Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κιτρινόμαυρες (ΑΕΚ) χίμαιρες… Και «πράσινες» (ΠΑΟ) ουτοπίες!!

* «Θολό» και «αδιευκρίνιστο» το τοπίο για τις δύο αθηναϊκές ομάδες, την στιγμή που ακροβατούν οικονομικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αναζητώντας απεγνωσμένα λύσεις και μάλιστα άμεσες στα τεράστια οικονομικά τους προβλήματα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ «πελαγοδρομούν» στην κυριολεξία…, επιχειρώντας να περάσουν από ναρκοθετημένες περιοχές με μοναδική τους πυξίδα κάποιες χιμαιρικές προσδοκίες και ορισμένες ουτοπικές ψευδαισθήσεις που γεννήθηκαν απροσδόκητα και καλλιεργούνται επικοινωνιακά με ανεξήγητο πείσμα, αλλά και προφανέστατη σκοπιμότητα. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, στις ακροβασίες της παρουσιάζει βέβαια ένα δίχτυ ασφαλείας. Μία «επένδυση – Ψωμιάδη» (!) Ενώ η αντίστοιχη πράσινη… βαδίζει μονίμως πάνω σε μία Αραβική κινούμενη άμμο, ελπίζοντας σε τεράστιες επενδυτικές ανατροπές και υπερβάσεις οι οποίες εμφανίζονται και χάνονται όμως, σε μηδέν χρόνο. (Στο… «τσάκα… τσάκα»… όπως λέει και ο λαός). Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας.
Έχουν περάσει οκτώ χρόνια… από τότε όταν ο Μάκαρος εγκατέλειψε τους «θρακομακεδώνες» και άφησε πίσω του «καμένη γη» και ένα λογιστήριο μπάχαλο. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ… σκαλίζοντας τον «μπαχτσέ» που κληρονόμησε ανακάλυψε «γόνιμη γη», για να καλλιεργήσει τις δικές της ελπίδες και να αξιοποιήσει την ευκαιρία που υπολογίζει ότι είναι σημαντική για «εισπράξεις». Ότι δηλαδή έχει απόλυτη ανάγκη. Ύστερα από οκτώ χρόνια λοιπόν ήρθε μία δικαστική απόφαση (η πρώτη) που δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία των παιδιών του Μάκη (Σταύρου και Χριστίνας), μέχρι την εκδίκαση της κυρίας υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η ΑΕΚ, εναντίον της συγκεκριμένης οικογένειας. Πρόκειται βέβαια περί μιας προσωρινής διαταγής, την οποία βέβαια οι παράγοντες της ΑΕΚ, την ερμηνεύουν ως προς τη νίκη και σαν ισχυρή ένδειξη της τελικής δικαίωσης και η οποία, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ανοίγει τον δρόμο για να εισρεύσει χρήμα στο αραχνιασμένο ταμείο τους, μέσα στον χρόνο που έρχεται. Νομικοί κύκλοι όμως… ουδέτεροι και σχετικά «έμπειροι» και ως εκ τούτου και γνώστες πολυδαίδαλων υποθέσεων όπως η συγκεκριμένη διατηρούν επιφυλάξεις, τόσο για τον δικαστικό χρόνο που απαιτείται προκειμένου να «διαλευκανθεί» , όσο και για την θετική για την αθηναϊκή ΠΑΕ, έκβασή της. Δεν δικαιολογούν τόση αισιοδοξία και συμβουλεύουν τους κιτρινόμαυρους διοικούντες να προσανατολισθούν σε άλλες «λύσεις» και «πηγές» μια και τα προβλήματά τους είναι άμεσα και καταπιεστικά. Η «επένδυση – Ψωμιάδη» και δύσκολη είναι και θα αργήσει να φανεί (αν φανεί τελικά) στον ορίζοντα των θρακομακεδόνων. Η αβεβαιότητα και η αγωνία όμως είναι, το ίδιο μεγάλη και στο αντίστοιχο «πράσινο» και παγιδευμένο στην αραβική επενδυτική διελκυστίνδα, στρατόπεδο. Ήδη η ΠΑΕ, κάνει έκκληση στους μετόχους, για οικονομική βοήθεια, ενώ έχει βγει «πωλητήριο» σε παίκτες (Μπρομσονγκ – Σιμάο – Νίνης). Οι δύο τελευταίοι υπό προϋποθέσεις.
Η άφιξη «εκπροσώπου» από τον ένα εκ των δύο ομίλων που ενδιαφέρονται για την επένδυση και οι ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις που έλαβε τόσο για το νόμο που θα ψηφισθεί για την νομιμότητά της, όσο και για το ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κατασκευή του νέου γηπέδου, είναι τα νέα «ενθαρρυντικά» μηνύματα, όπως τουλάχιστον τα διαρρέουν και τα λανσάρουν τα ΜΜΕ της Αθήνας. Μέχρι να δουν «φως» όμως οι πράσινοι… μένουν στον «έρανο» των μετόχων και στα «πωλητήρια» των παικτών. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να διατηρήσουμε και εμείς κάποιες επιφυλάξεις, αναφερόμενοι σε χίμαιρες, αγωνίες και ουτοπίες. Ο χώρος του ποδοσφαίρου… είναι «αφιλόξενος» πολλές φορές σε λογικές προβλέψεις και διαπιστώσεις.
Ο Αντζελίνο, ο Δικέφαλος
τα σενάρια και τα όνειρα
Βάλθηκαν να τρελάνουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ οι παντώς είδους (καλόπιστοι… και κακόπιστοι) σεναριογράφοι, ασχολούμενοι παθιασμένα και μονοθεματικά με τον ταλαντούχο επιθετικό του Δικεφάλου. Εικασίες, μυθοπλασίες, ευφάνταστοι και μυστηριώδεις συσχετισμοί αλλά και παιδαριώδεις εκτιμήσεις επιχειρούν να διαγείρουν τον ασπρόμαυρο οπαδικό συναίσθημα, προκαλώντας περισσότερο την οργή και τις υποψίες, και λιγότερο το ενδιαφέρον. Σε ρόλους μάνατζερ και πλασιέ… ξελαρυγγίζονται διαλαλώντας την «πραμάτεια» που δεν τους ανήκει. Αρχίζουν και προβληματίζουν, με την εμμονή τους να δημιουργούν θέματα, εκεί που δεν υπάρχουν. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ περίπτωση ο Βιεϊρίνια να καταλήξει στις ομάδες που οι ίδιοι… ονειρεύονται. Και όταν λέμε ποτέ, το εννοούμε, σε απόλυτο βαθμό. Ιδιαίτερα για την συγκεκριμένη ομάδα που μετά πάθους αβαντάρουν. Ο Αντζελίνιο Βιεϊρίνια είναι παίκτης του ΠΑΟΚ και θα μείνει στον ΠΑΟΚ. Αν κάποτε θελήσει ο ίδιος να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη μεγαλύτερη ομάδα, αυτή θα είναι σίγουρα, εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Ας το χωνέψουν όλοι. Και πρώτοι απ’ όλους οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι και οι ύποπτοι και ανεκδιήγητοι αβανταδόροι των αρπακτικών του Λεκανοπεδίου.
Ο Ντιόγκο και η ενίσχυση… «δορυφόρων»
οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του θρύλου
Οι πληροφορίες από τον Πειραιά αναφέρουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει περάσει το μήνυμα στον Βαλβέρδε ότι θα πρέπει να μην «απλώσει το πάπλωμα» και να περιορίσει τις απαιτήσεις του για μεταγραφική ενίσχυση, στην εμβόλιμη περίοδο του χειμώνα. Ήδη τα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα της ομάδας του λιμανιού ανέλαβαν να προϊδεάσουν τους «επιστήμονες» και τους «Τσουκαλάδες» για τις ενδεχόμενες κινήσεις της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Να σκεφθεί κανείς ότι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην επιστροφή του Ντιόγκο, τον οποίο και χαρακτηρίζουν μια «νέα» και «πολύ καλή» μεταγραφή και στην αναγκαστική απόκτηση ενός τερματοφύλακα (ενδιαφέρονται για τον Πολωνό Κούστσακ), με δεδομένο το χοντρό πρόβλημα που υπάρχει σ’ αυτήν την θέση. Πέραν των δύο προαναφερομένων περιπτώσεων η… ερυθρόλευκη ειδησεογραφία ασχολείται με τις επιλεκτικές κινήσεις που θα υπάρξουν, προκειμένου, να ενισχύσουν με δανεικούς, ορισμένες ΠΑΕ εμφανέστατα φιλικότατες προς την ομάδα του Δημοσίου. Τις χαρακτηριζόμενες και ως «δορυφόρους» (… με την… καλή έννοια). Δανεικοί λοιπόν θα δοθούν στην Κέρκυρα, από την οποία βέβαια, πέρασε βολτάροντας ο θρύλος, ο Σουμπίνιο, ο Χαβίτο, και ο Ζαραδούκας. Εντυπωσιακές και εύστοχες, ομολογουμένως όλες οι κινήσεις της μεγάλης ομάδας.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: