Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η UEFA παραδέχεται την ήττα από τη Σιόν...

Η Σιόν προσέφυγε σε ελβετικό πολιτικό δικαστήριο που υποχρέωσε την UEFA να άρει τον αποκλεισμό της από το Europa League.
Η UEFA παραδέχεται την ήττα από τη Σιόν...
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η UEFA θα είχε... τελειώσει την όποια ομάδα τολμούσε να καταφύγει σε πολιτικό δικαστήριο εναντίων της. Με τη Σιόν όμως τα βρήκε μπαστούνια. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Η ελβετική ομάδα (αποκλείστηκε από την UEFA που θεώρησε ως μη έγκυρες τις μεταγραφές έξι παικτών που έπαιξαν κόντρα στη Σέλτικ, δίνοντας στους Σκοτσέζους την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League) προσέφυγε στο δικαστήριο του Καντονιού της Βοντ (διοικητική περιφέρεια της Ελβετίας), όπου εδρεύει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Εκεί η Σιόν βγήκε νικήτρια και το δικαστήριο απείλησε με κυρώσεις την UEFA. Το πρόβλημα για τον Μισέλ Πλατινί και τους υπόλοιπους ποδοσφαιροπατέρες ήταν αξεπέραστο. Βλέπετε ήταν το μοναδικό δικαστήριο που μπορούσε να τους ελέγξει. Μπορεί για παράδειγμα να μην επιτρέψει ακόμα και το πιο απλό: την έκδοση μπλοκ αποδείξεων πληρωμής, ενώ ήδη της επέβαλε τιμωρία καταβολής 810 ευρώ ημερησίως έως ότου δεχτεί πίσω τη Σιόν.
Κατά συνέπεια, σήμερα που κατέθεσε ενώπιον του ο Πλατινί, πήγε προετοιμασμένος για την ήττα του, την πρώτη που η UEFA υποχρεώνεται να παραδεχτεί. Είχε λοιπόν μαζί του τρία σενάρια, για το πως θα μπορέσει η ομοσπονδία να δεχτεί στους ομίλους ή αργότερα της Σιόν. Ηταν η απόλυτη δικαίωση της επιμονής ή πιο σωστά της τρέλας του θεόμουρλου προέδρου της, Κριστιάν Κονσταντίν που έχει πλούσιο ιστορικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: