Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγή σκηνικού!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει τις τελευταίες αποδεσμεύσεις στον ΠΑΟΚ και την διαφορετική ομάδα που θα παρουσιάσει ο Μπόλονι από τη νέα χρονιά.

Αλλαγή σκηνικού!
Το χορό των αποδεσμεύσεων στον ΠΑΟΚ άνοιξε μέσα στον Δεκέμβριο ο Λεονάρντο. Ακολούθησε ο Αρίας, και εσχάτως έμεινε ελεύθερος ο Σπαντάτσιο.
Θεωρώ δεδομένο -σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζαγοράκη περί αλλαγών στο ρόστερ προκειμένου να συμμαζευτούν τα έξοδα της ομάδας- ότι τουλάχιστον δυο ακόμα παίκτες δεν θα ξαναφορέσουν τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Πιθανολογώ -σύμφωνα με την κινητικότητα που παρατηρείται- ότι ένας εξ αυτών θα είναι ο Κοντρέρας. Αυτό προκύπτει από τις επαφές που είχε ο χιλιανός με την Κόλο Κολο καθώς επίσης και από το γεγονός ότι δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει τις αποδοχές του.
Ο Κοντρέρας πρόσφατα απέρριψε και την πρόταση ανανέωσης που του κατατέθηκε από την ΠΑΕ για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ. Ο διεθνής αμυντικός δείχνει να προτιμά τις 400.000 δολάρια που του προσφέρει η ομάδα της πατρίδας του.

Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες πιθανολογώ ότι ΠΑΟΚ και Κοντρέρας θα καταλήξουν σε συμφωνία από τώρα για να λυθεί το συμβόλαιο του. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΠΑΕ θα εξοικονομήσει ποσό 350.000 ευρώ που βάση συμβολαίου θα έπαιρνε ο Κοντρέρας μέχρι τον Μάιο.

Αν προστεθεί και πέμπτος παίκτης στις αποδεσμεύσεις η μορφή της ομάδας που θα παρουσιάσει ο Μπόλονι στις αρχές του 2012 θα είναι διαφορετική σε σχέση με την ομάδα που παρακολουθούσαμε μέχρι τώρα.

Τα κενά που θα δημιουργηθούν θα καλυφθούν από την προώθηση παικτών όπως ο Παναγιωτούδης, ο Αποστολόπουλος και ο Κατσικάς. Δεν αναφέρομαι στους Γιάννου, Σταφυλλίδη, Γλύκο καθώς ήδη έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Μπόλονι.

Εκτός από τους νεαρούς που θα προωθηθούν θα αναζητηθούν ένας ή δυο παίκτες (με χαμηλό μπάτζετ) πιθανότατα από την ευρωπαϊκή αγορά καθώς αυτό επιβάλλουν οι αυξημένες αγωνιστικές απαιτήσεις του ΠΑΟΚ που θυμίζω ότι συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις.

Η αλλαγή του αγωνιστικού σκηνικού θα εξασφαλίσει στην ΠΑΕ ένα ποσό της τάξης του 1.500.000 ευρώ (θεωρείται απαραίτητο στον αγώνα δρόμο για την αδειοδότηση ενόψει της νέας περιόδου) αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η προώθηση νέων παικτών και τους ενός ή δυο που θα αποκτηθούν από το εξωτερικό -χωρίς να αποκλείεται και η αγορά του εσωτερικού- θα καλύψει την απουσία όσων ήδη αποτελούν παρελθόν και όσους τους ακολουθήσουν.

Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο εγχείρημα έχοντας προφανώς και τη σύμφωνη γνώμη του Μπόλονι που θα επωμιστεί το βάρος της παρουσίας μιας ομάδας ανταγωνιστικής μέχρι τον Μάιο.

Τα αποτελέσματα της αλλαγής που επιχειρείται στον ΠΑΟΚ θα τα διαπιστώσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Υ. Γ. 1 Να είστε σίγουροι ότι περίπτωση πώλησης του Βιειρίνια σε Ελληνική ομάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντίθετα αν υπάρξει σοβαρή πρόταση από το εξωτερικό θα συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησης του νεαρού πορτογάλου οι επιτελείς του Δικεφάλου και ο Μπόλονι. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση λαμβάνοντας υπόψιν και όσα ισχύουν στην ευρωπαική αγορά σοβαρή μπορεί να θεωρηθεί πρόταση, πάνω από 5.000.000 ευρώ.

Υ. Γ. 2 Σε μια τέτοια περίπτωση το ερώτημα που θα τεθεί είναι πως θα αντικατασταθεί ο Βιειρίνια. Γιατί με προώθηση νεαρών παικτών, γνωρίζουμε καλά ότι ένας παίκτης σαν τον Βιειρίνια, δεν μπορεί να αντικατασταθεί.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: