Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

“Κουρέματα” και πωλήσεις!!

** Λέγαμε χθες ότι μπαίνει σε μονόδρομο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς από τη στιγμή που δεν “βγαίνει” ο λογαριασμός, είναι αναγκαίο το “κούρεμα” του έμψυχου δυναμικού. Η συνέχεια των “συναινετικών διαζυγίων” δόθηκε χθες με την αποδέσμευση του Σπαντάσιο.Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης.
** Ερώτηση: Θα αισθανθεί η ομάδα ή κάποιος οπαδός της την έλλειψη του Σπαντάσιο; Οχι. Ούτε του Λεονάρντο, ούτε φυσικά του Αρίας. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ελέγχεται γιατί τους απέκτησε και όχι γιατί τους στέλνει στην ευχή του Θεού. Κι άλλα τέτοια λάθη δεν πρέπει να γίνουν.
** Οπως καταλαβαίνετε, δεν λύνονται τα συμβόλαια του… Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε πρόκειται να πουληθεί ο Τσάβι ή ο Νιέστα. Κάποιοι παίκτες που δεν προσφέρουν όσα θέλει η ομάδα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του φίλαθλου κόσμου απομακρύνθηκαν και θα απομακρυνθούν. Εχω την αίσθηση ότι είτε ανήκει στον ΠΑΟΚ είτε όχι ο Λεονάρντο, ο Σπαντάσιο και ο Αρίας, είναι ένα και το αυτό. Και είμαι βέβαιος ότι αν πρόκειται να αποτελέσουν παρελθόν και άλλοι παίκτες, θα είναι του ίδιου διαμετρήματος με αυτούς τους τρεις. Οπότε… δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Ισα-ίσα, που θα πάψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σκορπάει περιττά χρήματα για να τους πληρώνει.
** Οι πωλήσεις, βέβαια, είναι κάτι διαφορετικό. Συνήθως πουλάς τους καλύτερους παίκτες σου γιατί αυτοί έχουν ζήτηση. Σπάνια τυχαίνει το λαχείο να σου ζητήσουν τον Μελίσση ή τον Χριστοδουλόπουλο κι ακόμη πιο σπάνια καταφέρνεις να μοσχοπουλήσεις τέτοιου είδους παίκτες. Εάν πρόκειται να συμβεί και φέτος, ακόμη καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Να απαλλαγεί δηλαδή από μετριότητες και να γεμίσει τα ταμεία του με χρήμα.
** Το πιο πιθανό και το πιο λογικό είναι να τεθεί (αν τεθεί) θέμα πώλησης ενός Βιειρίνια, ενός Σαλπιγγίδη, ενός Φωτάκη, ενός Αθανασιάδη, όπως περίπου τίθεται αυτή τη στιγμή και θέμα Κοντρέρας. Εδώ δεν μιλάμε για αυτού καθ’ εαυτού πώληση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο για τον διεθνή αμυντικό, με δεδομένο βέβαια ότι το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.
** Εννοείται ότι κανείς δεν θα αισθανθεί άνετα αν πουληθεί κάποιος παίκτης. Ούτε και οι ίδιοι που θα τον πουλήσουν. Εχει σημασία, όμως, το ΠΟΙΟΣ θα πουληθεί και με το ΠΟΣΑ…
** Ας κάνουμε, όμως, λίγη υπομονή. Σε λίγες μέρες όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα μάθουν από τον Ζήση Βρύζα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη το σκεπτικό της ΠΑΕ και το νέο πλάνο που αποφάσισε να ακολουθήσει, όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλουν οι δυσμενείς συγκυρίες, αλλά και γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν γίνει πλέον πιο σοφοί.
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: