Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ντουμπάι, Κροίσος και δικαίωση!!

Στην ΑΕΚ παρατηρούμε... τρελό συνωστισμό (και ανταγωνισμό) από φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές και ο Γιώργος Τσακίρης μέσω του blog του θυμίζει ότι έρχεται πρωτοχρονιά και όχι πρωταπριλία!

Ντουμπάι, Κροίσος και δικαίωση!
Ελεγα να ξεκινήσω το κείμενό μου ως εξής: «Αρχή που βγήκε ο Χριστός, Original φανάτικος», μια και συνήθως τέτοιες μέρες (λίγο νωρίτερα) όταν η ΑΕΚ αγωνιζόταν στην αγαπημένη όλων μας Νέα Φιλαδέλφεια, από την σούπερ μυθική θύρα με την ονομασία «Σκεπαστή», ακούγονταν από χιλιάδες Ενωσίτες τα παραπάνω κάλαντα...
Τελικά όμως οι εξελίξεις με υποχρεώνουν να μην γράψω αυτό που είχα στο μυαλό μου, να αφήσω πίσω μου τα ΑΕΚοκάλαντα για μία χαρούμενη κι ευτυχισμένη ΑΕΚοχρονιά προκειμένου πρώτα απ' όλα να υπενθυμίσω σε όλους ότι αναμένουμε σε λίγες μέρες, ή ώρες αν προτιμάτε, να κάνουμε πρωτοχρονιά. Κοινώς δεν έρχεται πρωταπριλιά. Προφανώς κι είμαι ξεκάθαρος έτσι...
Τις τελευταίες ώρες παρατηρούμε όλοι μας έναν πρωτοφανή συνωστισμό, ή ανταγωνισμό αν θέλετε, μεταξύ των φερόμενων ως υποψήφιων επενδυτών για την ΑΕΚάρα μας. Πολλοί δε έχουν αρχίσει να παντρεύουν αυτό το ενδιαφέρον με τις εξελίξεις που αποκαλύψαμε εδώ από το Gazzetta.gr στην υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη. Ο Αδαμίδης στο Ντουμπάι, ο ΝικόΣτρατος (για τους μυημένους ΑΕΚτσήδες) φέρνει τον Ελληνα Κροίσο και ο Ιωάννης Βλάχος αγνοείται... Και κάπου εκεί έρχεται και η δικαίωση λένε οι νυν διοικούντες την Ενωση για το θέμα του Big Mac!
Μάλιστα... Επιτρέψτε μου να τα πάρουμε απ' την αρχή γιατί έχει χαθεί το τόπι.
 
Πρέπει να τονίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή πως δεν υπάρχει κανένα «πάντρεμα» της υπόθεσης του Μάκη Ψωμιάδη με τους φερόμενους ως υποψήφιους αγοραστές – επενδυτές για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Και εξηγούμαι: φαντάζομαι πως κανείς δεν θεωρεί (στα σοβαρά) ότι κάποιοι Άραβες στο Ντουμπάι ενημερώθηκαν για την πρώτη (απόλυτα σημαντική) δικαστική νίκη κατά του Big Mac και γι' αυτό αποφάσισαν να επενδύσουν στην χώρα μας και την Ενωση. Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν έστω υφίσταται τέτοιο ενδιαφέρον (κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε παρακάτω).
Ούτε βέβαια στην υπόθεση του Ελληνα Κροίσου (ρε τη διαφήμιση μου θύμισαν οι μπαγάσες) που φέρεται να εκπροσωπεί ο Νίκος Στράτος υπάρχει ενδιαφέρον κατόπιν... εορτής μια και οι φήμες και τα σενάρια είχαν προκύψει (θυμάμαι μέσω SportDay και Goal News) αρκετό καιρό προτού αποκαλύψουμε το ζήτημα με τον Ψωμιάδη. Πάμε τώρα στο... δια ταύτα και στα... Ντουμπάι και στους... Κροίσους και τις... δικαιώσεις!
 
Θ' αρχίσω από το τέλος για να σας κρατήσω στο blog μου και να διαβάσετε μέχρι το τέλος το κείμενό μου. Λοιπόν άκουσα τι είπε ο κ. Σταύρος Αδαμίδης για τα περί δικαίωσης του ιδίου και όλων όσων ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη (συμπεριλαμβανομένου του Ντέμη Νικολαΐδη στη δήλωση του νυν προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ) και οφείλω να ομολογήσω ότι τα 'χασα λίγο. Μπράβο στον 37χρονο νομικό που θυμήθηκε πως την υπόθεση την τρέχει επί σειρά ετών ο «mister 11» αλλά δεν μπορώ ρε παιδιά να μη το μοιραστώ μαζί σας: με το πού διάβασα τη δήλωση χάρηκα γιατί μέσα μου σκέφτηκα πως υπάρχει και κάποια αναγνώριση προς τον Νικολαΐδη στο θέμα του Big Mac και από την άλλη μου ήρθε ξανά στο μυαλό η συνομιλία του Αδαμίδη με τον... βιαστή της ΑΕΚ! Τότε που ο νυν πρόεδρος της Ενωσης μιλώντας με τον Ψωμιάδη στόλιζαν τον Νικολαΐδη και γελούσαν κίολας... Ε, συγνώμη αλλά μου μοιάζει όλο αυτό μετά πολύ υποκριτικό και ας με αποκαλέσετε όπως θέλετε.

Για να τελειώνουμε (και) μ' αυτό το παραμυθάκι και να αναγνωρίζουμε πού και που τις αλήθειες τα εύσημα και η δικαίωση για την υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη ανήκουν (κυρίως και πρωτίστως) στον Χάρη Οικονομόπουλο που έχει αφιερώσει απίστευτο χρόνο και κόπο όλα αυτά τα χρόνια και στον Ντέμη Νικολαΐδη που όλα αυτά τα χρόνια (από ποδοσφαιριστής ακόμη) δεν... μάσησε να τα βάλει με τον Big Mac και ότι αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί!
 
Τώρα τι λέτε; Πάμε Ντουμπάι; Από το «τι λες Τράι, πάμε Τούμπα;», στο τωρινό: «πάμε Ντουμπάι;» πραγματικά φοβερά πράγματα. Περιμέναμε λοιπόν όλοι οι ΑΕΚτσήδες να μάθουμε με το τέλος της γενικής συνέλευσης το όνομα του φερόμενου ως υποψήφιου επενδυτή που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος. Πού τέτοια τύχη. Μάταια περιμέναμε... Χωρίς καμία ουσία. Αντί λοιπόν να βγει από τα γραφεία στα Σπάτα ο Σταύρος Αδαμίδης και να μας πει: «αγόρια ο ενδιαφερόμενος είναι ο τάδε», εκείνος δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ: «μωρό μου bye, φεύγω για Ντουμπάι» (από το γνωστό εντελώς λαϊκό άσμα, ο Θεός να το κάνει).

Προέκυψαν (λέει) δυο νέοι υποψήφιοι επενδυτές (είτε πρόσωπα Αραβικά είτε εταιρείες αραβικών συμφερόντων) και έτσι πέταξε για να επισπεύσει τις διαδικασίες και τις επαφές προκειμένου μέσα στον Ιανουάριο του 2012 να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Και ρωτάει ο απλός Ενωσίτης: «καλά ρε πρόεδρε συγχώρα με μα ενώ είμαστε στην τελική ευθεία του 45ήμερου που είχαμε πει για να τελειώσει το deal με τον Ιωάννη Βλάχο ποιος ο λόγος να πάμε να μιλήσουμε και με άλλους φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές; Αφού του Βλάχου το... αγόρι μπορεί να απογειώσει την ΑΕΚ και να την εκτοξεύσει ως σούπερ οικονομικό μέγεθος που είναι. Τι συμβαίνει επιτέλους;».

Ερώτημα που θέτουν οι ΑΕΚτσήδες αλλά θαρρώ πως δεν είναι και χαζοί για να περιμένουν να λάβουν την απάντηση. Τι να πει κανείς; Δεν αφουγκράζομαι εκείνους που σε ραδιόφωνα, οπαδικά forum και sites φωνάζουν ότι ο Αδαμίδης έχει ταξιδέψει στο Ντουμπάι για διακοπές, αλλά ένα είναι το σίγουρο: όταν υποτίθεται πως υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από υποψήφιες εταιρείας αραβικών συμφερόντων συνηθίζεται να ταξιδεύουν οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν συναντήσεις με τους ανθρώπους που θέλουν για να προχωρήσουν το deal. Ανάποδα δεν έχει γίνει σχεδόν ποτέ σε ανάλογη κατάσταση... Επιμένω να μην τους πιστεύω εκεί στα Σπάτα και μπορείτε να με κράξετε όσοι το κάνετε άφοβα.
 
Πάμε τώρα και στον Ελληνα Κροίσο του Νίκου Στράτου (του ανθρώπου... γάγγραινα της ΑΕΚ σύμφωνα με τον Λουκά Μπάρλο). Προσωπικά οφείλω να ξεκαθαρίσω πως από τους συναδέλφους που έχει προκύψει το συγκεκριμένο θέμα (και δεν θα πω ονόματα) μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι δεν έχει δημιουργηθεί από το... στομάχι τους. Είναι άνθρωποι που γνώριζαν τον ΝικόΣτρατο και τους γύρω του... Ομως αδυνατώ να πιστέψω πως θα υπάρξει σοβαρός, δυνατός στο επίπεδο ενός Κροίσου, Ελληνας επιχειρηματίας – εφοπλιστής που θα επιδίωκε να προσεγγίσει στα σοβαρά την ΑΕΚ επειδή τυγχάνει να την αγαπάει και θα επέλεγε τον συγκεκριμένο παράγοντα για να τον εκπροσωπήσει! Από την άλλη τι να πει κανείς; Μπορεί στον αντίλογο να σου πει κάποιος: Αυτόν ήθελε, αυτόν ήξερε, αυτόν εμπιστεύτηκε. Εεεε, δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Ηρθε και η δήλωδη άγνοιας του Θ(ε)ωμά Μαύρου που έχει να μιλήσει από 6 έως 8 χρόνια με τον κ. Στράτο αλλά παρουσιαζόταν ως ο ένας εκ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που δεδομένα γνώριζε τα πράγματα και θα συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια που ξεκίνησε μια και ήταν ενήμερος για όλα. Μάλιστα είδα τις δηλώσεις του Μιχάλη Κασάπη στο aekvoice.gr και τα... 'χασα. Είπε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ: «Απ' ότι έμαθα είναι θετικός και ο Θωμάς Μαύρος για πρώτη φορά» και μου... κόπηκαν τα πόδια. Κοινώς δεν φτάνει που στον Μαύρο δεν έχουν πει λέξη, δηλώνει άγνοια και υπογραμμίζει ο άνθρωπος ότι έχει να μιλήσει με τον Στράτο χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι διαδίουν ψευδώς ότι και ξέρει ο Θ(ε)ωμάς, και είναι θετικός! Εεεε τι να πει κανείς και πώς να τους πιστέψει μετά...
 
Και ως επίλογο να αναφέρω ότι καλό είναι να υπάρχουν σενάρια, φήμες για ένα καλύτερο αύριο, αλλά με τα λόγια δεν γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ποδοσφαιριστών και υπαλλήλων, έτσι εθιμοτυπικά το υπενθυμίζω...
 
Υγ: Νομίζω ότι οι παραπάνω 1152 λέξεις είναι κατατοπιστικές σε ό,τι αφορά στην άποψή μου σχετικά με όλους τους υποτιθέμενους υποψήφιους επενδυτές – αγοραστές. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να διαψευστώ σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό: και για τον άνθρωπο που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος και για τον οποίο από την πρώτη μέρα έγραψα ότι δεν με πείθει ότι υπάρχει κάτι, και για τους τύπους που πήγε (υποτίθεται) να συναντήσει ο κ. Αδαμίδης στο Ντουμπάι, και για τον Ελληνα Κροίσο του κ. Στράτου. Να γίνει... σφαγή από όλους τους παραπάνω για να πάρουν την ΠΑΕ ΑΕΚ, να κάνουν πλειστηριασμό και όποιος βάλει... κασέρι τα περισσότερα στον τραπεζικό λογαριασμό της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας να την κάνει δική του και έτσι να περάσουμε στο καλύτερο αύριο που όλοι ευχόμαστε για τα τρία πιο όμορφα γράμματα στη ζωή μας.
Μέχρι τότε όμως εύχομαι σε όλους σας μέσα απ' την καρδιά μου να έχετε μία υπέροχη πρωτοχρονιά και το 2012 να σας βρει γεμάτους από αγάπη, υγεία, ευτυχία και με δουλειά... Να θυμάστε ότι όσο αγάπη δίνετε, τόση θα λάβετε και ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό στη ζωή μας μια και όσο χάνουμε αυτό το αίσθημα, χανόμαστε οι ίδιοι... Μην πάψετε να αγαπάτε, μη σταματήσετε να ελπίζετε, κρατηστε ζωντανή την ελπίδα και όλα γίνονται. Να είστε όλοι καλά: ΚΑΛΗ ΑΕΚΟΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: