Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Για κανέναν δεν είναι εύκολα τα πράγματα!!

Σε θεωρητικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο τυχερός από τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τους αντιπάλους του στο Τop-16. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Για κανέναν δεν είναι εύκολα τα πράγματα
Είναι σαφώς καλύτερο το ότι από το πρώτο επίπεδο πήρε τη Φενέρμπαχτσε κι όχι την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ από το τρίτο επίπεδο επίσης καλοδέχτηκε την Ούνικς Καζάν... Θα μπορούσε να έχει την Εφές για παράδειγμα.
Στο τέταρτο επίπεδο, πάντως, θα μας επιτρέψετε να τονίσουμε ότι η παρουσία της Αρμάνι Μιλάνο στον όμιλο του Παναθηναϊκού δεν κάνει τον όμιλο ευκολότερο, αλλά δυσκολότερο. Μπορεί να πέρασε με την ψυχή στο στόμα, αλλά τα κατάφερε μέσα στη «Χάλα Πιονίρ» η ιταλική ομάδα. Εχει ένα θέμα με τους γκαρντ, αλλά διαθέτει ποιότητα γενικά. Η λογική λέει ότι αποκλείεται να είναι τόσο κακή όσο ήταν στην πρώτη φάση.
Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα δυσκολεύουν με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ποιοτικά ανάμεσα στις τρεις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει. Οπως επίσης θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο αν οι «πράσινοι» εξακολουθήσουν να μην παίζουν καλά. Διότι με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν... έλαμψαν στην κανονική περίοδο.
Οπως επίσης για τον Παναθηναϊκό, όσο κι αν φαίνεται μέσα στις δυνατότητές του η πρόκριση, αλλά και η πρωτιά στον όμιλο, άλλο τόσο δύσκολη είναι η διασταύρωση στα πλέι οφ (Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι).
Ο Ολυμπιακός αναζητά την υπέρβαση, με την ΤΣΣΚΑ να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά και την Εφές να ετοιμάζει την αντεπίθεσή της. Η Γαλατάσαραϊ δεν είναι ομάδα... ανώτατου επιπέδου, αλλά είναι καλή. Κι αν θέλετε τη γνώμη μας, είναι η μόνη από τις τρεις τουρκικές ομάδες που παίζει κανονικό και ισορροπημένο μπάσκετ (θέμα προπονητή ξεκάθαρα).
Η Εφές παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην κανονική περίοδο, αλλά είναι σούπερ «γεμάτη» ομάδα και το θέμα για τον Ολυμπιακό προκειμένου να την αντιμετωπίσει πέρα από ποιοτικό είναι και ποσοτικό. Στην παρούσα φάση οι «ερυθρόλευκοι» δεν υπολογίζονται ως φαβορί στο match-up με την Εφές, οπότε θα πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά για να τα καταφέρουν.
ΥΓ.: Κριτήρια είπαμε; Μόνο ένα: όχι ξανά ομάδες που ήταν μαζί στην κανονική περίοδο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: