Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μυαλό Παράσχου!!

Είναι απολαυστικό πολλές φορές όταν αποτυπώνεται στο χόρτο η φιλοσοφία ενός προπονητή που δεν χρειάζεται εξετάσεις. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.

Μυαλό Παράσχου
Οι ομάδες που είχαν αφεντικό τον Παράσχο διακρίνονταν από την πειθαρχία στο παιχνίδι τους, το καθαρό μυαλό και τις δουλεμένες κινήσεις. Το «κατά λάθος» σπάνια συνόδευε τα αποτελέσματα που έχει πάρει στο τσεπάκι του ο συγκεκριμένος τεχνικός, όπου κι να δούλεψε.
Το πρόβλημά του πάντως είναι πως στην Ελλάδα δεν ταιριάζει η φιλοσοφία του ποδοσφαιριστή- εργάτη, όπως κι αν λέγεται, όπου κι αν παίζει. Η λογική Παράσχου πιάνει κατά συνέπεια εκεί που η ανάγκη για το μίνιμουμ προηγείται, προκειμένου να κατακτηθεί ο στόχος, που είναι εφικτός και απαραίτητος. Τότε η λογική «δουλειά για το αποτέλεσμα» αντέχεται.
Ο πιτσιρίκος Βασιλείου χρησιμοποιείται λοιπόν και βγαίνει. Σκοράρει συνεχώς! Ο Κυριακίδης έχει ψυχραιμία να διαθέσει τα αντανακλαστικά του για να αποκρούσει πέναλτι. Το κλίμα στην ομάδα είναι αυτό που πρέπει. Του Παράσχου! Γι αυτό ο τεχνικός που κάποτε ήταν το σίγουρο στόπερ με αυτή τη φιλοσοφία, φορώντας τη φανέλα της Καστοριάς, την οποία βοήθησε και αυτός να φτάσει σε απίστευτα επίπεδα (κατάκτηση κυπέλλου Ελλάδας και παρουσία στην Α Εθνική), δέχεται την εμπιστοσύνη των εργοδοτών του στις αρχές των περιόδων ή στο τέλος. Δηλαδή στα όρια. Εύκολα, δύσκολα, αλλά όρια. Δύσκολα στη διάρκεια, με υπομονή (από τους άλλους) και συνέχεια.
Ο Λεβαδειακός στο Ηράκλειο ήταν σφιχτός στην άμυνα, είχε και τύχη, αλλά δεν άφησε τον ΟΦΗ να μετουσιώσει σε μεγάλη απειλή (εκτός του πέναλτι) την υπεροχή του. Οι λίγες φάσεις του από την άλλη, έδειξαν πως είναι πιθανότερο να βάλει γκολ αυτός σε μία, ακόμα και μισή δική του, όπως και έγινε. Ο Αναστόπουλος ανακάτεψε ονόματα σε πάγκο και ενδεκάδα, αλλά δεν του βγήκε. Δεν απαγορεύεται και κάποιες φορές συμβαίνει Ναι, είναι οι παίκτες του κουρασμένοι, αλλά η ομάδα μάλλον δοκίμασε τα όριά της μέχρι τώρα. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: