Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το ρίσκο του Πρόμπιερζ στον άξονα!!

Ο Άρης έκανε κόντρα στην Δόξα το αυτονόητο. Κέρδισε χαλαρά με 2-0, αφού παρά τη μέτρια εμφάνισή του, ήταν τέτοια η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες που δεν χρειάστηκε και πολύ κόπο. Για τον τρόπο όμως μπορούν να γίνουν …

Το ρίσκο του Πρόμπιερζ στον άξονα
Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος...
Ο ΑΡΗΣ έκανε κόντρα στην Δόξα το αυτονόητο. Κέρδισε χαλαρά με 2-0, αφού παρά τη μέτρια εμφάνισή του, ήταν τέτοια η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες που δεν χρειάστηκε και πολύ κόπο. Για τον τρόπο όμως μπορούν να γίνουν μερικές επισημάνσεις. Η μια από αυτές αφορά την ξεκάθαρη πρόθεση του Πρόμπιερζ να οδηγήσει το παιχνίδι του ΑΡΗ στα πλάγια. Δηλαδή να εκμεταλλευτεί τον Ουμπίντες, τον Γιαννιώτα, τον Σολτάνι, τον Νέτο, τον Καπετάνο ενδεχομένως αλλά και τους δυο μπακ, Καζναφέρη και Μίσελ που δεν είναι ακριβώς μπακ. Από επιθέσεις στα άκρα προήρθαν και τα δυο γκολ αλλά και όσες ευκαιρίες έκανε ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι.
Η οδηγία του Πολωνού τεχνικού ίσως υπαγορεύεται και από την ανάγκη αφού όσο και αν δεν το λέει δημόσια, μέσα του καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα της ομάδας του είναι στον άξονα, στο box to box παιχνίδι αφού δεν υπάρχει ο παίκτης που θα προωθήσει την μπάλα κάθετα και όχι μόνο παράλληλα. Ο Κατίδης που έχει αυτή την ικανότητα, χθες δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο και για αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο που η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας έκανε έξι τελικές. Να ζητήσουμε από τον Τόχα να το κάνει είναι μάλλον ουτοπικό, οπότε μένει μόνο ο Φατί που όχι μόνο απουσίαζε χθες (28/12) με την Δόξα αλλά δεν έχει δείξει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτό το ρόλο.
Προφανώς και ο Πρόμπιερζ περιμένει να του λύσουν το πρόβλημα ο Νάτσο με τον Βράνιες που σιγά-σιγά επιστρέφουν, αφού θεωρεί ότι ο Παπαστεριανός, ένας παίκτης που θα μπορούσε να δοκιμαστεί στον άξονα, δεν του κάνει.
Σεβαστή η σκέψη του Πολωνού αφού πρόκειται για δυο παίκτες που και λόγω εμπειρίας μπορούν να το κάνουν, αλλά ενέχει και το ρίσκο της αφού αμφότεροι προέρχονται από μεγάλη αποχή και κανείς δεν ξέρει αν θα ανταποκριθούν στην πίεση των συνεχόμενων και καθοριστικών αγώνων του Ιανουαρίου, διάστημα που ο ΑΡΗΣ θα τα παίξει όλα για όλα.
Το εμπόδιο της Δόξας ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όμως από εδώ και πέρα και αν ο ΑΡΗΣ θέλει να παραμείνει μέσα στους στόχους του, οφείλει να παίξει ακόμη καλύτερα. Δηλαδή να παίζει κάθε Κυριακή, όπως αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: