πράσινοι» έξω από τη γραμμή των 6.75 (10/18 τρίποντα με ποσοστό ευστοχίας 55.6%) είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Οι Ισραηλινοί είχαν 5/14 τρίποντα (35.7%). Δηλαδή ο Παναθηναϊκός πήρε τους 15 από τους 20 πόντους της διαφοράς από τη Μακάμπι από τα τρίποντα. Αυτό είναι κάτι που δεν ξαναγίνεται από τη στιγμή που ο μέσος όρος του «τριφυλλιού» είναι 38.5%. Βρέθηκε σε μεγάλη μέρα την Τρίτη και το ξεπέρασε κατά 17.1%.

5. Ο Παναθηναϊκός παρά τη μεγάλη επικράτηση εμφάνισε αδυναμίες. Και αυτές είχαν να κάνουν με το χαμηλό ποσοστό στις βολές (9/16 και μόλις 56.3%), κάτι που φέτος είναι μια αχίλλειος πτέρνα του. Χαρακτηριστικό ότι συνολικά τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα έχει 73%. Αυτό στο πρώτο ματς το αντιστάθμισε με την ευστοχία του στα τρίποντα. Επίσης τα λάθη δεν είχαν μεγάλη διαφορά από αυτά των Ισραηλινών (15 έναντι 18), ενώ οι τελευταίοι είχαν πολύ καλή παρουσία στα δίποντα (24/44, 54.4%), κάτι που μπορούν να το εκμεταλλευτούν για να φέρουν υπέρ τους το δεύτερο ματς.

6. Η χαλάρωση στο τέλος και το επιμέρους σκορ 14-21 της Μακάμπι στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο που συρρίκνωσαν λίγο τη διαφορά σε πιο… κόσμια για αυτήν επίπεδα, δεν είναι και ό, τι καλύτερο για το «τριφύλλι». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν το θέλει αυτό από τους παίκτες του σε κανέναν αγώνα, ούτε καν στην Α1. Πόσω μάλλον στην Ευρωλίγκα. Άλλη μια τέτοια στον δεύτερο αγώνα μπορεί να αποβεί μοιραία για το «τριφύλλι», από τη στιγμή που όλοι περιμένουν πιο ανταγωνιστική τη Μακάμπι…
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: