Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Aπεργία

Από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 18/10 μέχρι και τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης 19/10, to blog απεργεί, συμμετέχοντας στην απεργία των δημοσιογράφων

Αποκαλύψεις «Δίκης» για αποφυλάκιση Ψωμιάδη

Τρία έγγραφα αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη» αναφορικά με την αποφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, όπου υπάρχουν… αρρυθμίες.
Συγκεκριμένα, υπάρχει το έγγραφο της 23ης Ιουνίου, όταν «έσκασε» το θέμα των «στημένων» αγώνων και ο Μάκης Ψωμιάδης είναι κατηγορούμενος. Στις 4 Αυγούστου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του Ψωμιάδη, με υπογραφή της αρμόδιας εισαγγελέα. Στις 21/9 υπάρχει το έγγραφο της απόφασης αναστολής προηγούμενης ποινής του, ενώ μεταξύ των δικαστών που το υπογράφουν, είναι η κυρία Ευθυμία Κούσβα. Τρεις μέρες αργότερα, στις 24/9, η ίδια δικαστής είναι μεταξύ αυτών που εισηγούνται την προφυλάκισή του…

Η UEFA παραδέχεται την ήττα από τη Σιόν...

Η Σιόν προσέφυγε σε ελβετικό πολιτικό δικαστήριο που υποχρέωσε την UEFA να άρει τον αποκλεισμό της από το Europa League.
Η UEFA παραδέχεται την ήττα από τη Σιόν...
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η UEFA θα είχε... τελειώσει την όποια ομάδα τολμούσε να καταφύγει σε πολιτικό δικαστήριο εναντίων της. Με τη Σιόν όμως τα βρήκε μπαστούνια. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Η ελβετική ομάδα (αποκλείστηκε από την UEFA που θεώρησε ως μη έγκυρες τις μεταγραφές έξι παικτών που έπαιξαν κόντρα στη Σέλτικ, δίνοντας στους Σκοτσέζους την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League) προσέφυγε στο δικαστήριο του Καντονιού της Βοντ (διοικητική περιφέρεια της Ελβετίας), όπου εδρεύει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Εκεί η Σιόν βγήκε νικήτρια και το δικαστήριο απείλησε με κυρώσεις την UEFA. Το πρόβλημα για τον Μισέλ Πλατινί και τους υπόλοιπους ποδοσφαιροπατέρες ήταν αξεπέραστο. Βλέπετε ήταν το μοναδικό δικαστήριο που μπορούσε να τους ελέγξει. Μπορεί για παράδειγμα να μην επιτρέψει ακόμα και το πιο απλό: την έκδοση μπλοκ αποδείξεων πληρωμής, ενώ ήδη της επέβαλε τιμωρία καταβολής 810 ευρώ ημερησίως έως ότου δεχτεί πίσω τη Σιόν.
Κατά συνέπεια, σήμερα που κατέθεσε ενώπιον του ο Πλατινί, πήγε προετοιμασμένος για την ήττα του, την πρώτη που η UEFA υποχρεώνεται να παραδεχτεί. Είχε λοιπόν μαζί του τρία σενάρια, για το πως θα μπορέσει η ομοσπονδία να δεχτεί στους ομίλους ή αργότερα της Σιόν. Ηταν η απόλυτη δικαίωση της επιμονής ή πιο σωστά της τρέλας του θεόμουρλου προέδρου της, Κριστιάν Κονσταντίν που έχει πλούσιο ιστορικό...

Φωτο νυχτας

Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση με τα σκουπίδια...

Επαφή των δικηγόρων Βαρδινογιάννη- Σουλτάν

Το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα Αλ Σαούντ απέστειλε-σύμφωνα με πληροφορίες-με email ο δικηγόρος του,Παναγιώτης Πετρόπουλος,στους νομικούς εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη
Σε έγγραφη μορφή αναμένεται να φτάσει πιθανότατα στην Ελλάδα την Τρίτη και με σειρά του αυτό να δοθεί στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε αυτό φέρεται να υπάρχουν οι απαραίτητες υπογραφές.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι δύο πλευρές φέρονται να συναντήθηκαν σήμερα για να αρχίσουν τις συζητήσεις για την συγγραφή του Memorandum of Understanding.

Στόχος των δύο πλευρών είναι η σύνταξή του ΜοU να ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη έτσι ώστε να είναι έτοιμο για υπογραφές από τον Πρίγκιπα και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στην περίπτωση που δεν είναι έτοιμο προς υπογραφήν τότε η ημέρα άφιξης του Πρίγκιπα στην Αθήνα να μεταφερθεί λίγες ημέρες αργότερα.

Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι το MoU δεν δεσμεύει κάποια από τις δύο πλευρές, αλλά αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

Πήρε φόρα…

Δεν δυσκολεύτηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέναντι στην Οσασούνα. Οι Βάσκοι νίκησαν 3-1 πετυχαίνοντας την δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και -όσο παράδοξο κι αν φαίνεται- την πρώτη τους στο «Σαν Μαμές».

Στο 30ο λεπτό ο Γιορέντε βρήκε πολύ ωραία τον Μουνιαϊν ο οποίος άνοιξε το σκορ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γκαμπιλόντο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το τρίτο τέρμα των Βάσκων το πέτυχε ο Μαρτίνες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από ασίστ του Ιραόλα.

Το τελικό 3-1 το διαμόρφωσε ο Νεκουνάμ με πέναλτι.


Το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής της Primera Division:


Σάββατο, 15/10

Μαγιόρκα-Βαλένθια 1-1
(90’+3’-38’ Ραμί)

Χετάφε-Βιγιαρεάλ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Μπέτις 4-1
(46’, 70’, 73’ Ιγκουαΐν, 59’ Κακά-69’ Μολίνα)

Μπαρτσελόνα-Ρασίνγκ Σανταντέρ 3-0
(11’, 68’ Μέσι, 27’ Τσάβι)

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Κυριακή, 16/10

Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ 0-1
(56’ Ρομαρίκ)

Σαραγόσα-Σοσιεδάδ 2-0
(11’, 49’ Πόστιγκα)

Λεβάντε-Μάλαγα 3-0
(14’ Μπαρκέρο, 30’ Χούανλου, 41’ Κονέ)

Σεβίλλη-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-1
(15' Ντελ Μοράλ, 58΄Κάσερες-84' Μπαράλ)

Δευτέρα, 17/10

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 3-1
(30’ Μουνιαϊν, 38’ Γκαμπιλόντο, 45+1 Μαρτίνες – 90’+1’ Νεκουνάμ)

«Ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον»

Με αισιοδοξία βλέπει το μέλλον του φετινού του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας με δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αthletic radio 104,2» ενώ αναφέρθηκε και στις εντυπώσεις του από το φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά μίλησε:
«Ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον»
Για το πως είδε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: «Όσο αφορά τον ΟΦΗ είδα μια πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα στον τομέα της τακτικής και της πειθαρχίας. Αυτό ήταν και το σημείο αναφοράς ώστε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο ζωντανός επιθετικά όσο ήταν σε προηγούμενα παιχνίδια και σίγουρα έλειπε η φρεσκάδα από κάποιους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε την απόδοση που έπιασε σε προηγούμενα παιχνίδια. Όμως, ήταν τέτοια η τακτική του ΟΦΗ που δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει ευκαιρίες όπως εξαιρετικές ήταν οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα».
Για τον ΜVP της χθεσινής αναμέτρησης Ρόι Κάρολ: «Όταν ένας τερματοφύλακας έχει παίξει στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, τότε αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Έκανε πολύ καλές αποκρούσεις».
Για το τί του έκανε εντύπωση στον ΟΦΗ: «Μου έκανε εντύπωση και παρά το γεγονός ότι έπαιζε στα πλέι – οφ, ήταν φρέσκια και αυτό δεν έδειξε να την επηρεάζει. Είχε καλά τρεξίματα μέσα στο γήπεδο και στην συνέχεια πήραν σημαντικά κέρδη από τις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο».
Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μέχρι πέρυσι, μπορεί να είχαμε μια πολύ καλή άμυνα όμως δεν ήμασταν καλοί στο δημιουργικό κομμάτι. Φέτος, υπάρχουν αυτά τα στοιχεία και για αυτό φαίνεται η διαφορά. Έδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία για να μπει σφήνα όμως τα φαβορί φαίνονται μέσα στο γήπεδο».
Για το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα και αν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον τίτλο: «Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ όμως και αυτός έχει απώλειες. Η πορεία των ομάδων θα φανεί στην διάρκεια του πρωταθλήματος και ενδεχομένως από τους τραυματισμούς που μπορεί να έχει. Μην ξεχνάτε ότι και στην περσινή περίοδο είχαμε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα που έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις και δυσκόλεψαν όλες τις ομάδες. Αν φέτος μπορούν να κάνουν το ίδιο, ο ΟΦΗ ή ο Παναιτωλικός τότε αυτό θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο νέο πρωτάθλημα».
Για το τι του έχει αρέσει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα: «Ο ΟΦΗ μου άρεσε πολύ, έχω δει τον Εργοτέλη που επίσης μου άρεσε αρκετά. Είδα ένα καταπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννενα».

Στη ναφθαλίνη τα ταλέντα!

Από ιδέες σκίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μιλάμε τώρα ότι κάθε φορά πέφτουμε από τα σύννεφα κι αναρωτιόμαστε τι μυαλά κουμαντάρουν αυτό το δύσμοιρο ποδοσφαιράκι. Πάει, για παράδειγμα, τώρα ο Πανιώνιος και ξέρετε τι λέει; Να καταργηθούν τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών! Όπως το ακούτε.
Στη ναφθαλίνη τα ταλέντα!
Αύριο Τρίτη θα γίνει στις 2 το μεσημέρι τακτικό διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία της super league. Κι εκεί θα συζητηθούν πολλά και διάφορα. Μέσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και «το θέμα της καταβολής της πρώτης δόσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όσο και αυτό της πρότασης του Πανιωνίου για κατάργηση των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες U20 και U17».
Με μεγάλη αγωνία και απορία περιμένουμε να ακούσουμε το σκεπτικό του Πανιωνίου για την κατάργηση των πρωταθλημάτων στις ηλικίες κάτω από 17 και 20! Για ποιο λόγο να γίνει κάτι τέτοιο; Για οικονομικό; Για κάποιον άλλον; Δύσκολα θα μας πείσει, πάντως. Ωστόσο, επειδή πάντα είμαστε καλοπροαίρετοι θα περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα για να ακούσουμε το σκεπτικό και την σχετική επιχειρηματολογία.
Σε μια εποχή που η ΟΥΕΦΑ υποχρεώνει όλους τους συλλόγους να βάζουν παίκτες από ακαδημίες στο ρόστερ τους, έρχεται μια ελληνική ΠΑΕ για να προτείνει τη… ναφθαλίνη στα πιτσιρίκια. Αν, άλλωστε, διακοπούν τα πρωταθλήματα, τότε τα ταλέντα θα σκουριάσουν, αφού ούτως ή άλλως οι περισσότερες ομάδες δεν εμπιστεύονται τα νεαρά παιδιά. Είναι, λοιπόν, που είναι λανθασμένη η νοοτροπία στο ποδόσφαιρό μας, θα πέσει και μια κατραπακιά ακόμα σαν ταφόπλακα.
Αντί, λοιπόν, στην εποχή της κρίσης να πέσει το βάρος στις ακαδημίες για να γλιτώσουν λεφτά οι ΠΑΕ, πάει να συμβεί το ακριβώς αντίθετο! Τέτοια πρόθεση υπάρχει, τουλάχιστον. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση για να δούμε τι άλλον έχουν ακούσει τα καταταλαιπωρημένα «σκυλίσια» αυτάκια μας σ’ αυτόν τον τόπο…
Και να προσθέσουμε και κάτι ακόμα; Πρόσφατα ο Ντέμης Νικολαϊδης δήλωσε ότι έπρεπε να φτάσει σε μεγάλη σχετικά ηλικία για να βρεθεί ο πρώτος προπονητής που θα του δώσει εντολές για το πώς θα πρέπει να παίζει (Ραβούσης). Λίγο αργότερα ήρθε η τρομερή τοποθέτηση Κατσουράνη ότι «είναι άσχετος όποιος λέει ότι η εθνική δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να λένε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν μαθαίνει σωστά από μικρή ηλικία την μπάλα».
Κι αντί μερικές τέτοιες κουβέντες να μας γίνουν μάθημα μπας και φτιάξουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, πάμε και τα βάζουμε με τα πιτσιρίκια. Με το νέο αίμα, δηλαδή. Με την ελπίδα!

Ούτε ακουστά δεν την είχε ο Φέργκιουσον...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ την Οτελούλ Γκαλάτι, ωστόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραδέχθηκε πως γνωρίζει ελάχιστα για την συγκεκριμένη ομάδα, ενώ αναρωτήθηκε αν έχει αλλάξει όνομα...
Ούτε ακουστά δεν την είχε ο Φέργκιουσον...
«Δεν έχω ιδέα από πού είναι αυτή η ομάδα. Δεν ξέρω μήπως έχει αλλάξει το όνομά της στο παρελθόν, αλλά πρώτη φορά την ακούω. Έχουμε δει αρκετά βίντεο και ξέρουμε κάποια πράγματα», είπε συγκεκριμένα.

Ηρακλής... Ζακύνθου;;

ύμφωνα με πληροφορίες του ioniansports.gr ο Ηρακλής πλησίασε τη Ζάκυνθο με σκοπό να αγοράσει το ΑΦΜ της ομάδας και να συμμετάσχει στη Football League 2!
Ηρακλής... Ζακύνθου;;
Πάντως, οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από τη διοίκηση της Ζακύνθου, η οποία κρατά στάση μυστικοπαθή.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν του διοικούντες άμεσα (σήμερα το βράδυ ή αύριο) να συνεδριάζουν με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη συγκεκριμένη πρόταση. Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που κατατεθεί επίσημα τέτοια πρόταση να συγκληθεί έκτακτη Γ.Σ. εντός της εβδομάδας.
Πηγή: ioniansports.gr

Βαλβέρδε πες αλεύρι. Ο Μακούν σε γυρεύει!

Πριν από λίγη ώρα διαβάσατε στον σκύλο ότι ο Μακούν ήδη βράζει για την περιθωριοποίησή του. Εδώ, όμως, υπάρχει και το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ. Και ο Βαλβέρδε θέλοντας και μη πρέπει να ποντάρει στον Μακούν. Τι θα γίνει, λοιπόν;
Βαλβέρδε πες αλεύρι. Ο Μακούν σε γυρεύει!
Ο Βάσκος δεν τον έχει πάρει με καθόλου καλό μάτι τον Μακούν. Κι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Δεν τον εμπιστεύεται! Στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, όμως, ο Βαλβέρδε δεν έχει πολλά περιθώρια για τσαλιμάκια. Η γκρίνια έχει αρχίσει για την κακή απόδοση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν σηκώνει και δεύτερη ευρωπαϊκή καρπαζιά μέσα στο Καραϊσκάκη.
Με δεδομένο ότι στα χαφ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, ο Βαλβέρδε θα πρέπει να επιστρατεύσει τον Μακούν θέλοντας και μη. Ο παίκτης, όμως, τι θα κάνει; Έχει όρεξη μετά απ' όσα έχουν προηγηθεί;
Επαγγελματίας είναι ο Μακούν, εννοείται ότι θα τα δώσει όλα για να δείξει την αξία του και για να δικαιώσει το όνομά του, όμως ο Βαλβέρδε του έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη. Ειδικά με αυτό που του έκανε στο ντέρμπι, που τον έβαλε αλλαγή στο ενενηνταφεύγα λες και είναι κανένα παιδαρέλι.
Μήπως, λοιπόν, μ’ αυτά που κάνει ο Βαλβέρδε κινδυνεύει να χάσει έναν παίκτη – κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό; Μην ξεχνάμε ότι είναι φίρμα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Αρα, θέλει και ανάλογο χειρισμό, τον οποίο δεν έχει ως τώρα. Και αντί ο Βαλβέρδε να τον έχει φτιάξει τούρμπο, ειδικά για τέτοια ματς που τον έχει ανάγκη, όπως με την Ντόρτμουντ, υπάρχει ενδεχόμενο σοβαρό ο ποδοσφαιριστής να ξενερώσει… Δεν θα είναι κρίμα κι άδικο;sportdog gr