Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προβληματικοί παιχταράδες!!

Για όσους ασχολούνται ενεργά με τον βασιλιά των σπορ θα έχουν ακούσει ουκ ολίγες φορές από ειδικούς, προπονητές και αναλυτές, ότι για να γίνει κάποιος παιχταράς πρέπει να είναι και λίγο ατίθασος χαρακτήρας. Αν θέλετε ιδιόμορφος. Η ίδια η ιστορία πραγματικά μας έχει διδάξει ουκ ολίγες φορές ότι τα σπάνια ποδοσφαιρικά ταλέντα ήταν και πολύ δύσκολοι χαρακτήρες που προβλημάτιζαν με την συμπεριφορά τους τόσο εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Σήμερα ξεχωρίσαμε για εσάς μερικούς από αυτούς που έκαναν διαχρονικά λαμπρή καριέρα στη Βρετανία.

Γράφει ο: Νίκος Κουλιανός

ΡΙΟ ΦΕΡΝΤΙΝΑΝΤ: Μεγάλη παιχτάρα και ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στο νησί εδώ και χρόνια. Θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερα πράγματα αν δεν ήταν τόσο επιρρεπής στο ποτό! Έχει συλληφθεί πάνω από δέκα φορές... σε άθλια κατάσταση και ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο από τις αρχές της Αγγλίας. Ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι το επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας πριν χρόνια το είχε χάσει καθώς την προηγούμενη μέρα τα... κοπανούσε μέχρι πρωίας!

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΕΣΤ: Ο ορισμός του κακού παιδιού. Τα έκανε όλα και σε...καλή τιμή. Σκόρπιζε τους αντιπάλους μέσα στο χορτάρι. Τα έκανε λαμπόγιαλο σε πολλά από τα μπαρ, όπου έπινε μέχρι τελικής πτώσεως. Γοήτευε κάθε θηλυκό της εποχής του (καθότι και ομορφόπαιδο), κάνοντας μια άστατη ζωή, αλλάζοντας τις γυναίκες σας να πουκάμισα(εύγεεε!). Ζαλίστηκε από την μεγάλη δημοσιότητα και δυστυχώς δεν είδαμε όσα περιμέναμε από τον γητευτή της μπάλας...

ΠΟΛ ΓΚΑΣΚΟΪΝ: Ο γνωστός για τους παλιότερους «Γκάζα». Φασαρτζής με όλη την σημασία της λέξεως. Επιρρεπής στο αλκοόλ, όπου ουσιαστικά τον κατάστρεψε. Δυστυχώς συνέχισε και μετά το τέλος της καριέρας του, όπου χρειάστηκε να κάνει ειδική θεραπεία για να ξεφύγει από την κατάθλιψη και τις σχιζοφρενικές τάσεις.

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ: Ο τρελοΓάλλος, ο πρώτος που πέρασε την θάλασσα της Μάχης από την Γαλλία προς το νησί και έκανε τόσο μεγάλη καριέρα, γεμάτη τίτλους και πολλά γκολ. Παρόλα αυτά ιδιαίτερα ευέξαπτος με πολλές αποβολές, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα εντός και εκτός γηπέδου. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ το αεροπλανικό... καρατέκα σε φίλαθλο(!!!), κατά την διάρκεια του αγώνα, επειδή τον έβρισε.

ΤΖΟΪ ΜΠΑΡΤΟΝ: Καλό... παλικαράκι και αυτό. Εν ενεργεία ποδοσφαιρικής πλέον με την φανέλα της ΚΠΡ. Ο ορισμός της βαβούρας και φασαρίας. Όπου κλοτσιά, κόκκινη κάρτα και... μανούρα ο Τζο δηλώνει παρών. Πολύ καλό χαφ, αλλά με μυαλό... κουκούτσι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πάρτι έκαψε με αποτσίγαρο συμπαίχτη του γιατί διαφώνησε με την άποψή του, ενώ έχει καταδικαστεί και σε 6μηνη φυλάκιση για εμπλοκή του σε καβγά έξω από μπαρ!

ΤΖΟΝ ΤΕΡΙ: Καλό... φυντάνι και ο κάπτεν της Τσέλσι. Εκτός από τις αναμφισβήτητες ποδοσφαιρικές του ικανότητες ο Τζόν έχει γνωστός και για πολλά ακόμα. Καταρχήν ήταν μπλεγμένος στην υπόθεση... «κέρατο» με την γυναίκα του Μπριτζ. Προσφάτως αποκαλύφτηκε ότι η γυναίκα του δεν περνά ποτέ κάτω από γέφυρες, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι έχει κάνει δημόσιες εμφανίσεις... σουρωμένος, ενώ πρόσφατα κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη σε... θυρωρό!

ΒΙΝΙ ΤΖΟΟΥΝΣ: Ο γνωστός «χασάπης» των βρετανικών γηπέδων. Παίκτης που ποτέ δεν υπάκουσε προπονητή του και έκανε πάντα το δικό του στο γήπεδο. Ιδιαίτερα σκληρός ως αντιαθλητικός, με ρεκόρ κίτρινων και κόκκινων καρτών στην καριέρα του. Ο σκληρός Ουαλός συνέχισε μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα να κάνει τον σκληρό και σε ταινίες του σινεμά.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: