Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ, μπράβο στον Άρη!!

Θριαμβευτής της παραδοσιακής σύγκρουσης της Θεσσαλονίκης με 92-85 είναι ο ΠΑΟΚ! Στα σημεία αναδείχθηκε ο θρίαμβός του αλλά όπως και να το κάνουμε κόντρα στον Άρη μία νίκη σχεδόν πάνω στο νήμα ήταν, είναι και θα είναι θρίαμβος.

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ, μπράβο στον Άρη!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Τώρα εάν ήταν ή δεν ήταν ντέρμπι; Για να λέμε την πάσα αλήθεια, ήταν ένας ιδιαίτερα, ενδιαφέρον αγώνας. Ήταν και συναρπαστικός. Έσπαγαν πάλι, καρδιές.
Κι εάν μάλιστα, δεν ήταν ντέρμπι στην σκιά εκείνων των ανεπανάληπτων ντέρμπι; Θα ήταν εξαιρετικά σπουδαίος αγώνας. Δεν γίνεται όμως, διαφορετικά. Οι συγκρίσεις του ανασφαλούς παρόντος με το ένδοξο παρελθόν βλέπετε, είναι αναπόφευκτες. Εν τούτοις η κόντρα των «αιωνίων» της μακεδονικής πρωτεύουσας ήταν ένα χορταστικό κι απολαυστικό συνάμα «πιάτο» στο μενού της αγωνιστικής.
ΠΑΟΚ κι Άρης μαζεύοντας τα κομμάτια τους κατέβαλαν υπεράνθρωπη για τα δεδομένα τους προσπάθεια στην τελευταία του σύγκρουση για το 2011. Δέσποζε πάντως, στη εικόνα του αγώνα η μάχη των «μέτρ» των πάγκων. Οι κινήσεις του Σούλη Μαρκόπουλου και του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην σκακιέρα του παρκέ ήταν συγκλονιστικές. Το κοουτσάρισμα τους ήταν για σεμινάρια!
Στο ενεργητικό του ΠΑΟΚ και του Άρη εκτός από τη υπερπροσπάθεια προσθέτουμε και το ευρειών διαστάσεων σκορ. Πρωτοφανές για τα δεδομένα αυτών των αγώνων. Εντυπωσιακές και οι εναλλαγές στο προβάδισμα. Και τούτο επειδή σε καμία περίπτωση αμφότερες οι ομάδες δεν πίστεψαν, ότι δεν κερδίζουν τον αγώνα. Εξαιρετική φυσικά, ήταν - κατά κανόνα - η ατμόσφαιρα. Οι παρεκτροπές πάντως, κόστισαν αγωνιστικά (πάγωναν τον ρυθμό του) και θα κοστίσουν οικονομικά στον ΠΑΟΚ.
Οι φιλοξενούμενοι τρόμαξαν τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο: 19-26. Τρόμαξαν όμως, οι ίδιοι στο δεύτερο: 41-37 ! Στο τρίτο ο ΠΑΟΚ είχε αβαντάζ - με τεχνική ποινή και καλάθι - από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης για διαμαρτυρία. Ήταν όμως, το καλύτερο δεκάλεπτο. Ίσως δε, παίχθηκε μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών από τους δύο μεγάλους της Θεσσαλονίκης: 66-64. Και στο τέταρτο; Εξέλιξη γκραν γκινιόλ ! Κι εδώ τολμούμε . Να μιλήσουμε για συναισθήματα αλλοτινών εποχών.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν - δίχως στάλα υπερβολής - καθηλωτικό! Σε αυτό το χρονικό διάστημα μάλιστα, μπήκαν στο κάδρο κι οι διαιτητές. Αφήνοντας με παράπονα αμφότερες τις ομάδες.
Με λίγα λόγια εν κατακλείδι; Το τελευταίο δεκάλεπτο άξιζε όσο όλος ο ιδιαίτερα, ενδιαφέρον αγώνας των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης.
Καλός οιωνός για το μπάσκετ τα ελληνικής κατασκευής και προέλευσης «κλειδιά» του αγώνα: Τσαλδάρης, Ταπούτος από τη μία πλευρά και Ντικούδης, Καλαμπόκης από την άλλη. Είναι φως στο σκοτάδι της εποχής για το εθνικό μας σπορ. Και οι τέσσερεις ήταν υπέροχοι .
Όσο για το νικητή; Ο Άρης είχε βάθος πάγκου. Ο ΠΑΟΚ ήταν με ρηχό πάγκο. Μέτρησαν λοιπόν, τα υπέρβαρα των φάουλ. Ίσως, μέτρησε και η διαφορά κλάσης ανάμεσα στην αλλοδαπή βοήθεια (26π ο Ντέιβις) των δύο ομάδων. Φυσικά, μέτρησαν και τα λάθη, όπως εκείνο του Μάλντροου με το πέμπτο του φάουλ! Και - πάντα στο ίδιο διάστημα - στις επιπόλαιες προσπάθειες (Καλαμπόκης, Τσαλδάρης κι αυτός βέβαια, δις!) για τρίποντα εκατέρωθεν Κι έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, η ζυγαριά της νίκης έκλινε από τις διαφορές στα σημεία του τετάρτου δεκάλεπτου.
Και να λέμε πάντα την αλήθεια, θριαμβευτής είναι ο ΠΑΟΚ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον ηττημένο Άρη αλλά. Νικητής τελικά, είναι και το μπάσκετ!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: