Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ματθαίου αντί Βογιατζή στην ΠΑΕ!

vogiatzis
Την παραίτηση του απ’ το ΔΣ της ΠΑΕ Άρης υπέβαλλε σήμερα ο Νίκος Βογιατζής.
Ο συνοδοιπόρος του Λάμπρου Σκόρδα επισημοποίησε την πρόθεση που είχε εδώ και καιρό και για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους αποφάσισε να αποχωρήσει απ’ τα κοινά. Τη θέση του στο συμβούλιο -έστω και άτυπα- αναμένεται να πάρει ο Νικήτας Ματθαίου, έστω και αν ο επίσημος ορισμός του ως μέλος του ΔΣ απαιτεί απόφαση Ειρηνοδικείου έπειτα από αίτημα οποιουδήποτε φορέα ή προσώπου έχει έννομο συμφέρον (ΚΜΑ, ΑΣ, άλλοι μέτοχοι). Με δεδομένο ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι αντίδικοι της ισχύουσας διοίκησης της ΠΑΕ, ο ορισμός νέου μέλους απ’ το Ειρηνοδικείο μοιάζει ουτοπικός.
Πηγή: arenafm.gr

«Να στηρίξουμε τον Ιβάν»

frontpage2
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης.
Αναφέρθηκε στην εισήγηση του Ιβάν Σαββίδη στην επιτροπή κατά την οποία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε για την ομοιογένεια, τον “Δικέφαλο” και το αθλητικό κέντρο στην Θέρμη.
Αποκάλυψε πως ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 80.000.000 εκκ. ευρώ τα επόμενα χρόνια  και τόνισε πως δεν πρέπει ένας τέτοιος επενδυτής να απογοητευτεί και να φύγει από την χώρα.
Για την συνεδρίαση του πέμπτου ΣΑΕ:
“Το πέμπτο ΣΑΕ αποτελείται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουκρανία, Ρωσία κτλ. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρον συνεδρίαση και κράτησε περίπου πέντε ώρες. Ξεκινήσαμε στις 13:00 και τελειώσαμε μετά τις πέντε. Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρον συνεδρίαση για όλους. Είχε ενδιαφέρον και ήταν πολύ επίκαιρο το γεγονός των προβλημάτων στην Ουκρανία και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που κράτησε τόσο η συνεδρία. Ελκυστικό ήταν το πρόσωπο του κ. Σαββίδη όχι μόνο όσο αναφορά θέματα ομογένειας αλλά και θέματα επιχειρηματικότητας. Στην εισήγηση του που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν την ομογένεια αλά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίας στην Ελλάδα και ανέφερε  χαρακτηριστικά πως: “εγώ σας δίνω σήμερα 12.000.000 εκκ. ευρώ αν θέλετε αλλιώς νομίζω πως δεν θα πάρετε τίποτα”. Αυτό ανέφερε ο κ. Σαββίδης με αφορμή την παρουσία του στο Ελληνικό κοινοβούλιο και αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ ως παράδειγμα για την λειτουργία του κράτους. Εγώ ως πρόεδρος της επιτροπής και εκτός πρωτοκόλλου έδωσα την δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους όλοι αυτοί γιατί δεν έχουν εύκολα την ευκαιρία να μιλήσουν μπροστά στο κοινοβούλιο. Εμείς θα αξιολογήσουμε όλα τα θέματα αυτά”.
Για το θέμα της Θέρμης:
“Αναφέρθηκε και στο θέμα της Θέρμης και είπε πως τα επόμενα χρόνια θα επενδύσει 80.000.000 εκκ. ευρώ σε ένα αθλητικό κέντρο και ακόμα ψάχνει την γη, κάτι που θα έπρεπε να έχει τελειώσει πάρα πολύ νωρίς. Μίλησε για την βαθιά γραφειοκρατία στην χώρα και τις χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζει το Ελληνικό δημόσιο. Μίλησε για τις δυσκολίες των Ελλήνων αλλά και τις δικές του ως επιχειρηματίας. Μετέφερε και την δική του εμπειρία ως παράδειγμα”.
Για το ότι δεν πρέπει η χώρα να αφήσει τον Σαββίδη να φύγει:
“Δεν πρέπει με τίποτα να απογοητεύσουμε αυτόν τον άνθρωπο και να τον αφήσουμε να φύγει. Τον ευχαρίστησα που έχει το στρατηγείο του στην Θεσσαλονίκη, του διευκρίνισα πως η γραφειοκρατία είναι η βαθιά παθογένεια που βασανίζει την χώρα και του είπα πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε έναν άνθρωπο που θέλει να επενδύσει στην χώρα μας. Αυτός ο άνθρωπος θέλει να επενδύσει στην χώρα μας,  όταν άλλοι συμπολίτες παίρνουν τα χρήματα τους και τα επενδύουν έξω. Πρέπει να προσεγγίσουμε και άλλους επιχειρηματίες στην χώρα. Είναι ανάγκη μεγάλη”.
Για τα συμπεράσματα του για τον Ιβάν Σαββίδη:
“Μιλούσε μιάμιση ώρα και παραπάνω. Είδα έναν φλογερό πατριώτη. Είδα ένα γνήσιο Έλληνα που έλεγε τα πράγματα με πάθος, αγάπη και πόνο ψυχής . Προσπαθούσε να μας δώσει να καταλάβουμε πως κάποια πρέπει να λυθούν. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε έτσι και δεν πιστεύω να φύγει από την Ελλάδα. Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν. Ο Σαββίδης πρέπει να αποτελέσει έναν καλό πρεσβευτή της Ελλάδας που θα προσεγγίσει και άλλους επενδυτές”.
Για το πότε κάνει συνεδριάσεις η επιτροπή:
“Η επιτροπή καλεί όποτε κρίνει πως υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει μόνιμη συνάντηση, μπορεί να τον καλέσουμε και σε έναν μήνα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Επτά χρόνια εξυγίανση»

31688_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (11/03) το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης, Χρήστος Γαλιλαίας. Αναφέρθηκε στην κίνηση της ΚΑΕ να τιμήσει, όπως κάθε χρόνο, τους χορηγούς και τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, τονίζοντας ότι “χωρίς αυτούς ίσως δεν θα υπήρχε ο μπασκετικός Άρης”.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Χρήστος Γαλιλαίας:
Για την εκδήλωση της ΚΑΕ: “Αλίμονο αν δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας, το ενδιαφέρον του κόσμου με τα διαρκείας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου ήταν σημαντικό και απαραίτητο. Χωρίς αυτούς ίσως να μην υπήρχε ο Άρης. Η προσέλευση ήταν αυτή που περιμέναμε, μέσα σε οικογενειακό και ζεστό κλίμα. Υπάρχει η διάθεση να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά η συνεργασία. Τώρα βέβαια κοιτάμε τον επόμενο αγώνα”.
Για τις αρνητικές καταστάσεις των ημερών: “Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα θα υπάρχουν. Είναι λυπηρό και απογοητευτικό, αλλά ίσως είναι και αποτέλεσμα της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων, να τρωγόμαστε. Πρέπει μέσα από την αντιπαλότητα να βγάζουμε μια συνεργασία και να βγει κάτι θετικό. Διαφορετικά, μόνος χαμένος είναι ο Άρης”.
Για το σημείο που βρίσκεται η προσπάθεια εξυγίανσης: “Τα θέματα της ΚΑΕ είναι λίγο-πολύ γνωστά. Η εξυγίανση θα κρατήσει τουλάχιστον επτά χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολος ο δρόμος. Είναι μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία και θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνουμε ενωμένοι. Κάποια φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο τελευταίο αγώνα με την Πάτρα είναι αποκρουστικά και απαράδεκτα. Δεν ταιριάζουν στην ιστορία του Άρη και στην εικόνα του κόσμου του Άρη”.
Για την σύγκριση με το παρελθόν: “Η λαχτάρα όλων μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Πολλές φορές μπορεί να παρασυρθούμε εκτός πραγματικότητας και να μην είμαστε όσο πρέπει ρεαλιστές. Κάποια στιγμή συμβαίνει και σε εμένα και μπορεί να έρθει ο Λευτέρης (Αρβανίτης) να μου πει πως δεν πρέπει να τρελαίνομαι, που χάσαμε έναν αγώνα. Είναι καλό που ο Αρειανός να θέλει να κερδίζει, αλλά δεν γίνεται να φτάνουμε στο σημείο να πάνε κάποιοι πίσω από τον πάγκο του Άρη και να βρίζουν τον προπονητή μας. Είναι απαράδεκτο”.
Για την αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας σε σχέση με πέρυσι: “Είναι κι αυτό οξυγόνο για την ομάδα. Του χρόνου πρέπει να κοιτάξουμε δυστυχώς να είναι ακόμα μεγαλύτερο το νούμερο. Λέω δυστυχώς, γιατί ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Οι συγκυρίες της οικονομικές κρίσης δεν βοηθούν την ομάδα. Η ανάγκη είναι πολύ μεγάλη και χρειαζόμαστε όποιον μπορεί να προσφέρει έστω και μ’ ένα φθηνό διαρκείας”.
Πηγή: arenafm.gr

Ιπτάμενος Ρος!! (vid)

ross
Το φανταστικό κάρφωμα του Τέρενς Ρος στην αναμέτρηση των Τορόντο Ράπτορς κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς κυριαρχεί στις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (10/03) βραδιάς στο ΝΒΑ.
Συμμετοχή και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος έφτιαξε την φάση πριν το κάρφωμα του Μπράντον Νάιτ με μια μοναδική μακρινή πάσα.





Πηγή: arenafm.gr

Λυκουρέζος: "Σύντομα θετικές εξελίξεις..."

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη" του Σκάι. Με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη, σχολίασε τα όσα είπε στην Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας και εξέφρασε την βεβαιότητα πως σε ότι αφορά το θέμα των χρεών θα υπάρχουν σύντομα θετικές εξελίξεις:

"Tην είχε θέσει από πέρσι αυτή την πρόταση για τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ. Είναι παράλογο οι προσαυξήσεις να είναι δυο και τρεις φορές παραπάνω από το πρωτογενές κεφάλαιο. Δεν θα είναι ρύθμιση φωτογραφική και δεν αφορά μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα καλύπτει φυσικά και νομικά πρόσωπα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις"

Επίσης ξεκαθάρισε πως η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο πολιτικό εφετείο στην υπόθεση Δώνη δεν θίγει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει επιλεκτική τακτική του τι γνωρίζει, τι θυμάται και τι δεν θυμάται. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήγε στο πολιτικό εφετείο. Δεν ζητούμε να κρίνει την ουσία της διαφοράς αλλά γιατί δεν ήταν η νόμιμη σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου εφέσεως. Εμείς δεν παραβιάζουμε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ο Σαρρής όταν ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε ότι θα περιμένει την απόφαση του Εφετείου. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε και το έχουμε αναπτύξει στα δικόγραφα που έχουμε αποστείλει"

"Να γιατί επέλεξα τον Αρη"

O Nίκος Γκάλης έγραψε στην σελίδα του στο facebook τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να παίξει μπάσκετ στον Άρη.

"Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο ΑΡΗΣ κατακτούσε το Πρωτάθλημα Ελλάδας με προπονητή τον Ιωαννίδη και παίκτες τους Αλεξανδρή, Παπαγεωργίου, Ανανιάδη, Καλαντίδη, Χωλόπουλο, Παραμανίδη, Σκόνδρα, Βαμβακούδη, Σπάρταλη, Σπηλιώτη, Στυλιανού, Βορεάδη, Νάστο, Δεγεμερντζή.

Ένας από τους σοβαρούς λογούς που διάλεξα τον ΑΡΗ ήταν εκείνος ο τίτλος. Ήθελα να παίξω στον Πρωταθλητή Ελλάδας."

Όταν ο Ζέεντορφ «κάρφωνε» την Ατλέτικο!! (vids)

Το πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, ως προπονητής της Μίλαν, είναι για τον Κλάρενς Ζέεντορφ το αποψινό κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το gazzetta θυμίζει τι έκανε ο Ολλανδός ως παίκτης την πρώτη φορά που βρέθηκε στο Βιθέντε Καλντερόν. Γούρικο είναι το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης για τον 38χρονο προπονητή. Την πρώτη φορά που πάτησε το χορτάρι του Βιθέντε Καλντερόν, ο Ζέεντορφ σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 18 Ιανουαρίου του 1997, η «βασίλισσα» έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της μισητής αντιπάλου της, επικρατώντας με 4-1 και τον Ζέεντορφ στο 84ο λεπτό να πετυχαίνει το τρίτο τέρμα της Ρεάλ στην αναμέτρηση και ταυτόχρονα το πρώτο του με τους «μερένχες».
Απέναντι στην αποψινή αντίπαλο της νυν ομάδας του, της Μίλαν, ο Ζέεντορφ είχε σημειώσει (ίσως) το ομορφότερο γκολ της καριέρας του. Την επόμενη σεζόν, στις 30 Αυγούστου 1997, Ρεάλ και Ατλέτικο αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τον Ζέεντορφ να νικά τον Μολίνα σχεδόν από τη σέντρα (!) και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
Με οδηγό, λοιπόν, εκείνα τα ματς πριν από 17 χρόνια ο Ζέεντορφ θέλει να οδηγήσει απόψε τη Μίλαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το 0-1 του Μεάτσα.

Το πρώτο γκολ του Ζέεντορφ κόντρα στην Ατλέτικο!




Γκολάρα με την φανέλα της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο



Πηγή: gazzetta.gr

Προς αποχή ο κόσμος του Άρη!!

Σκέψεις για αποχή από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κάνουν οι οπαδοί του Άρη, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα.
Η νίκη με τον ΠΑΟΚ αποτελεί μονόδρομο για τους «κίτρινους», όπως τόνισε και ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος υποστήριξε ότι η ομάδα μάχεται απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα. Έτσι, αφενός επειδή φοβούνται την προβοκάτσια, αφετέρου λόγω των τιμών των εισιτηρίων, οι οργανωμένοι του Άρη σκέφτονται να απέχουν από το γηπέδου.
Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να συγκεντρωθούν έξω από το «Βικελίδης» και να φωνάξουν για την ομάδα τους, βλέποντας παράλληλα την αναμέτρηση από την τηλεόραση.
Πηγή: gazzetta.gr

Βελλής για Ολυμπιακό και... ευνοημένους!!

Λάβρος ξανά ο Σταμάτης Βελλής, μιλάει για... καλωδιωμένους, υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει 3-4 ομάδες που ευνοούνται διαιτητικά και τονίζει πως είναι κανονισμένα όλα!
Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης δεν δίστασε για μία ακόμα φορά να βάλει κατά πάντων, μιλώντας στη ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ με πολύ σκληρά λόγια για την ΕΠΟ, συλλόγους της Σούπερ Λιγκ, χαρακτηρίζοντας ορισμένους εξ αυτών... παραρτήματα κάποιας μεγάλης ομάδας, ενώ σχολίασε με άκρως ειρωνικό τρόπο το εμφατικό 0-3 της Βέροιας επί της Καλλονής.
«Αυτό που είδα σήμερα είναι για γέλια. Τα σούπερ μάρκετ του κύριου Αρβανιτίδη δεν εκδίδουν τιμολόγια. Αν ο κύριος Μώραλης είδε το σημερινό ματς και είπε τι μπαλάρα παίζουμε πρέπει να πέσουμε όλοι στη θάλασσα», είπε αρχικά ο Σταμάτης Βελλής για το διπλό της Βέροιας στο ΟΑΚΑ, ενώ για το αν κινδυνεύει η Καλλονή μετά από αυτό το αποτέλεσμα συμπλήρωσε: 
«Η Καλλονή θα έχει άλλες άκρες. Ο κύριος Ματζουράκης είπε μια καλή κουβέντα: “Δεν ήμασταν στην πρίζα”. Πολλές ομάδες επιλεκτικά βγαίνουν από την πρίζα. Εύχομαι οι αντίπαλοί μου στο πρωτάθλημα να μην βγουν από την πρίζα. Να μείνουν καλωδιομένες. Θα μπορούσα να παρακαλέσω ομάδες να βγουν από την πρίζα. Δεν γίνεται να κερδίζουμε τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο όπως ο Λεβαδειακός λες και πάει για Ευρώπη. Είναι αδικημένος ο Κομπότης. Έπρεπε να είναι Γιουρόπα Λιγκ. Τους ξεφτιλίζει. Είναι κανονισμένα όλα. Δεν είμαστε μαλ..ς».
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Όσων οι ομάδες δεν χρωστάνε, δεν έχουν πλαστές ενημερότητες, δεν τους κρατάει από τα… ούμπαλα η ΕΠΟ θέλουν να τις διώξουν. Δεν μπορούν να τους πιέσουν. Όλες οι ομάδες που είναι παραρτήματα του μεγάλου, κανονίζονται και φτιάχνονται».
Έπειτα κλήθηκε να απαντήσει για το ποια ομάδα εννοεί με τη λέξη «μεγάλος», απαντώντας (ακριβής η απομαγνητοφώνηση μέσω του του skai.gr): «Ο Ολυμπιακός ελέγχει 3-4 ομάδες στο πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες ευνοούνται από διαιτησίες. Ο Πλατανιάς είναι συμπαθής ομάδα αγωνιστικά, είναι μετά τον Ολυμπιακό σε κίτρινες, σε αποβολές αντιπάλων κτλ. Αυτές οι ομάδες έχουν άλλη μεταχείριση. Συνεννοούνται και η μια βοηθάει την άλλη. Καλά τα είπε ο κύριος Κωστούλας. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς. Η ΕΠΟ σφυρίζει αδιάφορα για να μην πω ότι βολεύεται. Ο κύριος Μώραλης θέλει αποδείξεις λες και είμαστε περίπτερο».
Από τα... βέλη του δεν γλίτωσε κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής: «Ο κύριος Σαρρής έδειξε άσχετος με το αντικείμενο. Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έδειξε πως δεν διοικεί αυτός ο άνθρωπος».
Σχετικά με το θέμα του Ατρομήτου και τον Γιώργο Σπανό, δήλωσε: «Ο Ατρόμητος είναι η ΕΤΕΚΑ, αυτή έχει ο κ. Σπανός. Αν αυτά τα λεπτομερέστατα που άκουσα για την ΕΤΕΚΑ, επιβεβαιωθούν τότε τι είναι; Λαθρεμπόριο. Αυτό το χρήμα που πήγαινε; Δεν ξέρω αν είχε γνώση ο κ. Σπανός ή όχι, θα τα αποδείξει η δικαιοσύνη. Εγώ τον συμπαθούσα πολύ και μου είχε κάνει και πολύ καλή εντύπωση. Αν τα χρήματά του προέρχονται όμως από την ΕΤΕΚΑ, τότε είναι προϊόν λαθρεμπορίου».
Έπειτα πρόσθεσε πως: «Τους άλλους ιδιοκτήτες τους έχουν ελέγξει; Εγώ έχω έξι χρόνια την ομάδα, δεν έχει έρθει να με ελέγξει κανείς! Εγώ καταθέτω πόθεν έσχες και στην επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και παντού. Δεν είμαι μπροστά για να ξέρω τι κάνουν οι άλλοι ή αν απλά τα καταθέτουν και δεν τα ελέγχει κανείς και λέει "όλα καλά", επειδή κατατέθηκε. Δεν πρέπει να γίνει καταγγελία. Ανώνυμες εταιρίες είναι η ΠΑΕ, ελέγχονται τακτικά από το κράτος και ελέγχονται. Είναι υποχρέωση του κράτους, να κάνει αυτούς τους ελέγχους. Το θέμα είναι πως, η δική μου άποψη είναι αυτή, το κράτος δεν ακουμπά αυτό το κομμάτι. Και δίνει χώρο για να χορεύουν όλοι!».
Ενώ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει τα έσοδα και κάνει αγοραπωλησίες παικτών, παίζει Ευρώπη κλπ. Δεν έχει τέτοια ανάγκη. Μιλάμε για το γύρω-γύρω του ποδοσφαίρου».
Αναφορικά με το αν επενδύει στο ποδόσφαιρο, τόνισε: «Η λέξη επενδυτής για το ποδόσφαιρο, είναι λάθος γιατί η επένδυση προϋποθέτει την προσδοκία κέρδους. Εμείς δεν περιμένουμε κέρδος, γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε για τη δική μας ευχαρίστηση. Εγώ είπα πως σταματάω, γιατί δεν υπήρχε πια αυτή η ευχαρίστηση. Όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές από τους συνεταίρους μας, τέτοιες διαιτησίες, τι να πω. Προφανώς δεν το ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα. Υπάρχουν και καλοί διαιτητές στην Ελλάδα, αλλά όταν θέλουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε τους επίλεκτους. Μου τα είχε πει κι ο κύριος Κούγιας, εγώ δεν τα ήξερα. Δυστυχώς, με αυτές τις διαιτησίες, παίρνει η μπάλα και τους άλλους που σφυρίζουν καλά. Αλλά δεν προωθούνται αυτοί οι άνθρωποι».
Για τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, επανέλαβε: «Ξέρω τον κ. Κωστούλα από τις μικρές κατηγορίες. Είναι ο πιο ήπιος ιδιοκτήτης που υπάρχει. Όταν ανεβήκαμε κι οι δυο στη Σούπερ Λίγκα, του είχα πει να συνεργαστούμε, να βρούμε μια λύση, να υπάρξει μια διαφάνεια. Μου είπε να μην κάνω τίποτα, γιατί θα χτυπήσω σε ντουβάρι. Κι αυτόν τον άνθρωπο τον έκαναν έξαλλο, έτοιμο να τραβήξει πιστόλι. Και προσέξτε, η ομάδα του δεν κινδυνεύει όπως εμείς, είναι μια θαυμάσια ομάδα σε υψηλή θέση, και είπε όλα αυτά τα πράγματα έξω από τα δόντια, που εμείς δεν είχαμε διανοηθεί να τα πούμε. Όταν αυτός ο άνθρωπος που δεν κινδυνεύει να πέσει, γιατί φωνάζει; Ο κ. Πανόπουλος, γιατί φωνάζει; Εμένα μου λένε ότι φωνάζω γιατί θα πέσω, εντάξει εγώ, οι άλλοι; Και ο κ. Μώραλης με τον κ. Σαρρή δεν ξέρουν τίποτα! Είμαστε μια ομάδα ιδιοκτητών που έχουν αγανακτήσει!».
Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Δεν είναι συνάρτηση του πόσο κόσμο έχεις με το πόσο καλή ομάδα έχεις. Υπάρχουν ομάδες με λιγότερο κόσμο από εμάς αλλά είναι καλύτερες. Είναι στενάχωρο να βλέπουμε τα άδεια γήπεδα. Εκεί έχουμε ευθύνη και εμείς οι ιδιοκτήτες. Αυτό που οφείλει να σεβαστεί η ΕΠΟ απέναντί μας είναι ότι δεν μπορεί να μας τιμωρεί επειδή δεν έχουμε πολλούς οπαδούς, ούτε αν δεν παίζουμε καλά. Ο αντίπαλος σε τιμωρεί αν δεν παίζεις καλά. Ο μισός βαθμός κάνει τη διαφορά. Δεν θέλει πολύ, τρία "χειρουργεία" θέλει».
Πηγή: gazzetta.gr

Πληροφορίες για βόμβα μεγατόνων με Χάινκες!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ SPORTDOG: Ασφαλείς πληροφορίες του σκύλου αναφέρουν ότι ο μεγάλος Γερμανός τεχνικός μπορεί να έρθει στη χώρα μας! Ποια ομάδα προσπαθεί να τον πείσει; Ένα κάρο ονόματα κάνουν τις τελευταίες μέρες παρέλαση για τον υποψήφιο αντί-Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.
Τόμας Σάαφ, Χαβιέ Αγκίρε, Λάσλο Μπόλονι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι μερικοί μόνο "καλοί" προπονητές που παίζουν για την Ελλάδα από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός θα αποχωρήσει μετά το Μουντιάλ.
Ο σκύλος έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ πληροφορία και είναι γκαραντί. Ψηλά στη λίστα της ΕΠΟ βρίσκεται ακόμα ένα "γερό" όνομα προπονητή που, αν γίνει το deal, θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων, που θα προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη.
Ο λόγος για τον Γιουπ Χάινκες, τον πολύπειρο Γερμανό τεχνικό, δημιουργό της μεγάλης Μπάγερν των τελευταίων χρόνων, που το περασμένο καλοκαίρι αρνήθηκε μυθική πρόταση (14 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) για να αναλάβει τις τύχες της Παρί Σεντ Ζερμέν.
Ο 68χρονος προπονητής έχει δηλώσει, άλλωστε, ότι έχει αποσυρθεί από τους πάγκους των συλλόγων και πλέον φαίνεται ότι είναι ανοιχτός να αναλάβει κάποια εθνική ομάδα.
Έτσι, οι άνθρωποι της ΕΠΟ, αποκαλύπτει ο σκύλος, τον θεωρούν μία εξαιρετική περίπτωση για τον πάγκο της Ελλάδας και, μάλιστα, δεν κρύβουν ότι ο Χάινκες μπορεί να είναι ο ..."νέος Ρεχάγκελ"!
Βεβαίως, για να τα λέμε όλα, δεν είναι εύκολη περίπτωση του Γερμανού τεχνικού. Αν οι άνθρωποι της ελληνικής ομοσπονδίας θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα τον Χάινκες, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του. Το κασέ του Γερμανού είναι πολύ υψηλό, ενώ θα χρειαστεί σίγουρα ένα καλό ...προξενιό, για να πεισθεί να δουλέψει στη χώρα μας. Χωρίς να σημαίνει, πάντως, ότι αυτό δεν έχει γίνει ήδη...
Πηγή: sportdog.gr

Οδοστρωτήρας!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον επιθετικό που και σήμερα, αλλά ειδικά στα ντουζένια του, έπαιρνε παραμάζωμα τις άμυνες των αντιπάλων. Τα 36 του "πατάει" σήμερα ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά παραμένει ένας παίκτης α΄ επιπέδου. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι αγωνίζεται με την Γαλατά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ντρογκμπά, λοιπόν, ειδικά στα ντουζένια του, δηλαδή όταν ήταν στην Τσέλσι, έπαιρνε παραμάζωμα τους αντιπάλους. Με απίστευτη δύναμη και φοβερό εκτόπισμα στις κινήσεις του.
Σε 226 παιχνίδια με την Τσέλσι από το 2004-2012 πέτυχε 100 γκολ με την καριέρα του να απογειώνεται όλα αυτά τα χρόνια.
Γεννήθηκε στις 11.3.1978 στην Ακτή Ελεφαντοστού και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Λε Μαν. Μετά έπαιξε σε Γκινγκάμπ και Μαρσέιγ για να ακολουθήσει η Τσέλσι όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του.
Στη συνέχεια πέρασε ένα φεγγάρι από την Κίνα για να καταλήξει στη Γαλατά. Με την Ακτή έχει 99 συμμετοχές και 63 γκολ.
Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, τέσσερα Κύπελλα, δυο Λιγκ Καπ κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε το πρωτάθλημα και με τη Γαλατά στην Τουρκία.
Ας δούμε τα δέκα ωραιότερα γκολ που έχει πετύχει…



Πηγή: sportdog.gr

Θέλει να… ρίξει την ΚΜΑ ο Σκόρδας!!

Αγωγή εις βάρος της ΚΜΑ ετοιμάζει ο Λάμπρος Σκόρδας, με στόχο την πτώση της σημερινής διοίκησης του Φορέα με την οποία είναι σε κόντρα.

Θέλει να… ρίξει την ΚΜΑ ο Σκόρδας
Νέα δικαστική προσφυγή εις βάρος της Κοινωνίας Μελών Άρη ετοιμάζει ο Λάμπρος Σκόρδας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να κάνει αγωγή εντός της εβδομάδας κατά της Λέσχης, θέλοντας να βγάλει άκυρες τις αποφάσεις της, υποστηρίζοντας ότι έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί ο πρόεδρος της Παναγιώτης Στεφανίδης και ο Βασίλης Φουρλίγκας. Θα το κάνουν επίσημα εφόσον αναλάβουν τη διαχείρηση του συλλόγου. Επιπλέον, θα ισχυριστεί ότι σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Κώστα Γεωργιάδη η ΚΜΑ είναι ανενεργή πλέον.

Κοινωνία Μελών Άρη και Σκόρδας τρέχουν στα δικαστήρια τον τελευταίο καιρό. Η αρχή έγινε όταν η πρώτη αποφάσισε στη Γενική της Συνέλευση την παύση της νυν διοίκησης με τον δεύτερο να απαντάει με αγωγή ζητώντας να ακυρωθεί η συγκεκριμένη ΓΣ, αναφέροντας ότι είναι παράνομη και θα βγει οριστική απόφαση –υπάρχει προσωρινή διαταγή- για αυτό το θέμα στις 28 Μαρτίου.

Δέκα μέρες νωρίτερα, δηλαδή σε μία εβδομάδα θα εκδικαστεί από το Ειρηνοδικείο το αίτημα για αναστολή της λειτουργίας της τωρινής διοίκησης. Προφανώς ο Λάμπρος Σκόρδας, θέλει να προλάβει μια αρνητική τροπή στο θέμα, επιθυμώντας να βάλει τέλος στο υπάρχων σχήμα της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Αν και αρχικά ο Ειρηνοδίκης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να «διαλυθεί» το υπάρχων σχήμα, όπως υποστήριξε ο Παναγιώτης Στεφανίδης.

Τέλος, αλλαγές έχουμε στην διοίκηση του Άρη καθώς παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο Νίκος Βογιατζής και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Νικήτας Ματθαίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ινσαουράλδε… εκ των έσω!!

Εσωτερικά θα αντιμετωπίσουν στον ΠΑΟΚ το θέμα που προέκυψε με την συμπεριφορά του Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αρχίζει η προετοιμασία για τον Άρη.

Ινσαουράλδε… εκ των έσω
Ο Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε είχε καλή παρουσία στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά επισκιάστηκε από τη γροθιά που έδωσε εκτός φάσης στον Ντελβίν Εντινγκά. Μπορεί ο Αργεντινός αμυντικός να τη γλίτωσε φθηνά, αφού ο διαιτητής Κάκος δεν τον απέβαλε, ωστόσο στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν θα αφήσουν έτσι το θέμα.

Ήδη οι άνθρωποι της ομάδας έχουν επιληφθεί του θέματος και θα μιλήσουν με τον ποδοσφαιριστή μετά το ρεπό της Τρίτης. Είναι άγνωστο αν θα του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο ή απλώς θα του γίνουν παρατηρήσεις, κάτι που πιθανότατα δεν θα δημοσιοποιηθεί αφού στον ΠΑΟΚ θέλουν να διευθετήσουν το θέμα εσωτερικά. Στόχος τους είναι να δώσουν στον παίκτη να καταλάβει πως αν και εκτιμάται το πάθος που δείχνει, δεν θα πρέπει να δίνει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του, αφού η αντιαθλητική του ενέργεια θα μπορούσε να είχε στοιχίσει πολύ ακριβά στην ομάδα του αν είχε αντικρίσει την κόκκινη κι όχι την κίτρινη κάρτα.

Στροφή στον… Άρη

Το ενδιαφέρον στον ΠΑΟΚ έχει πλέον στραφεί στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στόχος είναι να δοθεί συνέχεια στις νίκες, καθώς δεν έχει διαδοχικά τρίποντα στο πρωτάθλημα εδώ και δύο μήνες. Εκτός πλάνων του Γιώργου Γεωργιάδη είναι ο Λάζαρ που υπέστη θλάση και σήμερα θα φανεί πόσο καιρό θα μείνει εκτός, όπως και ο Μαντούρο που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Αντίθετα το πρόβλημα του Βίτορ από το ματς με τον Ολυμπιακό δεν εμπνέει ανησυχία και θα είναι διαθέσιμος, όπως και ο Μάρτενς που έπαιξε στο οικογενειακό διπλό και ανεβάζει στροφές. Πηγή: sport-fm.gr

Τι έλεγε ο Εντιγκά για Ινσαουράλδε!!

Ούτε στην Αφρική δεν έχει δει ο Ντλεβίν Εντιγκά συμβάν σαν και αυτό με τον Χουάν Ινσαουράλδε, όπως έλεγε μετά το ματς και σχολίασε πως παίκτες σαν τον Αργεντινό δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο.

Τι έλεγε ο Εντιγκά για Ινσαουράλδε
Δεν μπορούσε να… χωνέψει ο Ντελβίν Εντιγκά μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ το συμβάν με τον Χουάν Ινσαουράλδε και πιο πολύ δεν μπορούσε να πιστέψει το γεγονός ότι ο Τάσος Κάκος δεν απέβαλλε τον αμυντικό του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε. Και ακόμη πιο πολύ δεν πιστεύω το ότι δεν τον απέβαλλε ο διαιτητής, που είδε τι έγινε. Παίκτες σαν και αυτόν δεν αξίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο», έλεγε ο 26χρονος χαφ και όπως τόνισε δεν του έχει τύχει κάτι παρόμοιο, ούτε καν στην Αφρική.

Ο Κονγκολέζος μέσος σαφώς και ήταν εκνευρισμένος και πολλοί από τους ανθρώπους της ομάδας πήγαν κοντά του στα αποδυτήρια για να τον ηρεμήσουν.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Εντινγκά διατήρησε την ψυχραιμία του, όπως φάνηκε και πέντε λεπτά μετά το επεισόδιο με τον Ινσαουράλδε, βλέποντας παίκτη του αντίπαλου στο έδαφος, έβγαλε την μπάλα έξω, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Πηγή: sport-fm.gr

Αντιρρήσεις από τον Ερασιτέχνη!!

Θολό παραμένει το… τοπίο στον Πανιώνιο σε ότι αφορά τα μέλη του νέου ΔΣ, καθώς υπάρχει διαφωνία από τον Ερασιτέχνη. «Δεν περιμένουμε να ασκήσουμε διοίκηση», δήλωσε στη «SportDay» ο κ. Σκούρας.

Αντιρρήσεις από τον Ερασιτέχνη
Αντιρρήσεις για το σχήμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος υπάρχουν από την πλευρά του Ερασιτέχνη.

Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας εγκρίθηκε ότι επικεφαλής θα είναι ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Δάρας, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι αυτός που θα αναλαμβάνει να βάζει την υπογράφει του.

Νεοτέρα για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν λογικά εντός της ημέρας, καθώς θα γίνει συνάντηση με νομικούς, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιους επιβάλλονται κυρώσεις.Το πρόβλημα είναι όμως ποια μέλη θα απαρτίσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.

Ένας από τους ανθρώπους που κάνουν κινήσεις για να ξεπεράσουν τα προβλήματα οι «κυανέρυθροι» ο Κυριάκος Σκούρας μίλησε στη «SportDay» για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο, αναφέροντας ότι γίνονται προσπάθειες για να υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 106. Ωστόσο, οι δηλώσεις έγιναν πριν το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.


Αναλυτικά τα όσα είπε

Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη Γενική Συνέλευση;

«Ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αντεπεξέλθει ο Πανιώνιος. Κάνουμε προσπάθειες υπαγωγής στο άρθρο 106 και να συγκεντρώσουμε χρήματα μέχρι τέλος Απριλίου για πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Κάποιοι στον Πανιώνιο ισχυρίζονται ότι επιδιώκετε να γίνετε διοίκηση χωρίς να περάσει από τη Γ.Σ. Η θέση σας;

«Κατ' αρχήν, η τωρινή διοίκηση είναι εξαφανισμένη. Μόνο τρία-τέσσερα άτομα βοηθούν και πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον Νικολάου. Περιμένουμε τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου καθώς και αν μπορεί ο σύλλογος να μπει σε κάποιο ευεργετικό άρθρο. Αλλιώς, τι να πούμε; Δεν επιθυμούμε να ασκήσουμε διοίκηση. Όποιος θέλει να αναλάβει είναι ευπρόσδεκτος. Εμείς και πάλι θα σταθούμε δίπλα του».

Αυτοί που περιμένει…!

Την ετοιμότητα των Μαρκάνο και Σαβιόλα περιμένει να διαπιστώσει εν όψει Μαν. Γιουνάιτεντ ο Μίτσελ. Οι τρεις επιλογές για την επίθεση και τα μειονεκτήματά τους. Κερδίζει πόντους ο Φουστέρ.

Αυτοί που περιμένει…
«Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι», είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλισέ, αλλά η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού δεν… ισχύει. Κι αυτό γιατί όσο κι αν οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, έστω κι αν το Σάββατο αναμένεται να κατακτήσουν και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, το ματς με τον Πανθρακικό είναι δεύτερο στη λίστα προτεραιοτήτων τους, όταν την επόμενη Τετάρτη υπάρχει το ματς της χρονιάς.

Κακά τα ψέματα, λοιπόν, όλοι ασχολούνται ήδη με τη Μαν. Γιουνάιτεντ και τη ρεβάνς του 2-0 στις 19 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ». Δεν είναι, δα, και κάθε μέρα που υπάρχει τέτοια χρυσή ευκαιρία πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέναντι σε ένα μεγαθήριο της Ευρώπης…

Ο Μίτσελ μετά το χθεσινό ρεπό υποδέχεται σήμερα τους παίκτες του στο Ρέντη έχοντας το βλέμμα κυρίως στον επαναληπτικό της Αγγλίας. Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει με αγωνία να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα των Ιβάν Μαρκάνο και Χαβιέρ Σαβιόλα. Αμφότεροι ταλαιπωρήθηκαν από μυϊκούς τραυματισμούς, ο μεν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο δε από τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά αισθάνονται πολύ καλύτερα και χθες παρά το ρεπό της ομάδας πήγαν στου Ρέντη για θεραπεία. Αναμένεται να μπουν σε κανονικό ρυθμό μέχρι την Τετάρτη και πιθανώς να χρησιμοποιηθούν για κάποιο διάστημα, σαν τεστ, στο ματς του Σαββάτου με τον Πανθρακικό.

Πρόθεση του Μίτσελ είναι να διατηρήσει το δίδυμο Μανωλά-Μαρκάνο που πέτυχε απόλυτα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά περιμένει να δει την κατάσταση του Ισπανού. Διαφορετικά θα παίξει εκεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Όσο για τον Σαβιόλα, υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία λόγω της μεγαλύτερης σε διάρκεια αποχής του από τη δράση. Ελλείψει του Μάικλ Ολαϊτάν (που παίρνει εξιτήριο μέχρι την Πέμπτη αλλά είναι μάλλον απίθανο να είναι έστω και στην αποστολή για το Μάντσεστερ), ο Αργεντινός φορ θα ήταν πολύτιμος αν βρισκόταν σε καλή φόρμα. Για την ώρα, ωστόσο, ο Μίτσελ δείχνει να εξετάζει τρεις λύσεις για τη θέση του φορ, χωρίς καμία να τον καλύπτει απόλυτα. Ο μεν Σαβιόλα είναι, όπως είπαμε, εκτός για καιρό, ο Νέλσον Βαλντές δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό και δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του στην Τούμπα, ενώ ο Τζόελ Κάμπελ που χρησιμοποιήθηκε σαν σέντερ φορ δεν είναι αυτή η φυσική του θέση και παίζοντας εκεί αποδυναμώνεται ο Ολυμπιακός στη θέση του δεξιού εξτρέμ.

Αυτός που φαίνεται να κερδίζει συνεχώς πόντους για τη ρεβάνς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ είναι ο Νταβίντ Φουστέρ. Μετά από μία σειρά μέτριων εμφανίσεων ο Ισπανός μέσος ανεβαίνει διαρκώς και δεν είναι καθόλου απίθανο να βρίσκεται στην ενδεκάδα του «Ολντ Τράφορντ», αφού η ομάδα χρειάζεται τα τρεξίματα και το πάθος του, όπως φυσικά και την ικανότητά του στο γκολ, κάτι που έχει πετύχει πολλάκις και σε ευρωπαϊκά ματς εκτός έδρας. Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Μπεν ο Ολυμπιακός!!

Την περίπτωση του Μοχάμεντ Μπεν, που εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Βέροιας, εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Αρκετές φορές έχουν ήδη παρακολουθήσει τον 25χρονο επιθετικό οι «ερυθρόλευκοι».

Βλέπει Μπεν ο Ολυμπιακός
Το σκάουτινγκ των ανθρώπων του Ολυμπιακού για οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη δεν σταματά ποτέ. Τόσο εντός όσο κι εκτός τειχών. Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει έρθει εσχάτως στο προσκήνιο και συνεχώς ανεβάζει τις μετοχές της είναι αυτή του Μοχάμεντ Μπεν.

Ο Γάλλος άσος, που αγωνίζεται ως σέντερ φορ ή περιφερειακός επιθετικός στη Βέροια, έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και ήδη φέτος μετρά 13 γκολ και 3 ασίστ σε 28 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα, ενώ χθες πέτυχε χατ-τρικ στη νίκη της ομάδας του επί της Καλλονής (0-3).

Ο Μπεν, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015, έχει μπει στο στόχαστρο των ανθρώπων του Ολυμπιακού που τον έχουν ήδη παρακολουθήσει αρκετές φορές και δεν αποκλείεται να απασχολήσει σοβαρά το καλοκαίρι τους πρωταθλητές, που πρόσφατα αγόρασαν από την ομάδα της Ημαθίας τον Μάικλ Ολαϊτάν.

Πρόκειται για παίκτη που δεν είναι ακόμη… ταλέντο, μιας και τον Ιούνιο κλείνει τα 25, ωστόσο διαθέτει πολύ καλά στοιχεία. Μάλιστα πριν τη Βέροια είχε αγωνιστεί σε Χάβρη και Βαν, έχοντας με την πρώτη και λίγες εμφανίσεις στη Ligue 1, αλλά περισσότερες στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Προσέχει για να τους… έχει!!

Ορατό το ενδεχόμενο να μην παίξουν καθόλου ή τουλάχιστον βασικοί οι Μπεργκ και Σίλντενφελντ την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ εν όψει ΟΦΗ. Ποιοι είναι οι μικροί που «προβιβάστηκαν» στην πρώτη ομάδα.

Προσέχει για να τους… έχει
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δύο από τους λόγους έχουν… ονοματεπώνυμο: Μάρκους Μπεργκ και Γκόρντον Σίλντενφελντ. Κάποιος ίσως τους «μάτιασε», αφού ο μεν Σουηδός ταλαιπωρείται από ίωση, ο δε Κροάτης από τραυματισμό στο μάτι.

Αμφότεροι δεν έχουν κάτι σοβαρό, αλλά παρότι αναμένεται το αργότερο ως την Πέμπτη να αρχίσουν προπονήσεις με την ομάδα, είναι πιθανό ο Γιάννης Αναστασίου να μην τους χρησιμοποιήσει καθόλου ή τουλάχιστον από την αρχή στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Ο λόγος είναι πως ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στις 19 Μαρτίου, και ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει σαν προτεραιότητα να τους έχει διαθέσιμους τότε.

Υπογράφουν εννιά μικροί

Εννέα παίκτες από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού ειδοποιήθηκαν πως θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια μετά από εισηγήσεις του Γιάννη Σαμαρά και με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Αναστασίου που τους έχει παρακολουθήσει με τις «μικρές» ομάδες του συλλόγου. Πρόκειται για τον 19χρονο τερματοφύλακα Νέστορα Γκέκα, τον 18χρονο γκολκίπερ Κωνσταντίνο Κοτσαρη, τον 19χρονο αριστερό μπακ Δημήτρη Μυρθιανο, τον 18χρονο στόπερ Μάριο Τζανουλινο, τον 17χρονο εσωτερικό μέσο Βασίλη Αγγελόπουλο, τον 18χρονο επιθετικό Μιχαήλ Πίτερ Νιούμαν, τον 18χρονο μεσοαμυντικό Πασχάλη Στάικο, τον 19χρονο Αλβανό μεσοεπιθετικό Υμεράι Μαλντίν και τον 16χρονο επιθετικό Λάζαρο Λάμπρου, μοναδικό που ανήκει όχι στη Νέων, αλλά στην Εφήβων του συλλόγου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ετό έγινε… 33 (;)

Σημασία έχει πόσο είσαι ή πόσο δηλώνεις; Ο Σαμουέλ Ετό δήλωσε… 33 ετών με αφορμή τα γενέθλιά του.

Ο Ετό έγινε… 33 (;)
Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως είναι 35 ετών. Μία πρώην του ισχυρίστηκε πως είναι 39 ετών. Ο Σαμουέλ Ετό, λίγες μέρες, αφού πανηγύρισε σαν… παππούς ένα γκολ που πέτυχε με την Τσέλσι απαντώντας στις φήμες για την πραγματικά του ηλικία, δήλωσε πως έγινε 33 ετών.

Τη Δευτέρα ο Καμερουνέζος φορ είχε γενέθλια και σε μία ανάρτηση στο Instagram αφού ευχαρίστησε για τις ευχές κατέληξε αναφέροντας «33 ετών, η ηλικία του Χριστού».

Κι ας λένε κάποιοι πως έχει γεννηθεί… προ Χριστού.



Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Σπαλέτι, στη θέση του ο Σεμάκ!!

Παρελθόν από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας σε αυτήν αποτελεί ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Αναλαμβάνει ο Σεμάκ.

Τέλος ο Σπαλέτι, στη θέση του ο Σεμάκ
Επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ των ρώσικων ΜΜΕ σε ότι αφορά τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, καθώς το ισόπαλο (0-0) παιχνίδι με την Τομ Τομσκ ήταν το τελευταίο στο οποίο έκατσε στον πάγκο της Ζενίτ ο Ιταλός προπονητής.

«Θα είμαστε πάντα χαρούμενοι να σας βλέπουμε εδώ. Grazie Mister (Ευχαριστούμε κύριε)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου από την Αγία Πετρούπολη, μέσω της οποίας επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών, που συνεργάστηκαν από τον Δεκέμβριο του 2009.

Ο 55χρονος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα ρωσικό Σούπερ Καπ.

Αντικαταστάτης του είναι ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Σεργκέι Σεμάκ, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι, ενώ είχε φορέσει τη φανέλα της 49 φορές, πετυχαίνοντας 10 γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

«Η Ατλέτικο είναι το φαβορί, αλλά…»

Μπορεί η Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει το πλεονέκτημα της πρώτης νίκης και της έδρας εναντίον της Μίλαν, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, σύμφωνα με τον Αμαντέο Καρμπόνι.

«Η Ατλέτικο είναι το φαβορί, αλλά…»
Το γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, κάνει τον Αμαντέο Καρμπαόνι να πιστεύει πως η Μίλαν έχει ελπίδες πρόκρισης στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Είναι σημαντικό να παίζεις καλά. Όταν παίζεις ένα καλό παιχνίδι, τότε η ευκαιρία να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα είναι εφικτή», τόνισε ο 48χρονος Ιταλός και πρόσθεσε:

«Στην Ατλέτικο έχουν αλλάξει τον τρόπο που παίζουν, και έχουν έναν προπονητή ο οποίος ήταν και συμπαίκτης τους».

Ο παλαίμαχος αμυντικός συμπλήρωσε: «Σαφώς η Ατλέτικο έχει το πλεονέκτημα εναντίον της Μίλαν, αφού παίζει εντός έδρας και έχει και ένα γκολ διαφορά» και κατέληξε:

«Όμως το ποδόσφαιρο είναι όμορφο γιατί ποτέ δεν ξέρεις το τι πρόκειται να συμβεί». Πηγή: sport-fm.gr

Αντσελότι: «Δεν είναι εύκολο για τη Μίλαν»

Δύσκολο θα είναι για τη Μίλαν να προκριθεί στη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, σύμφωνα με τον Κάρλο Αντσελότι.

Αντσελότι: «Δεν είναι εύκολο για τη Μίλαν»
Το γεγονός ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης αγωνίζεται στην έδρα της είναι το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα και, έτσι, θα είναι δύσκολο για τη Μίλαν να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι.

«Τα πάντα είναι δυνατά, αλλά δεν θα είναι εύκολο για τη Μίλαν», τόνισε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε:

«Η Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της, με τη βοήθεια των φιλάθλων της, μπορεί να γίνει πολύ αποφασιστική».

Ο 54χρονος Ιταλός συμπλήρωσε: «Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία είναι πολύ καλή στην αντεπίθεση μετά την ανάκτηση της κατοχής» και κατέληξε:

«Η Μίλαν πρέπει να χρησιμοποιήσει καλά την μπάλα και με τη νοημοσύνη των παικτών της να μην εκτεθεί πολύ στις αντίπαλες επιθέσεις». Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα αποφάσεων!!

Συνάντηση κορυφής επίκειται στην ΑΕΚ για το ρόστερ και τους παίκτες που θα κριθούν επαρκείς για την επόμενη σεζόν. Η έμπρακτη στήριξη Μελισσανίδη στον Δέλλα, που όμως θα κριθεί στο τέλος της περιόδου.

Ώρα αποφάσεων
Μέσα στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα κι αυτή τη φορά καθοριστική (κι όχι υπό τη μορφή έκτακτης σύσκεψης όπως μετά το αγχωτικό 2-1 επί του Ηροδότου την Κυριακή) συνάντηση των μεγάλων «κεφαλιών» της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται σύντομα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με βασικό θέμα το ρόστερ της ομάδας, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ποιοι ποδοσφαιριστές από το υπάρχον δυναμικό κρίνονται επαρκείς για την επόμενη σεζόν και ποιοι όχι.

Η αλήθεια είναι πως παρότι απομένουν εννιά αγωνιστικές οι άνθρωποι της ομάδας έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για όλους τους παίκτες και είναι αμφίβολο αν κάποιοι… προλαβαίνουν να αλλάξουν τις εντυπώσεις. Και στόχος των επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος είναι να γίνει νωρίς το ξεκαθάρισμα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί και σε ποιες θέσεις θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση η ομάδα, πέρα φυσικά από τις ήδη αρκετές μεταγραφές που έχουν γίνει.

Η παρουσία του Τραϊανού Δέλλα στις συσκέψεις κορυφής δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμπιστεύεται τον «Κολοσσό» και το απέδειξε έμπρακτα, όταν λίγες ώρες μετά τις αποδοκιμασίες σε βάρος της ομάδας για την κακή εμφάνιση απέναντι στον Ηρόδοτο, το αφεντικό του συλλόγου ζήτησε ο ίδιος να καθίσει μαζί με τον προπονητή στη γιορτή της Original, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα. Πάντως το μέλλον του Δέλλα στον πάγκο θα κριθεί στο τέλος της σεζόν, που ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου, και η αλήθεια είναι πως δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου βέβαιος για την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία και την επόμενη περίοδο.

*Μετά το ρεπό της Δευτέρας, σήμερα αρχίζει η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς με την Τριγλία Ραφήνας που θα γίνει την Κυριακή στο Μενίδι. Πηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση με Κούμαν!

Σειρά επαφών θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα στο εξωτερικό, ο Γιώργος Σαρρής και ο Τάκης Φύσσας με υποψήφιους αντικαταστάτες του Φερνάντο Σάντος. Αρχή με τον Ρόναλντ Κούμαν.

Συνάντηση με Κούμαν
Πληθαίνουν οι μνηστήρες που έχουν προταθεί στην ΕΠΟ μέσω μάνατζερ προκειμένου να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι στα γραφεία της ομοσπονδίας έχουν φτάσει δεκάδες, εκατοντάδες προτάσεις ενδιαφερόμενων τεχνικών για τον πάγκο της «γαλανόλευκης» από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Προπονητών που έχουν εργαστεί στην Ελλάδα, όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Λάζλο Μπόλονι, ο Έκτορ Κούπερ και ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και ονομάτων που πιθανότατα θα επιθυμούσαν να εργαστούν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο πρώην τεχνικός της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει προταθεί, όμως η περίπτωση του Ιταλού δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για διάφορους λόγους, οικονομικούς και αγωνιστικούς.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή και του Τάκη Φύσσα με υποψήφιους στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Ολλανδία, την Πέμπτη για να συναντηθεί με τον Ρόναλντ Κούμαν. Το καλοκαίρι, ο 50χρονος προπονητής θα ολοκληρώσει τη θητεία του στη Φέγενορντ και έτσι δεν θα τον άφηνε αδιάφορο η προοπτική να αναλάβει το τιμόνι της «γαλανόλευκης».

Να θυμίζουμε, πάντως, ότι η προσφορά της ομοσπονδίας δεν θα ξεπερνάει τις 650.000 ευρώ για το ετήσιο συμβόλαιο του προπονητή συν 250.000 ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων, δηλαδή πρόκριση στο Euro 2016 της Γαλλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με αθλήτρια στην Πάτρα!!

Θρήνος στην κοινωνία της Πάτρας, καθώς η 27χρονη αθλήτρια του στίβου, Θεοδώρα Αντύπα, ανασύρθηκε πνιγμένη από τον πάτο του κολυμβητηρίου Πατρών «Α. Πεπανός» το μεσημέρι της Τρίτης.

Σοκ με αθλήτρια στην Πάτρα!
Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία της Πάτρας μετά το θάνατο -λόγω πνιγμού- της Θεοδώρας Αντύπα στο κολυμβητήριο της πόλης.

Η νεαρή γυναίκα ήταν αθλήτρια του στίβου, ενώ υπήρξε και κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Πατρών παλαιότερα. Η Θεοδώρα Αντύπα κολυμπούσε στις ώρες κοινού, όπως συνήθιζε και κάποια στιγμή οι υπόλοιποι αθλητές διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στο κολυμβητήριο βρέθηκε διασώστης που προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη κοπέλα, ενώ ταχύτατα κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που προσπάθησε να της κάνει ανάνηψη, χωρίς όμως να καταφέρει να την κρατήσει στη ζωή.

Η είδηση του θανάτου της Θεοδώρας Αντύπας σκόρπισε θρήνο στην αθλητική κοινωνία της πόλης, καθώς ήταν γνωστό πως η άτυχη γυναίκα είχε ιδιαίτερη αγάπη για τα σπορ, ενώ τα αίτια του πνιγμού της παραμένουν άγνωστα.

Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για το συμβάν στο κολυμβητήριο Πατρών, λίγες ώρες πριν η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία για το World League, στις 20:00. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Πιστόριους είχε αγάπη με τα όπλα»

Ένας φίλος του Όσκαρ Πιστόριους κατέθεσε για την… αγάπη που είχε ο παραολυμπιονίκης για τα όπλα και δύο περιπτώσεις που είχε πυροβολήσει δημοσίως, στη διάρκεια της δίκης για το φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ.

«Ο Πιστόριους είχε αγάπη με τα όπλα»
Μία κατάθεση που κάθε άλλο παρά ελαφρύνει τη θέση του Όσκαρ Πιστόριους στη δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ έγινε την Τρίτη.

Ο φίλος του παραολυμπιονίκη, Ντάρεν Φρέσκο, ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο Πιστόριους «είχε μεγάλη αγάπη για τα όπλα», ενώ τόνισε πως σε δύο περιπτώσεις είχε πυροβολήσει δημοσίως.

Στην πρώτη, το 2013 και ένα μήνα πριν τη δολοφονία της Στίνκαμπ, ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει κατά λάθος σε εστιατόριο, αλλά είχε αναγκάσει τον μάρτυρα-φίλο του να αναλάβει την ευθύνη, ενώ σε μία άλλη περίπτωση παλαιότερα είχε πυροβολήσει από την ηλιοροφή μετά από λεκτική διαμάχη με αστυνομικό.

Νωρίτερα, οι νομικοί εκπρόσωποι του Πιστόριους είχαν αμφισβητήσει την κατάθεση παθολόγου ο οποίος είχε αναφέρει πως η Ρίβα Στίνκαμπ βρέθηκε κατόπιν εξέτασης να έχει φάει δύο ώρες πριν τη δολοφονία της, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Πιστόριους πως οι δυο τους πριν το τραγικό περιστατικό ήταν για αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Πηγή: sport-fm.gr

Φιλιππίδης: «Επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας»

Επιβράβευση για τους κόπους του χαρακτήρισε ο Κώστας Φιλιππίδης την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Φιλιππίδης: «Επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας»
Με ένα πλατύ χαμόγελο παρά τη… δύσκολη ώρα και μία ελληνική σημαία ανά χείρας επέστρεψε τις πρώτες ώρες της Τρίτης στην Ελλάδα ο Κώστας Φιλιππίδης θριαμβευτής από το Σόποτ, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι τόσο εγώ όσο και ο προπονητής μου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από μια τέτοια εμφάνιση κι ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που κάναμε όλο αυτόν το χειμώνα, αλλά και τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό είναι το τιμ του Αλβέρτη!

Συμπληρώθηκε το τιμ που θα πλαισιώσει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό. Το www.sport-fm.gr παρουσιάζει τα μέλη του νέου προπονητικού επιτελείου και το προφίλ τους.

Αυτό είναι το τιμ του Αλβέρτη
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έπιασε από χθες δουλειά στον Παναθηναϊκό κάνοντας την πρώτη του προπόνηση, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τον παρουσιάζει. Η εμβληματική μορφή του «τριφυλλιού» σε αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή που ανέλαβε δεν θα νιώσει… μοναξιά, αφού θα πλαισιωθεί από ένα τιμ τριών προπονητών που θα τον βοηθούν σημαντικά.

Στην ομάδα παραμένει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, μοναδικός που «επιβίωσε» από το επιτελείο του Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς αποχώρησαν μαζί με τον «Άρτζι» οι Βόβορας και Παναγιωτόπουλος. Ο 44χρονος προπονητής, που έπαιξε σε μικρή ηλικία στο σύλλογο προτού σπουδάσει στις ΗΠΑ και στη συνέχεια παίξει σε Μαρούσι, Παπάγου και Δούκα, θεωρείται από τους ανθρώπους που είχε συμβολή στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού επί ημερών Πεδουλάκη. Παράλληλα διαθέτει μεγάλη πείρα βοηθού έχοντας τέτοιο ρόλο Περιστέρι, Μακεδονικό, Μαρούσι, Άρη και Εθνική.

Στην τελευταία, μάλιστα, είχε συνεργαστεί το 2011 και το 2012 με τον Δημήτρη Πρίφτη, υπό τη… σκέπη του head coach Ηλία Ζούρου. Ο 46χρονος τεχνικός μετά από πετυχημένες θητείες ως πρώτος σε Καβάλα, Ίκαρο Καλλιθέας (με τις οποίες μάλιστα πανηγύρισε νίκες επί του «τριφυλλιού») και Κολοσσό Ρόδου θα είναι το δεξί χέρι του Φραγκίσκου Αλβέρτη και πιθανότατα αυτός που θα δηλώνεται ως πρώτος προπονητής από τη στιγμή που ο «Φράγκι» δεν έχει ακόμη δίπλωμα. Η θέση του βοηθού δεν του είναι καθόλου άγνωστη, καθώς έχει περάσει από αυτή σε Ιωνικό Νίκαιας, Δάφνη, ΑΕΚ, Άρη, αλλά και την Εθνική έχοντας συνεργαστεί σε αυτή πέραν του Ζούρου και με τους Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιόνας Καζλάουσκας. Ο κόουτς Πρίφτης αποχαιρέτησε χθες τη Ρόδο και από σήμερα πιάνει δουλειά στον Παναθηναϊκό.

Ο τρίτος της παρέας του νέου τεχνικού τιμ και λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό είναι ο Νίκος Παππάς. Ουδεμία σχέση έχει με τον 23χρονο γκαρντ της ομάδας, αλλά αποτελεί επιλογή του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Άλλωστε οι δυο τους είναι συνεργάτες εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ο Παππάς είναι διευθυντής της ακαδημίας «Triple Crown» που διατηρούν μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Δημήτρη Παπανικολάου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε τμήματα υποδομών και έχει εργαστεί σαν βοηθός στην Δάφνη.Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους… νίκη για Χιτ και Αντετοκούνμπο!!

Το Μαϊάμι με τους Big Three να αναλαμβάνουν δράση επέστρεψε στις νίκες, όπως και οι Μπακς με καλή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Επιτέλους… νίκη για Χιτ και Αντετοκούνμπο
Τρεις σερί ήττες ήταν πολλές για τους πρωταθλητές. Το Μαϊάμι συνήλθε επικρατώντας με αρκετή δυσκολία των Ουίζαρντς 99-90. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος πρόσθεσαν από 22 πόντους για την ομάδα του Έρικ Σπόελστρα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα play offs.

Οι Μπακς ανατρέποντας διαφορά 18 πόντων επιβλήθηκαν 105-98 του Ορλάντο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει καλή παρουσία. Ο 19χρονος ρούκι είχε 6 πόντους (1/2 βολές, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες σε 27:46.

Οι Νικς έφτασαν τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και οι Σίξερς τις 17 συνεχείς ήττες μετά το 123-110 στη Νέα Υόρκη. Αήττητοι για οκτώ ματς είναι οι Κλίπερς, που επικράτησαν 112-105 των Σανς με 37 πόντους του Μπλέικ Γκρίφιν.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ντένβερ Νάγκετς 105-98 Τζέφερσον 26 (13 ριμπ.), Γουόκερ 24, Νιλ 19, ΜακΡόμπερτς 15-Λόσον 24, Φαρίντ 15, Μπρουκς 16, Χίκσον 11.

Μπρούκλιν Νετς-Τορόντο Ράπτορς 101-97 Λίβινγκστον 18, Ουίλιαμς 18, Πιρς 15, Τζόνσον 14, Άντερσον 11-Λάουρι 21, Χάνσμπρο 16, Τζόνσον 16, ΝτεΡόζαν 14, Ρος 12.

Μαϊάμι Χιτ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 99-90 Τζέιμς 23, Μπος 22, Ουέιντ 22, Άλεν 13-Μπιλ 18, Ουέμπστερ 17, Γκούντεν 15, Γκορτάτ 14 (18 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Φιλαδέλφεια 76ερς 123-110 Χάρνταγουεϊ 28, Στούντεμαϊρ 23, Σμιθ 22, Άντονι 22, Φέλτον 13-Κάρτερ-Ουίλιαμς 23 (13 ριμπ., 10 ασίστ), Ρότεν 23, Γιανγκ 18, Άντερσον 17, Σιμς 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Ορλάντο Μάτζικ 105-98 Νάιτ 24, Μίντλετον 21, Ιλιασόβα 16 (11 ριμπ.), Σέσιονς 16, Χένσον 10-Χάρκλες 14, Νέλσον 13, Βούτσεβιτς 12 (12 ριμπ.), Αφλάλο 12, Ολαντίπο 12, Χάρις 11, Ο’ Κουίν 10.

Γιούτα Τζαζ-Ατλάντα Χοκς 110-102 Μπερκ 23, Ουίλιαμς 18, Τζέφερσον 15, Φέιβορς 14, Χέιγουορντ 13, Μπερκς 12, Καντέρ 11-Κόρβερ 26, Μίλσαπ 23, Τιγκ 14, Άντιτς 12, Κάρολ 11.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Φίνιξ Σανς 112-105 Γκρίφιν 37, Κόλισον 20, Πολ 17 (11 ασίστ), Γκρέιντζερ 14, Μπαρνς 13, Τζόρνταν 8 (17 ριμπ.)-Ντράγκιτς 23, Γκριν 16, Μαρκίφ Μόρις 16, Τάκερ 14 (10 ριμπ.), Πλάμλι 12, Μάρκους Μόρις 11, Φράι 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας: Πανηγυρισμός για το Τσουνάμι της Ιαπωνίας! (video)

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο πανηγύρισαν οι παίκτες της Sanfrecce Hiroshima το γκολ τους κόντρα στους Central Coast Mariners στην αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.
Μετά το υπέρ τους 1-0, οι Ιάπωνες ποδοσφαιριστές σχημάτισαν με τα σώματά τους μέσα στο χορτάρι, την ημερομηνία του Τσουνάμι που είχε γίνει στην πατρίδα τους ακριβώς τρία χρόνια πριν. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να συμπαρασταθούν στους πληγέντες από την καταστροφή και να τους αφιερώσουν το τέρμα που σημείωσαν στο ματς.
Ωστόσο, αυτό δεν τους έφερε γούρι, αφού στη συνέχεια δέχθηκαν δύο γκολ από τους Αυστραλούς αντιπάλους τους. Όπως και να έχει, αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και η ευαισθησία που διακρίνει τους αθλητές σε τέτοια θέματα.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: «Ήρωες» από τον Παναμά! (videos)

«Λευκή» ισοπαλία απέσπασε η Αράμπε Γιουνίντο στη Κόστα Ρίκα απέναντι στην Αλαχουελένσε για τα προημιτελικά του CONCACAF Champions League.
Στις 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί επαναληπτικός στον Παναμά, όπου με το πλεονέκτημα έδρας η Αράμπε θα προσπαθήσει να συνεχίσει την απρόσμενα θετική πορεία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Απόψε πρωταγωνίστησε ο Δομινικανός διεθνής, Μιγκέλ Γιόιντ, καθώς υπερασπίστηκε την εστία του με αποτελεσματικό και θεαματικό τρόπο, ώστε να διατηρήσει το 0-0.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα του CONCACAF Champions League:
Προημιτελικοί
Α. Λος Άντζελες Γκάλαξι (Η.Π.Α.)-Τιχουάνα (Μεξικό) 12/03 και 18/03
Β. Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (Η.Π.Α.)-Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 12/03 και 19/03
Γ. Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα)-Αράμπε Γιουνίντο (Παναμάς) 0-0 και 20/03
Δ. Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς (Η.Π.Α.)-Τολούκα (Μεξικό) 11/03 και 19/03
Ημιτελικοί (01-03/04 και 08-10/04)
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί (15-17/04 και 22-24/04)
Νικητές ημιτελικών



Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Πυροβόλησε» ο Καστελιόνε!! (videos)

Πολύτιμο 2-1 στην έδρα της Κίλμες πήραν οι Ολ Μπόις με τη συμβολή γκολ του πρώην αμυντικού του Πανιωνίου, Κάρλος Καστελιόνε.
Ο 32χρονος Αργεντινός άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά έπειτα από φάση διαρκείας ενώπιον της αντίπαλης εστίας στο 27ο λεπτό, ενώ στο 83ο ο Νικολάς Καμπρέρα διαμόρφωσε το 2-0. Στις καθυστερήσεις μείωσε σε 2-1 ο Μίγκελ Κανέο, αλλά δεν απέτρεψε την πτώση της Κίλμες στη ζώνη υποβιβασμού στη θέση των Ολ Μπόις. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του Final της Αργεντινής, η Τίγκρε πήρε 1-1 στην έδρα της Ροζάριο Σεντράλ, αφού με έξυπνο σουτ του Πάμπλο Βίτι στο 86ο λεπτό ισοφαρίστηκε γκολ του Πάουλο Φεράρι από το 63ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κίλμες-Ολ Μπόις 1-2
Ροζάριο Σεντράλ-Τίγκρε 1-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
7
14
Βελέζ Σάρσφιλντ
7
13
Σαν Λορένζο
7
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
7
12
Γοδόι Κρουζ
7
11
Ρίβερ Πλέιτ
7
11
Μπόκα Τζούνιορς
7
10
Μπελγκράνο
7
10
Ολίμπο
7
10
Λανούς
7
10
Χιμνάσια Λα Πλάτα
7
9
Νιούελς Ολντ Μπόις
7
9
Ατλέτικο Ραφαέλα
7
9
Ολ Μπόις
7
9
Αρχεντίνος Τζούνιορς
7
8
Τίγκρε
7
8
Ροζάριο Σεντράλ
7
8
Άρσεναλ Σαραντί
7
6
Κίλμες
7
6
Ρασίνγκ Κλουμπ
7
4
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπελγκράνο
26
39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
26
39
Μπόκα Τζούνιορς
26
39
Ατλέτικο Ραφαέλα
26
38
Γοδόι Κρουζ
26
35
Χιμνάσια Λα Πλάτα
26
35
Ροζάριο Σεντράλ
26
34
Τίγκρε
26
33
Αρχεντίνος Τζούνιορς
26
33
Ολίμπο
26
33
Ρίβερ Πλέιτ
26
32
Ολ Μπόις
26
31
Κίλμες
26
27
Κολόν Σάντα Φε
26
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
26
20
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.63
Λανούς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.55
Μπελγκράνο
1.50
Ρίβερ Πλέιτ
1.50
Σαν Λορένζο
1.45
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.34
Ροζάριο Σεντράλ
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκρε
1.27
Ολίμπο
1.27
Ολ Μπόις
1.27
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Κίλμες
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Μακάμπι Χάιφα: Έρχονται… μηνύσεις για Ράγιος!! (video)

Δυσοίωνο είναι το μέλλον του Ρούμπεν Ράγιος στην Μακάμπι Χάιφα, μετά το σκληρό τάκλιν που έκανε στον Ραφί Νταχάν στον αγώνα με την Μπνέι Γεχούντα.
Ο Ισπανός άσος βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Τύπου του Ισραήλ και των φιλάθλων και κινδυνεύει με τιμωρία μέχρι και 10 αγωνιστικών. Όμως, αυτό είναι το… λιγότερο για τον πρώην μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης, καθώς οι άνθρωποι της Μπνέι ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή σε βάρος του, με την Μακάμπι να αναζητεί την φόρμουλα που θα αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του.
Μάλιστα, τονίζεται πως οι Ισραηλινοί έχουν διαμηνύσει στον μάνατζέρ του πως δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια και είναι ανοικτοί στην παραχώρησή του, ακόμα και με τη μορφή του δανεισμού. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει ειδική άδεια και έχει αποχωρήσει για την πατρίδα του, προκειμένου να ηρεμήσει.
Από την πλευρά του, ο Ραφί Νταχάν, υποστήριξε πως δεν δέχεται την απολογία του Ράγιος και ζητά την τιμωρία του, όχι μόνο από την λίγκα του Ισραήλ, αλλά και της Μακάμπι.
«Δεν αποδέχομαι την απολογία του Ράγιος. Υπάρχει Θεός και μόνο αυτός μπορεί να τον συγχωρέσει. Πρέπει να τον τιμωρήσει όχι μόνο η λίγκα, αλλά και η ίδια η ομάδα του. Πήγε να με τραυματίσει και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», υποστήριξε ο 24χρονος.
Και πρόσθεσε: «Ακόμη παίρνω μορφίνη, δεν μπορούσα χθες να κοιμηθώ από τον πόνο. Υποφέρω και θα πρέπει για τους επόμενους μήνες να συνηθίσω να μετακινούμαι με καροτσάκι. Όμως δεν το βάζω κάτω και θα επιστρέψω δυνατός».
Δείτε σε βίντεο το τάκλιν του Ράγιος…



Πηγή: onsports.gr

Είμαι ο Αργύρης και μόλις απολύθηκα!!

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ιδιωτεύει, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ετοιμάζεται να κάνει τον φακίρη και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει την αναμενόμενη, αλλά... απροσδόκητη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού! Όντας εκ φύσεως αισθηματίας (ως ιχθύς), συντηρητικός και ένας "old school man" ο οποίος μάλιστα σήμερα κλείνει τα 51 χρόνια του, στενοχωριέμαι κάθε φορά που ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίζω κι εκτιμώ χάνει τη δουλειά του. Στην περίπτωση του Πεδουλάκη πέρα από τη στενοχώρια, έχω και τους προβληματισμούς μου εφ' όλης της ύλης!
Ποιο λάθος απέβη μοιραίο για τον Αργύρη, γιατί τον σχόλασε ο Γιαννακόπουλος, πώς δέχτηκε να κάνει τον... φακίρη ο Αλβέρτης και άλλα τινά...
Για να καταθέσω εξαρχής την άποψη μου, την απόλυση του Πεδουλάκη τη θεωρώ άδικη και παράλογη, όσο για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Φραγκίσκο, αυτή πια (με ό,τι περιτύλιγμα κι αν θα παρουσιαστεί) είναι τόσο ριψοκίνδυνη και παράτολμη που ξεπερνάει ακόμη και τη φαντασία!
Δεν τον είχα τον Αλβέρτη (όχι ικανό, αλλά) διατεθειμένο και πρόθυμο να κάνει αυτή τη δουλειά, έστω και κληθείς εξ εφέδρων ως στρατιώτης του Παναθηναϊκού, αλλά εφόσον ο ίδιος ζύγισε τα δεδομένα, λογάριασε τα ζητούμενα και δέχτηκε να αναλάβει την ευθύνη, σημαίνει ότι πηγαίνει συνειδητοποιημένος και αρματωμένος σε αυτόν τον "άγνωστο πόλεμο"...
Οπως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, η... νεκροψία θα δείξει!
Εγώ λοιπόν είμαι ανέκαθεν με τους προπονητές, ακόμη κι αν αυτοί δεν είναι... κανονικοί, όπως τους προσδιορίζει ένας ελληνικός νεολογισμός: μερικές φορές βεβαίως η διαφορά ανάμεσα σε έναν κανονικό προπονητή και σε έναν μαθητευόμενο μάγο μπορεί να είναι απλώς η ευκαιρία που ο ένας είχε κι ο άλλος όχι...
Μολονότι το πρελούδιο της απόλυσης του Πεδουλάκη ακουγόταν από καιρό και πολλές φορές ο Αργύρης εφέρετο να παίζει το κεφάλι του (αλλά σε όλες τη σκαπουλάρισε), η είδηση το Σάββατο το μεσημέρι, με κατέλαβε εξαπίνης. Ετυχε μάλιστα να πίνω μια τσικουδιά στον "Πλάτανο" της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και (επειδή είμαι και της παλιάς τεχνολογίας, χωρίς internet στο κινητό μου) τα καθέκαστα μου τα είπε ο φίλος μου ο Στέλιος, που έχει το ρακάδικο στο οποίο μάλιστα σύχναζε ο Αργύρης όταν ήταν προπονητής του ΑΓΟΡ, τη σεζόν 2007-08 και δεν παραλείπει να περνάει από εκεί όποτε βρίσκεται στην πόλη!
Εδώ θα ανοίξω μια μικρή παρένθεση, που ωστόσο έχει σχέση με το θέμα: όταν παρά την τιτάνια προσπάθεια και τις εννέα νίκες, ο ΑΓΟΡ υποβιβάστηκε στην Α2, οι πατριώτες μου πρότειναν στον Αργύρη να παραμείνει και έλαβαν μια απάντηση που τους κακοφάνηκε, όχι διότι ήταν αρνητική, αλλά επειδή τους είπε πως "δεν γίνεται ένας καθηγητής πανεπιστημίου να κάνει μάθημα στο γυμνάσιο"!
Από τότε πέρασαν κιόλας έξι χρόνια κι ο Αργύρης με την προαγωγή του (το καλοκαίρι του 2012) στον Παναθηναϊκό πήρε προαγωγή κι από καθηγητής έγινε πρύτανης του πανεπιστημίου, αλλά αιφνιδίως αποκαθηλώθηκε!
Εξ όσων γνωρίζω ο Πεδουλάκης βρέθηκε κάμποσες φορές στην εφετινή σεζόν με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά η ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα απέβη μοιραία. Αναρωτιέμαι ωστόσο ότι εάν στηρίχτηκε όλες τις προηγούμενες φορές γιατί δεν συνέβη κάτι τέτοιο και τώρα, δεδομένου μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει απολέσει κανέναν στόχο και η κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη. Συν τοις άλλοις κατέκτησε και τους τρεις εγχώριους τίτλους που έχει διεκδικήσει μέχρι τώρα, έφτασε λίγα σουτ μακριά από το περυσινό Φάιναλ Φορ, νίκησε επτά φορές σε δέκα ματς (και οκτώ στα τελευταία εννέα) τον Ολυμπιακό και τα... κουτσοκατάφερε με μια ομάδα στην οποία κληρονόμησε (από την εποχή Ομπράντοβιτς) μονάχα τον Διαμαντίδη στα 33 και τον Τσαρτσαρή έτοιμο να βγει στη σύνταξη!
Το καλοκαίρι του 2012 ο Αργύρης δεν παρέλαβε απλώς μια ανακαινισμένη ομάδα, αλλά έπρεπε να την ανακαινίσει ο ίδιος, έχοντας να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες: το φάντασμα του Ομπράτοβιτς, τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος Ολυμπιακό, την αμφιβολία και την καχυποψία του απαιτητικού κόσμου του Παναθηναϊκού, που είχε συνηθίσει στην ευμάρεια και στην ευδαιμονία.
Πλάκα πλάκα (σε ό,τι έχει να κάνει με τη στήριξη της οποίας έτυχε ή δεν έτυχε ο Αργύρης), εδώ ταιριάζει γάντι κάτι που είχε πει ο μοναδικός στις ατάκες του Στιβ Γιατζόγλου, όταν ο πρώην, πλέον, προπονητής του Παναθηναϊκού βρισκόταν στον πάγκο του Περιστερίου:...
"Το Περιστέρι στηρίζει τον Αργύρη πιο πολύ απ' ό,τι το Υπουργείο Πολιτισμού τις κολώνες του Παρθενώνα"!!!
Του χρεώνουν διάφορα του Πεδουλάκη και κάποια από αυτά συνιστούν υπερβολή και αδικία: επί παραδείγματι το ότι ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του δεν έπαιζε ελκυστικό μπάσκετ είναι μια μεγάλη ανοησία, διότι πρώτα απ' όλα το ελκυστικό μπάσκετ έχει πολλές ερμηνείες και πάντως καθίσταται κενό περιεχομένου όταν δεν προσπορίζει νίκες και τίτλους. Εχω αρχίσει να ξεχνώ, αλλά κάποιος προπονητής εν τη σοφία και εν τω κυνισμώ του είχε πει ότι "προτιμώ να νικώ άσχημα, παρά να χάνω όμορφα"!
Υπήρξαν φορές που ο Πεδουλάκης νίκησε άσχημα κι άλλες στις οποίες έχασε όμορφα. Επίσης υπήρξαν φορές που νίκησε όμορφα και έχασε άσχημα! Η... λυπητερή που λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, προφανώς δεν προκύπτει από το show time, από τις φάσεις στο Τop 10 των high lights και από τα χειροκροτήματα του κόσμου, αλλά από τις νίκες και από τους τίτλους, που απογειώνουν ή καταβαραθρώνουν.
Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός λόγω της οικονομικής ευχέρειας και των θριάμβων του, είτε υποτίμησε, είτε αδιαφόρησε για μια σημαντική παράμετρο της επιτυχίας, που πλέον είναι εκ των ων ουκ άνευ: τον εμπλουτισμό του ρόστερ του με νεαρούς Ελληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός που είχε δοκιμάσει επίσης το μοντέλο των σπουδαίων ξένων παικτών αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να στραφεί νωρίτερα προς αυτή τη λογική, ενώ ο Παναθηναϊκός την υιοθέτησε το προηγούμενο καλοκαίρι με τον Παππά και με τον Γιάνκοβιτς, κατά κύριο λόγο. Παρεμπιπτόντως ο Πεδουλάκης πιστεύει ότι (μετά βεβαίως τον Διαμαντίδη) ο ηγέτης του Παναθηναϊκού θα είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, διότι, όπως επισήμανε σε ανύποπτο χρόνο, εκτός από το οφθαλμοφανές ταλέντο διαθέτει και καλό μυαλό και ισχυρό χαρακτήρα και τη στόφα του μπροστάρη.
Κάποια παλιά καραβάνα του μπάσκετ (που δεν έχει σημασία να την κατονομάσω) μου είπε σήμερα το πρωί ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει από μια ασθένεια, που έχει προσβάλει όλες τις μεγάλες ομάδες σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα σπορ: την έλλειψη αυτογνωσίας!
Μου εξήγησε με διάφορα παραδείγματα από τον ελληνικό χώρο (βλέπε Αρης), από το ευρωπαϊκό μπάσκετ (βλέπε Ρεάλ Μαδρίτης) και από το ΝΒΑ (Σέλτικς, Λέικερς) τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, που συνήθως μοιάζουν με αυτά του εγωισμού: "της αρρώστιας του εγώ", όπως της έβαλε την ετικέτα στο βιβλίο του "The winner within" o Πατ Ράιλι, θεωρώντας ότι αυτή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των επιτυχημένων ομάδων...
Από καθαρά αγωνιστικής πλευράς και πέρα από τις διαδοχικές αποχωρήσεις των παικτών οι οποίοι στελέχωναν την ομάδα στα χρόνια της δυναστείας της και πέρα από τη φυσιολογική ύφεση του Διαμαντίδη που από βιολογικής πλευράς δεν μπορεί πια να είναι απίκο σε όλες τις φάσεις της άμυνας, της δημιουργίας και της επίθεσης, ο Παναθηναϊκός έπεσε κιόλας στην κέντα του πόιντ γκαρντ: με τον Ούκιτς να παριστάνει τον Ελ Σιντ, οι πράσινοι βρέθηκαν να πάσχουν στην κομβικότερη θέση στο ρόστερ μας ομάδας όπου το 2009 (με τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Γιασικεβίτσιους και επικουρικώς τον Νίκολας) διέθεταν τη μικτή... κόσμου!
Δεν φταίει βεβαίως ο λεγάμενος, αλλά είναι άλλο πράγμα να έχεις τον ιδιοφυή Σάρας κι άλλο τον Ραμέλ Κάρι που αποκτήθηκε κοψοχρονιά από τη Ντόνετσκ, αλλά (για να αποδοθούν κιόλας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι) συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος και σε σημαντικές νίκες στην εφετινή σεζόν.
Μίλησα με τον Αργύρη για τα τυπικά, για τα... συλλυπητήρια που λέω εγώ κι εκεί τελείωσε η κουβέντα μας. Θεωρώ ότι δεν θα ήταν πρόθυμος να σχολιάσει τα διατρέξαντα, άλλωστε αυτό δεν το έκανε ούτε ο Ομπράντοβιτς και στο κάτω κάτω κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να επιφυλάσσει η ρουφιάνα η ζωή...
Δεν ξέρω στ' αλήθεια εάν ο Αργύρης αισθανόταν μοναξιά τον τελευταίο καιρό ή κάτι χειρότερο: ορφάνια, όπως είχε πει το 1996, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό (για τη στάση του Κόκκαλη) ο Ιωαννίδης. Αυτό το ξέρουν μονάχα ο ίδιος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, άντε και δυο τρεις κοντινοί τους άνθρωποι. Ως νέος παράγων, ο οποίος ωστόσο κουβαλάει ένα ευκλεές επώνυμο (με όλα τα συμπαρομαρτούντα του) ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εισήλθε στην αρένα ως ταύρος εν υαλοπωλείω και όπως ήταν λογικό θέλει να βάλει την προσωπική σφραγίδα του στα δρώμενα. Κι αυτόν όπως όλους θα τον κρίνει η Ιστορία, αλλά νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση έσφαλε αφενός διότι ο Πεδουλάκης άξιζε να δώσει τη μάχη του έως το τέλος κι αφετέρου διότι δεν φαίνεται να υπάρχει στην πιάτσα προπονητής που θα αναλάβει τη δύσκολη δουλειά. Προφανώς η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Αλβέρτη είναι εμβαλωματική και περισσότερο από το αγωνιστικό σκέλος, κατευθύνεται προς το ψυχολογικό της ομάδας και το συναισθηματικό/θυμικό της εξέδρας...
Βεβαίως αυτή είναι η μοίρα των προπονητών, άλλωστε όπως είχε πει κάποτε ο Αγγλος μάνατζερ Χάουαρντ Γουίλκινσον, "υπάρχουν δυο κατηγορίες προπονητών: αυτοί που μόλις απολύθηκαν κι αυτοί που θα απολυθούν στο μέλλον"! Δεδομένου ότι ο προπονητής είναι ένα πολύ αναλώσιμο και βραχύβιο επάγγελμα, ο Πεδουλάκης ανήκε στη δεύτερη κατηγορία, αλλά οι δυο απανωτές τάπες του Νοτσιόνι κι η πρεμούρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τον προώθησαν στην πρώτη...
Πηγή: gazzetta.gr

Είτε ηγέτης, είτε λεφτά, το κέρδος δεδομένο!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... λαχείο Μπεργκ και την «πράσινη» επιτυχία, όποιο κι αν είναι το μέλλον του Σουηδού επιθετικού!  
Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, οι περισσότεροι περίμεναν εναν παίκτη που βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια... αρπαχτή και να σώσει την καριέρα του. Βέβαια οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που δεν γνώριζαν την ποδοσφαιρική πορεία του Μάρκους Μπεργκ, αλλά απλά έκριναν έχοντας στην άκρη του μυαλού τους, την λογική «που να πάει ο Παναθηναϊκός με φτηνές μεταγραφές... από τα καλάθια»!
Οι μήνες πέρασαν, ο Σουηδός γέμισε τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ και πλέον η αποθέωση έρχεται από παντού. Έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και κοντεύει να φτάσει άλλες τόσες ασίστ, γεγονός που φανερώνει ότι δεν σκέφτεται εγωιστικά αλλά ο αλτρουισμός ξεχειλίζει. Ο Μπεργκ ξεκάθαρα είναι ο ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού και το σφράγισε με το παραπάνω μέσα σε μια εβδομάδα.
Αυτή που ξεκίνησε με την «επική» παρουσία του μέσα στο Καραϊσκάκη και ολοκληρώθηκε με... πάταγο και χατ τρικ το περασμένο Σάββατο στην Λεωφόρο. Το πρώτο φαβορί αυτή την στιγμή να ξεπεράσει τον Μήτρογλου στην κορυφή των σκόρερ και να κάνει δικό του το... αγαλματάκι, οδηγεί εκ του ασφαλούς το «τριφύλλι». Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και όλα αυτά φυσικά ενόψει των πλέι οφ όπου θα κριθεί και η προνομιούχος θέση που οδηγεί... υπό συνθήκες στο σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με έναν Μπεργκ να... πυροβολεί συνεχώς και την ομάδα του Αναστασίου από ματς σε ματς να κερδίζει τον θαυμασμό όλων, ποιος μπορεί να πει ότι ο Παναθηναϊκός δεν φαντάζει ως το φαβορί; Έστω κι αν στην ειδική βαθμολογία ξεκινήσει πίσω από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.
Αν παίκτες όπως ο Αμπέιντ και ο Νάνο είναι κερδισμένα στοιχήματα για τους «πράσινους», δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Σουηδός είναι... Τζόκερ με διπλό τζακ ποτ. Υπό αυτή την έννοια έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν στον Παναθηναϊκό, μιας και με λίγα χρήματα κατάφεραν να αποκτήσουν ένα σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης που δεν είχε μόνο καλό όνομα αλλά το αποδεικνύει συνεχώς...
Εξάλλου όπως έχει διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση στον σύλλογο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να παλεύει μόνος με τα... θηρία του ανταγωνισμού, δεν υπήρχε το περιθώριο για αποτυχίες και μεγάλα λάθη. «Ροντρίγκο Σόουζα» σε εποχές... τρόικας και μνημονίου απαγορεύονται δια ροπάλου. Με τον Σουηδό δεν... λάθεψαν και βέβαια το κέρδος είναι δεδομένο ό,τι κι αν γίνει το προσεχές καλοκαίρι.
Το ευχάριστο σενάριο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι το «θωρηκτό» να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα (άλλωστε δεσμεύεται με 4ετές συμβόλαιο) με το τριφύλλι και να ηγηθεί και την νέα χρονιά μιας ομάδας που φέτος έχει συλλέξει απίστευτες παραστάσεις και δικαιολογημένα ο πήχης των απαιτήσεων θα ανέβει. Το... κακό σενάριο θέλει τον Σουηδό να αποχωρεί από την Λεωφόρο.
Τα... εν Ελλάδι κατορθώματα του και η «επιστροφή» του στην Εθνική Σουηδίας είναι παράσημα στο βιογραφικό του για να έρθει από... άλλες πολιτείες μια καλή πρόταση. Όμως ακόμη κι έτσι το κέρδος θα έχει «πράσινη» απόχρωση, αν σκεφτεί κανείς ότι το ετήσιο συμβόλαιο του είναι 400.000 ευρώ και φυσικά θα... φέρει πολλά περισσότερα.
Αυτό γιατί φυσικά η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα έχει ανέβει κατακόρυφα και η πρόταση που θα έρθει αναμένεται γενναία και θα αποτελέσει ανάσα για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού. Τονίζουμε ότι και τα δύο παραπάνω σενάρια είναι υποθετικά. Κοινή συνισταμένη όμως είναι πως το... λαχείο Μπεργκ κλήρωσε για τα καλά και στο «τριφύλλι» κρατούσαν τον πρώτο λαχνό!
Πηγή: gazzetta.gr

Η τελευταία παράσταση…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την…επιστροφή του Κάκου στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Περί ΠΑΟΚ και Κάκου, εννοώ το απίστευτο σερί νικών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Κάκο ρέφερι, είχα γράψει πριν γίνει το ματς.
Είναι…ωραίο το σερί μίας ολόκληρης τετραετίας.
9.5.2010 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0
13.11.2010 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
25.9.2011 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0
2.5.2012 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
30.9.2012 ΠΑΟΚ-Άρης 4-1
26.5.2013 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
2.11.2013 ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0
9.3.2014 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1
Αλλά το ποδόσφαιρο τα φέρνει έτσι τα πράγματα, που τελικά συνήθως αποδίδεται δικαιοσύνη. Ο Κάκος τελειώνει φέτος σαν διαιτητής από την Ευρώπη-αν δεν έχει τελειώσει ήδη-λόγω του ορίου ηλικίας. Και τα τελευταία ματς που τον έβαλε η ΟΥΕΦΑ ήταν Μόλντε-Λέγκια, Τσέρνομορετς-Σκέντερμπεου Αλβανίας, Τουν-Ραπίντ και Κούμπαν-Σεν Γκάλεν. Μιλάμε για…ματσάρες.
Όμως κι η ΚΕΔ της ΕΠΟ του έδειξε φέτος με τον τρόπο της, ότι είναι για να σταματήσει. Σε τι ματς τον έβαζε μέχρι το χθεσινό; Ξάνθη-Εργοτέλης, Καλλονή-Ατρόμητος, ΠΑΟΚ-Εργοτέλης, Άρης-ΠΑΟ, Αγρίνιο-Πανιώνιος, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, Αγρίνιο-ΠΑΟ, Απόλλων-ΠΑΣ, Πανθρακικός-ΠΑΣ, Άρης-Ξάνθη, Καλλονή-Λιβαδειά. Σχεδόν όλα β΄διαλογής και τέλος πάντων, κανένα ντέρμπι.
Μία φορά τον έβαλε σε ντέρμπι, το χθεσινό, και είδαμε την κατάληξη. Ένωσε όλο τον Τύπο ο Κάκος! Πρώτη φορά βλέπεις όλες τις εφημερίδες να είναι στο ίδιο μήκος κύματος για ένα διαιτητή μετά από ντέρμπι. Τόσο κακός ήταν.
Δεν θα μπω σε διαδικασία απαρίθμησης λαθών από το χθεσινό παιχνίδι. Όλη η Ελλάδα είδε. Αλλά ο Κάκος έπαιξε, φαντάζομαι, για τελευταία φορά στην καριέρα του μεγάλο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια και μείνει και του χρόνου, δικαιώμά του είναι-ούτε ξέρω αν η ΚΕΔ τον θέλει και για του χρόνου, δικαίωμά της είναι.
Αλλά μετά το χθεσινό, η λογική λέει ότι θα τελειώσει την καριέρα του τουλάχιστον σε ό,τι αφορά μεγάλα παιχνίδια, με αυτό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, από την στιγμή που ήδη από φέτος η ΚΕΔ τον έβαζε σε όλη τη σεζόν σε ματς κατά βάση β΄διαλογής. Θα έχει να λέει ότι στο τελευταίο του μεγάλο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχασε. Και δεν πήρε το πρωτάθλημα και μαθηματικά με τον ίδιο διαιτητή.
Ο Κάκος επέλεξε αυτή την...παράσταση στο ίσως τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας του. Και για να μην σπεύσουν κάποιοι να πουν ότι και καλά ο Ολυμπιακός θα τον τελειώσει τον Κάκο, να επαναλάβω ότι τελειώνει λόγω ορίου ηλικίας ο άνθρωπος.
Αυτά, βέβαια, δεν αλλάζουν την μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Και πρέπει πραγματικά να προβληματίσει τον προπονητή και τους παίκτες…
Πηγή: gazzetta.gr