Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βλέπει πεντάδα ο Μιχαλήτσος!!

Την αισιοδοξία του πως ο Άρης μπορεί να τερματίσει στην πέμπτη θέση του πίνακα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Έλληνας προπονητής...

Βλέπει πεντάδα ο Μιχαλήτσος
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στον "NovaSportfm" για τον φετινό Άρη και όχι μόνο και σχολίασε:
Για τη νίκη του Άρη επί της Δόξας Δράμας: «Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει και αυτό ήταν το πιο σημαντικό στο χθεσινό παιχνίδι. Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές υποτιμούν τον αντίπαλο».

Για το πρόβλημα του Άρη: «Έχει παρουσιάσει μία καλυτέρευση από την αρχή της σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα. Θα πρέπει να βρει ρυθμό. Με τον Παναθηναϊκό ήταν καλός και μετά όχι και τόσο. Αυτός ο μήνας είναι κρίσιμος γιατί κρίνονται πολλά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχει να δώσει σημαντικά παιχνίδια και εκεί θα δείξει που μπορεί να φτάσει. Ο Άρης έχει δυνατότητες και αυτό θα το δούμε. Αν σταθεί καλύτερα, πιστεύω ότι έχει δυνατότητες για την πέμπτη θέση. Εάν πετύχει συνεχόμενες νίκες στα βατά παιχνίδια που ακολουθούν -γιατί εύκολα δεν υπάρχουν- μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση τον επόμενο μήνα».

Για το μειωμένο ρόστερ: «Το οικονομικό είναι θέμα της διοίκησης. Η αλήθεια είναι πως έχει μικρύνει το ρόστερ το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει οικονομική κρίση σε όλα τα πράγματα. Όλες οι ομάδες θέλουν να βαδίζουν πιο σίγουρα. Γενικά κάνεις μία πολιτική για να ανταπεξέλθεις οικονομικά».

Για τα νέα παιδιά των ακαδημιών: «Πάντα χρειάζεται προσοχή το πώς διαχειρίζεσαι τα νέα παιδιά. Καμιά φορά στις δύσκολες καταστάσεις, αυτό είναι κέρδος. Αρκεί να το εκμεταλλευτούν σωστά για να βοηθήσουν τους εαυτούς αλλά και την ομάδα».

Για την απουσία του κόσμου σε σχέση με άλλες χρονιές: «Η οικονομική κρίση δημιουργεί προβλήματα και φυσικά έχουν παίζουν ρόλο και οι φτωχιές εμφανίσεις, αλλά όχι τόσο πολύ. Δεν συμβαίνει στον Άρη μόνο αυτό το φαινόμενο, αλλά σε όλες τις ομάδες. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την κοινωνία και λογικό είναι να συμβεί αυτό και στο ποδόσφαιρο».

Για το εάν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη: «Είμαι αισιόδοξος. Είναι μία ομάδα με δύναμη και αρκετό κόσμο. Πιστεύω πως έχει περάσει πιο δύσκολα και ήταν μόνος του τότε. Θεωρώ πως γρήγορα θα ανακάμψει βαθμολογικά και αγωνιστικά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι κατώτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Γενικά επικρατεί ένα μπέρδεμα. Ομάδες που μπήκαν στα μισά, με αποτέλεσμα να παίζουν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει σαν ομάδα. Εάν δεν είχε την Ευρώπη ίσως να έπαιρνε πιο εύκολα το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα, όχι όμως όσο ο Ολυμπιακός».

"Χαρίζω τα περισσότερα χρήματα!"

Εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ ή την Κόλο-Κόλο περιμένει ο Κοντρέρας με την επιστροφή του στην Ελλάδα, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του...

"Χαρίζω τα περισσότερα χρήματα!"
Ο πεπειραμένος αμυντικός έκανε δηλώσεις στο "cooperativa.cl" και σχολίασε:
"Θα επιστρέψω στην Ελλάδα και εκεί θα προσπαθήσω με κάποιον να επιλύσω την κατάσταση μου. Είμαι διατεθειμένος να χαρίσω χρήματα, τα περισσότερα μάλιστα. Ξέρουν ότι ταξιδεύω για την Ελλάδα και έτσι τις επόμενες μέρες θα βγει κάτι θετικό ή θα μείνω στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα δεν είχαν τον χρόνο να ασχοληθώ με το μέλλον μου επειδή ξόδεψα πολύ χρόνο με την κατάσταση της υγείας της μητέρας μου, αλλά αυτές τις μέρες ελπίζω να το ασχοληθώ με το ζήτημά μου".
Για την Κόλο Κόλο είπε: "Ξέρω πως θέλουν να βλέπουν παίκτες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην Κόλο Κόλο και οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα της, αλλά έτσι και αλλιώς είναι καλό για τον σύλλογο όταν οποιοσδήποτε παίκτης αντιπροσωπεύει την ομάδα σε άλλο μέρος του πλανήτη".

Η ελληνική οικονομία το 2011 σε 10 + 1 "σταθμούς"

Η χρονιά που ολοκληρώνεται αναδείχθηκε σε μία συνεχή "δοκιμασία" τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η ελληνική οικονομία το 2011 σε 10 + 1 "σταθμούς"
Ήταν η χώρα μας ωστόσο, που βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα των οικονομικών εξελίξεων, λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους της, προτού η κρίση χτυπήσει τελικά την "πόρτα" και πιο δυνατών οικονομιών.
Κατά κοινή ομολογία μάλιστα, αποτέλεσε "πειραματόζωο" στα χέρια Ευρωπαίων ηγετών και διεθνών Οργανισμών, με σειρά δυσβάσταχτων μέτρων να επιβάλλονται ως μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση.
Από το 2010 βέβαια, είχε ήδη σχεδιαστεί η πορεία της χρονιάς που φεύγει, με τα μέτρα να εξειδικεύονται και να σκληραίνουν.

1) Δραχμή or not δραχμή - Τα "θρίλερ" των δόσεων

Αν υπήρξε μία φράση που ειπώθηκε - ακούστηκε - διαδόθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φέτος, δεν ήταν άλλη, από το "ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη" και επιστροφή στη δραχμή" ή το οποιοδήποτε εθνικό νόμισμα.
Η φράση αυτή έπαιρνε μάλιστα "σάρκα και οστά" κάθε παραμονή εκταμίευσης δόσης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, οπότε και οι πολίτες βίωναν την απόλυτη αβεβαιότητα και ψυχρολουσία, μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι.
Αποκορύφωμα των "θρίλερ", τα όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι, με την χώρα να οδεύει προς την στάση πληρωμών, τον πρωθυπουργό να φέρεται να παραιτείται και τελικά να προχωρά σε ανασχηματισμό, τοποθετώντας στην θέση του υπουργού Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και επιβάλλοντας σειρά επώδυνων μέτρων.
Στην έκθεσή της για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, η Κομισιόν έκανε ρητή αναφορά σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά τη 12μηνη εφεδρεία, σημειώνοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του μισθολογικού κόστους και τη μείωση του προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.
Έκτοτε, και με τα ειλημμένα μέτρα να μην βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους, ήταν οι μέρες που προηγήθηκαν της εκταμίευσης της 6ης δόσης, που αφενός έκαναν τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα και αφετέρου - ή μάλλον ως αποτέλεσμα αυτού - την ελληνική κυβέρνηση, να λαμβάνει νέα μέτρα, που γονάτιζαν τους Έλληνες εργαζόμενους και φορολογούμενους.
Μεταξύ αυτών, δραστικές περικοπές στους μισθούς, περικοπές στις συντάξεις με πλαφόν και στο εφάπαξ, εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς, νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στο πλαίσιο της φορολογικής αναδιάρθρωσης, επέκταση έως και το 2014 του μέτρου του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μαχαίρι από 5% έως 40% στις επικουρικές συντάξεις.
2) Τα κατά "26ης Οκτωβρίου" και "9ης Δεκεμβρίου" Ευαγγέλια
Παρά την υιοθέτηση σειράς επώδυνων μέτρων, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν φαινόταν ικανή να διασφαλιστεί, παρά μόνο με το "κούρεμά" του. Στις 21 Ιουλίου αποφασίστηκε το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 21%, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου, αποφασίστηκε πιο γενναίο "κούρεμα" της τάξεως του 50%, μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις και πιέσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί.
Το νέο δάνειο ορίστηκε στα 130 δισ. ευρώ, με τις τράπεζες να συμμετέχουν εθελοντικά, συνεισφέροντας 100 δισ. ευρώ. Το "πακέτο" προέβλεπε καλύτερα επιτόκια για την Ελλάδα, με την εφαρμογή του προγράμματος να επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση.
Την είδηση του μεγάλου "κουρέματος" χαιρέτισαν ο τέως πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για αποφυγή χρεοκοπίας, όταν παλιότερα αρνούνταν με κάθε τρόπο ακόμη και την αναφορά στην έννοια του "κουρέματος".
Ο κ. Βενιζέλος κάνοντας απολογισμό της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε τότε, πως αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος 100 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2012 - 2014, σημειώνοντας πως με τη συμφωνία επετεύχθη η πλήρης εξασφάλιση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προς όφελος των πολιτών.
Στο πλαίσιο της ούτως ή άλλως δύσκολης χρονιάς για τις τράπεζες, το "κούρεμα" κατά 50%, στο πλαίσιο του PSI, απαιτεί πρόσθετες ενισχύσεις των Τραπεζών, έως 20 δισ. ευρώ περίπου, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και η απομείωση δεν ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα.
Ειδικά ως προς τις Τράπεζες, σημειώνεται πως η μείωση των καταθέσεων λόγω φόβου των πολιτών για το μέλλον της οικονομίας σημείωσε μεγάλη αύξηση, με αποκορύφωνα το διάστημα που μεσολάβησε από την προαναγγελία του δημοψηφίσματος για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου από τον Γ. Παπανδρέου μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, οπότε και οι Έλληνες "σήκωσαν" 14 δισ. ευρώ.
Μία από τις ελάχιστες θετικές ειδήσεις της χρονιάς, όσον αφορά στις Τράπεζες, ήταν η συγχώνευση της Alpha με την Eurobank.
Πάντως, η συμφωνία για το "κούρεμα" καθησύχασε τις αγορές με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να σημειώνουν άμεσα άνοδο.
Επόμενος μεγάλος σταθμός, η Συνάντηση Κορυφής της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου, μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί, κατά την οποία έβαλαν τέλος στην Ευρώπη, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.
Παρίσι και Βερολίνο δεν θα δέχονται πλέον συμπεριφορές σαν αυτές της Ελλάδας και συμφώνησαν να προωθήσουν την επιβολή αυτόματων κυρώσεων σε όσα κράτη δεν τηρούν τον κανόνα του 3% για το δημοσιονομικό έλλειμμα.
O Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ακόμη, ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι "απαραίτητη" για να μην ξανασυμβεί αυτό που έγινε στην Ελλάδα, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε το "κούρεμα" της Ελλάδας ως "μοναδική περίπτωση".
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έδωσαν "ανάσα" στην Ελλάδα, επιβαιώνοντας την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ.
3) Ο "από μηχανής θεός"... Ομάδα Δράσης

Με την απόφαση του κουρέματος του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο για μόνιμη επιτήρηση στην Ελλάδα και τα άλλα απείθαρχα κράτη. Όταν μάλιστα η κρίση έφτασε στα σύνορα της Ιταλίας, κατέστη ακόμα σαφέστερο, πως η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, γι αυτό άλλωστε και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του EFSF.
Από το προσχέδιο μάλιστα της Συνόδου Κορυφής, προβλεπόταν αποστολή τεχνοκρατών στην Ελλάδα για να ενισχυθεί ο έλεγχος εφαρμογής του μνημονίου, με αποτέλεσμα άπαντες στην Ελλάδα να κάνουν λόγο για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας,.
Τελικά, με στόχο την αυστηρή επιτήρηση εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την είσπραξη μερικών δισ. ευρώ, Γερμανοί εμπειρογνώμονες αποβιβάστηκαν στην Αθήνα για 2-3 χρόνια.
Αρμοδιότητά τους, η στήριξη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και του ανταγωνισμού μέσω της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η διατήρηση της προόδου προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, η επίσπευση 100 έργων από το ΕΣΠΑ ύψους 11 δισ. ευρώ, τα έργα εκμετάλλευσης αυτοκινητόδρομων, η διαχείριση αποβλήτων, οι επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και η ενίσχυση της ρευστότητας ΜΜΕ.
Η λεγόμενη "task force" υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, προσβέπει στην άμεση είσπραξη 6-8 δισ. από τα συνολικά 60 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενων φόρων και στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στα πέντε μεγάλα έργα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Φυσικά, όλα αυτά με την προϋπόθεση θέσπισης συγκεκριμένων στόχων και χρονοδιαγράμματος από πλευράς τρόικας για τη μέγιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
4) Εφεδρεία - ενιαίο μισθολόγιο κι επιστροφή σε εργασιακό "Μεσαίωνα"

Στις 20 Οκτωβρίου υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ ήδη οι "απολύσεις" δημοσίων υπαλλήλων μετά την υποβολή τους σε καθεστώς εφεδρείας, ήταν στο "στόχαστρο" των Ευρωπαίων από το καλοκαίρι. Το έδαφος για την υπογραφή του πολυνομοσχεδίου είχε προετοιμάσει το υπουργικό συμβούλιο ήδη από τις αρχές του Σεπτέμβρη, με τον υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει την επιτάχυνση των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων φορέων, υπό τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ.
Η εργασιακή εφεδρεία ορίστηκε σε 12 μήνες και με ύψος αποδοχών στο 60%, ενώ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν ετίθετο θέμα απολύσεων στη φάση αυτή, με τη διαφορά ότι όποιος δεν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες επανεκπαίδευσης και κατάρτισης, τότε θα ίσχυε ό,τι και στον ιδιωτικό τομέα. Οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα διατηρούνταν σε αναλογία 1:10, ενώ ανακοινώθηκε μείωση του αριθμού των συμβασιούχων και εξέταση του ενδεχόμενου της εθελοντικής μερικής απασχόλησης ή της εθελοντικής άδειας άνευ αποδοχών.
Με το πολυνομοσχέδιο, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν είχαν σχέση με το Δημόσιο μπήκαν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησαν να εξαιρεθούν από την εφεδρεία και τους επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και πλαφόν αμοιβών 1.900 ευρώ. Πρόκειται για κάποια από τα 151 ΝΠΙΔ που η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών ενέταξε πρώτα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ενώ πολλά εξ αυτών δεν υπάγονταν καν στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Έτσι, στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου εντάχθηκαν επιχειρήσεις, ιδρύματα και οργανισμοί που ποτέ μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και οι οποίοι προσλάμβαναν το προσωπικό τους με όρους εργασίας ιδιωτικού τομέα. Ζήτημα με τους φορείς αυτούς ανέκυψε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο σε αυτά τα ΝΠΙΔ ζητώντας να ορίσουν αριθμό προσωπικού που θα υπαχθεί σε εργασιακή εφεδρεία.
Εν συνεχεία, η κυβέρνηση κατέθεσε τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο, στο πλαίσιο εξίσωσης των μισθολογικών απολαβών όσων εργαζόμενων υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια με των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προέκυπταν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Κρίσιμη ημερομηνία αναδείχθηκε η 26η Οκτωβρίου, οπότε και έληγε η προθεσμία για τις διοικήσεις 14 φορέων του Δημοσίου, να καταθέσουν τα ονόματα όσων φεύγουν, ενώ με τη λήξη της προθεσμίας ανακοινώθηκε, πως τουλάχιστον 10.000 οργανικές μονάδες θα "κόβονταν" στο Δημόσιο, με στόχο την κατάργηση μίας στις τρεις δημόσιες υπηρεσίες.
Και κάπως έτσι έφτασε ο Νοέμβριος, με την Τρόικα να ζητά άμεσα την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης χιλιάδων εργαζομένων σε καθεστώς εφεδρείας, αλλά και ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, δίνοντας προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση, έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και θα επέστρεφαν οι επικεφαλής "Τροϊκανοί".
Κατά την άφιξή τους, μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα, η Τρόικα ζήτησε την αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015, με τους 30.000 από αυτούς να πρέπει να αποχωρήσουν έως το τέλος του 2011.
Η εφεδρεία τελικά αποδείχθηκε "φιάσκο", με το υπουργείο Οικονομικών να εκδίδει απόφαση "τιμωρία" για όσους μπορούσαν να βγουν στην εφεδρεία αλλά δεν το έκαναν, για οποιονδήποτε λόγο, από δική τους ή όχι υπαιτιότητα, προειδοποιώντας πως θα γίνονται κρατήσεις από τις συντάξεις τους.
Σημειώνεται πάντως, πως με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα μπήκε "στον πάγο", δικαιώνοντας υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων, ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Σημειώνεται ακόμη, πως σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το "μαχαίρι" στους μισθούς και το "ψαλίδι" στις θέσεις εργασίας οδήγησαν στην αύξηση της παραγωγικότητας της Ελλάδας.
Όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο / βαθμολόγιο, οι αλλαγές αφορούσαν στα εξής:
- Για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ που ανήκουν κατά πλειοψηφία στο Δημόσιο, το οποίο και ασκεί την διοίκηση, η μείωση των αμοιβών θα είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31.12.2009.
- Η αναστολή της επέκτασης ισχύος των κλαδικών συμβάσεων παρατείνεται μέχρι το τέλος του Προγράμματος Στήριξης το 2014.
- Η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται σταδιακά μέσω της παρακράτησης φόρου.
- Το Δημόσιο θα μπορεί να οργανώνει τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας του κρατικού λαχείου, η οποία είναι ψηφισμένη από το μεσοπρόθεσμο.
- Προανήγγειλε ρύθμιση σχετικά με την διάκριση μεταξύ νεοπροσλαμβανομένων και ήδη εργαζομένων σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο.
- Θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια για την προνοιακή στήριξη τριτέκνων και πολυτέκνων.
Το 2011 σήμανε ακόμη και την "επιβολή" των ελαστικών μορφών απασχόλησης εις βάρος της πλήρους δικαιωμάτων εργασίας. Οι συλλογικές συμβάσεις αντικαταστάθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από ατομικές, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους οι επιχειρησιακές συμβάσεις που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα.
5) Μείωση μισθών, συντάξεων, αφορολόγητου και επιδομάτων

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα άνοιξε την "πόρτα" για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας, μεταξύ των οποίων οι αυξήσεις σε ΦΠΑ, αλλαγές στο νομοσχέδιο με τις αποδείξεις και νέα μέτρα για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε και πάλι στα τέλη αυτοκινήτων.
Η περικοπή των συντάξεων, που αποτέλεσε και πάλι σταθερή "εισπρακτική πηγή" για την κυβέρνηση, ανέβασε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των συνταξιούχων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ήδη περισσότερες από 500.000 δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Παρόλα αυτά όμως, τα ασφαλιστικά Ταμεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, αφού στερούνται εισφορών, ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και της μεγάλης ανεργίας.
Τον Δεκέμβριο, αποφασίστηκε μείωση των επικουρικών συντάξεων εντός του 2012, καθώς και συμπίεση των καταβαλλόμενων ποσών για νέους και παλιούς συνταξιούχους (ποσοστό αναπλήρωσης) αυστηρά στο 20% του μισθού.
Παράλληλα, σχεδιάζονται περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας, με αποτέλεσμα να περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων. Μεταξύ άλλων, τα υπό εξέταση μέτρα, αφορούν:
- Ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία.
- Εφαρμογή καθολικού πόθεν έσχες με ενιαία μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου.
Σχεδιάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων πόθεν έσχες και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται.
Απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ και αναθεώρηση του συστήματος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.
Εν ολίγοις, εκ μέρους του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται, πως χρειάζονται μέτρα που θα αντιστοιχούν στο 8% του AΕΠ για το διάστημα 2011-2012 και ένα επιπλέον πακέτο μέτρων που θα αντιστοιχεί στο 6% του ΑΕΠ για το 2013-2014 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος 5% μέχρι το 2014.
6) Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

Νομοσχέδιο που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο ήδη από τον Ιανουάριο, προέβλεπε την πλήρη κατάργηση των περιορισμών σε δεκάδες επαγγέλματα, στο πλαίσιο απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων.
Με απόφασή του τον Αύγουστο, το ΣτΕ, επικαλούμενο το κατοχυρωμένο δικαίωμα της επαγγελματικής ελευθερίας (άρθρο 5, παράγραφος 1 του Συντάγματος), το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη διατήρηση κλειστών επαγγελμάτων για οποιουσδήποτε λόγους. Άνοιξε έτσι το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του νόμου, που θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ στις 2 Ιουλίου.
Έως τον Σεπτέμβριο και μετά από ένα καλοκαίρι άνευ προηγουμένου αντίδρασης και κινητοποιήσεων από ιδιοκτήτες ταξί, οδηγούς φορτηγών, δικηγόρους και φαρμακοποιούς, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα κενά, προχωρώντας στην άρση των περιορισμών, με τον υπουργό Οικονομικών να καλεί πλέον όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Υγείας, να προωθήσουν τις σχετικές ενέργειες.
Το ίδιο διάστημα, οι δανειστές μας επανέλαβαν το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών, ζητώντας την προετοιμασία των σχετικών νομοθετικών πράξεων.
Τον Δεκέμβριο πλέον και με πρωθυπουργό τον Λουκά παπαδήμο, η κυβέρνηση κρατά την Τρόικα σε στάση αναμονής.
Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων βρισκόταν ανέκαθεν ψηλά στην "ατζέντα" των δανειστών που επανέρχονται για νέο γύρο συζητήσεων, που αναμένεται οριστικός, αποτελεσματικός και "επώδυνος".
Ενάμιση χρόνο μετά το Μνημόνιο, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων εκκρεμεί, με τους δανειστές να στέκονται στις καθυστερήσεις και τις ανεφάρμοστες διατάξεις.
7) Το μεγάλο στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων

Την άμεση δημιουργία Οργανισμού Αποκρατικοποιήσεων (Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας) για την προώθηση του προγράμματος διαχείρισης και αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο περιελάμβανε και αναλυτικό πίνακα με τις αποκρατικοποιήσεις ανά τρίμηνο έως και το 2015.
Μετά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ζήτησε "αποφασιστικά βήματα", που αντιστοιχούσαν σε μία ιδιωτικοποίηση την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του έτους.
Έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, έπρεπε να ολοκληρωθούν 22 σχέδια αποκρατικοποιήσεων, πολλά εκ των οποίων σύνθετα (Ελληνικό, ακίνητα) και άλλα βέβαιο ότι θα προκαλούσαν την αντίδραση των συνδικάτων (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά.).
Ο στόχος για τα έσοδα των 50 δισ. ευρώ έως το 2017 έπεσε στα 35 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014 και 50 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, στόχοι προφανώς πολύ φιλόδοξοι.
Τελικά, ο στόχος άντλησης 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 κρίθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, Γ. Κουκιάδη, ανέφικτος. "Θα είμαστε ευχαριστημένοι με έσοδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι "αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, θα αναλάβουν οι ξένοι".
Πάντως, μέσα στη χρονιά, από τις προβλεπόμενες αποκρατικοποιήσεις, προχώρησαν η διάθεση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom (391 εκατ. ευρώ), η παραχώρηση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας (380 εκατ. ευρώ), η επέκταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ και η άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα (849 εκατ. ευρώ).
Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ, για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο για 10 χρόνια (λήγει το 2020 και θα παραταθεί έως το 2030) , καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον οργανισμό (τέταρτο τρίμηνο), έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Σχετικά με τις νέες άδειες παιχνίων για τον ΟΠΑΠ υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκη Ενωση καθώς ενώ ο οργανισμός έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για κάθε νέο τυχερό παιχνίδι που έρχεται στην Ελλάδα, η επικείμενη χορήγηση άδειας για 16.500 φρουτάκια απευθείας στον ΟΠΑΠ ενδεχομένως να χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση για αυτό και γίνονται προσπάθειες να ληφθεί το Ο.Κ. χωρίς να υπάρξουν στο μέλλον κυρώσεις.
Η υφιστάμενη σύμβαση διαχείρισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που κανονικά λήγει το 2026 θα παρατεθεί για 20 χρόνια. Αρχές του 2012 το δημόσιο θα πωλήσει ποσοστό (περίπου 21%) από το 55% των μετοχών που κατέχει στο αεροδρόμιο. Για τα Κρατικά Λαχεία οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities έχουν αναλάβει την πώληση του 100% των μετοχών αλλά θα προηγηθεί η εισφορά των λαχείων σε εταιρεία που θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό.
8) Οι "τακτοποιήσεις" ή "χαράτσια" στα ακίνητα

Η χρονιά που ολοκληρώνεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, "γονάτισε" χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, καθώς σειρά εισπρακτικών μέτρων σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έκανε σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη την αποπληρωμή των όποιων ειδικών ή μη τελών.
Εν αρχή ην η εγκύκλιος του τέως υφυπουργού Οικονομικών, Δημ. Κουσελά, με την οποία για πρώτη φορά καθορίστηκε η φορολογική μεταχείριση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, γκαράζ, αποθηκών και λοιπά, τόσο όσον αφορά στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης όσο και στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), το φόρο μεταβίβασης, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές κτλ.
Οι χώροι που θα τακτοποιούνταν ή τακτοποιήθηκαν, έπρεπε για πρώτη φορά να συμπεριληφθούν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να γνωρίζει η εφορία τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου για να υπολογίσει τα νέα τεκμήρια διαβίωσης. Αποτέλεσμα, η επιβάρυνση των νοικοκυριών με πρόσθετους φόρους.
Σημειώνεται δε, ότι η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, καλώντας τους πολίτες να δηλώσουν τους ημιυπαίθριους χώρους, είχε δηλώσει, ότι δεν θα υπολογίζονται στο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα αυτών, άρα δεν θα υπολογίζονταν ως τεκμήριο.
Εν συνεχεία, ήρθε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο, από τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, και προέβλεπε ρύθμιση 40 ετών για αυθαίρετα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως ή εντός ορίων οικισμών και 20 χρόνια για κτίσματα σε εκτός σχεδίου ή εκτός ορίων οικισμών.
Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 160.000, με το υπουργείο να αναμένει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο εξοικονόμησης 1,7 δισ. ευρώ, από το βήμα της ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε το ειδικό τέλος στα ακίνητα, υπό την απειλή μάλιστα διακοπής του ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν.
Στην πορεία αποδείχθηκε ο μάλλον πρόχειρος σχεδιασμός του μέτρου, με τους νομικούς να κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που καλούνται να πληρώσουν τα ακίνητά τους ξανά, να αντιδρούν. Ακολούθησε "αλαλούμ", σχετικά με το ποιον θα βαρύνει το νέο τέλος, για να ξεκαθαριστεί ο τρόπος αποπληρωμής του και το πώς θα συμψηφίζεται μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων, ενώ σε μία προσπάθεια να έχει το μέτρο κάποια λογική, θεσπίστηκαν κριτήρια όπως της παλαιότητας των κτισμάτων και της τιμής ζώνης.
Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εδώ, με τη ΔΕΗ να υπολογίζει σε πολλές περιπτώσεις λάθος το "χαράτσι". Σε απάντησή του το υπουργείο, κάλεσε τους πολίτες πρώτα να το πληρώσουν και μετά να σπεύσουν προς αποκατάσταση του λάθους, πάντα υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος.
Στο πλευρό των καταναλωτών τάχθηκε από την αρχή η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως "δεν μπορεί ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το ρεύμα, να γίνεται προϊόν εκβιασμού". Κομβικό σημείο στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους φορολογούμενους, η κατάληψη του κτιρίου έκδοσης των εντολών διακοπής ρεύματος, για ημέρες, μέχρι την επέμβαση των ΜΑΤ.
Υπενθυμίζεται πάντως, ότι οι πολίτες κλήθηκαν να πληρώσουν αρχικά σε 2 δόσεις για το 2011 και το 2012 σε 5 δόσεις το χαράτσι, που στο μεταξύ, με τροπολογία του Ευ. Βενιζέλου, έλαβε και επίσημα μόνιμο χαρακτήρα.
Πάντως, δικαστήρια δικαίωσαν ουκ ολίγες φορές καταναλωτές που αδυνατούσαν αποδεδειγμένα να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωσή τους, να πληρώσουν το τέλος, ενώ Έλληνες πολίτες προσέφυγαν και στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωσή του ως αντισυνταγματικού.
Εν τω μεταξύ, το 2012 θα αποτελέσει εφιαλτική χρονιά για πάνω από 5,5 εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα κληθούν για μία ακόμα φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
9) "Δεν πληρώνω... Δεν πληρώνω"

Το κίνημα "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Αύγουστο τη δράση του, ως διαμαρτυρία για τα ακριβά διόδια σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά εξελίχθηκε σε μαζικό κίνημα, με εκατοντάδες πολίτες να αρνούνται να καταβάλουν το τίμημα στους σταθμούς. Σταδιακά η επίδραση του κινήματος εξαπλωνόταν, με τους πολίτες να συσπειρώνονται και να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στο 2011, σηκώνοντας τις μπάρες τους σε πολλούς σταθμούς.
Βέβαια, συνάντησαν την αντίδραση των εταιρειών εκμετάλλευσης των διοδίων, που απειλούσαν με αγωγές κατά οδηγών, που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, ενώ οι κοινοπραξίες των αυτοκινητοδρόμων απειλούσαν ακόμη και με καταγγελία των συμβάσεων. Το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών έκανε αρκετές φορές λόγο για μείωση του αντιτίμου στα διόδια, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ.
Στις αρχές του έτους, ένα νέο κίνημα, με σκοπό να πείσει τους επιβάτες των ΜΜΜ να μην πληρώνουν εισιτήρια, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Η νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, σε συνδυασμό με τα επώδυνα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, όξυνε τις αντιδράσεις, με τα μέλη του κινήματος να καταλαμβάνουν σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ και να καλύπτουν με ταινίες τα ακυρωτικά μηχανήματα, καλώντας τους πολίτες να μην πληρώσουν.
Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση 50% στις τιμές των εισιτηρίων για τους ανέργους και για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000.
Την υποστήριξή τους στους πολίτες εξέφρασαν οι συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς, που σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς απεργίες και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, τόνισαν ότι το επιχείρημα για μεγάλα ελλείμματα των μέσων μεταφοράς αποτελεί "κυνικό ψέμα", καθώς, όπως είπαν, ουδέποτε επιδοτήθηκαν - πλην δύο ετών - με το σύνολο της νόμιμης επιχορήγησης.
10) Φοροδιαφυγή... Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ένα από τα μεγαλύτερα "στοιχήματα" αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης. Τα "πλοκάμια" της ωστόσο, είναι μάλλον πολύ μακριά και τα μέτωπα πολλά, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μικρά μόνο βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.
Αρχής γενομένης, από τη δήλωση "βόμβα" του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, περί ύπαρξης λίστας με 3.800 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, άνοιξε νέος κύκλος "κυνηγητού", για την εξασφάλιση των βεβαιωμένων χρεών. Βέβαια, μετά την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, ο κ. Κουσελάς ανακάλεσε τα περί λίστας, κάνοντας στροφή 180 μοιρών.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το "πράσινο φως" για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, τα οποία σε κάθε περίπτωση, θα μάθαιναν μόνο οι βουλευτές.
Μέχρι σήμερα, σε περισσότερες από 30 συλλήψεις για βεβαιωμένα χρέη στο δημόσιο έχουν προχωρήσει οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, κατ' εφαρμογήν της εγκυκλίου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, που προέβλεπε σύλληψη με αυτόφωρη διαδικασία, για οφειλές άνω του ποσού των 75.000 ευρώ, καθώς και για περιπτώσεις βεβαιωμένου χρέους άνω των 150.000 ευρώ.
Ωστόσο, μέχρι πρότινος, ίσχυε το οξύμωρο σχήμα, οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να εκμεταλλεύονται τις διατάξεις του νόμου και ενώ συλλαμβάνονται για χρέη εκατομμυρίων, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.
Πριν λίγες ημέρες, σε μία προσπάθεια να καλύψει το "κενό" που μεσολαβούσε μεταξύ σύλληψης και "τιμωρίας" των μεγαλοοφειλετών, το υπουργείο Οικονομικών έβαλε τέλος στην "θαλπωρή" του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, που προέβλεπε, ότι "με την επικύρωση της συμφωνίας για ένταξη στο άρθρο 99 αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν από την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης", ή με άλλα λόγια, την εξάλειψη του αξιοποίνου των αδικημάτων.
Με δεδομένα το άνευ αποτελέσματος μέτρο της σύλληψης των μεγαλοοφειλετών, το υπουργείο συζητά νέα αλλαγή του φορολογικού συστήματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το "κυνήγι" των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό, με τον υπουργό Ευ. Βενιζέλο, να επανέρχεται με απειλή - προειδοποίηση, για δημοσιοποίηση των καταθέσεων, σημειώνοντας πως τα ονόματα όσων είτε δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση είτε δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους, θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός υπογράμμισε, ότι το σχέδιο για την υπογραφή της συμφωνίας ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων με την Ελβετία είναι έτοιμο. Κατά συνέπεια, όπως είπε, "όσοι επί χρόνια περιμένουν να δουν πόσες είναι αυτές οι ελληνικού ενδιαφέροντος καταθέσεις στην Ελβετία, θα το δουν τώρα και το Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ως φόρο επί των κατατεθειμένων στην Ελβετία χρημάτων".
Χρονιά "λαβράκι" αποδείχθηκε το 2011 και για το ΣΔΟΕ, τα "ευρήματα" του οποίου ήταν το λιγότερο εντυπωσιακά. Απίστευτες περιπτώσεις όπου ιατροί, αστρολόγοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και άνεργοι ή αγρότες, εμφανίζονταν να έχουν ετήσια εισοδήματα λίγων χιλιάδων ευρώ, ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, βρίσκονταν "κρυμμένοι" θησαυροί εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπλέον, περίπου 1.000 Έλληνες έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ, ώστε να διαπιστώσει εάν τα ποσά των εμβασμάτων που "φυγάδευσαν" μέσω εμβασμάτων στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, κατά τη διετία 2009 - 2011.
Και όλα αυτά, ενώ σειρά εκθέσεων από διεθνείς και μη οργανισμούς, τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που φοροδιαφεύγουν, ενώ κάθε χρόνο χάνουμε έσοδα δισ. ευρώ.
Γι' αυτό και σε μία νέα προσπάθεια να πατάξει το φαινόμενο, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, υπό την επίβλεψη της "Ομάδα Δράσης" του Χορστ Ράιχενμπαχ.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν μας "αφήσει" αυτός ο χρόνος, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους.
Η παραίτηση των εισαγγελικών λειτουργών προκάλεσε την αντίδραση των υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης, Ευ. Βενιζέλου και Μιλ. Παπαϊωάννου, που χαρακτήρισαν την αντίδρασή τους "βεβιασμένη" και "υπερβολική" και ζήτησαν τη διερεύνηση των καταγγελιών.
11) Ανεργία + λουκέτα στην αγορά = μετανάστευση Ελλήνων

Σταθερά πάνω από το 17% κυμάνθηκαν τα ποσοστά ανεργίας το 2011, με τη ΓΣΕΕ να κάνει λόγο για "εκτόξευση" στο 22% το 2012, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους.
Τις 60.000 έφτασαν τα "λουκέτα" στα εμπορικά καταστήματα το 2011, με τις προβλέψεις να είναι ακόμη πιο δυσοίωνες και για το νέο έτος. Αποτέλεσμα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, νέοι και με σπουδές στην πλειοψηφία τους, να παίρνουν την απόφαση, να "εγκαταλείψουν" την Ελλάδα, με την ελπίδα να έχουν μία καλύτερη τύχη σε οποιαδήποτε ξένη χώρα.
Αρχής γενομένης από την Αυστραλία, που άνοιξε τις πόρτες και την "αγκαλιά" της στους Έλληνες, η Γερμανία φέρεται πως έγινε εκ νέου χώρα Ελλήνων μεταναστών. Αλματώδης ήταν η αύξηση της μετανάστευσης το πρώτο εξάμηνο του 2011, διάστημα κατά το οποίο, ο αριθμός των νέων μεταναστών από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 84%, φτάνοντας σε πραγματικά νούμερα τους 4.100 ανθρώπους.
Ακόμη, μεγάλη αύξηση εξακολουθεί να σημειώνει ο αριθμός των Ελλήνων που συμπληρώνουν το europass ή αλλιώς το Επαγγελματικό Ευρωδιαβατήριο ή αλλιώς τον φάκελο με τα προσωπικά στοιχεία και προσόντα, ελπίζοντας να ανοίξουν οι "πόρτες" για μία καλύτερη τύχη και εργασία εκτός Ελλάδας. Σημειώνεται, ότι από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2011, στην ιστοσελίδα συμπληρώθηκαν ακόμη 30.000 βιογραφικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 89.300 βιογραφικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι την εκπνοή του έτους τα κατατεθημένα βιογραφικά θα ξεπεράσουν τα 100.000.
Δυστυχώς, οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία και το 2012 είναι κατά τον ΙΟΒΕ δυσοίωνες, με την επίτευξη του ελλείμματος στο 9% να θεωρείται δύσκολο έργο. Στην τέταρτη 3μηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, το ΙΟΒΕ θεωρεί δύσκολη την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 9% του ΑΕΠ το 2011, ενώ εκτιμά πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί σε επίπεδο τουλάχιστον 5,5% και η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 17,3%.
Έντονη είναι παράλληλα και η ανησυχία στον εμπορικό κόσμο για ακόμη περισσότερα "λουκέτα" σε πολλές επιχειρήσεις το 2012, κυρίως μετά την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος αναφέρονται σε κύμα λουκέτων, ήδη από τον πρώτο μήνα του 2012.
Πάντως, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε την προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και κατάρτισης, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.
Στόχος, όπως είπε, είναι η δημιουργία 153.000 θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ίδωμεν...

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ξανά «ένοχο» το κόκκινο κρέας!!

Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος ενδέχεται να κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν κάποιες μορφές καρκίνου του νεφρού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα χιλιάδων ενηλίκων.

Ξανά «ένοχο» το κόκκινο κρέας
Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής, διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος είχαν κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του νεφρού σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες.
Η παρουσία σε μεγαλύτερες ποσότητες χημικών που εντοπίστηκαν στο κρέας στα κάρβουνα ή στη σχάρα επίσης συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Οσοι συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να δώσουν πληροφορίες για τις διατροφικές τους συνήθειες, ανάμεσά τους και την κατανάλωση κρέατος, και στη συνέχεια οι επιστήμονες παρακολούθησαν για εννέα χρόνια, κατά μέσο όρο, την πορεία της υγείας τους για να εντοπίσουν πιθανή εμφάνιση καρκίνου.
Κατά τη χρονική αυτή διάρκεια, περίπου 1.800 από αυτούς--ποσοστό μικρότερο από μισό τοις εκατό--διαγνώστηκαν με καρκίνο του νεφρού.

«Όχι στην Ελλάδα»

Στη χθεσινοβραδινή συζήτηση των Ζαγοράκη, Βρύζα και Κωνσταντινίδη με τους εκπροσώπους συνδέσμων για τα ανοιχτά θέματα της ομάδας και κυρίως τη μείωση του μπάτζετ έπεσε στο τραπέζι και το όνομα του Αντρέ Βιεϊρίνια.

«Όχι στην Ελλάδα»
Τις τελευταίες εβδομάδες ειπώθηκαν πολλά για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, ενώ το όνομά του ξαναμπλέχτηκε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ο οποίος όχι απλά τον θέλει διακαώς, αλλά έκανε και πρόταση με τρίτου, προσφέροντας 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ και τον Φετφατζίδη ως αντάλλαγμα.
Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση από τον ΠΑΟΚ και οι οπαδοί θέλησαν να μάθουν τις σκέψεις της διοίκησης πάνω στο θέμα του Βιεϊρίνια.
Αυτό, που ειπώθηκε από τους διοικούντες και ειδικότερα από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, είναι πως ο Βιεϊρίνια δεν πρόκειται να παραχωρηθεί σε καμία ελληνική ομάδα κι αυτή είναι μία πάγια θέση. Το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί στο εξωτερικό είναι πάντα ανοιχτό, εφόσον υπάρχει μια ικανοποιητική πρόταση, αλλά για την Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Πηγή: paok24.com

''Υπάρχει στασιμότητα στο θέμα''

«Δεν έχει γίνει κάποιο βήμα μπροστά από τις 2 Δεκεμβρίου». Τάδε έφη Γιάννης Βλάχος ο εκπρόσωπος του άγνωστου υποψήφιου επενδυτή, ο οποίος συνεχίζει μεν να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ, αλλά εμφανίζεται διστακτικός δε...

''Υπάρχει στασιμότητα στο θέμα''
Μία δήλωση του Γιάννη Βλάχου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο άνθρωπος που φέρεται να εκπροσωπεί και ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ, είναι από χώρα που έχει δολάριο ως εθνικό της νόμισμα, μας ανάγκασε να ζητήσουμε διευκρινήσεις από τον ίδιο τον νομικό. Η τοποθέτηση του Γιάννη Βλάχου στο aek365.gr για το συγκεκριμένο θέμα είναι η κάτωθι: «Δεν είπα ότι ο επενδυτής προέρχεται από χώρα που έχει δολάριο. Όμως για να μην κρυβόμαστε όλες οι επενδύσεις πλέον γίνονται με δολάριο. Όχι με EURO. Αυτό είναι το θέμα και αυτό που είπα είναι πως δεν μπορεί να έρθει κάποιος να επενδύσει βάζοντας δολάρια στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο καιρό να τα πάρει πίσω σε... δραχμές».
Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με τον κ. Βλάχο το θέμα που δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, από τις 2 Δεκέμβρη όταν και εμφανίστηκε η συγκεκριμένη περίπτωση στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, έως και σήμερα: «Είναι αλήθεια πως υπάρχει στασιμότητα στο θέμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ατόνησε το ενδιαφέρον από την πλευρά του επιχειρηματία. Υπάρχει ακόμα. Όμως μπείτε στη θέση ενός ανθρώπου που είναι στο εξωτερικό και ακούει και διαβάζει κάθε μέρα ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης. Τι να κάνει; Πώς να σκεφτεί; Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει, και μαζί με τον κύριο Αδαμίδη, ότι εφόσον υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από άλλη πλευρά για την ΑΕΚ που θα την ευνοεί δεν θα μπούμε εμπόδιο. Στη δική μας περίπτωση το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι πως ο επιχειρηματίας το σκέφτεται. Θα περιμένω τον κ. Αδαμίδη να γυρίσει από το ταξίδι του, να δούμε τι θα γίνει και με το άλλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ΑΕΚ και θα κάνω μία κουβέντα μαζί του, να δούμε τι θα γίνει. Είναι αλήθεια πάντως από τη Γ.Σ. στις 2 Δεκεμβρίου έως τώρα δεν έχει γίνει κάποιο βήμα μπροστά. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αύριο».
Η αλήθεια είναι πως από τις τοποθετήσεις του Γιάννη Βλάχου σοφότεροι δεν γίναμε. Τα πάντα είναι ρευστά και στον «αέρα».
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Άλλη... αύξηση ν' αγαπιόμαστε!!

Οχι 10 εκατ. ευρώ, ούτε καν στα 2,5 δε φτάνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ...

Άλλη... αύξηση ν' αγαπιόμαστε! 1
Από την ΠΑΕ ΑΕΚ (και όχι μόνο) τονιζόταν πριν την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών ότι το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα αντιστοιχεί σε 10 ή και 20 εκατ. ευρώ. Το gazzetta.gr είναι σε θέση να γνωρίζει και να αποκαλύπτει ότι το ποσό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται σε 2 εκατ. 350 χιλιάδες ευρώ. Και μάλιστα η πραγματικότητα είναι ότι ούτε Α.Μ.Κ. ύψους 2,5 εκατ. ευρώ δε θα μπορούσε να εγκρίνει η Γ.Σ. της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Κι αυτό διότι θα χρειαζόταν η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σχετικό ενημερωτικό δελτίο, κοινώς έξοδα ύψους 300.000 ευρώ αλλά και αναμονή της τάξης των δύο μηνών για έγκριση από την παραπάνω (Κεφαλαιαγορά).
Από τα Σπάτα έλεγαν ότι μέσω της αύξηση 10 εκατ. ευρώ που θα γινόταν, θα μπορούσε ο υποψήφιος επενδυτής να αγοράσει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ. Και τίθεται αυτόματα το εξής ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ο εκάστοτε φερόμενος ως υποψήφιος επενδυτής να αποφασίσει να επενδύσει στην ΑΕΚ χρήματα... επί της ουσίας ως έναντι;
Είναι πασιφανές ότι κανείς σοβαρός υποψήφιος επενδυτής δεν επρόκειτο να δεχόταν κάτι τέτοιο. Επιπρόθετα είναι άξιο απορίας γιατί διέρρεαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι μόνο ότι θα κάνουν αύξηση Μ.Κ. ύψους 10 εκατ. ευρώ ενώ γνώριζαν τι ακριβώς ισχύει μιας και μόλις το καλοκαίρι υπήρξε το ίδιο πρόβλημα με το θέμα των Supporters;
Οπως και να έχει, το θέμα είναι ένα. Η Γ.Σ. αποφάσισε η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να οριστεί στα 2,3 εκατ. ευρώ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μόνο μέσω της επόμενης Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ (το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου ίσως) θα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα που αφορούν το ποσό της αύξησης Μ.Κ.
Ετσι, για να γνωρίζουμε τα πραγματικά νούμερα και όχι αυτά που θα θέλαμε να μπουν στην ΑΕΚ άμεσα. Αν θα μπουν κι αυτά βέβαια...
Πηγή: gazzetta.gr

Πρώτο φαβορί ο Ακινγκμπάλα!!

Ο Ακίν Ακινγκμπάλα είναι πρώτος στη λίστα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους υποψήφιους παίκτες που αναζητά ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού για να ενισχύσουν τη φροντ λάιν των Πειραιωτών.

Πρώτο φαβορί ο Ακινγκμπάλα
Ο Νιγηριανός σέντερ της Νανσί (σ.σ 12π, 6,9ριμπ στην Ευρωλίγκα φέτος) έκανε εξαιρετική σεζόν φέτος με τη γαλλική ομάδα στην Ευρωλίγκα και έτσι κίνησε το ενδιαφέρον του προπονητή των Κυπελλούχων Ελλάδος.
Ο 26χρονος σέντερ είναι πρώτος στη λίστα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους που αναζητά ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού για να ενισχύσουν τη φροντ λάιν των Πειραιωτών και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις.
«Τελειώνει» ο Κέσελ
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μάρκο Κέσελ, όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από την ομάδα του Πειραιά. Ο Σέρβος φόργουορντ δεν έπεισε στο πρώτο μισό και της φετινής σεζόν και έτσι φαίνεται πως εξαντλήθηκε η υπομονή του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον 23χρονο φόργουορντ, ο οποίος δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.
Ψάχνει και γκαρντ
Πλην ενός σέντερ, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα είναι ο Ακίν Ακινγκμπάλα, ο Ολυμπιακός ψάχνει και για έναν γκαρντ. Ο Μάρκο Γιάριτς είναι πάντα... stand by, αλλά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τους συνεργάτες του ψάχνουν στην αγορά για κάτι καλύτερο. Εάν αυτό δεν βρεθεί, τότε θα αποκτηθεί ο Σέρβος γκαρντ, για τον οποίο το ενδιαφέρον έχει ατονίσει τις τελευταίες ημέρες.
Πηγή: gazzetta.gr

Με καύσωνα θα υποδεχτούν το 2012 οι Αυστραλοί!!

Η Αυστραλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος με καύσωνα.

Με καύσωνα θα υποδεχτούν το 2012 οι Αυστραλοί
Σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το θερμόμετρο θα φθάσει τους 45 βαθμούς ενώ στη Μελβούρνη τους 36.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι δήμαρχοι της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ λένε ότι η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει , όπως κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να υποδεχθούν το νέο έτος στο λιμάνι του Σίδνεϊ και τουλάχιστον 500.000 στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ιμάμης εναντίον Άγιου Βασίλη!!

Ένας Τούρκος ιμάμης κατηγόρησε τον Άγιο Βασίλη ότι δεν είναι "έντιμος" καθώς χρησιμοποιεί τις καπνοδόχους για να αφήσει τα δώρα στα σπίτια, αντί να μπαίνει από την πόρτα.

Ιμάμης εναντίον Άγιου Βασίλη
Η Τουρκία, επισήμως χώρα με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμανικό, δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θρησκευτικοί κύκλοι καλούν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.
"Ο Αη-Βασίλης μπαίνει από τα παράθυρα και τα τζάκια. Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα. Σε εμάς από εκεί μπαίνει", είπε ο Σουλεϊμάν Γενιτσερί, ιμάμης στην πόλη Κεσάννη της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.
Σύμφωνα με το μύθο, το πρόσωπο του Αη Βασίλη έχει εμπνεύσει ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος και προστάτης των παιδιών στην αρχαία πόλη Μύρα, στην επαρχία Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην Ανατολία.
Ο ιμάμης δήλωσε ότι το Κοράνι καλεί τους πιστούς να εισέρχονται στο σπίτι τους "από την πόρτα" και υπενθύμισε στους μουσουλμάνους ότι τα "Χριστούγεννα δεν είναι δική μας γιορτή" καλώντας τους κυρίως να μην καταναλώσουν αλκοόλ.

ΠΗΓΗ: new2247.gr

Αχ αυτό το Mega...

Δημοσιονομική σταθερότητα και ένας υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον θέλει η μικρή Ελένη από τον Άγιο Βασίλη, σύμφωνα με το ξεκαρδιστικό σκιτσάκι του  Πάνου Ζάχαρη...

Αχ αυτό το Mega...

Τα... σπάει η διαφήμιση του Fifa 2012 (BINTEO)

Έχετε δει ποτέ τη διαφήμιση του Fifa 2012; Αν όχι, σας την παρουσιάζουμε. Είναι κορυφαία με φοβερές εναλλαγές...

Τα... σπάει η διαφήμιση του Fifa 2012 (BINTEO)

''Σταύρο, χαιρετίσματα στον Σκόκο!''

Το ταξίδι του Σταύρου Αδαμίδη στο Ντουμπάι προκειμένου να συναντηθεί με δύο Άραβες επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν το ενωσίτικο ρεπορτάζ. Φυσικά δεν λείπουν τα σχόλια των οπαδών τα οποία κατά κόρον είναι καυστικά και ειρωνικά. Μερικά όμως δεν παύουν να είναι... χιουμοριστικά.

''Σταύρο, χαιρετίσματα στον Σκόκο!''
Όπως το σχόλιο που αλίευσε ο σκύλος στα “κιτρινόμαυρα” στέκια του διαδικτύου. Συγκεκριμένα βρήκαμε την εξής ατάκα στο aekfriends.com (σάιτ σαν facebook για ΑΕΚτζήδες): «Σταύρο, τώρα που είσαι στο Ντουμπάι, στείλε χαιρετίσματα στην παιχτούρα, τον Σκόκο. Ζέστανέ τον για τη... μεγάλη επιστροφή. Τώρα που όλως τυχαίως η ΑΕΚ έγινε ξανά ελκυστική...».
Βλέπετε, ο πρώην Αργεντινός παίκτης της Ένωσης αγωνίζεται σε ομάδα του Ντουμπάι, την Αλ Αΐν. Τώρα αν μπορέσει να επιστρεύσει στην ομάδα του Δικέφαλουα αετού στο μέλλον, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ο ίδιος πάντως είχε δηλώσει πρόσφατα, ότι αν γύρναγε στην Ελλάδα, θα ήταν για να παίξει μόνο στην ΑΕΚ.
πηγή: sportdog.gr

Ακύρωση εκλογών λόγω... πυγμαχικού αγώνα!!

Οι εκλογικές αρχές του Μεξικού ακύρωσαν τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στην δυτική πόλη Μορέλια επειδή ένας πυγμάχος εμφανίστηκε σε αγώνα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση με σορτσάκι το οποίο έφερε το σύμβολο του κόμματος που νίκησε, κάτι που απαγορεύεται.

Ακύρωση εκλογών λόγω... πυγμαχικού αγώνα
Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τις εκλογές στο Μεξικό, απαγορεύεται η προεκλογική εκστρατεία τρεις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών.
Οι δημοτικές εκλογές στην Μορέλια διεξήχθησαν στις 13 Νοεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία απαγορεύτηκε από τις 10 Νοεμβρίου.
Οι εκλογικές αρχές έκριναν ότι ο αγώνας μεταδόθηκε τηλεοπτικά στις 12 Νοεμβρίου και σε αυτόν ένας από τους πυγμάχους φορούσε ένα σορτς με το σύμβολο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI).
Ο αγώνας μεταξύ του μεξικανού Χουάν Μανουέλ Μάρκες και του φιλιππινέζου Μάνι Πακουϊάο πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά ο Μάρκες κρίθηκε ότι παραβίασε τον εκλογικό κανονισμό.
Τις εκλογές κέρδισε ο Γουιλφρίντο Λαζάρο, υποψήφιος του PRI.
Το Εθνικό Κόμμας Δράσης (PAN) του προέδρου του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα στην Μορέλια, γενέτειρα του Καλντερόν και οι εκλογές θα επαναληφθούν.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Ντουμπάι, Κροίσος και δικαίωση!!

Στην ΑΕΚ παρατηρούμε... τρελό συνωστισμό (και ανταγωνισμό) από φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές και ο Γιώργος Τσακίρης μέσω του blog του θυμίζει ότι έρχεται πρωτοχρονιά και όχι πρωταπριλία!

Ντουμπάι, Κροίσος και δικαίωση!
Ελεγα να ξεκινήσω το κείμενό μου ως εξής: «Αρχή που βγήκε ο Χριστός, Original φανάτικος», μια και συνήθως τέτοιες μέρες (λίγο νωρίτερα) όταν η ΑΕΚ αγωνιζόταν στην αγαπημένη όλων μας Νέα Φιλαδέλφεια, από την σούπερ μυθική θύρα με την ονομασία «Σκεπαστή», ακούγονταν από χιλιάδες Ενωσίτες τα παραπάνω κάλαντα...
Τελικά όμως οι εξελίξεις με υποχρεώνουν να μην γράψω αυτό που είχα στο μυαλό μου, να αφήσω πίσω μου τα ΑΕΚοκάλαντα για μία χαρούμενη κι ευτυχισμένη ΑΕΚοχρονιά προκειμένου πρώτα απ' όλα να υπενθυμίσω σε όλους ότι αναμένουμε σε λίγες μέρες, ή ώρες αν προτιμάτε, να κάνουμε πρωτοχρονιά. Κοινώς δεν έρχεται πρωταπριλιά. Προφανώς κι είμαι ξεκάθαρος έτσι...
Τις τελευταίες ώρες παρατηρούμε όλοι μας έναν πρωτοφανή συνωστισμό, ή ανταγωνισμό αν θέλετε, μεταξύ των φερόμενων ως υποψήφιων επενδυτών για την ΑΕΚάρα μας. Πολλοί δε έχουν αρχίσει να παντρεύουν αυτό το ενδιαφέρον με τις εξελίξεις που αποκαλύψαμε εδώ από το Gazzetta.gr στην υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη. Ο Αδαμίδης στο Ντουμπάι, ο ΝικόΣτρατος (για τους μυημένους ΑΕΚτσήδες) φέρνει τον Ελληνα Κροίσο και ο Ιωάννης Βλάχος αγνοείται... Και κάπου εκεί έρχεται και η δικαίωση λένε οι νυν διοικούντες την Ενωση για το θέμα του Big Mac!
Μάλιστα... Επιτρέψτε μου να τα πάρουμε απ' την αρχή γιατί έχει χαθεί το τόπι.
 
Πρέπει να τονίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή πως δεν υπάρχει κανένα «πάντρεμα» της υπόθεσης του Μάκη Ψωμιάδη με τους φερόμενους ως υποψήφιους αγοραστές – επενδυτές για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και εξηγούμαι: φαντάζομαι πως κανείς δεν θεωρεί (στα σοβαρά) ότι κάποιοι Άραβες στο Ντουμπάι ενημερώθηκαν για την πρώτη (απόλυτα σημαντική) δικαστική νίκη κατά του Big Mac και γι' αυτό αποφάσισαν να επενδύσουν στην χώρα μας και την Ενωση. Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν έστω υφίσταται τέτοιο ενδιαφέρον (κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε παρακάτω).
Ούτε βέβαια στην υπόθεση του Ελληνα Κροίσου (ρε τη διαφήμιση μου θύμισαν οι μπαγάσες) που φέρεται να εκπροσωπεί ο Νίκος Στράτος υπάρχει ενδιαφέρον κατόπιν... εορτής μια και οι φήμες και τα σενάρια είχαν προκύψει (θυμάμαι μέσω SportDay και Goal News) αρκετό καιρό προτού αποκαλύψουμε το ζήτημα με τον Ψωμιάδη. Πάμε τώρα στο... δια ταύτα και στα... Ντουμπάι και στους... Κροίσους και τις... δικαιώσεις!
 
Θ' αρχίσω από το τέλος για να σας κρατήσω στο blog μου και να διαβάσετε μέχρι το τέλος το κείμενό μου. Λοιπόν άκουσα τι είπε ο κ. Σταύρος Αδαμίδης για τα περί δικαίωσης του ιδίου και όλων όσων ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη (συμπεριλαμβανομένου του Ντέμη Νικολαΐδη στη δήλωση του νυν προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ) και οφείλω να ομολογήσω ότι τα 'χασα λίγο. Μπράβο στον 37χρονο νομικό που θυμήθηκε πως την υπόθεση την τρέχει επί σειρά ετών ο «mister 11» αλλά δεν μπορώ ρε παιδιά να μη το μοιραστώ μαζί σας: με το πού διάβασα τη δήλωση χάρηκα γιατί μέσα μου σκέφτηκα πως υπάρχει και κάποια αναγνώριση προς τον Νικολαΐδη στο θέμα του Big Mac και από την άλλη μου ήρθε ξανά στο μυαλό η συνομιλία του Αδαμίδη με τον... βιαστή της ΑΕΚ! Τότε που ο νυν πρόεδρος της Ενωσης μιλώντας με τον Ψωμιάδη στόλιζαν τον Νικολαΐδη και γελούσαν κίολας... Ε, συγνώμη αλλά μου μοιάζει όλο αυτό μετά πολύ υποκριτικό και ας με αποκαλέσετε όπως θέλετε.

Για να τελειώνουμε (και) μ' αυτό το παραμυθάκι και να αναγνωρίζουμε πού και που τις αλήθειες τα εύσημα και η δικαίωση για την υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη ανήκουν (κυρίως και πρωτίστως) στον Χάρη Οικονομόπουλο που έχει αφιερώσει απίστευτο χρόνο και κόπο όλα αυτά τα χρόνια και στον Ντέμη Νικολαΐδη που όλα αυτά τα χρόνια (από ποδοσφαιριστής ακόμη) δεν... μάσησε να τα βάλει με τον Big Mac και ότι αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί!
 
Τώρα τι λέτε; Πάμε Ντουμπάι; Από το «τι λες Τράι, πάμε Τούμπα;», στο τωρινό: «πάμε Ντουμπάι;» πραγματικά φοβερά πράγματα. Περιμέναμε λοιπόν όλοι οι ΑΕΚτσήδες να μάθουμε με το τέλος της γενικής συνέλευσης το όνομα του φερόμενου ως υποψήφιου επενδυτή που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος. Πού τέτοια τύχη. Μάταια περιμέναμε... Χωρίς καμία ουσία. Αντί λοιπόν να βγει από τα γραφεία στα Σπάτα ο Σταύρος Αδαμίδης και να μας πει: «αγόρια ο ενδιαφερόμενος είναι ο τάδε», εκείνος δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ: «μωρό μου bye, φεύγω για Ντουμπάι» (από το γνωστό εντελώς λαϊκό άσμα, ο Θεός να το κάνει).

Προέκυψαν (λέει) δυο νέοι υποψήφιοι επενδυτές (είτε πρόσωπα Αραβικά είτε εταιρείες αραβικών συμφερόντων) και έτσι πέταξε για να επισπεύσει τις διαδικασίες και τις επαφές προκειμένου μέσα στον Ιανουάριο του 2012 να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Και ρωτάει ο απλός Ενωσίτης: «καλά ρε πρόεδρε συγχώρα με μα ενώ είμαστε στην τελική ευθεία του 45ήμερου που είχαμε πει για να τελειώσει το deal με τον Ιωάννη Βλάχο ποιος ο λόγος να πάμε να μιλήσουμε και με άλλους φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές; Αφού του Βλάχου το... αγόρι μπορεί να απογειώσει την ΑΕΚ και να την εκτοξεύσει ως σούπερ οικονομικό μέγεθος που είναι. Τι συμβαίνει επιτέλους;».

Ερώτημα που θέτουν οι ΑΕΚτσήδες αλλά θαρρώ πως δεν είναι και χαζοί για να περιμένουν να λάβουν την απάντηση. Τι να πει κανείς; Δεν αφουγκράζομαι εκείνους που σε ραδιόφωνα, οπαδικά forum και sites φωνάζουν ότι ο Αδαμίδης έχει ταξιδέψει στο Ντουμπάι για διακοπές, αλλά ένα είναι το σίγουρο: όταν υποτίθεται πως υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από υποψήφιες εταιρείας αραβικών συμφερόντων συνηθίζεται να ταξιδεύουν οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν συναντήσεις με τους ανθρώπους που θέλουν για να προχωρήσουν το deal. Ανάποδα δεν έχει γίνει σχεδόν ποτέ σε ανάλογη κατάσταση... Επιμένω να μην τους πιστεύω εκεί στα Σπάτα και μπορείτε να με κράξετε όσοι το κάνετε άφοβα.
 
Πάμε τώρα και στον Ελληνα Κροίσο του Νίκου Στράτου (του ανθρώπου... γάγγραινα της ΑΕΚ σύμφωνα με τον Λουκά Μπάρλο). Προσωπικά οφείλω να ξεκαθαρίσω πως από τους συναδέλφους που έχει προκύψει το συγκεκριμένο θέμα (και δεν θα πω ονόματα) μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι δεν έχει δημιουργηθεί από το... στομάχι τους. Είναι άνθρωποι που γνώριζαν τον ΝικόΣτρατο και τους γύρω του... Ομως αδυνατώ να πιστέψω πως θα υπάρξει σοβαρός, δυνατός στο επίπεδο ενός Κροίσου, Ελληνας επιχειρηματίας – εφοπλιστής που θα επιδίωκε να προσεγγίσει στα σοβαρά την ΑΕΚ επειδή τυγχάνει να την αγαπάει και θα επέλεγε τον συγκεκριμένο παράγοντα για να τον εκπροσωπήσει! Από την άλλη τι να πει κανείς; Μπορεί στον αντίλογο να σου πει κάποιος: Αυτόν ήθελε, αυτόν ήξερε, αυτόν εμπιστεύτηκε. Εεεε, δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Ηρθε και η δήλωδη άγνοιας του Θ(ε)ωμά Μαύρου που έχει να μιλήσει από 6 έως 8 χρόνια με τον κ. Στράτο αλλά παρουσιαζόταν ως ο ένας εκ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που δεδομένα γνώριζε τα πράγματα και θα συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια που ξεκίνησε μια και ήταν ενήμερος για όλα. Μάλιστα είδα τις δηλώσεις του Μιχάλη Κασάπη στο aekvoice.gr και τα... 'χασα. Είπε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ: «Απ' ότι έμαθα είναι θετικός και ο Θωμάς Μαύρος για πρώτη φορά» και μου... κόπηκαν τα πόδια. Κοινώς δεν φτάνει που στον Μαύρο δεν έχουν πει λέξη, δηλώνει άγνοια και υπογραμμίζει ο άνθρωπος ότι έχει να μιλήσει με τον Στράτο χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι διαδίουν ψευδώς ότι και ξέρει ο Θ(ε)ωμάς, και είναι θετικός! Εεεε τι να πει κανείς και πώς να τους πιστέψει μετά...
 
Και ως επίλογο να αναφέρω ότι καλό είναι να υπάρχουν σενάρια, φήμες για ένα καλύτερο αύριο, αλλά με τα λόγια δεν γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ποδοσφαιριστών και υπαλλήλων, έτσι εθιμοτυπικά το υπενθυμίζω...
 
Υγ: Νομίζω ότι οι παραπάνω 1152 λέξεις είναι κατατοπιστικές σε ό,τι αφορά στην άποψή μου σχετικά με όλους τους υποτιθέμενους υποψήφιους επενδυτές – αγοραστές. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να διαψευστώ σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό: και για τον άνθρωπο που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος και για τον οποίο από την πρώτη μέρα έγραψα ότι δεν με πείθει ότι υπάρχει κάτι, και για τους τύπους που πήγε (υποτίθεται) να συναντήσει ο κ. Αδαμίδης στο Ντουμπάι, και για τον Ελληνα Κροίσο του κ. Στράτου. Να γίνει... σφαγή από όλους τους παραπάνω για να πάρουν την ΠΑΕ ΑΕΚ, να κάνουν πλειστηριασμό και όποιος βάλει... κασέρι τα περισσότερα στον τραπεζικό λογαριασμό της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας να την κάνει δική του και έτσι να περάσουμε στο καλύτερο αύριο που όλοι ευχόμαστε για τα τρία πιο όμορφα γράμματα στη ζωή μας.
Μέχρι τότε όμως εύχομαι σε όλους σας μέσα απ' την καρδιά μου να έχετε μία υπέροχη πρωτοχρονιά και το 2012 να σας βρει γεμάτους από αγάπη, υγεία, ευτυχία και με δουλειά... Να θυμάστε ότι όσο αγάπη δίνετε, τόση θα λάβετε και ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό στη ζωή μας μια και όσο χάνουμε αυτό το αίσθημα, χανόμαστε οι ίδιοι... Μην πάψετε να αγαπάτε, μη σταματήσετε να ελπίζετε, κρατηστε ζωντανή την ελπίδα και όλα γίνονται. Να είστε όλοι καλά: ΚΑΛΗ ΑΕΚΟΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!
πηγή: gazzetta.gr

Στο 9,2% η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!!

Σε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο 9,2% η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ποσοστό 9,2% είναι η μεσοσταθμική αύξηση που θα περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση με την οποία θα εγκριθούν οι ανατιμήσεις. Με βάση αυτό η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση (οικιακό, επαγγελματικό τιμολόγιο κλπ.) και το ύψος της κατανάλωσης. Όμως οι οδηγίες που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ στην επιχείρηση είναι:
- Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από τη χαμηλή.
- Η αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων να είναι λελογισμένη.
Το ποσοστό της αύξησης που ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ είναι χαμηλότερο από αυτό που ζήτησε η ΔΕΗ αλλά και από την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καθώς, όπως αναφέρεται, το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι δεν έχει εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο μείωσης του κόστους και βελτίωσης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης. Η απόφαση για την έγκριση των αυξήσεων ελήφθη, τονίζεται ακόμη, με γνώμονα την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υγιής επιχείρηση και να παρουσιάσει κέρδη το 2012, καθώς τα δεδομένα - όπως έχει δηλώσει και η διοίκηση της ΔΕΗ - έδειχναν ότι πάρα πολύ σύντομα η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.

Ντέμης, Μπατίστα, Μανωλάς στο ίδιο γήπεδο...!!

Την φιλική αναμέτρηση του Περαμαϊκού με την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ παρακολούθησε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Περάματος κατόπιν προσκλήσεως του φίλου και προέδρου της γηπεδούχου ομάδας, Θοδωρή Κουντούρη, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και ο Στέλιος Μανωλάς.


Ντέμης, Μπατίστα, Μανωλάς στο ίδιο γήπεδο...
Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», οι δύο ποδοσφαιριστές δεν αντάλλαξαν κουβέντα, όμως και οι δυο τους είχαν συνομιλία με τον Ντανιέλ Μπατίστα. Ωστόσο, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η... είδηση είναι αλλού. Ο κ. Κουντούρης ζήτησε από τον Ντέμη Νικολαΐδη να βοηθήσει με τις γνώσεις του την ομάδα του, που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά, με τον Νικολαΐδη όμως να αρνείται αυτή την πρόταση, αφού όπως του ξεκαθάρισε, δεν θέλει να ασχοληθεί με κάποια ομάδα αυτή την περίοδο.

Εξαπτέρυγα και... κωλοτούμπες!!

Μπορεί να είναι από ανάγκη. Το πιο πιθανό η επερχόμενη οικονομική καταστροφή να έκανε την ΑΕΚ να ψάξει ποιοι τη λήστεψαν εν ψυχρώ. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Εξαπτέρυγα και... κωλοτούμπες
Να βάλει σε κορυφαία προτεραιότητά της να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που δεν τη σεβάστηκαν και έστησαν μεγάλο κόλπο στην καμπούρα της, φορώντας μάλιστα το κασκόλ της. Παριστάνοντας τους... ΑΕΚάρες! Είναι, όμως, μεγάλη υπέρβαση αυτή για την ΑΕΚ. Και πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλες τις ΠΑΕ. Γιατί, λίγο έως πολύ, από τις περισσότερες έχει περάσει ένας «αγαπούλας», που άφησε πίσω του βουνό χρέη και αραχνιασμένα ταμεία όταν άρχισαν να τον παίρνουν χαμπάρι και «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια»... Είναι αυτοί που μερίδα του Τύπου τους έκανε ήρωες. Που τους έδωσε προσωνύμια επικά, όπως «Μάκαρος» για παράδειγμα. Γιατί, στην αυλή αυτών των τύπων, είναι κυρίως άνθρωποι του Τύπου! Είναι ο επικοινωνιακός τους στρατός! Ωστε να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος και αυτοί να κάνουν όμορφα τη δουλειά τους.
Οταν ο Ψωμιάδης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στην ΑΕΚ, όποιος δημοσιογράφος τολμούσε να ασκήσει κριτική, δεχόταν απίστευτη επίθεση από συγκεκριμένες εφημερίδες και συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Μερικοί από αυτούς, είναι οι ίδιοι (ναι, ΟΙ ΙΔΙΟΙ) που πανηγυρίζουν τώρα ότι η ΑΕΚ θα πάρει λεφτά από τον Μάκη και θα σωθεί! Είναι οι ίδιοι που τα έβαλαν με τον Ντέμη, όταν ξεκίνησε δικαστικό αγώνα για να «φωτιστεί» το σκάνδαλο. Στον Ντέμη οφείλει η ΑΕΚ αυτή την ελπίδα.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Συμβασιούχος ο Ανρί!!

Συμβόλαιο για... δύο μήνες πρόσφερε η Άρσεναλ στον Γάλλο φορ, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή.

Συμβασιούχος ο Ανρί!
Ο πεπειραμένος άσος προπονείται εδώ και ένα διάστημα με τη φανέλα της προηγούμενης ομάδας του, καθώς το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ βρίσκεται σε διακοπή.
Για αυτό και η προσφορά αφορά συμβόλαιο δύο μηνών και όχι για μεγαλύτερο διάστημα...
πηγή: sportdog.gr

Οι Άραβες θα φέρουν Ροναλντίνιο; (ΦΩΤΟ)

Και ξαφνικά η ΑΕΚ έγινε ελκυστική στη ΓΣ της Τετάρτης, αφού στο προσκήνιο εμφανίστηκαν, εκτός από την πρόταση επενδυτή που μεταφέρει ο Γιάννης Βλάχος, δύο Άραβες ενδιαφερόμενοι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας. Λέτε, να σκάσει και κανένας Τσάκας να τάξει Ροναλντίνιο;

Οι Άραβες θα φέρουν Ροναλντίνιο; (ΦΩΤΟ)
Προς το παρόν, στο ενωσίτικο στρατόπεδο, ακούνε μόνο για επενδυτές και όχι για ηχηρές μεταγραφές. Πάλι καλά, γιατί οι ΑΕΚτζήδες τα έχουν δει όλα με όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να έρθει κάποιος... επιτήδειος και να ντύσει τον Ροναλντίνιο στα κιτρινόμαυρα, όπως έταζε ο Βλάσης Τσάκας τον Βραζιλιάνο στον Παναθηναϊκό. Πάντως απ' τη φώτο που αλιεύσαμε από το aek-live.gr φαίνεται ότι του Ρόνι του πάνε τα κιτρινόμαυρα...

Καριέρα για... (Ραούλ) Μπράβο!!

Στη... Βραζιλία και τη Μποταφόγκο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Ισπανός αμυντικός, καθώς ο ατζέντης του ψάχνει ομάδα για να αποχωρήσει από τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Καριέρα για... (Ραούλ) Μπράβο!
Ο 30χρονος αμυντικός αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, παρόλα αυτά η καριέρα του στο «Βαγικέκας» δεν πήγε καλά (έχει μόλις μία συμμετοχή μέχρι στιγμής), με αποτέλεσμα να ψάχνει για ομάδα στη Βραζιλία...
πηγή: sportdog.gr

Παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας!!

Παράταση για την προμήθεια των ειδικών σημάτων των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έως τις 10 Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών λόγω της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων σήμερα και αύριο.

Παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας
Για όλες τις άλλες φορολογικές υποχρεώσεις που έπρεπε να εκπληρωθουν ώς το τέλος του μήνα, το υπουργείο ανακοίνωσε οτι μετατίθεται η ημερομηνία εκπλήρωσής τους την επομένη εργάσιμη μέρα δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου 2012.

''Βρε Σάντα, μην είσαι ο Αδαμίδης;''

Το ταξίδι του Σταύρου Αδαμίδη στο Ντουμπάι προκειμένου να συναντηθεί με δύο Άραβες επενδυτές ειρωνεύεται η Original 21, της οποίας το σχόλιο είναι πιστό στο κλίμα της εποχής. Δηλαδή... πρωτοχρονιάτικο.

''Βρε Σάντα, μην είσαι ο Αδαμίδης;''
«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη. Μέρες που είναι θα μας θυμηθεις επιτέλους; Έχουμε χαθεί τον τελευταίο καιρό. Μην είσαι στην Καισάρεια, μην είσαι στην Πόλη, μην είσαι στο Κάιρο, μην είσαι στα Ιεροσόλυμα, μην είσαι στο Ντουμπάι, μην είσαι στο Λονδίνο και ψωνίζεις δώρα από το Χάρροντς;
Τελικά βρε Σάντα μην είσαι ο Αδαμίδης και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Στον θαυμαστό κόσμο της Α.Ε.Κ. τελικά σαν να έχουμε μπερδέψει τις πρωτοχρονιές με τις πρωταπριλιές, δεν εξηγείτε αλλιώς!», αναφέρει το ποστ που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Original 21.

Ρικέλμε: «Θέλω να παίξω μαζί με τον Μέσι»


images

Την επιθυμία του να αγωνιστεί δίπλα στον Λιονέλ Μέσι εξέφρασε ο Ρικέλμε. Ο ποδοσφαιριστής της Μπόκα Τζούνιορς θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική Αργεντινής που όπως τονίζει έχει πολύ καλό υλικό.
«Θέλω να παίξω μαζί με τον Μέσι και να βοηθήσω την Αργεντινή να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2014. Έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και για εμένα είναι όνειρο να παίξω σε αυτή την ομάδα», είπε για την «αλμπισελέστε».
πηγή: metrosport.gr

Αλεξανδρής: «Θύμισε ντέρμπι από τα παλιά»


alexandris

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το χθεσινό παιχνίδι στο Παλατάκι, στάθηκε στα σημεία που κρίθηκε το ματς, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα ως «ντέρμπι από τα παλιά».
Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε:
«Είχε πάθος και αρκετή ένταση η κερκίδα, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίχτηκε υψηλών προδιαγραφών μπάσκετ, με τακτική, με μονομαχίες και θύμιζε ντέρμπι από τα παλιά. Εμείς θέλαμε να παίξουμε γρήγορα και να ανεβάσουμε το ρυθμό πιστεύοντας ότι δε θα αντέξει ο ΠΑΟΚ, διότι έχει λιγότερους παίκτες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Οι δύο ομάδες είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και το σκορ τα λέει όλα».
Στο διευκρινιστικό ερώτημα για το τι εννοούσε όταν έλεγε ότι η ομάδα του έπρεπε να αντιμετωπίσει ειδικές καταστάσεις είπε:
«Ειδικές καταστάσεις είναι όταν τελειώνει ο χρόνος και πρέπει να βάλεις καλάθι στο τέλος της επίθεσης. Εμείς κυνηγήσαμε να βρούμε τρίποντα διότι μετά το αντιαθλητικό χάναμε έξι αντί για τέσσερις πόντους και έπρεπε σε 19 δευτερόλεπτα να καλύψουμε αυτή τη διαφορά. Οι ειδικές καταστάσεις είναι σουτ τριών πόντων. Το σουτ του Τσαλδάρη δεν ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, το δεύτερο του Ντέιβις όμως έγινε υπό καλές προϋποθέσεις και θα μπορούσε να μπει, ενώ κέρδισε και φάουλ ο παίκτης μας».
Για το αν επιμένει στην άποψή του για το φάουλ του Τζέιμς στον Καλαμπόκη:
«Επιμένω. Η εντολή που δόθηκε ήταν να μην η μπάλα μέσα. Ο Τζέιμς έπαιξε με πρόσωπο τον Καλαμπόκη και είχε βοήθεια από τον Τσαϊρέλη. Η φάση ήταν οριακή για τα 5 δευτερόλεπτα, όμως δεν ήταν αμυντικό φάουλ, αν ήταν φάουλ ήταν από τον Καλαμπόκη, που κλείδωσε το χέρι του Τζέιμς και δόθηκε αντιαθλητικό εις βάρος μας».
Στο αν έμεινε ικανοποιημένος για την απόδοση της ομάδας του:

«Αυτά τα παιχνίδια δεν είσαι σίγουρος πώς θα εξελιχθούν είναι ισοδύναμοι οι αντίπαλοι, ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην έδρα του, Από την ομάδα μου έμεινα ευχαριστημένος, δεν ήμασταν τέλειοι, έγιναν λάθη, αν δούμε συνολικά το παιχνίδι, αδικηθήκαμε και σε άλλες φάσεις, όπως στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όταν δόθηκε τεχνική ποινή σε βάρος μας στην ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε με μείον οκτώ, ενώ είχαμε κατοχή. Όπως γνωρίζετε οι λεπτομέρειες ρυθμίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα».
Ρωτήθηκε και για τη δήλωση που έκανε για τη συμπεριφορά μερίδας του κόσμου του ΠΑΟΚ:
«20 χρόνια τα λέω αυτά. Δες τη συμπεριφορά των παικτών μου, ήταν άψογοι δεν προκάλεσαν, δεν κοίταξαν, δεν έκαναν χειρονομία. Φυσικά και θα σταθώ σε αυτό το κομμάτι, γιατί η συμπεριφορά του κόσμου του Άρη είναι άψογη. Αν γίνει κάτι στο Αλεξάνδρειο, θα το στηλιτεύσω. Τη στιγμάτισα τη συμπεριφορά αυτή και δε θέλω ρεβάνς στο Παλέ ντε Σπορ. Ένα παιχνίδι είναι και θέλουμε οι καλές συμπεριφορές να γίνουν θεσμός. Πήγαμε στην Ολλανδία και 3000 κόσμος μας χειροκροτούσε. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Να πετούν καφέδες, κροτίδες; Το μεροκάματό μας βγάζουμε και θέλουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».
Για τη συνέχεια του Άρη δήλωσε:

«Τέτοιες εμφανίσεις βοηθάνε τις ομάδες και την αυτοπεποίθησή τους, για να ξανακερδίσουμε το χαμένο μας χώρο, στα media αλλά και στις συζητήσεις και στη συνείδηση του κόσμου. Εκτιμώ ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, γιατί σε 20 μέρες θα δώσουμε πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι ομάδες είναι δυνατές, τα παιχνίδια κουραστικά και χρειάζεται να υπερβάλλουμε εαυτούς για να αντέξουμε. Όπως γαλουχούμε τα παιδιά με την φανέλα του Άρη πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία του συλλόγου. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτή την προσπάθεια».
Για τον τραυματισμό του Μπόγρη, τέλος και την ευχή του για το 2012:

«Ήταν απώλεια ο Μπόγρης, που υπέστη διάστρεμμα, ήταν μέσα στις ατυχίες του παιχνιδιού, γιατί παίκτης που βοηθάει στη λειτουργία της ομάδας. Για το 2012 εύχομαι να βρεθούν λύσεις στα διοικητικά των ομάδων να υπογραφούν οι συμβάσεις για να πληρωθούν οι παίκτες. Ο αθλητισμός βιώνει δύσκολες καταστάσεις και εύχομαι να μην έρθουν χειρότερα, να βάλουμε φρένο στην κατρακύλα».
πηγή: metrosport.gr

Φιλική νίκη με Χαριστέα!!


images

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 σε φιλικό προετοιμασίας, εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, την ΑΕ Μεσολογγίου.
Οι «κυανοκίτρινοι» ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια με 2 γκολ του Χαριστέα.
Μπαμπανιώτης, Σιόντης, Παλαιολόγος, Αναστασιάδης, Κούσας, Μητρόπουλος, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Πασάς, Χαριστέας, Καραμαλίκης.

“Κουρέματα” και πωλήσεις!!

** Λέγαμε χθες ότι μπαίνει σε μονόδρομο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς από τη στιγμή που δεν “βγαίνει” ο λογαριασμός, είναι αναγκαίο το “κούρεμα” του έμψυχου δυναμικού. Η συνέχεια των “συναινετικών διαζυγίων” δόθηκε χθες με την αποδέσμευση του Σπαντάσιο.Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης.
** Ερώτηση: Θα αισθανθεί η ομάδα ή κάποιος οπαδός της την έλλειψη του Σπαντάσιο; Οχι. Ούτε του Λεονάρντο, ούτε φυσικά του Αρίας. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ελέγχεται γιατί τους απέκτησε και όχι γιατί τους στέλνει στην ευχή του Θεού. Κι άλλα τέτοια λάθη δεν πρέπει να γίνουν.
** Οπως καταλαβαίνετε, δεν λύνονται τα συμβόλαια του… Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε πρόκειται να πουληθεί ο Τσάβι ή ο Νιέστα. Κάποιοι παίκτες που δεν προσφέρουν όσα θέλει η ομάδα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του φίλαθλου κόσμου απομακρύνθηκαν και θα απομακρυνθούν. Εχω την αίσθηση ότι είτε ανήκει στον ΠΑΟΚ είτε όχι ο Λεονάρντο, ο Σπαντάσιο και ο Αρίας, είναι ένα και το αυτό. Και είμαι βέβαιος ότι αν πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν και άλλοι παίκτες, θα είναι του ίδιου διαμετρήματος με αυτούς τους τρεις. Οπότε… δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Ισα-ίσα, που θα πάψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σκορπάει περιττά χρήματα για να τους πληρώνει.
** Οι πωλήσεις, βέβαια, είναι κάτι διαφορετικό. Συνήθως πουλάς τους καλύτερους παίκτες σου γιατί αυτοί έχουν ζήτηση. Σπάνια τυχαίνει το λαχείο να σου ζητήσουν τον Μελίσση ή τον Χριστοδουλόπουλο κι ακόμη πιο σπάνια καταφέρνεις να μοσχοπουλήσεις τέτοιου είδους παίκτες. Εάν πρόκειται να συμβεί και φέτος, ακόμη καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Να απαλλαγεί δηλαδή από μετριότητες και να γεμίσει τα ταμεία του με χρήμα.
** Το πιο πιθανό και το πιο λογικό είναι να τεθεί (αν τεθεί) θέμα πώλησης ενός Βιειρίνια, ενός Σαλπιγγίδη, ενός Φωτάκη, ενός Αθανασιάδη, όπως περίπου τίθεται αυτή τη στιγμή και θέμα Κοντρέρας. Εδώ δεν μιλάμε για αυτού καθ’ εαυτού πώληση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο για τον διεθνή αμυντικό, με δεδομένο βέβαια ότι το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.
** Εννοείται ότι κανείς δεν θα αισθανθεί άνετα αν πουληθεί κάποιος παίκτης. Ούτε και οι ίδιοι που θα τον πουλήσουν. Εχει σημασία, όμως, το ΠΟΙΟΣ θα πουληθεί και με το ΠΟΣΑ…
** Ας κάνουμε, όμως, λίγη υπομονή. Σε λίγες μέρες όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα μάθουν από τον Ζήση Βρύζα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη το σκεπτικό της ΠΑΕ και το νέο πλάνο που αποφάσισε να ακολουθήσει, όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλουν οι δυσμενείς συγκυρίες, αλλά και γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν γίνει πλέον πιο σοφοί.
πηγή: metrosport.gr