Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Φτωχότεροι χωρίς "Μπουμ", Κοντρέρας!!

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ για τον Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ και τον Πάμπλο Κοντρέρας. Και η κουβέντα που γίνεται δεν είναι για καλό. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Φτωχότεροι χωρίς "Μπουμ", Κοντρέρας
Αφορά δηλαδή, το ενδιαφέρον της Οσέρ από τη μία και της Κόλο Κόλο από την άλλη. Φυσικά και δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε το καλοκαίρι να… ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του Γάλλου αμυντικού, όπως έκανε και με τον Σισέ.
Ούτε είναι κάτι κρυφό στον ΠΑΟΚ η προσπάθεια να πειστεί ο Κοντρέρας να συνεχίσει με λιγότερα χρήματα από τις 600.000 ευρώ που παίρνει τώρα κάθε χρόνο. Ωστόσο και ο Μπουμσόνγκ στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Κοντρέρας στον ΠΑΟΚ αποτελούν κάτι περισσότερο από σοβαρές λύσεις. Αποτελούν κάτι σαν εγγύηση στην αμυντική γραμμή των δύο ομάδων.
Στον Ολυμπιακό το δίδυμο Αρβραάμ – Μέλμπεργκ πληρώνει πολλά και είναι ίσως το καλύτερο στο πρωτάθλημα. Αμέσως μετά στο νευραλγικό χώρο των στόπερ ακολουθούν για μένα ο Κοντρέρας και ο Μπουμσόνγκ. Οι πράσινοι χωρίς τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό θα πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, ελπίζοντας ότι θα «δέσει» γρήγορα με τους Σαριέγκι και Καντέ. Θα «δέσει» όμως;
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ εμφανίζει κάποιες λύσεις με τα… μαγικά του Μπόλονι στη θέση, αλλά στα δύσκολα, όπως με την Τότεναμ στο Λονδίνο, αν δεν υπήρχε ο Κοντρέρας, Παναγίτσα μου!
Όπως και να έρθουν τα πράγματα τον Γενάρη, πιθανή απώλεια του Μπουμσόνγκ και του Κοντρέρας δεν θα στερούσε πόντους μόνο από την ποιότητα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά και από εκείνη του πρωταθλήματος συνολικά.
Η Οσέρ δεν είναι Παναθηναϊκός, αλλά είναι η πατρίδα του Μπουμσόνγκ. Όπως και η Χιλή δεν είναι Ελλάδα, αλλά εκεί ο Κοντρέρας λατρεύεται σαν Θεός. Οπότε μακάρι να μη βρει την άκρη ο Ζεράρ Μπουργκουάν (πρόεδρος της Οσέρ) στη Γαλλία και να επιλέξει να μείνει για μερικά ακόμα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, έστω και με λιγότερα χρήματα, ο Πάμπλο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: