Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Από αθλητικά σε οικονομικά σκάνδαλα-φωτιά!!

Αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχει ο αθλητισμός με ένα μεγάλο σκάνδαλο που κάνει σήμερα τον γύρο όλων των ΜΜΕ της χώρας μας; Κι όμως, ο σκύλος βγάζει λαβράκι. Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή.

Αποκάλυψη: Από αθλητικά σε οικονομικά σκάνδαλα-φωτιά!
Πανικός έχει πέσει σήμερα από νωρίς στην πιάτσα της πολιτικής μετά την αιφνίδια παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπονή (φωτό).
Και ο λόγος που τα βρόντηξαν είναι επειδή δέχτηκαν, όπως ισχυρίζονται, αφόρητες πιέσεις από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αναμένεται τώρα, λοιπόν, να ξεκινήσει έρευνα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Μεταξύ άλλων οι δυο εισαγγελείς προαναγγέλλουν ότι επειδή δεν ήταν αρεστοί, το Σύστημα θα τους έκανε πέρα και θα τους έτρωγε από την θέση τους.
Όταν, λοιπόν, δυο εισαγγελείς πήγαν να τα βάλουν με το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, ξέρετε τι έκανε το σπάταλο ελληνικό κράτος που δήθεν κόπτεται για την εξυγίανση; Δεν έδωσε καν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους εισαγγελείς, που δούλευαν κάτω από γενικά αντίξοες συνθήκες, ενώ κουβαλούσαν μαζί τους και τα προσωπικά τους λάπτοπ για να μπορέσουν να εργαστούν. Μάλιστα, δεν τους δόθηκε ποτέ ένας υπάλληλος – βοηθός που ζητούσαν, την στιγμή που το δημόσιο έχει φρακάρει από δεκάδες εκατοντάδες χαραμοφάηδες αργόμισθους.
Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004
Ο Σπύρος Μουζακίτης, όμως, δεν είναι κάποιος άγνωστος στον χώρο του αθλητισμού. Μπορεί να έχει φτάσει τόσο ψηλά ως εισαγγελέας που να ταρακουνάει πια με αποφάσεις σαν την σημερινή ακόμα και κυβερνήσεις, αλλά έχει προσπαθήσει παλιότερα να εξιχνιάσει και αθλητικά σκάνδαλα.
Γυρνάμε, λοιπόν, τον χρόνο πίσω στο 2004. Τότε, κι αναφερόμαστε στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σκάνε οι δυο υποθέσεις που έκαναν πάταγο. Η μια αφορούσε τον Τζέκο, τον Κεντέρη και την Θάνου με τον έλεγχο ντόπινγκ που δεν έγινε ποτέ, ενώ η άλλη το κρούσμα τεστοστερόνης του Σαμπάνη.
ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
Ποιος ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά; Ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, μαζί με την συνάδελφό του Αθηνά Θεοδωροπούλου. Αυτοί οι δυο στείλανε την υπόθεση στην δικαιοσύνη, αφού πρώτα άσκησαν ποινικές διώξεις για το τροχαίο και όσα άλλα συνέβησαν.
Θυμόσαστε, για παράδειγμα, τις ατέλειωτες επιχορηγήσεις προς αθλητές μέσα από το περιβόητο σωματείο του Αίαντα του Λόφου Σκουζέ; Χαμός είχε γίνει για μήνες ολόκληρους. Για μαϊμού χρηματοδοτήσεις έκαναν λόγο όλα τα ΜΜΕ.
ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Έγραφε τότε ο Μουζακίτης στην δικογραφία: «Στην υπόθεση των επιχορηγήσεων προς αθλητές μέσω του αθλητικού σωματείου διαφαίνεται ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων». Κι αν στο τέλος κάποιοι την γλιτώσανε, σ’ αυτό, πάντως, δεν έχουν ευθύνη οι εισαγγελείς που κάνανε τη δουλειά τους άψογα.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
Γενικά, λοιπόν, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν ήταν απ’ αυτούς που μασάγανε τα λόγια τους. Έκανε την... προπόνησή του ο Μουζακίτης στα αθλητικά σκάνδαλα και σήμερα έχει γίνει το όνομα που συζητιέται περισσότερο, αφού τόλμησε να τα βάλει με το Σύστημα ολόκληρο και με τεράστια οικονομικά συμφέροντα.
ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΙΖ
Θέλετε να μάθετε, έτσι για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, μερικές από τις υποθέσεις που έχει ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό ο Μουζακίτης;
- Αυτές που αφορούν τις καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ,
- Τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων.
- Τις καταγγελίες, με αφορμή την παραίτηση Σπινέλη από την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ,
- Τις καταγγελίες για τις παράνομες 'εκπτώσεις' που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο,
- Τη διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων,
- Και τις καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τα δύο μεγάλα κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
Με τόσα θέματα που κάνουν τζιζ, πώς να μην δεχτούν πιέσεις οι δυο εισαγγελείς;

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: