Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους... ποδόσφαιρο!

champ_trophy.jpg Καλό, χρυσό και άγιο το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το Champions League είναι κάποιες... δεκάδες σκάλες ανώτερο και είναι λογικό όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι να ανυπομονούν κάθε χρόνο για την έναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι όμιλοι, λοιπόν, αρχίζουν από την Τρίτη, με τις αναμετρήσεις Γιουβέντους-Μπορντό, Μαρσέιγ-Μίλαν, Τσέλσι-Πόρτο να ξεχωρίζουν, ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και προς το «Βιθέντε Καλντερόν», όπου ο ΑΠΟΕΛ θα κοντραριστεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης.


Α' ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους-Μπορντό

Μετά από τρεις σερί νίκες στο ξεκίνημα της Serie A, ήρθε η ώρα του Champions League για την Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία υποδέχεται την Μπορντό και στοχεύει στη νίκη και μόνο, ώστε να μπει με το δεξί και στον όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Ο Τσίρο Φεράρα στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας έπλεξε το εγκώμιο της πρωταθλήτριας Γαλλίας και ειδικά του προπονητή της, Λοράν Μπλαν, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Νάπολι στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πάνω από όλα, πάντως, ο τεχνικός των μπιανκονέρι ασχολήθηκε με την ομάδα του, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό, ενώ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ντελ Πιέρο, Ντιέγκο, Γκριγκέρα, Σισόκο και Σαλιχάμιτζιτς, όπως και στον τιμωρημένο Κιελίνι. Η Μπορντό, από την άλλη πλευρά, θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή 11άδα, καθώς δεν υπάρχουν τραυματίες ή τιμωρημένοι. Ο Μπλαν έχρισε φαβορί τη Γιούβε, αλλά ξέρει ότι αν πάρει αποτέλεσμα στο Τορίνο θα έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση. Στα συν, το γεγονός ότι η ομάδα του είναι αήττητη επί 15 σερί επίσημα ματς και έχει την τέλεια ψυχολογία.

Μακάμπι Χάιφα-Μπάγερν Μ.
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16» θα επιδιώξει να κάνει από την πρεμιέρα των ομίλων η Μπάγερν Μονάχου. Η επιβλητική νίκη με 5-1 επί της Ντόρτμουντ και τα συνεχή θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων έχουν βελτιώσει κατά πολύ το κλίμα στις τάξεις των Βαυαρών και έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση όλων. Ακόμη και του Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος πλέον αισθάνεται πιο άνετα στη θέση του, αν και επέμεινε και τη Δευτέρα ότι η Μπάγερν θα είναι έτοιμη για να κατακτήσει το Champions League σε δύο ή τρία χρόνια. Την Μακάμπι, πάντως, πρέπει να τη νικήσει... από τώρα, έστω και χωρίς τους τραυματίες Τόνι, Ντεμικέλις, Φαν Μπόμελ και Γκέρλιτζ. Όσο για την Μακάμπι, ο στόχος της για φέτος επετεύχθη. Ήθελε να μπει στους ομίλους και μπήκε. Από εδώ και πέρα όλοι την υπολογίζουν για τέταρτη στον όμιλο, οπότε χωρίς άγχος θα προσπαθήσει να κάνει κάποια έκπληξη, έχοντας στο πλευρό της τους οπαδούς της. Θα λείψουν, πάντως, ο τραυματίας Ντούτρα και ο τιμωρημένος Γιάιρο.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Την περσινή σεζόν έζησε πρωτόγνωρα συναισθήματα, καθώς κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Το... παραμύθι συνεχίζεται για τη Βόλφσμπουργκ, καθώς το βράδυ της Τρίτης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε όμιλο του Champions League. Οι Γερμανοί, που δεν έχουν πραγματοποιήσει και το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, έχουν τον τίτλο του φαβορί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και θα προσπαθήσουν να το επιβεβαιώσουν αυτό και εντός αγωνιστικού χώρου. Η ΤΣΣΚΑ, πάντως, δε θα πάει στη Γερμανία για να συμμετάσχει στο πάρτι των «λύκων». Οι Ρώσοι πιστεύουν στην πρόκριση, ως δεύτεροι, και ο Χουάντε Ράμος που διαδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Ζίκο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ελπίζει ότι θα είναι αυτός που θα βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση της ΤΣΣΚΑ στα εκτός έδρας παιχνίδια με γερμανικές ομάδες.

Μπεσίκτας-Μάντσεστερ Γ.
Η προηγούμενη αναμέτρηση της Μπεσίκτας με αγγλική ομάδα ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης, καθώς ηττήθηκε με 8-0 από την Λίβερπουλ. Τώρα θα βρει απέναντι της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο στόχος της είναι όχι να δεχθεί... λιγότερα από οκτώ γκολ, αλλά να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέπει να ελπίζει σε πρόκριση. Οι Τούρκοι ποντάρουν στην έδρα τους για να πάρουν τη νίκη ή έστω την ισοπαλία, αλλά ξέρουν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η Γιουνάιτεντ, άλλωστε, είναι αήττητη στα τελευταία 12 εκτός έδρας παιχνίδια της στον θεσμό! Η τελευταία φορά που η ομάδα του Φέργκιουσον ηττήθηκε μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» ήταν στις 2 Μαΐου του 2007, στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Μίλαν, και δεν σκοπεύει να δει τώρα το σερί της να λαμβάνει τέλος. Ξεκίνημα με διπλό, άλλωστε, θα επιβάλει την τάξη από νωρίς στον όμιλο και αυτό θέλουν οι Άγγλοι, που είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, όπως έδειξε και το 3-1 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Ζυρίχη-Ρεάλ Μ.

Η Ζυρίχη αντιμετώπισε την πρόκριση στους ομίλους σαν ένα μεγάλο πάρτι που μόλις ξεκινάει. Οι άνθρωποι της ελβετικής ομάδας, άλλωστε, ξέρουν ότι θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να αποφευχθεί η τέταρτη θέση. Υπό αυτή την έννοια, το να υπάρχουν αντίπαλοι-ονόματα είναι ό,τι καλύτερο για τη Ζυρίχη, καθώς θα χαρεί τα έξι παιχνίδια που θα δώσει και δε θα έχει καθόλου άγχος. Η εντός έδρας πρεμιέρα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για τους Ελβετούς να χαρούν την περίσταση, να θαυμάσουν τα μεγάλα αστέρια των Ισπανών και από εκεί και πέρα... ό,τι ήθελε προκύψει. Για την Ρεάλ, όμως, δεν ισχύει αυτό. Οι «μερένγκες» θέλουν οπωσδήποτε να πάνε ως τον τελικό που θα διεξαχθεί φέτος στην έδρα τους και ο στόχος τους είναι να προκριθούν από τον όμιλο όσο πιο... ξεκούραστα γίνεται. Οι έξι βαθμοί κόντρα στη Ζυρίχη λογαριάζονται ήδη ως δεδομένοι από τους οπαδούς των Μαδριλένων και τους ουδέτερους παρατηρητές και ο Μανουέλε Πελεγκρίνι με τους παίκτες του, δεν έχουν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.

Μαρσέιγ-Μίλαν
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αντιμετώπισε πολλές φορές την Μίλαν στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Κι ως οπαδός της Γιουβέντους, υποσχέθηκε μετά την κλήρωση των ομίλων ότι θα κάνει δώρο δύο νίκες επί των Μιλανέζων, στους τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας. Αν θα τηρήσει την υπόσχεση του -τουλάχιστον κατά το ήμισυ- θα φανεί το βράδυ της Τρίτης. Οι Μασσαλοί υποδέχονται τους ροσονέρι, σε ένα ματς που είναι εξαιρετικά κρίσιμο ήδη, καθώς οι περισσότεροι προβλέπουν ότι αυτές οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν για τη δεύτερη θέση του γκρουπ, πίσω από την Ρεάλ. Το «Βελοντρόμ» θα είναι κατάμεστο και αυτό θα παίξει τον ρόλο του, καθώς η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική και ο Ντεσάμπ ελπίζει ότι οι ακριβοπληρωμένες μεταγραφές που έγιναν φέτος, θα αρχίσουν να βγάζουν τα λεφτά τους. Η Μίλαν, στον αντίποδα, προετοιμάστηκε για αυτό το ματς σε κακές συνθήκες. Το γεγονός ότι είναι ήδη στο -5 από την κορυφή της Serie A, η πολύ κακή εικόνα της στο γήπεδο και ο... οίκτος που προκαλεί ο Ροναλντίνιο με τις εμφανίσεις του, έχουν κάνει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας εξαιρετικά βαρύ. Ο μόνος τρόπος για να ελαφρύνει κάπως η κατάσταση θα είναι η νίκη επί της Μαρσέιγ και είναι θετικό, τουλάχιστον, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν νέα προβλήματα τραυματισμών.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι-Πόρτο

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει αρχίσει εντυπωσιακά την καριέρα του στον πάγκο της Τσέλσι, καθώς η ομάδα του μετράει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Ο στόχος, λοιπόν, δεν είναι άλλος από το τρίποντο και στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν όλα ρολόι στην ομάδα. Οι Λονδρέζοι θέλουν όσο τίποτα άλλο να κατακτήσουν φέτος τον σπουδαιότερο ευρωπαϊκό τίτλο και ο ίδιος ο «Καρλέτο» είχε δηλώσει στην επίσημη παρουσίαση του ότι για αυτό τον λόγο τον προσέλαβε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Το ταξίδι ξεκινάει τώρα για την Τσέλσι, που είναι το φαβορί του ομίλου και με τους Ντρογκμπά και Λάμπαρντ να βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, δικαιούται να πιστεύει ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το τρίποντο. Η Πόρτο, βέβαια, δεν πάει στο Λονδίνο για να πέσει αμαχητί, αλλά η παράδοση δεν είναι με το μέρος της, είναι κατώτερη από την Τσέλσι ως ομάδα και είναι και αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Ατλέτικο Μ.-ΑΠΟΕΛ
Πέρυσι ήταν η Ανόρθωση αυτή που έζησε τη μαγεία του Champions League, φέτος είναι η σειρά του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να χαρεί την κάθε στιγμή και να παλέψει όλα τα ματς χωρίς άγχος, αλλά με πολύ πάθος. Οι Μπρούερς και Μιροσάβλιεβιτς δεν υπολογίζονται, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, για την αναμέτρηση της Τρίτης, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά στο γεγονός ότι η Κύπρος για δεύτερη σερί χρονιά έχει εκπροσώπηση σε αυτό το επίπεδο. Όσο για το πώς θα πάει το ματς; Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι η Ατλέτικο είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ασχέτως αν το ξεκίνημα της στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι κακό και έχει παγώσει τους οπαδούς της. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους «ροχσιμπλάνκος» και τον ΑΠΟΕΛ είναι τεράστια, αλλά όπως προαναφέραμε, για τους Κύπριους μετράει η εμπειρία της συμμετοχής. Αν γίνει και κάποια έκπληξη, ακόμη καλύτερα. Και να μη γίνει, όμως, μικρό το κακό... ‎‎

Χορηγία-μαμούθ για τη Λίβερπουλ


Ο Ράφα Μπενίτεθ την ώρα της... δουλειάς Ο Ράφα Μπενίτεθ ενδέχεται να πάρει το ΟΚ από τη διοίκηση της Λίβερπουλ για περισσότερες μεταγραφές στο μέλλον, αφού, όπως ανακοίνωσαν οι «κόκκινοι», υπέγραψαν τη μεγαλύτερη χορηγική συμφωνία της ιστορίας τους με την τράπεζα Standard Chartered για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το Sky Sports News, το ποσό της χορηγίας ανέρχεται σε 80 εκατ. λίρες (περίπου 91 εκατ. ευρώ), ενώ το όνομα της τράπεζας θα εμφανίζεται στις φανέλες των παικτών αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2010 και μέχρι το τέλος της σεζόν 2013-2014.

«Είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχουμε κλείσει ποτέ», δήλωσε ο διευθυντής του συλλόγου Κρίστιαν Πέρσλοου στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Το ότι προσελκύσαμε έναν συνεργάτη του διαμετρήματος της συγκεκριμένης τράπεζας λέει τα πάντα για το πόσο ψηλά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε τον σύλλογο», συμπλήρωσε.

Ο Θάνος μπήκε και... καθάρισε για τον Πιερικό!


Θάνος και Τασίδης πανηγυρίζουν Ο Πιερικός και ο Παναιτωλικός διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στο μεταξύ τους παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στη Β' Εθνική, ωστόσο μόνο οι Κατερινιώτες το... χάρηκαν αφού επικράτησαν 2-0 με γκολ του Θάνου στο 87' και στο 94'. Ο παίκτης είχε μπει στο ματς μόλις στο 78'!

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν είχαν κατορθώσει να τις αξιοποιήσουν ως το 87' και όλα έδειχναν πως θα συμβιβαστούν με το βαθμό της ισοπαλίας.

Εντούτοις, η έμπνευση του Μάκη Κατσαβάκη να χρησιμοποιήσει τον Θάνο στο ματς, ως αλλαγή στο 78' αποδείχθηκε... χρυσή μιας και ο επιθετικός του Πιερικού εννέα λεπτά αργότερα, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Αγρινίου. Ο ίδιος παίκτης στο 94' αξιοποίησε την ασίστ του Ολγκίν και με κοντινό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Πάντως, μέχρι το άνοιγμα του σκορ, γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι αναζήτησαν το γκολ και είχαν πολλές ευκαιρίες. Ομως, οι πολύ καλές επεμβάσεις των τερματοφυλάκων Κοτταρά και Μπαμπανιώτη αλλά και η αστοχία στην τελική προσπάθεια, είχαν ως συνέπεια το 0-0 να διατηρείται μέχρι που ανέλαβε δράση ο Θάνος...

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Εξουζίδης, Μανουσαρίδης, Τασίδης, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Πέντα (74' Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ (61' Γκουγκουλιάς), Μακρής (78' Θάνος), Μαρτίνες, Ολγκίν.
Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Μόρετς, Μπελεβώνης (71' Παλαιολόγος), Δέντσας, Μαρτελότο (53' Θεοδωρίδης), Λόπες, Ζουρούδης, Χάντζιτς (61' Μπαϊκαρά), Γκούρμα.

"Ερυθρόλευκος" ο Παπανικολάου κι επίσημα


Ο Παπανικολάου σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Εθνικής Ο Κώστας Παπανικολάου είναι και επίσημα πλέον παίκτης του Ολυμπιακού. Η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή κι έτσι ο 19χρονος φόργουορντ θα αγωνίζεται στο μεγάλο λιμάνι για τα επόμενα πέντε χρόνια, τόση είναι και η διάρκεια του συμβολαίου του Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Παπανικολάου θα πάρει το ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για αυτό το διάστημα και ο Αρης έβαλε στα ταμεία του περίπου 950,000 ευρώ για την αποδέσμευσή του.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού...

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του καλαθοσφαιριστή Κώστα Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ματσόν: «Να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον»

Ματσόν: «Να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον»

Στην βάση της βρίσκεται και πάλι από σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Άρη που επέστρεψε από την Ιταλία, όπου και έλαβε χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο προπονητής της ομάδς, Αντρέα Ματσόν τόνισε: «Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Βέβαια, ήταν απίθανο να διορθωθούν όλα τα προβλήματα στο χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων, αν συνυπολογίσει κανείς και τους αρκετούς τραυματισμούς αλλά και τις απουσίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι η πρώτη που θα προπονηθούμε όλοι μαζί και στο τέλος αυτής θα δώσουμε το πρώτο μας φιλικό σαν μία πλήρης ομάδα». Ο Ιταλός τεχνικός πρόσθεσε ακόμη ότι: «Αυτό που πρέπει να γίνει σε πρώτο βαθμό, είναι οι παίκτες να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να ξεπεράσουμε στην παρούσα φάση και γι’ αυτό απαιτεί κάθε παίκτης το χρόνο του».Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Άρη μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να προκριθεί η ομάδα του στους ομίλους της Ευρωλίγκας, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό στόχο, όμως για μένα δεν αποτελεί τον πρωταρχικό. Είναι πολύ σημαντικό αλλά συνάμα και δύσκολο να αγωνιστείς στην Ευρωλίγκα, όμως για μένα στόχος είναι η επιβίωση».

Champions League O Kασάι "σφυρίζει" με Άλκμααρ

επιμέλεια-Tenorio

Ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι θα είναι ο "άρχοντας" του αγώνα του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γκάμπορ Έρος και Τίμπορ Βάμος και τέταρτος διαιτητής ο επίσης Ούγγρος Φέρεντς Μπέντε.

Ο Κασάι είχε διευθύνει πέρυσι την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Βρέμη με αντίπαλο τη Βέρντερ για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ όπου οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει με 3-0 αλλά και το παιχνίδι του Άρη με τη Σαραγόσα για τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2007 όπου οι "κίτρινοι" είχαν επικρατήσει με 1-0.

Κατά τα άλλα στο μεγάλο ντέρμπι της Τετάρτης στο "Καμπ Νου" όπου η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί την Ίντερ, διαιτητής θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ. Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των άλλων αγώνων της Τετάρτης είναι: Λιόν-Φιορεντίνα: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)

Λίβερπουλ-Ντεμπρετσένι: Πέδρο Προένσα Ολιβέιρα Άλβες Γκαρσία (Πορτογαλία)

Ντιναμό Κιέβου-Ρούμπιν Καζάν: Αλέν Άμερ (Λουξεμβούργο)

Μπαρτσελόνα-Ίντερ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Σεβίλλη-Ουνιρέα Ουρζιτσένι: Ματέο Σιμόνε Τροφολόνι (Ιταλία)

Στουτγκάρδη-Ρέιντζερς: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)

Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ: Εδουάρδο Ιτουράλδε Γκονζάλεθ (Ισπανία)

Champions League Πρεμιέρα στους ομίλους

επιμέλεια-Tenorio !

Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει το βράδυ της Τρίτης και η πρεμιέρα στα γκρουπ περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.



Το ΑΠΟΕΛ μετά την ιστορική πρόκριση επί της Κοπεγχάγης στην παρθενική του συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερόν". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται με το...καλημέρα εκτός έδρας αντιμετωπίζοντας τη Μπεσίκτας στην Τουρκία ενώ και η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται μακριά από τη βάση της με αντίπαλο τη Ζυρίχη στην Ελβετία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις της Γιουβέντους με την Μπορντό στην Ιταλία αλλά και της Μαρσέιγ με την Μίλαν στην Γαλλία.Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στους τέσσερις πρώτους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης:

1ος όμιλος:Ποδαρικό με το δεξί θα επιδιώξει να κάνει η Γιουβέντους στην έδρα της αντιμετωπίζοντας την Μπορντό(21:45-ΝΟVASPORTS 7). Οι "μπιανκονέρι" έχουν αλλαγές στο ρόστερ τους σε σχέση με πέρυσι με πιο σημαντική την προσθήκη του Ντιέγκο και φιλοδοξούν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση.

Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι με ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε απέναντι σε ένα από τα φαβορί του ομίλου θα αυξήσουν με το καλημέρα σημαντικά τις ελπίδες τους για πρόκριση. Στη δεύτερη αναμέτρηση του γκρουπ, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει στο Ισραήλ τη Μακάμπι Χάιφα.

Οι "Βαυαροί" θα κυνηγήσουν το τρίποντο για να βρεθούν σε θέση ισχύος από νωρίς απέναντι στους γηπεδούχους που επιστρέφουν στους ομίλους με στόχο κυρίως την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

2ος όμιλος: Η Βόλφσμπουργκ εντυπωσίασε πέρυσι στην Μπουντεσλίγκα και πλέον ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στα "σαλόνια" της Ευρώπης. Η γερμανική ομάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις της στην έδρα της κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι Ρώσοι με προπονητή πλέον τον πρώην τεχνικό της Τότεναμ και της Σεβίλλης, Χουάντε Ράμος θα επιδιώξουν να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα για να αποκτήσουν προβάδισμα για τη συνέχεια.

Στον άλλο αγώνα στην Τουρκία κόντρα στη Μπεσίκτας(21:45-ΝΟVASPORTS 3) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς πλέον τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην σύνθεση της φιλοδοξεί παρόλα αυτά να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί ώστε να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά με όπλο την έδρα θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους με ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχουν περισσότερες ελπίδες για τη συνέχεια.

3ος όμιλος: Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πρωταθλήτρια των μεταγραφών με την απόκτηση των Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά μεταξύ άλλων να ξεχωρίζει στο θερινό παζάρι και πλέον με ένα γαλαξία αστέρων στο ρόστερ της, θέλει να ανέβει και στην κορυφή της Ευρώπης.

Η "Βασίλισσα" αντιμετωπίζει στην Ελβετία τη Ζυρίχη(21:45-NOVASPORTS 4) και θέλει να δείξει με το καλημέρα ότι θα είναι και από τα φαβορί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον άλλο αγώνα η Μαρσέιγ αντιμετωπίζει την Μίλαν(21:45-ΝΟVASPORTS 6) που επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Οι Μασσαλοί έχουν αλλαγές στο ρόστερ τους και θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το "Βελοντρόμ" για να ξεκινήσουν με το δεξί στον όμιλο. Οι "ροσονέρι" από την άλλη πλευρά έχουν ξεκινήσει απογοητευτικά τη σεζόν με τον Λεονάρντο στο τιμόνι και σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα θα λειτουργήσει θετικά και στην ψυχολογία τους για τη συνέχεια.

4ος όμιλος:Η Τσέλσι με τον Κάρλο Αντσελότι πλέον στην τεχνική της ηγεσία έχει υψηλές βλέψεις και με τον αέρα της πρωτοπόρου στην Πρέμιερ Λιγκ, θέλει να κάνει καλή αρχή και στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου στόχος της είναι να φτάσει έως το τέλος του δρόμου.

Αντίπαλος της θα είναι η Πόρτο που έχει σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της και τον...δικό μας Φερνάντο Μπελούτσι πλέον στην σύνθεση της. Οι "δράκοι" που έχουν μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση θα προσπαθήσουν να αποδράσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το "Στάμφορντ Μπριτζ".

Το ΑΠΟΕΛ εξάλλου κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την πρόκριση επί της Κοπεγχάγης και αντιμετωπίζει στην Μαδρίτη την Ατλέτικο(21:45-ΝΟVASPORTS 2).

Η ομάδα της Κύπρου η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα έχει εκπρόσωπο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν πήρε τυχαία το εισιτήριο για τα γκρουπ.

Στους "ροχιμπλάνκος" από την άλλη πλευρά,το κλίμα δεν είναι το καλύτερο λόγω της κόντρας των οπαδών με την διοίκηση και ένα θετικό ξεκίνημα στους ομίλους μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψει η ηρεμία.

Έπιασε από το λαιμό αντίπαλο ο Μπέκαμ *

επιμέλεια-TENORIO !

Από το λαιμό έπιασε τον αμυντικό του Ντάλας, Ντάνιελ Ερνάντες, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δυο ποδοσφαιριστές.

Η επιλογή του Ντέιβιντ Μπέκαμ να αγωνιστεί στην Αμερική και τους Λ.Α. Γκάλαξι φαίνεται πως δεν ήταν και η καλύτερη, αφού ο Άγγλος ποδοσφαιριστής κινδυνεύει να χάσει την θέση του στα "λιοντάρια".

Οι Γκάλαξι δεν τα πάνε καλά το πρωτάθλημα της Αμερικής με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα με 6-3 από το Ντάλας.

Σε αυτό το ματς μάλιστα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχασε την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα να πιάσει από το λαιμό τον αμυντικό των φιλοξενουμένων, Ντάνιελ Ερνάντες.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής των Γκάλαξι Μπρους Αρίνα την.. είπε στους παίκτες του λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Καλό θα ήταν το πάθος που επιδεικνύουν με τα χέρια να το έδειχναν και με τα πόδια τους, για να παίρναμε καλύτερα αποτελέσματα".

Πάει κι ο Νέβιλ *


Ολοένα και αυξάνονται τα προβλήματα για την Έβερτον ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ, με νέο θύμα το Φιλ Νέβιλ.

Ο αρχηγός των «ζαχαρωτών» τραυματίστηκε στο γόνατο και μάλιστα στους συνδέσμους, όταν δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Ντίκσον Ετούχου.

Μετά τον αγώνα, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δεν πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά τη Δευτέρα (14/09) αποκαλύφθηκε το μέγεθος του προβλήματος καθώς ο Νέβιλ έχει υποστεί ρήξη στο σύνδεσμο πίσω από το γόνατο και αναμένεται να τον αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε τους φόβους μας, καθώς έδειξε ότι ο Φιλ έχει υποστεί βλάβη στους συνδέσμους στο πίσω μέρος στο γόνατο», είπε ο φυσιοθεραπευτής της Έβερτον, για να συμπληρώσει:

"Τώρα θα ξεκουραστεί για 48 ώρες και τότε θα δει έναν ειδικό στο Λονδίνο πριν ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη καλύτερη διαχείρηση της ζημιάς. Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε τη διάρκεια της απουσίας, αλλά φοβάμαι ότι είναι αντιμέτωπος με μία μακρά απουσία".

Αποχαιρέτησε η Ισπανία


Οριστικά εκτός συνέχεια του Ευρωμπάσκετ έμειναν οι Λιθουανοί, μετά την ήττα τους από την Ισπανία με 84-70, σε αγώνα για τον 6ο όμιλο. Οι «Φούριας Ρόχας», δείχνουν πως βρήκαν ρυθμό στο κατάλληλο σημείο της διοργάνωσης.

Οι Λιθουανοί έπαιζαν κόντρα στην Ισπανία την ύπαρξη τους στο τουρνουά. Οι «Λιέτουβος» ήθελαν μόνο νίκη και αυτός ήταν ο λόγος που μπήκαν αποφασισμένοι και απόλυτα έτοιμοι στο παιχνίδι. Ο μόνος…πονοκέφαλος για τον Μπουτάουτας ήταν ο Ναβάρο, αλλά μόλις βρέθηκε το αντίδοτο για τον Ισπανό γκαρντ, οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 10-15 και λίγο αργότερα με τη μεγαλύτερη τους διαφορά στο παιχνίδι 10-19. Ο Μαρκ Γκασόλ με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 15-20, αλλά ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας «απάντησε» για το 15-24 του δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πραγματικός εφιάλτης για τη Λιθουανία. Οι παίκτες του Ραμούνας Μπουτάουτας, χρειάστηκε να περάσουν εφτά λεπτά για να βάλουν το πρώτο τους καλάθι, την ίδια ώρα που Γκασόλ και Γκαρμπαχόθα είχαν πάρει «φωτιά» με αποτέλεσμα οι «φούριας ρόχας» να κάνουν σερί 23-0 για το 38-24. Ο Λίνας Κλέιζα έπειτα από εφτά λεπτά έβαλε στοπ στο σερί των παικτών του Σέρτζιο Σκαριόλο, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Οι Ισπανοί είχαν ανατρέψει πλήρως το σκηνικό και έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν διέφερε σε πολλά από το δεύτερο. Οι «φούριας ρόχας» είχαν πάρει για τα καλά τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια τους κει με την ψυχολογία στα ύψη και τους Πάου Γκασόλ και Χόρχε Γκαρμπαχόθα να κάνουν σπουδαίο ματς, η διαφορά έφτασε στο +19 (62-43), ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Ισπανοί, το μόνο που έκαναν στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν να διατηρήσουν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Οι παίκτες του Μπουτάουτας είχαν απογοητευτεί και απλά περίμεναν το…μοιραίο. Το οποίο τελικά ήρθε καθώς το τελικό 84-70 σήμανε και τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 15-24, 40-32, 64-43, 84-70

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 19, Φερνάντεθ 11, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 13, Ρέγιες 7, Καμπέθας, Λόπεζ 5, Γιούλ, Μ. Γκασόλ 9, Μούμπρου 5, Γκαρμπαχόθα 10.

Λιθουανία (Μπουτάουτας): Καλνιέτις 8, Μασιούλις 2, Ντ. Λαβρίνοβιτς 4, Λουκάουσκις, Ντελινικάιτις 8, Γιομάντας 11, Κλέιζα 8, Κσ. Λαβρίνοβιτς 6, Γιασάιτις, Πετραβίτσιους 13,

Θα αγκαλιάσει τον Ζλάταν ο Ζοζέ


Με θερμό εναγκαλισμό δήλωσε πως θα υποδεχθεί τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο προπονητής της Ίντερ υποστήριξε πως δε νοιώθει θιγμένος από το γεγονός πως ο Σουηδός επιθετικός άφησε τους «νερατζούρι» για να πάει στην Μπαρτσελόνα, σε αντίθεση με τους «τιφόζι» των Μιλανέζων, οι οποίοι δεν αναμένεται να υποδεχθούν τον πρώην φορ της ομάδας τους, με τον καλύτερο τρόπο.

Σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε πως «θα καλωσορίσω τον Ζλάταν με μια μεγάλη αγκαλιά. Ειλικρινά δε γνωρίζω πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί μας. Είμαστε αντίπαλοι αλλά δε νοιώθω πως μας παράτησε, άλλωστε εξαιτίας του είμαστε πρωταθλητές Ιταλίας. Δε μπορώ να ξεχάσω έναν ποδοσφαιριστή σαν κι αυτόν, θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Φυσικά για τα 90 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας, δε θέλω να ξέρω ούτε το όνομά του».

Βλέπει οργανωμένους ο Κόκαλης


To κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τους οργανωμένους οπαδούς θέλει να φτιάξει ο Σωκράτης Κόκκαλης, που θα έχει συνάντηση μαζί τους εντός της ημέρας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται ζητήσει τη συμπαράσταση των φιλάθλων, που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα στον σαββατιάτικο αγώνα απέναντι στην Καβάλα. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θεωρεί πως το μόνο που δεν χρειάζονται στην παρούσα φάση οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι εσωτερικές τριβές και η αμφισβήτηση από τον κόσμο τους. Οι φίλαθλοι με τη σειρά τους θα εκφράσουν και κατ’ιδίαν, πέρα από τα συνθήματα στο γήπεδο, τη διαφωνία τους με τις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια και τις αποφάσεις της διοίκησης.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Σωκράτης Κόκκαλης να περάσει και από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πρόθεσή του είναι αφενός να τους φέρει προ των ευθυνών τους και αφετέρου να τονώσει την ψυχολογία τους εκφράζοντας την πίστη στις δυνατότητές τους, οι οποίες είναι σαφώς μεγαλύτερες από αυτές που έδειξαν απέναντι σε Εργοτέλη και Καβάλα.

«Δένει» Μέσι η Μπαρτσελόνα


επιμέλεια -TENORIO !

Νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές θα υπογράψει εντός της εβδομάδας με την Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσει φέτος τη «Χρυσή Μπάλα», δεσμεύεται ήδη με συμβόλαιο ως το 2014 με τους πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης.

«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών», είπε ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» για τον Αργεντινό, που με τη νέα συμφωνία θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας.

Νέος χορηγός στη φανέλα της Λίβερπουλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε συμφωνία με νέο χορηγό για τη φανέλα της ήρθε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» θα αλλάξουν τον χορηγό στη φανέλα τους μετά από 17 χρόνια. Η “Carlsberg” διαφημίζεται στη φανέλα της Λίβερπουλ από το 1992 και το συμβόλαιο λήγει το 2013. Τότε θα ενεργοποιηθεί και η συμφωνία με τον τραπεζικό οργανισμό “ Standard Chartered “ που φέρεται να δίνει στην ομάδα 90 εκ. ευρώ για τετραετές συμβόλαιο.

« Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο το γεγονός πως προσελκύει τόσο σπουδαίες εταιρίες για χορηγούς. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πολύ περήφανοι που θα ολοκληρώσουμε τη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία με χορηγό στην ιστορία του συλλόγου», δήλωσε ο μάνατζερ της Λίβερπουλ Κρίστιαν Πέρσλοου.

Εκτός ομάδας για 20 μέρες ο Τζεμπούρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Από τα γραφεία της ΠΑΕ πέρασε το μεσημέρι ο... αδιόρθωτος Ράφικ Τζεμπούρ, όπου είχε συνάντηση με τον Νίκο Θανόπουλο. Ο πρόεδρος της Ένωσης έβγαλε σε εικοσαήμερη άδεια τον επιθετικό της Ένωσης κάτι που επιθυμούσε και ο ίδιος. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός έχει υποπέσει σε αρκετά συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα τις τελευταίες ημέρες και πλέον είναι ξένο σώμα για την ομάδα.

Ο Νίκος Θανόπουλος δεν… χαρίστηκε αυτή τη φορά στον ατίθασο Τζεμπούρ. Τις προηγούμενες φορές τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης όσο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκαναν υπομονή για χάρη του ταλέντου του αλλά ο κόσμος έφτασε στο χτένι μετά τα τελευταία γεγονότα.

Για όσους δεν θυμούνται τα τελευταία κατορθώματα του Τζεμπούρ αρκεί να θυμίσουμε πως την Παρασκευή άργησε μισή ώρα να πάει στην προπόνηση και το Σάββατο σε προπόνηση-χαλάρωμα (!) αντέδρασε και κλότσησε μπάλες όταν δόθηκε εντολή για μία άσκηση. Ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να τον διώξει από την προπόνηση και σε εκείνο το σημείο ο Τζεμπούρ εξερράγη και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Ο Τζεμπούρ απολογήθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι στον Θανόπουλο και στη συνέχεια του δόθηκε εικοσαήμερη άδεια ώστε να… ηρεμήσει. Αυτό το διάστημα ο παίκτης δεν θα έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται στις προπονήσεις της ομάδας και θα πρέπει να βρει μία λύση για την συνέχεια της καριέρας του. Σε περίπτωση που ο ίδιος θέλει να κάνει προπόνηση τότε αυτό θα το κάνει μόνος του.

Από την ΑΕΚ δεν υπολογίζεται ως ποδοσφαιριστής της ομάδας αλλά ως περιουσιακό στοιχείο και αυτό που μένει είναι να έρθει μία πρόταση για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Πλέον το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Νίκος Θανόπουλος καθώς ο Μπάγεβιτς «κουράστηκε» με τα τερτίπια του Τζεμπούρ και όπως δήλωσε δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με το θέμα. Μετά το πέρας των 20 ημερών θα υπάρξει νέο ραντεβού του παίκτη με τον πρόεδρο της ΑΕΚ για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

"Καυτό" μοντέλο έριξε χυλόπιτα σε Κ.Ρονάλντο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τη φήμη του σπουδαίου γυναικοκατακτητή (και όχι άδικα αν κρίνει κανείς από τις διαφορετικές συνοδούς του που κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους στα πρωτοσέλιδα των σκανδαλοθηρικών ΜΜΕ), όμως υπάρχουν και κάποιες εκπρόσωποι του "ωραίου φύλου" που δεν έχουν πρόβλημα να αντισταθούν στη γοητεία του.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει όχι... κάποια τυχαία, αλλά η νικήτρια του τελευταίου "Big Brother" στην Αγγλία (του 10ου κατά σειρά), Σόφι Ριντ, με τον Πορτογάλο μέσο να δηλώνει πως "είναι η γυναίκα των ονείρων μου" όταν την πρωτοαντίκρυσε στο παιχνίδι, αλλά την ίδια να του "κόβει τον βήχα" μόλις βγήκε από αυτό.

Το 20χρονο μοντέλο, που έγινε κατά 80.000 ευρώ πλουσιότερη μετά τη νίκη της στο διάσημο ριάλιτι, ξεκαθάρισε με δηλώσεις της πως δεν ενδιαφέρεται ερωτικά για τον "CR9" για δύο λόγους: αφενός γιατί τον θεωρεί "Δον Ζουάν" και αφετέρου γιατί έχει φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μισητής αντιπάλου της δικής της αγαπημένης ομάδας, της Λίβερπουλ...

Κάκωση στο γόνατο ο Κατσιαμπής


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η επόμενη μέρα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και της ήττας με 1-0 βρήκε τους «κυανόλευκους» να αξιολογούν τα προβλήματα, που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, σε επίπεδο τραυματισμών.


Ο σχετικός απολογισμός είναι μάλλον θετικός, καθώς ο Τάσος Κατσαμπής ταλαιπωρείται μεν από μία κάκωση στο αριστερό γόνατο, που του προξένησε κτύπημα αντιπάλου. Ελπίζεται ωστόσο ότι το αιμάτωμα, που προκλήθηκε και οι ενοχλήσεις θα υποχωρήσουν και στην πορεία της εβδομάδας θα επανέλθει στις προπονήσεις, για να είναι ετοιμοπόλεμος στην προσεχή αναμέτρηση του Σαββάτου (19/09) με την Λάρισα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Σήμερα, ο αρχηγός της ομάδας του Ηρακλή ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

Από εκεί και πέρα ο Χαβιέρ Μάρτος δεν έχει κάτι ανησυχητικό, μιας και ο λόγος αποχώρησής του από τον αγώνα ήταν οι αλλεπάλληλες και έντονες μυϊκές συσπάσεις (κράμπες) στα πόδια, που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος και τη χαλάρωση, το πρόβλημα αποκαθίσταται, με συνέπεια ο Ισπανός αμυντικός να είναι και πάλι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Κατά τα άλλα, η αποστολή του Ηρακλή επέστρεψε το πρωί από την Αθήνα και οδηγήθηκε απευθείας στις εγκαταστάσεις της Μίκρας για προπόνηση με την οποία ξεκίνησε και η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Λάρισα. Όσοι δε αγωνίστηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ ακολούθησαν ελαφρύ πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα και συμμετείχαν σε προπονησιακό διπλό με την Ομάδα Νέων.

Όσο για το αυριανό (15/09) πρόγραμμα του Ηρακλή αυτό περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση (16:00) στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Βιτόλο: Κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου.


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Victor Bermúdez Vitolo υποβλήθηκε σήμερα σε μαγνητική τομογραφία το αποτέλεσμα της οποίας έδειξε ότι υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ. Η επιστροφή του Ισπανού ποδοσφαιριστή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας υπολογίζεται να γίνει σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Παίζουν με Γαλλία Μπουρούσης και Κουφός


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη διάθεση του Γιόνας Καζλάουσκας για την αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στη Γαλλία (19:15) θα είναι τόσο ο Γιάννης Μπουρούσης, όσο και ο Κώστας Κουφός. Ο πρώτος αισθάνεται ακόμη ενοχλήσεις στον ώμο μετά την κάκωση που υπέστη απέναντι στη Ρωσία, αλλά κάνει θεραπεία και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο δεύτερος ξεπερνά τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που εμφάνισε και του στέρησαν τη συμμετοχή στον αγώνα της Κυριακής.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην αναμέτρηση απέναντι στους «τρικολόρ», το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει σε ποια θέση θα καταταγεί η Εθνική στον Ε’ Όμιλο. Σε περίπτωση νίκες η Ελλάδα θα είναι σίγουρα πρώτη, ενώ με ήττα θα είναι δεύτερη εφόσον η Ρωσία χάσει από την ΠΓΔΜ και τρίτη αν νικήσει.

Ο συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννης Ελευθεριάδης, ανέλυσε το παιχνίδι των αντιπάλων. «Το βασικό χαρακτηριστικό της Γαλλίας είναι πως είναι καθαρά αθλητική ομάδα. Στηρίζεται στα αθλητικά της προσόντα, οι παίκτες της τρέχουν, πηδάνε στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό το τελευταίο είναι από τα σημαντικότερα όπλα της και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στην επίθεση όλα αρχίζουν και καταλήγουν στον Πάρκερ. Είναι πολλές φορές που βγαίνουν έξω από τα συστήματα με τον Πάρκερ και «χτυπάνε» είτε με πικ εντ ρολ, είτε στο ένας εναντίον ενός. Τουριάφ, Πιετρούς, Τραορέ, πιέζουν πολύ στην επίθεση, πηγαίνοντας για τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως και ο Νικολά Μπατούμ, αν και γκαρντ. Προσπαθεί να βγάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, χρησιμοποιεί το τρανζίσιον γκέιμ. Αναζητούν το ελεύθερο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι τα αθλητικά τους προσόντα. Η άμυνα είναι πιεστική με αλλαγές, καθώς είναι μια ομάδα με κορμιά ψηλά και δυνατά».

Επεισόδιο με Μπέκαμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Επεισόδιο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στον αγώνα των Γκάλαξι με το Ντάλας. Ο Άγγλος μέσος έπιασε από τον λαιμό τον αμυντικό του Ντάλας , Ντάνιελ Ερνάντες ,μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν οι δυο ποδοσφαιριστές.

Οι Γκάλαξι πραγματοποιούν πολύ κακή πορεία στο πρωτάθλημα της Αμερικής ενώ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και κινδυνεύει να χάσει την θέση του στην Εθνική Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Μπέκαμ έχασε την ψυχραιμία του και δεν δίστασε να πιάσει από τον λαιμό τον αμυντικό των φιλοξενουμένων Ντάνιελ Ερνάντες στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 6-3.

Ο προπονητής των Γκάλαξι, Μπρούς Αρίνα όχι μόνο δεν δικαιολόγησε τον ποδοσφαιριστή του αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «καλό θα ήταν το πάθος που επιδεικνύουν οι ποδοσφαιριστές μας με τα χέρια, να το έδειχναν και με τα πόδια τους, για να παίρναμε καλύτερα αποτελέσματα».

Αθλητικός Τύπος 14/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match
Athletic Press

Αιχμές Σάββα για επόπτη και ΠΑΟ

theodoridhs2.jpgΈξαλλος ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης για το γκολ του Λεονάρντο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Καβάλα. Ο Καρατζίκας δεν μέτρησε το τέρμα του Βραζιλιάνου καθώς θεώρησε ότι ο Ντιόγκο που βρισκόταν μπροστά από τον γκολκίπερ των «αργοναυτών» επηρέαζε τη φάση και τον γκολκήπερ.


Ο έμπειρος παράγοντας των «ερυθρολεύκων», θεωρεί ότι το γκολ έπρεπε να κατακυρωθεί έπειτα από συμβουλές ειδικών αφού «ο Ντιόγκο δεν επηρέαζε την συγκεκριμένη φάση». Ο Θεοδωρίδης μέσα στα αποδυτήρια ωρυόταν, αφήνοντας αιχμές κατά της διαιτησίας.

«Ο Αθηναίος επόπτης Καρατζίκος, αν έβαζε γκολ ο Παναθηναϊκός, θα σήκωνε το σημαιάκι;», φώναζε υπονοώντας ότι οι φετινές διαιτησίες μέχρι στιγμής δεν είναι ό,τι καλύτερο στα ματς της ομάδας του...

Ειπε...............

"Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, όπως η Μπάγερν, που δεν παίζουν καλά. Τι θα κάνετε; Θα με κρεμάσετε στην Ακρόπολη;"

Τιμούρ Κετσπάγια

(Σχόλιο του γεωργιανού τεχνικού για την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός...)

Ψιθυροι......................

Μολις τέλειωσε η κούρσα του Μπολτ άρχισε να αδειάζει το Καυτανζόγλειο. Ο κόσμος δεν σταματούσε να κάνει φασαρία, εκστασιαμένος από τον τζαμαϊκανό, γι΄ αυτό και ο αφέτης των 110μ. εμπόδια αναγκάστηκε να ζητήσει 4 φορές από τους φιλάθλους να κάνουν ησυχία για να αρχίσει η κούρσα.


Η Τζέτερ χρέωσε στα... σουβλάκια το εκπληκτικό 10.67 (3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών) που σημείωσε στο grand prix της Θεσσαλονίκης. "Εφαγα πέντε σουβλάκια με γύρο και αυτά με βοήθησαν να τρέξω πιο γρήγορα", είπε χαριτολογώντας η αμερικανίδα σπρίντερ.


Εντονη ήταν η φημολογία στην Θεσσαλονίκη ότι ο Μπολτ ήταν απογοητευμένος επειδή του χρωστούσαν λεφτά από την προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ο τζαμαϊκανός δεν φαίνεται... ζεστός να ξαναέρθει στην χώρα μα

Μαντάρα τα έκανε ο διαιτητής Ταλιαβέντο στην αναμέτρηση της Τζένοα με τη Νάπολι (4-1). Ο ιταλός θα διευθύνει το ματς του Παναθηναϊκού με τη Γαλατασαράι για το Europa Leagu

Υπό τους ήχους του Ζορμπά έγινε η παρουσίαση των αθλητών των 200μ. στον τελικό των grand prix της Θεσσαλονίκης. Ο Ουσέιν Μπολτ έδωσε για ακόμα μια φορά το δικό του σόου παριστάνοντας με τα χέρια του ότι παίζει... μπουζούκι προκαλώντας τον ενθουσιασμό των φιλάθλων

"Ακριβά εισιτήρια / Νόμος Ορφανού-Ιωαννίδη / Δημοσιογραφίσκοι / Κάρτα φιλάθλου / Κάμερες / Αστυνομοκρατία / Ονομαστικά εισιτήρια... Και το γήπεδο αδειάζει συνεχώς". Το παραπάνω "πανό" είχαν αναρτήσει ο σύνδεσμος φιλάθλων Αστέρα Τρίπολης "Tigers Club" στο ματς με τον ΠΑΟΚ εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους.

Το grand prix της Θεσσαλονίκης ήταν ο τελευταίος αγώνας της 37άχρονης γερμανίδας ακοντίστριας Στέφι Νέριους, η οποία φορούσε στο κεφάλι μια κορδέλα που έγραφε "αντίο" στα γερμανικά, αγγλικά και ελληνικά.

Η ρωσίδα Αμπακούμοβα, η οποία κυριάρχησε στον ακοντισμό στο grand prix της Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκε χωρίς προθέρμανση, καθώς κάποιος μετακίνησε το σημάδι που είχε βάλει στο διάδρομο. Ο κόσμος βοήθησε την ρωσίδα ακοντίστρια να βρει τον... ένοχο, αλλά αυτός δεν παραδέχτηκε το λάθος του.

Πανικός έγινε στην μεικτή ζώνη, μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι Τάισον Γκέι και Γέλενα Ισινμπάγιεβα. Οι δύο πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας (12/9) του WAF της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που ήθελαν να τους αποσπάσουν μια δήλωση.

Ασχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρχαν άδεια καθίσματα στην εξέδρα των επισήμων το Σάββατο (12/9) στο Καυτανζόγλειο, στην πρώτη μέρα του τελικού των grand prix.

ΠΡΟΤΑΣΟΦ: «Δεν τράβηξε η επίθεση»

ΠΡΟΤΑΣΟΦ: «Δεν τράβηξε η επίθεση»

Καθόλου ικανοποιημένος δεν έμεινε ο Όλεγκ Προτασοφ από την προσπάθεια των παικτών του κυρίως στην επιθετική λειτουργία. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής και έτσι δεν κατάφερε να σκοράρει:
«Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, έχοντας απέναντι μας μια καλή ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Είχαμε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ και πάλι από στημένη φάση. Αυτό είναι κάτι μου θα πρέπει να μας προβληματίσει».
Συνεχίζοντας ο Ουκρανός τεχνικός αναφέρθηκε στην αποβολή του Σκόκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε την άμυνα της. Ούτε με κάθετες μπαλιές, ούτε όμως και από τα πλάγια. Αυτό δεν μας έδωσε την δυνατότητα να περάσουμε την μπάλα στη αντίπαλη περιοχή. Θα πρέπει να διορθώσουμε την επιθετική μας λειτουργία. Θα το κάνουμε αυτό μέσα από τις προπονήσεις». Επιστρέφοντας στην χθεσινή αναμέτρηση ο τεχνικός του Ηρακλή συμπλήρωσε: «Από την στιγμή που δεν κατορθώσαμε να κρατήσουμε στην κατοχή μας την μπάλα δεν είχαμε τύχη για κάτι καλύτερο. Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον Ντιέ προκειμένου να γίνει περισσότερο επιθετική η ομάδα, αλλά δεν το πετύχαμε».

Μπάγεβιτς: «Θα μπλέκαμε ελέω Σκόκο»

Η νίκη μέτρησε περισσότερο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που έμεινε ικανοποιημένος μόνο από την εμφάνιση στο α΄ μέρος από την ομάδα. «Παίξαμε ένα καλό ημίχρονο και κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ. Αν είχαμε ευστοχήσει στο πέναλτι τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ωστόσο η αποβολή του Σκόκό μας έβαλε σε μπελάδες και θα μπορούσαμε να είχαμε μπλέξει σε περιπέτειες». Συνεχίζοντας ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε για την ομάδα του: «Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από αυτή την ομάδα γιατί έχει μεγάλες δυνατότητες. Νομίζω ότι πλέον διαθέτουμε λύσεις και μπορούν να έρχονται παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν». Όσο για την παρουσία του Γιάχιτς και ειδικότερα στην επίθεση της ΑΕΚ διευκρίνισε: «Ο Γιάχιτς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον γνωρίζω από την παρουσία του στην Βοσνία. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και να βοηθήσει την ομάδα. Για αυτό και τον εμπιστεύτηκα».
Πάντως ο Μπάγεβιτς ρωτήθηκε για τον Τζιμπούρ και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να πω το παραμικρό για τον Τζιμπούρ. Είναι καθαρά πλέον θέμα προέδρου. Πάντως θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την βοήθεια που μας έδωσαν όταν είχαμε μείνει με δέκα παίκτες».Πηγη Metrosport

"Καταραμένο" γήπεδο για τον Βιτόλο


Ο Βιτόλο σε προσπάθειά του στο παιχνίδι με την Χερενφέιν Την περσινή σεζόν, στις 7 Μαρτίου, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής υπέστη το σοβαρότερο τραυματισμό στην καριέρα του, (κάταγμα στο ζυγωματικό) που τον άφησε αρκετές εβδομάδες εκτός γηπέδων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βιτόλο ως παίκτης του Aρη τότε, γνώρισε και μια οδυνηρή ήττα με 4-0.

«Ό,τι έγινε, έγινε. Όλα ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Το ότι θα επιστρέψω και πάλι σε αυτό το γήπεδο δεν μου προκαλεί κανένα απολύτως συναίσθημα. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Στο μυαλό μου υπάρχει ένα πράγμα και αυτό είναι η νίκη κόντρα στον Αστέρα. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και πρέπει να φύγουμε από την Τρίπολη με το διπλό».

Το «διπλό» δεν ήρθε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία και έχασε μοναδική ευκαιρία να αποσπάσει τους βαθμούς της νίκης σε μια δύσκολη έδρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βιτόλο τραυματίστηκε και πάλι. Οι δηλώσεις του, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση της Τρίπολης δεν έπεισαν. Ο Ισπανος είναι υποχρεωμένος να μείνει για μερικές εβδομάδες εκτός δράσης, ίσως και ένα μήνα, κάτι που θα διαπιστωθεί σήμερα εφόσον βγουν τα αποτελέσματα μια μαγνητικής τομογραφίας και την οποία θα δει ο γιατρός του ΠΑΟΚ.


Η συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει σήμερα τη νέα της γενική συνέλευση και πάλι στο «Παλατάκι», στην Πυλαία. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», Αρ. ΜΑΕ 99130/06Β/86/77, σύμφωνα με το Νόμο 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών» όπως ισχύει και το Καταστατικό της, καλεί τους κ.κ. Μετόχους της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 14η Σεπτεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (Παλατάκι), Αντώνη Τρίτση 12, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
* Διερεύνηση εκλογής αιρετής διοίκησης.
* Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.
Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.
* Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις
Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας.
Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου.

Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι κύριοι Μέτοχοι, πρέπει σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών», όπως ισχύει και το Καταστατικό της Εταιρίας να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τους προσωρινούς τίτλους τους, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την οριζόμενη για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Εταιρίας στη Θεσσαλονίκη (Μικράς Ασίας- Γήπεδο Τούμπας) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Ελληνική Τραπεζική Εταιρία.

Εντός της ίδιας προθεσμίας πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρία και οι σχετικές αποδείξεις κατάθεσης μετοχών καθώς και τα τυχόν νομιμοποιητικά έγγραφα και έγγραφα αντιπροσώπευσης.

Οι Μέτοχοι για τους οποίους δεν έχουν εκδοθεί ή δεν έχουν παραλάβει τίτλους μετοχών, δικαιούνται συμμετοχή και ψήφο στην παρούσα Γενική Συνέλευση».
Εξετάζουν τα συν και τα πλην στον Αρη

Ο Κούσας μαρκάρει τον Κάμπορα Το θετικό πρόσημο από τη νίκη με τον ΠΑΣ και η μέτρια εμφάνιση δεν ήταν τα μοναδικά στοιχεία που επαναξετάζονται από τους υπεύθυνους του Aρη, από τους τεχνικούς της ομάδας και τα υπόλοιπα στελέχη του αγωνιστικού τμήματος. Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν τραυματίες.

Ο λόγος για τους δύο τραυματισμούς ποδοσφαιριστών του Aρη και πιο συγκεκριμένα των Ρονάλντο Γκιάρο και του σκόρερ, Μεχντί Ναφτί. Ο Βραζιλιάνος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο γιατί ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον αυχένα (πάσχει από αυχενικό σύνδρομο.

Ο Γαλλοτυνήσιος μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξιό ώμο γιατί δέχθηκε χτύπημα κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο γιατρός της ομάδας Βαγγέλης Πανταζής τους εξέτασε και εκτίμησε ότι και οι δύο θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία του Αρη και να αγωνιστούν στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Θα χρεαστεί να ξεκουραστούν για μια-δυό μέρες και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στις προπονήσεις.


Φλάβιο: Δύσκολη αποστολή
Ο Φλάβιο Ντε Σοούζα επιλέχθηκε να πάρει φανέλα βασικού αντί του Ντάρσι Νέτο και κάλυψε με επάρκεια την θέση του, βοηθώντας και αυτός από την μεριά του να φτάσουν οι «κίτρινοι» στη νίκη. Σε δηλώσεις του για το παιχνίδι, ο Φλάβιο στάθηκε στην ψυχολογική βοήθεια που του έδωσε η παρουσία του στο αρχικό σχήμα:

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι με εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου στη βασική ενδεκάδα. Κάθε ευκαιρία που δίνεται θέλω να την εκμεταλλευτώ και να δείξω ότι μπορώ να βοηθήσω», για να συμπληρώσει σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι: «Η ομάδα μπορεί να μην έπαιξε πολύ καλά, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό. Πρέπει να κρατάμε τα θετικά στοιχεία και αυτά μέχρι στιγμής είναι πολλά. Για παράδειγμα δεν έχουμε δεχτεί γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε συγκεντρώσει εφτά από τους εννιά βαθμούς και αυτό είναι που μένει. Καλύτερα να μην έχουμε τις εντυπώσεις, αλλά να ανεβαίνουμε συνεχώς στη βαθμολογία. Είναι αλήθεια ότι ήμασταν λίγο στατικοί, αλλά έχουμε δείξει ότι έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, γιατί υπάρχει ποιότητα. Στο κοντινό μέλλον θα φανεί».

Και πρόσθεσε για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Αυτό που πρέπει να πούμε, είναι ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν δυνατό και αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτή την εβδομάδα πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κινητικότητα που είχαμε σε κάποια λεπτά του αγώνα, ώστε να την έχουμε περισσότερο χρόνο. Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν αυτές που βρίσκονται στη κορυφή. Από εκεί και πέρα εμείς είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στη συνέχεια. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και εκεί πρέπει να διατηρηθούμε σε αυτές».

Μετράει μέρες...


Ο Τιμούρ Κετσπάγια στην αναμέτρηση με την Σέριφ στην Μολδαβία Με το ένα πόδι στην έξοδο βρίσκεται ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Ολυμπιακού με την Καβάλα και το 0-0 που στέρησε απο τους "ερυθρόλευκους" δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος αφήνοντας τους μακριά απο την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Βέβαια το θέμα για τον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο η ισοπαλία και η "γκέλα" με την νεοφώτιστη ομάδα αλλά το γεγονός ότι για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός του Κετσπάγια δεν έπεισε. Σαφέστατα και κάτω απο άλλες συνθήκες θα μπορούσε κανείς να πει πως ο Κετσπάγια έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως βάλλεται απο παντου, φωνάζοντας ουσιαστικά στην συνέντευξη Τύπου πως θέλει μια ευκαρία και πως δεν πρέπει να τον κρεμάσουν στον Παρθενώνα, όμως το θέμα δεν ήταν απλά η Σαββατιάτικη εμφανιση και η ισοπαλία με την Καβάλα.

Τα προβλήματα στον Ολυμπιακό του Κετσπάγια άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια μετά την τραγική εμφάνιση κόντρα στην Σερίφ όταν όλος ο κόσμος στο Καραισκάκη φώναζε "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" παρά την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ώρα αρκετοί τραυματισμοί και θλάσεις δημιουργούσαν ερωτηματικά ενώ οι μουρμούρες στα αποδυτήρια κατά του τεχνικού επιτελείου της ομάδας για την συμπεριφορά τους αλλά και για την ποιότητα της δουλειάς που κάνουν όλο και μεγάλωναν. Τα κάκιστα απότελέσματα στις εργομετρικές εξετάσεις και η εικόνα μιας κουρασμένης ομάδας Σεπτέμβριο μήνα ήρθαν να ενισχύσουν το όλο κλίμα που εκτινάχθηκε στο "κόκκινο" με τον διασυρμό απο τον Εργοτελη στο φιλικό.

Το Σάββατο πολλοί περίμεναν πως τα προβλήματα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Σωκράτης Κόκκαλης για αυτό άλλωστε έπαιξε άμυνα στις δηλώσεις του την Παρασκευή και ζήτησε συσπείρωση, όμως σίγουρα δεν πίστευε πως μπορεί να πάει τόσο χάλια η ομάδα. Έτσι, μετά την γκέλα της Καβάλας το ματς με την Αλκμααρ είναι ζωής και θανάτου για τον Κετσπάγια. Εκτός και αν δεν προλάβει καν να είναι την Τετάρτη στον πάγκο του Ολυμπιακού...

Όπως και να έχει όμως έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα για να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία ο Κετσπάγια θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακά πράγματα μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς και με τους Ολλανδούς αν την "γλιτώσει" θα κρίνεται στην Τούμπα και ούτω καθεξής...

Τα ονόματα άλλωστε των Αλεξανδρή, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς ακούγονται έντονα στην "πιάτσα" την στιγμή που επισήμως απο τον Ολυμπιακό τηρούν σιγή ιχθύος. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως υπάρχουν και αρκετοί καλοί ξένοι προπονητές άνεργοι την δεδομένη χρονική περίοδο.

Στον αγώνα της Τετάρτης με την Αλκμαάρ για την πρώτη αγωνιστική του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στρέφεται η προσοχή της ομάδας, καθώς ξεκίνησε, με την προπόνηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ (19:00) στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Καβάλα ή στο μεγαλύτερο διάστημα του, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Ο Ντουντού λόγω μιας φλεγμονής στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού άκρου ποδός, η οποία δεν εμπνέει ανησυχία, ακολούθησε το πρόγραμμα αποθεραπείας στο γυμναστήριο, ενώ οι Μαρέσκα και Σοϊλέδης ακολούθησαν πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Τη Δευτέρα, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Χρ. Ιακώβου: «Δεν ήθελα να τελειώσω έτσι»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μία κατάθεση ψυχής στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και στην εκπομπή «Πάνω στην ώρα», ο Χρήστος Ιακώβου ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες και ανέλαβε την ευθύνη για την υπόθεση ντόπινγκ που συγκλόνισε την Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2008! «Ζητάω συγνώμη. Εγώ φταίω. Φταίω που έκανα τη συγκεκριμένη παραγγελία, χωρίς να την ελέγξω πρώτα», δήλωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών της Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» έπειτα από την είδηση-βόμβα ότι οι 11 από τους 14 αθλητές μας βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Χωρίς να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις, ο κος Ιακώβου είπε: «Ήθελα να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Δεν ήθελα να τελειώσω έτσι. Αν γύριζα το χρόνο πίσω δε θα έκανα τη συγκεκριμένη παραγγελία. Δεν είχα ιδέα για το σκεύασμα. Δε γνώριζα ούτε καν την ουσία που ανιχνεύτηκε. Όμως, εγώ φταίω. Εγώ έκανα τη συγκεκριμένη παραγγελία, χωρίς να την ελέγξω πρώτα. Ζητάω συγνώμη».

Ο Χρήστος Ιακώβου θυμήθηκε την πιο δύσκολη μέρα της ζωής του… «Την ημέρα που με κάλεσαν από την Ομοσπονδία ήμουν στο προσκέφαλο του πατέρα μου, ο οποίος το ίδιο βράδυ πέθανε. Κόντεψα να πάω στο τρελάδικο. Μετά σκέφτηκα ότι δεν είμαι μόνος μου. Σκέφτηκα ότι έχω και 11 αθλητές να στηρίξω. Έπρεπε να συνέλθω γρήγορα. Ακόμα μιλάω με τα παιδιά. Τους περισσότερους τους βλέπω κιόλας. Πατέρα, με φωνάζουν».

Ο, επί πέντε δεκαετίες, πρωταγωνιστής της ελληνικής άρσης βαρών, μίλησε και για τη… μοναξιά που ένιωσε εκείνες τις μέρες: «Οι καλοί φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Εγώ είχα μόνο τρεις, τέσσερις εκείνες τις μέρες. Οι υπόλοιποι δεν ήθελαν να είναι κοντά μου για να μη… χάσουν. ΑχαριστίαΣτεναχωρήθηκα πάρα πολύ τότε. Την τέταρτη μέρα μετά το συμβάν, αποφάσισα να βγω από το σπίτι. Πήρα το μηχανάκι μου και πήγα παντού. Ήθελα να δω πως θα με αντιμετωπίσει ο κόσμος. Όλοι, μα όλοι, με στήριξαν. Κανένας δεν είπε κάτι κακό».

Όσον αφορά το «σήμερα»: «Ο Χρήστος Ιακώβου είναι πλέον συνταξιούχος. Δυστυχώς, έγινε ότι έγινε τότε. Σε ένα μήνα ανοίγω εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη. Μου αρέσει να είμαι κοντά σε κόσμο».

Κόβει τους «Ευρωπαίους» ο Μαραντόνα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόφαση να αφήσει εκτός εθνικής Αργεντινής τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη πήρε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εν όψει των κρίσιμων αγώνων με το Περού και την Ουρουγουάη, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Οι ομοσπονδιακός τεχνικός της «αλμπισελέστε» απογοητεύτηκε από την απόδοση αρκετών από τους παίκτες που έπαιξαν στο παιχνίδι με τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Ο 49χρονος προπονητής σκέφτεται να πάρει δραστικά μέτρα και θα καλέσει στην ομάδα του ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Αργεντινής.

Ο «Ευρωπαίοι» που είχαν κληθεί τελευταία φορά από τον «Ντιεγκίτο» ήταν οι: Σέρχιο Ρομέρο (Άλκμααρ), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Χουάν Πάμπλο Καρίθο (Ρεάλ Σαραγόσα), Νικολάς Μπουρντίσο (Ρόμα), Γκάμπριελ Χάιντσε (Μαρσέιγ), Χαβιέρ Ζανέτι (Ίντερ), Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Νιούκαστλ), Νίκολας Παρέχα (Εσπανιόλ), Φερνάντο Γκάγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Χαβιέρ Μασεράνο (Λίβερπουλ), Ζέσους Ντατόλο (Νάπολι), Εζεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ), Λισάνδρο Λόπεζ (Λιόν).

Η «Ole» αναφέρει πως ακόμη και ο Λιονέλ Μέσι δεν αναμένεται να προσκληθεί από τον Μαραντόνα για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, ο τεχνικός της Αργεντινής σκοπεύει να ρωτήσει τον μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα και τους Αγκουέρο, Χάιντσε για ποιον λόγο δεν αποδίδουν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως με τους συλλόγους τους.

Εν τω μεταξύ, ο Μαραντόνα ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα (14/09) με τον Κάρλος Μπιλάρδο και τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Χούλιο Γκραντόνα, για να συζητήσουν για το μέλλον του. Παρόλα αυτά, επέλεξε να ταξιδέψει στην Ευρώπη, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.

«Απαράδεκτοι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιόνας Καζλάουσκας κλείδωσε την πόρτα των αποδυτηρίων. Ακόμα και ο Αντώνης Φώτσης που μιλούσε στην τηλεόραση έτρεξε για να είναι παρών στην εντός των τειχών ομιλία του Γιόνας, που προφανώς δεν ήταν σε... πληθυντικό αριθμό. Ο Νίκος Ζήσης, πάντως, ήταν αυτός που μίλησε σε σκληρή γλώσσα για την εμφάνιση της Εθνικής και θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους...

"Ημασταν πολύ κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν μπήκαμε με ενέργεια και μάλιστα ήμασταν νωθροί από το ζέσταμα κιόλας" ξεκίνησε ο Νικόλας και πρόσθεσε: "Ημασταν τραγικοί στα ριμπάουντ και γενικά στο πρώτο μέρος ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου". Εν συνεχεία, μάλιστα, ο Ζήσης ήταν ακόμα πιο σκληρός... "Εμφανιστήκαμε στο γήπεδο λες και είμαστε καμιά ομαδάρα που κερδίζει χωρίς καν να παίξει. Πρέπει να μάθουμε ότι κάθε βράδυ οφείλουμε να δίνουμε το 100%". Αναφέρθηκε, επίσης, και σε τεχνικά ζητήματα: "Οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι. Περιμέναμε τη ζώνη, αλλά δεν μας άφησε κανένα περιθώριο, καθώς τα ψηλά κορμιά που διαθέτουν όλοι οι παίκτες, με τον... τεράστιο τον Μόζγκοφ κάτω από το καλάθι, τους έδιναν την ευκαιρία να κλείσουν διαδρόμους και να μας περιορίσουν τις διεισδύσεις".

Δεν παρέλειψε να αναφέρει το πρόβλημα των επιθετικών ριμπάουντ της Ρωσίας, που... "μας έκανε ακόμα πιο νευρικούς. Ευτυχώς έρχεται το ρεπό για να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε, καθώς αν κερδίσουμε τους Γάλλους, θα βρεθούμε και πάλι πρώτοι. Αν παρουσιαστούμε ξανά έτσι, δεν θα έχουμε καμία τύχη. Πάντως, αυτή η ήττα μόνο καλό μπορεί να μας κάνει, αν καταφέρουμε να τη διαχειριστούμε σωστά. Και θα τη διαχειριστούμε. Ηταν η πρώτη ήττα και έρχονται ακόμα πιο δύσκολα ματς. Δεν θα ήταν όλα εύκολα". Για να καταλήξει: "Δεν είμαστε αήττητη ομάδα. Αυτό το αποτέλεσμα χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου κι εμείς πρέπει να το ακούσουμε. Αν δεν προσπαθήσουμε, δεν πάμε πουθενά. Κάναμε απαράδεκτη εμφάνιση".

«Κάζλα»: «Ψυχολογικό πρόβλημα»
Στο ριμπάουντ και στην ψυχολογία εντόπισε τα προβλήματα της εθνικής ομάδας ο Γιόνας Καζλάουσκας... "Η Ρωσία είχε περισσότερο κίνητρο. Η αρχή του αγώνα ήταν καταστροφική για μας, διότι χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και αυτό μας κόστισε. Στο δεύτερο μέρος κοντρολάραμε το παιχνίδι, αλλά δεχτήκαμε δύο ανοιχτά τρίποντα που μας πλήγωσαν και δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Η Ρωσία έχει ταλέντο και μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε, κάτι που φάνηκε σήμερα. Είχαμε πρόβλημα σήμερα στα ριμπάουντ και γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε για αρκετή ώρα σχήμα με δύο ψηλούς. Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η ψυχολογία κατά τη διάρκεια του αγώνα" κατέληξε ο Λιθουανός τεχνικός.

Απών ο Κουφός
Χωρίς τον Κώστα Κουφό αγωνίστηκε η Εθνική απέναντι στη Ρωσία και με τον Μόζγκοφ όσο και τους υπόλοιπους ψηλούς να μαζεύουν 15 επιθετικά ριμπάουντ αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική θα ήταν η παρουσία του. Ο Κουφός από προχθές το βράδυ ένιωσε στομαχικές διαταραχές (λόγω διατροφής) και χθες όλη την ημέρα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μάλιστα, ο Καζλάουσκας του επέτρεψε να μείνει στο ξενοδοχείο και να μην ακολουθήσει καν την αποστολή στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει ένα μέρος των δυνάμεών του.

Μπολτ: «Ώρα για ξεκούραση»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περήφανος για όσα πέτυχε τη φετινή σεζόν και τα παγκόσμια ρεκόρ που έσπασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο (στα 100μ. με 9,58 δευτερόλεπτα και στα 200μ. 19,19 δευτερόλεπτα) δήλωσε ο Ουσέιν Μπολτ, μετά το τέλος του World Athletics Finals στο Καυτανζόγλειο. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ απουσιάζει περίπου τρεις μήνες από την πατρίδα του και τόνισε πως εκείνο που του λείπε είναι η ξεκούραση.

«Προφανώς όταν φθάσω στην Τζαμάικα θα υπάρχει κάποια υποδοχή. Θα υπάρχουν κάποιοι από την κυβέρνηση θα δώσω και συνέντευξη Τύπου, αλλά μετά θα πάω σπίτι μου και θα ξεκουραστώ όσο περισσότερο μπορώ. Δεν είμαι ο τύπος της… παραλίας. Προτιμώ να μένω στο σπίτι και να περνώ την ώρα μου παίζοντας μουσική και βίντεογκειμς», δήλωσε ο 23χρονος αθλητής.

Στη συνέχεια, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, ανέφερε: «Χαίρομαι που ακυρώθηκαν οι αγώνες στην Σανγκάι και την Νταεγού και έχω έτσι την ευκαιρία να επιστρέψω νωρίτερα στην πατρίδα μου. Λείπω δύο μήνες, δύο εβδομάδες και δύο μέρες. Και δε βλέπω την ώρα να επιστρέψω. Ηταν μια μεγάλη σεζόν και είμαι πραγματικά περήφανος για τα όσα έχω πετύχει. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Και στόχος μου είναι να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο».

Ερωτηθείς ποιο αγώνισμα θα επέλεγε για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ο Μπολτ απάντησε: «Για τη νέα σεζόν δεν υπάρχει κάτι σίγουρο, θα μιλήσω με τον προπονητή μου και τον ατζέντη μου και θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνω. Σε ό, τι αφορά την επιλογή μου ανάμεσα στο μήκος και τα 400μ., επιλέγω 100% μήκος».

Έρχεται το πόρισμα-καταπέλτης της UEFA


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στα χέρια της ΕΠΟ θα φτάσει πολύ σύντομα το πολυσέλιδο αποτέλεσμα των ερευνών της UEFA γύρω από το παράνομο στοιχηματισμό και τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία, έπειτα από τη συνέντευξη του Πίτερ Λιμάχερ στο «Κ» της «Καθημερινής», δεν έχει πάρει θέση για την υπόθεση, αφού δεν έχει παραλάβει ακόμα τον συγκεκριμένο φάκελο.

Οι αρμόδιοι παράγοντες μελετήσουν το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και έπειτα θα αναφερθούν στο παραπάνω ζήτημα. Εν τω μεταξύ, ο κ. Λιμάχερ, εκτός της αποστολής της έρευνας, θα έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με όλους τους τοπικούς φορείς (ΕΠΟ, πολιτεία, Δικαιοσύνη).

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΕΠ Β' Γ' Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Λιμάχερκαι σχολίασε: «Ας μας πει η UEFA ποια ματς ήταν να τα μάθουμε κι εμείς. Εγώ είμαι μακριά από αυτά. Θα πρέπει η ΕΠΟ και το κράτος να ενεργήσουν. Εγώ δεν είμαι κρατικός μηχανισμός».

ΠΑΟΚ : «Ότι μπορούσαμε το κάναμε»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην... τύχη έριξε το «φταίξιμο» για την ισοπαλία (1-1) με τον Αστέρα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως οι παίκτες του έκαναν ότι χρειαζόταν για να πάρουν τη νίκη, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Κάναμε μια καλή προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Νομίζω ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν αρκετά για να πάρουμε τη νίκη. Μετά το γκολ που πετύχαμε και είχαμε αποκτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος της άμυνάς μας, σε ένα σημείο που δεν το περίμενε κανείς. Μετά την ισοφάριση κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω», ήταν τα λόγια του Φενάντο Σάντος.

Τροχαίο δυστύχημα με θύματα 2 φίλους του ΠΑΟ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο φίλοι του Παναθηναϊκού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα μετά το ματς της αγαπημένης τους ομάδας με τον Πανθρακικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με το βαν που μετέφερε τους φίλους των "πρασίνων" να ξεφεύγει από την πορεία -κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες- και να συγκρούεται με δύο φορτηγά.

Μάλιστα, πέρα από τους δύο νεκρούς το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν επίσης και τρία άτομα, με την κατάσταση των δύο εξ'αυτών να είναι σοβαρή.

Πάμπλο Γκαρσία: «Καλύτεροι με Ολυμπιακό»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής στην Τούμπα απέναντι στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο μέσος του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αντικατέστησε οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της χθεσινής συνάντησης τον τραυματία Βιτόλο (υπέστη κάκωση στον έσω πλάγιο και σήμερα θα ξεκαθαριστεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του).

«Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε» τόνισε ο Ουρουγουανός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες. «Αξίζαμε τη νίκη, καθώς προηγηθήκαμε και είχαμε τον έλεγχο. Από δικό μας λάθος όμως ο αντίπαλος μας ισοφάρισε και μπήκε στο ματς. Πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να προηγηθούμε εκ νέου».

Φιλομένο: Αδιάφορη "υποδοχή"
Με ανάμικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν οι φίλοι του Αστέρα τον Λούσιο Φιλομένο στην πρώτη επιστροφή του Αργεντινού στην Τρίπολη μετά τη μεταγαρφή του στον ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος επιθετικός αντικατέστησε στο 75' τον Βλάνταν Ιβιτς και κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ελάχιστοι ήταν αυτοί που τον αποδοκίμασαν. Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Φιλομένο επισκέφτηκε τους πρώην συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, ενώ οι αγκαλιές και τα φιλιά με όλους όσους συνάντησε και μετά το τέλος του αγώνα είχαν την τιμητική τους.

Μαζί Γκαγκάτσης, Ζαγοράκης
Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολούθησαν το παιχνίδι οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Βασίλης Γκαγκάτσης. Οι δύο άνδρες πανηγύρισαν το γκολ του Γιώργου Φωτάκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα σηκώθηκαν και πάλι από τις θέσεις τους, όταν ο «δικέφαλος» του Βορρά έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του.

Α.Ε.Κ-Ηρακλης 1-0


Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Καφέ Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή και πέτυχε το δύο στα δύο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Καφές πέτυχε στο 14' το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Κοβαλέφσκι στο 21' έπιασε πέναλτι του Μπλάνκο. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες. Στο 54' αποβλήθηκε ο Σκόκο και στο 82 'ο Παπαζαχαρίας.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς "κατέβασε" την ΑΕΚ με 4-4-2. Ο Σάχα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Αραούχο και Χουανφράν στα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο αυτής βρίσκονταν οι Μαϊστόροβιτς και Αλβες. Καφές και Μάκος ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τους Λεονάρντο και Σκόκο να παίζουν στα άκρα της μεσαίας γραμμής (κυρίως αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Νέμεθ και Μπλάνκο αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ στον αντίποδα, δεν άλλαξε τα πλάνα του και χρησιμοποίησε και πάλι το 4-2-3-1. Ο Κοβαλέφσκι ήταν ο τερματοφύλακας του "Γηραιού", που είχε ως αμυντική τετράδα τους Μάρτος, Κατσαμπή, Λέκι και Γιαννούλη (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ντιέ και Παπαστεριανός ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Επστάιν και Τουμά στα δύο άκρα του κέντρου. Ο Ντίκα είχε ρόλο μεσοεπιθετικού και ο Γιάκομπ ήταν ο μοναδικός προωθημένος του Ηρακλή.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Ηρακλής ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Η "Ένωση" δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρει, το πέτυχε μία φορά στο 14' με τον Καφέ, ενώ τουλάχιστον σε άλλες τρεις - τέσσερις περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της. Όμως στάθηκε άτυχη γιατί ο Κοβαλέφσκι ήταν σε μεγάλη βραδιά. Έπιασε πέναλτι του Μπλάνκο στο 21', απέκρουσε το σουτ του Νέμεθ στο 33' ενώ είδε άλλες δύο φορές τους επιθετικούς του "δικεφάλου" να αστοχούν από πλεονεκτική θέση.

Από την άλλη η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ δεν κλείστηκε στην περιοχή της, προσπάθησε όσο μπορούσε να παίξει ενεργητικό ποδόσφαιρο και κυρίως με τον Ντίκα επιδίωξε να κάνει τη ζημιά. Όμως ο Ρουμάνος στάθηκε άτυχος στη φάση του 29', ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις είδε τον Σάχα να ενεργεί σωστά και να μην του επιτρέπει να πανηγυρίσει.

Στο β' ημίχρονο τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν σχετικά γρήγορα. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Σκόκο σε διάστημα μικρότερο των 120" πρόλαβε και πήρε δύο κίτρινες κάρτες και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Και αν για την πρώτη έχει δικαιολογία (έκανε φάουλ προσπαθώντας να κόψει μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων), η δεύτερη είναι ανεπίτρεπτη για έναν παίκτη της εμπειρίας του.

Με την "Ένωση" να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο θα περίμενε κανείς τους παίκτες του Ηρακλή να πιέσουν για την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, σίγουρα ήθελαν, αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην εστία του "δικεφάλου" με ουσιαστικές προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως σε σχεδόν 40', ένα σουτ του Ντίκα στο 61' και αυτό του Μπόσνιακ στο 90' ήταν αυτά που έκαναν τον Σάχα να πέσει στο γρασίδι...

Από την άλλη η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχοντας το υπέρ της σκορ θέλησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ροκανίσει το χρόνο προκειμένου να διαφυλάξει το "τρίποντο". Εκ του αποτελέσματος η προσπάθειά της κρίνεται πετυχημένη. Η ΑΕΚ πέτυχε το δύο στα δύο και πλέον σκέφτεται την αναμέτρηση με την Έβερτον στο Λίβερπουλ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League...

Το σερί του Μπάγεβιτς
O Ηρακλής είναι ο καλύτερος... πελάτης της ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της Α' Εθνικής η "Ένωση" ως γηπεδούχος μετράει 43 νίκες σε 50 ματς (4 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις τρία είναι τα διπλά)! Ο "δικέφαλος" με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς κόντρα στο "γηραιό" είναι αήττητος! Έχει 11 νίκες στο πρωτάθλημα με συντελεστή τερμάτων 35-4! Επιπλέον έχει μία ακόμα νίκη (με σκορ 1-0) στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος!

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, η ΠΑΕ ΑΕΚ βράβευσε την ομάδα χάντμπολ, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος. Οι παίκτες του "δικεφάλου" αποθεώθηκαν από τους οπαδούς της "Ένωσης", ενώ ο πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό, Χριστόφορο Μπακαούκα.

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)
Εισιτήρια: 16.736
Εισπράξεις: 222.210 ευρώ


H εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε το ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη σέντρα...
5': Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης
6': Ο Μάκος έκανε το γέμισμα με στόχο τον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος επιδίωξε να "σερβίρει" τη μπάλα στον Σκόκο, αλλά ο Κατσαμπής πρόλαβε και πέταξε τη μπάλα πλάγιο...
10': Ο Τουμά βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά την τελευταία στιγμή, ο Χουανφράν απομάκρυνε τη μπάλα
11': Σέντρα του Αραούχο από τα δεξιά, ο Νέμεθ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά από το κεφάλι του Κατσαμπή η μπάλα βγήκε κόρνερ
14': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Κόρνερ του Λεονάρντο από τα δεξιά, ο Καφές με καρφωτή κεφαλιά λίγο μέσα από το σημείο του πέναλτι θα αφήσει άγαλμα τον Κοβαλέφσκι και θα ανοίξει το σκορ!
18': Κάθετη πάσα του Λεονάρντο για τον Νέμεθ, ο Ούγγρος θα κάνει με τη μία το σουτ, αλλά θα στείλει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι
20':: Ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λεονάρντο για τον Καφέ, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή, θα βρεθεί στο έδαφος υπό την πίεση του Γιάκομπ και ο Ντάκος θα δείξει την άσπρη βούλα. Υπερβολική η απόφαση του Ξανθιώτη διαιτητή
21':: Ο Μπλάνκο θα αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Κοβαλέφσκι θα αποκρούσει!
25': Μακρινό σουτ του Γιαννούλη, ο Σάχα με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει τη μπάλα
27': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Καφέ για φάουλ στον Παπαστεριανό
29': Εντυπωσιακή ενέργεια του Ντίκα που βρισκόμενος έξω από την περιοχή της ΑΕΚ κατέβασε τη μπάλα με το δεξί, έκανε το σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Σάχα...
31': ΑΛΛΑΓΗ Ο Παπαζαχαρίας στη θέση του Κατσαμπή
33': Μετά από εντυπωσιακή συνεργασία των Αραούχο, Σκόκο και Νέμεθ, ο Ούγγρος βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε και το σουτ, όμως δεν ήταν δυνατό και ο Κοβαλέφσκι μπλόκαρε τη μπάλα
41': Ο Ντίκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στο δεξί "Γ" του Σάχα, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα
41': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μαϊστόροβιτς για διαμαρτυρία
42': Γύρισμα του Επστάιν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ντίκα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
43': Κάθετη πάσα του Νέμεθ για τον Μπλάνκο, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ...
45': Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο. Οι δύο ομάδες δεν έχουν αλλαγές (πλην αυτή του α' μέρους για τους φιλοξενούμενους)
48': Φαλτσαριστό πλασέ του Λεονάρντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κοβαλέφσκι μπλόκαρε τη μπάλα
51': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Παπαζαχαρία για φάουλ στον Νέμεθ
51': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκερέιρο στη θέση του Νέμεθ
52': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σκόκο για φάουλ στον Επστάιν
54': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ κόκκινη κάρτα Ο Σκόκο είδε σε διάστημα δύο λεπτών για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Ντάκου (γιατί κλώτσησε τη μπάλα) και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια!
55': Σουτ του Μπλάνκο, η μπάλα έφυγε άουτ...
56': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό γιατί κλώτσησε τη μπάλα
58': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπόσνιακ στη θέση του Ντιέ
61': Μακρινό σουτ του Ντίκα, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σάχα
65': Η ΑΕΚ μπορεί να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Σκόκο, όμως όλο το γήπεδο φωνάζει ρυθμικά συνθήματα εδώ και πέντε λεπτά προσπαθώντας να αναπληρώσει το κενό του Αργεντινού...
66': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο
70': ΑΛΛΑΓΗ Ο Βουτσιάς στη θέση του Μάρτος
71': Ο Ηρακλής θέλει να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, όμως η ΑΕΚ έχει καταφέρει να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Σάχα...
78': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Χουανφράν για διαμαρτυρία
81': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γιάχιτς στη θέση του Μπλάνκο
82': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ κόκκινη κάρτα Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παπαζαχαρία για φάουλ στον Γκερέιρο. Και οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με δέκα παίκτες...
89': Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων...
90': Ο Ντίκα με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπόσνιακ σε θέση βολής, ο παίκτης του Ηρακλή έκανε το σουτ, αλλά ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα...
90'+1': Σέντρα του Χουανφράν, κεφαλιά του Γκερέιρο, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Κοβαλέφσκι
90'+4': Γυριστό σουτ του Καφέ, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Κοβαλέφσκι
90'+5': Λήξη του αγώνα

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λεονάρντο (66' Μαντούκα), Νέμεθ (51' Γκερέιρο), Μπλάνκο (81' Γιάχιτς)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος (70' Βουτσιάς), Γιαννούλης, Λέκι, Κατσαμπής (31' Παπαζαχαρίας), Παπαστεριανός, Ντιέ (58' Μπόσνιακ), Τουμά, Επστάιν, Ντίκα, Γιάκομπ