Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αλεξανδρής: «Θύμισε ντέρμπι από τα παλιά»


alexandris

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το χθεσινό παιχνίδι στο Παλατάκι, στάθηκε στα σημεία που κρίθηκε το ματς, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα ως «ντέρμπι από τα παλιά».
Ο κ. Αλεξανδρής τόνισε:
«Είχε πάθος και αρκετή ένταση η κερκίδα, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίχτηκε υψηλών προδιαγραφών μπάσκετ, με τακτική, με μονομαχίες και θύμιζε ντέρμπι από τα παλιά. Εμείς θέλαμε να παίξουμε γρήγορα και να ανεβάσουμε το ρυθμό πιστεύοντας ότι δε θα αντέξει ο ΠΑΟΚ, διότι έχει λιγότερους παίκτες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Οι δύο ομάδες είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και το σκορ τα λέει όλα».
Στο διευκρινιστικό ερώτημα για το τι εννοούσε όταν έλεγε ότι η ομάδα του έπρεπε να αντιμετωπίσει ειδικές καταστάσεις είπε:
«Ειδικές καταστάσεις είναι όταν τελειώνει ο χρόνος και πρέπει να βάλεις καλάθι στο τέλος της επίθεσης. Εμείς κυνηγήσαμε να βρούμε τρίποντα διότι μετά το αντιαθλητικό χάναμε έξι αντί για τέσσερις πόντους και έπρεπε σε 19 δευτερόλεπτα να καλύψουμε αυτή τη διαφορά. Οι ειδικές καταστάσεις είναι σουτ τριών πόντων. Το σουτ του Τσαλδάρη δεν ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, το δεύτερο του Ντέιβις όμως έγινε υπό καλές προϋποθέσεις και θα μπορούσε να μπει, ενώ κέρδισε και φάουλ ο παίκτης μας».
Για το αν επιμένει στην άποψή του για το φάουλ του Τζέιμς στον Καλαμπόκη:
«Επιμένω. Η εντολή που δόθηκε ήταν να μην η μπάλα μέσα. Ο Τζέιμς έπαιξε με πρόσωπο τον Καλαμπόκη και είχε βοήθεια από τον Τσαϊρέλη. Η φάση ήταν οριακή για τα 5 δευτερόλεπτα, όμως δεν ήταν αμυντικό φάουλ, αν ήταν φάουλ ήταν από τον Καλαμπόκη, που κλείδωσε το χέρι του Τζέιμς και δόθηκε αντιαθλητικό εις βάρος μας».
Στο αν έμεινε ικανοποιημένος για την απόδοση της ομάδας του:

«Αυτά τα παιχνίδια δεν είσαι σίγουρος πώς θα εξελιχθούν είναι ισοδύναμοι οι αντίπαλοι, ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην έδρα του, Από την ομάδα μου έμεινα ευχαριστημένος, δεν ήμασταν τέλειοι, έγιναν λάθη, αν δούμε συνολικά το παιχνίδι, αδικηθήκαμε και σε άλλες φάσεις, όπως στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όταν δόθηκε τεχνική ποινή σε βάρος μας στην ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε με μείον οκτώ, ενώ είχαμε κατοχή. Όπως γνωρίζετε οι λεπτομέρειες ρυθμίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα».
Ρωτήθηκε και για τη δήλωση που έκανε για τη συμπεριφορά μερίδας του κόσμου του ΠΑΟΚ:
«20 χρόνια τα λέω αυτά. Δες τη συμπεριφορά των παικτών μου, ήταν άψογοι δεν προκάλεσαν, δεν κοίταξαν, δεν έκαναν χειρονομία. Φυσικά και θα σταθώ σε αυτό το κομμάτι, γιατί η συμπεριφορά του κόσμου του Άρη είναι άψογη. Αν γίνει κάτι στο Αλεξάνδρειο, θα το στηλιτεύσω. Τη στιγμάτισα τη συμπεριφορά αυτή και δε θέλω ρεβάνς στο Παλέ ντε Σπορ. Ένα παιχνίδι είναι και θέλουμε οι καλές συμπεριφορές να γίνουν θεσμός. Πήγαμε στην Ολλανδία και 3000 κόσμος μας χειροκροτούσε. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Να πετούν καφέδες, κροτίδες; Το μεροκάματό μας βγάζουμε και θέλουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».
Για τη συνέχεια του Άρη δήλωσε:

«Τέτοιες εμφανίσεις βοηθάνε τις ομάδες και την αυτοπεποίθησή τους, για να ξανακερδίσουμε το χαμένο μας χώρο, στα media αλλά και στις συζητήσεις και στη συνείδηση του κόσμου. Εκτιμώ ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, γιατί σε 20 μέρες θα δώσουμε πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι ομάδες είναι δυνατές, τα παιχνίδια κουραστικά και χρειάζεται να υπερβάλλουμε εαυτούς για να αντέξουμε. Όπως γαλουχούμε τα παιδιά με την φανέλα του Άρη πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία του συλλόγου. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτή την προσπάθεια».
Για τον τραυματισμό του Μπόγρη, τέλος και την ευχή του για το 2012:

«Ήταν απώλεια ο Μπόγρης, που υπέστη διάστρεμμα, ήταν μέσα στις ατυχίες του παιχνιδιού, γιατί παίκτης που βοηθάει στη λειτουργία της ομάδας. Για το 2012 εύχομαι να βρεθούν λύσεις στα διοικητικά των ομάδων να υπογραφούν οι συμβάσεις για να πληρωθούν οι παίκτες. Ο αθλητισμός βιώνει δύσκολες καταστάσεις και εύχομαι να μην έρθουν χειρότερα, να βάλουμε φρένο στην κατρακύλα».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: