Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στη ναφθαλίνη τα ταλέντα!

Από ιδέες σκίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μιλάμε τώρα ότι κάθε φορά πέφτουμε από τα σύννεφα κι αναρωτιόμαστε τι μυαλά κουμαντάρουν αυτό το δύσμοιρο ποδοσφαιράκι. Πάει, για παράδειγμα, τώρα ο Πανιώνιος και ξέρετε τι λέει; Να καταργηθούν τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών! Όπως το ακούτε.
Στη ναφθαλίνη τα ταλέντα!
Αύριο Τρίτη θα γίνει στις 2 το μεσημέρι τακτικό διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία της super league. Κι εκεί θα συζητηθούν πολλά και διάφορα. Μέσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και «το θέμα της καταβολής της πρώτης δόσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όσο και αυτό της πρότασης του Πανιωνίου για κατάργηση των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες U20 και U17».
Με μεγάλη αγωνία και απορία περιμένουμε να ακούσουμε το σκεπτικό του Πανιωνίου για την κατάργηση των πρωταθλημάτων στις ηλικίες κάτω από 17 και 20! Για ποιο λόγο να γίνει κάτι τέτοιο; Για οικονομικό; Για κάποιον άλλον; Δύσκολα θα μας πείσει, πάντως. Ωστόσο, επειδή πάντα είμαστε καλοπροαίρετοι θα περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα για να ακούσουμε το σκεπτικό και την σχετική επιχειρηματολογία.
Σε μια εποχή που η ΟΥΕΦΑ υποχρεώνει όλους τους συλλόγους να βάζουν παίκτες από ακαδημίες στο ρόστερ τους, έρχεται μια ελληνική ΠΑΕ για να προτείνει τη… ναφθαλίνη στα πιτσιρίκια. Αν, άλλωστε, διακοπούν τα πρωταθλήματα, τότε τα ταλέντα θα σκουριάσουν, αφού ούτως ή άλλως οι περισσότερες ομάδες δεν εμπιστεύονται τα νεαρά παιδιά. Είναι, λοιπόν, που είναι λανθασμένη η νοοτροπία στο ποδόσφαιρό μας, θα πέσει και μια κατραπακιά ακόμα σαν ταφόπλακα.
Αντί, λοιπόν, στην εποχή της κρίσης να πέσει το βάρος στις ακαδημίες για να γλιτώσουν λεφτά οι ΠΑΕ, πάει να συμβεί το ακριβώς αντίθετο! Τέτοια πρόθεση υπάρχει, τουλάχιστον. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση για να δούμε τι άλλον έχουν ακούσει τα καταταλαιπωρημένα «σκυλίσια» αυτάκια μας σ’ αυτόν τον τόπο…
Και να προσθέσουμε και κάτι ακόμα; Πρόσφατα ο Ντέμης Νικολαϊδης δήλωσε ότι έπρεπε να φτάσει σε μεγάλη σχετικά ηλικία για να βρεθεί ο πρώτος προπονητής που θα του δώσει εντολές για το πώς θα πρέπει να παίζει (Ραβούσης). Λίγο αργότερα ήρθε η τρομερή τοποθέτηση Κατσουράνη ότι «είναι άσχετος όποιος λέει ότι η εθνική δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να λένε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν μαθαίνει σωστά από μικρή ηλικία την μπάλα».
Κι αντί μερικές τέτοιες κουβέντες να μας γίνουν μάθημα μπας και φτιάξουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, πάμε και τα βάζουμε με τα πιτσιρίκια. Με το νέο αίμα, δηλαδή. Με την ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: