Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

«Απαράδεκτοι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιόνας Καζλάουσκας κλείδωσε την πόρτα των αποδυτηρίων. Ακόμα και ο Αντώνης Φώτσης που μιλούσε στην τηλεόραση έτρεξε για να είναι παρών στην εντός των τειχών ομιλία του Γιόνας, που προφανώς δεν ήταν σε... πληθυντικό αριθμό. Ο Νίκος Ζήσης, πάντως, ήταν αυτός που μίλησε σε σκληρή γλώσσα για την εμφάνιση της Εθνικής και θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους...

"Ημασταν πολύ κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν μπήκαμε με ενέργεια και μάλιστα ήμασταν νωθροί από το ζέσταμα κιόλας" ξεκίνησε ο Νικόλας και πρόσθεσε: "Ημασταν τραγικοί στα ριμπάουντ και γενικά στο πρώτο μέρος ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου". Εν συνεχεία, μάλιστα, ο Ζήσης ήταν ακόμα πιο σκληρός... "Εμφανιστήκαμε στο γήπεδο λες και είμαστε καμιά ομαδάρα που κερδίζει χωρίς καν να παίξει. Πρέπει να μάθουμε ότι κάθε βράδυ οφείλουμε να δίνουμε το 100%". Αναφέρθηκε, επίσης, και σε τεχνικά ζητήματα: "Οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι. Περιμέναμε τη ζώνη, αλλά δεν μας άφησε κανένα περιθώριο, καθώς τα ψηλά κορμιά που διαθέτουν όλοι οι παίκτες, με τον... τεράστιο τον Μόζγκοφ κάτω από το καλάθι, τους έδιναν την ευκαιρία να κλείσουν διαδρόμους και να μας περιορίσουν τις διεισδύσεις".

Δεν παρέλειψε να αναφέρει το πρόβλημα των επιθετικών ριμπάουντ της Ρωσίας, που... "μας έκανε ακόμα πιο νευρικούς. Ευτυχώς έρχεται το ρεπό για να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε, καθώς αν κερδίσουμε τους Γάλλους, θα βρεθούμε και πάλι πρώτοι. Αν παρουσιαστούμε ξανά έτσι, δεν θα έχουμε καμία τύχη. Πάντως, αυτή η ήττα μόνο καλό μπορεί να μας κάνει, αν καταφέρουμε να τη διαχειριστούμε σωστά. Και θα τη διαχειριστούμε. Ηταν η πρώτη ήττα και έρχονται ακόμα πιο δύσκολα ματς. Δεν θα ήταν όλα εύκολα". Για να καταλήξει: "Δεν είμαστε αήττητη ομάδα. Αυτό το αποτέλεσμα χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου κι εμείς πρέπει να το ακούσουμε. Αν δεν προσπαθήσουμε, δεν πάμε πουθενά. Κάναμε απαράδεκτη εμφάνιση".

«Κάζλα»: «Ψυχολογικό πρόβλημα»
Στο ριμπάουντ και στην ψυχολογία εντόπισε τα προβλήματα της εθνικής ομάδας ο Γιόνας Καζλάουσκας... "Η Ρωσία είχε περισσότερο κίνητρο. Η αρχή του αγώνα ήταν καταστροφική για μας, διότι χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και αυτό μας κόστισε. Στο δεύτερο μέρος κοντρολάραμε το παιχνίδι, αλλά δεχτήκαμε δύο ανοιχτά τρίποντα που μας πλήγωσαν και δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Η Ρωσία έχει ταλέντο και μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε, κάτι που φάνηκε σήμερα. Είχαμε πρόβλημα σήμερα στα ριμπάουντ και γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε για αρκετή ώρα σχήμα με δύο ψηλούς. Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η ψυχολογία κατά τη διάρκεια του αγώνα" κατέληξε ο Λιθουανός τεχνικός.

Απών ο Κουφός
Χωρίς τον Κώστα Κουφό αγωνίστηκε η Εθνική απέναντι στη Ρωσία και με τον Μόζγκοφ όσο και τους υπόλοιπους ψηλούς να μαζεύουν 15 επιθετικά ριμπάουντ αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική θα ήταν η παρουσία του. Ο Κουφός από προχθές το βράδυ ένιωσε στομαχικές διαταραχές (λόγω διατροφής) και χθες όλη την ημέρα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μάλιστα, ο Καζλάουσκας του επέτρεψε να μείνει στο ξενοδοχείο και να μην ακολουθήσει καν την αποστολή στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει ένα μέρος των δυνάμεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: