Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ορφανός: «Το ήθελε περισσότερο ο ΠΑΟΚ, διαφορετικά τα ματς κυπέλλου»

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Κώστας Ορφανός, μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι λέγοντας πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυνήγησαν με περισσότερο πάθος τη νίκη για αυτό και την πήραν. Διαφορετικά ,τα επακόλουθα ματς Κυπέλλου τόνισε.
Αναλυτικά τα όσα είπε σε αθηναϊκό ραδιόφωνο:
που κρίθηκε το χθεσινό ντέρμπι:

«Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο, είχε πιο πολύ πάθος. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά η αποφασιστικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ δεν του επέτρεψε να κάνει κάτι».

-εάν έπαιξε ρόλο και η αλλαγή προπονητή:

«Μετά το πρώτο μισό του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος υπήρχαν πολλά αρνητικά στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε και η πίεση του μεγαλομετόχου για αποτελέσματα. Και μετά, τα κακά αποτελέσματα εκτός έδρας, δημιούργησαν ένα κλίμα αρνητικό. Την πλήρωσε ο προπονητής πως ήταν αυτός ο υπεύθυνος. Αλλά ο προπονητής αυτός ανεξάρτητα από τις ευθύνες που έχει χρησιμοποιούσε παίκτες πολλούς και δεν έδειχναν το πάθος που είχαν και χθες. Τα παιδιά που κλήθηκαν χθες να παίξουν κλήθηκαν να αποδείξουν ότι βρίσκονται σε μια ομάδα μεγάλη η οποία μπορεί να ελπίζει για τα επόμενα χρόνια σε τίτλους. Ήταν μια ευκαιρία που πήραν από έναν νέο προπονητή και ανταπεξήλθαν».

-για τον Ολυμπιακό:

«Χθες ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που βλέπουμε από την αρχή του πρωταθλήματος και δεν ήταν παραγωγικός. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν σχεδόν ακίνδυνος επιθετικά. Ο Βαλντές δεν έδειξε ότι είναι κάτι ιδιαίτερο ίσως να έχει να κάνει με την απουσία του από τα γήπεδα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ολυμπιακός δεν ήταν η ομάδα που ήταν ανίκητη… Ο ΠΑΟΚ με το πάθος αυτό, είχε τη δύναμη να πάρει το ματς. Ήταν και καθοριστικό το σημείο που ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε στο λάθος του Μανωλά. Συμβαίνουν τέτοια. Αν και δεν ήταν ποιοτικά τόσο καλό το παιχνίδι είχε αγωνία».

-για τη διαιτησία του Κάκου:

«Ο Κάκος εκτιμώ ότι μη θέλοντας να αδικήσει καμία ομάδα –τελικά- αδίκησε και τις δύο… Έκανε λάθη που στοίχισαν και στις δύο… Και η κίνηση του Ινσαουράλδε αλλά και άλλες φάσεις… Η διαιτησία του –αν και είναι ένας πολύ καλός διαιτητής - δεν ήταν καλή.

-εάν το αποτέλεσμα αυτό είναι προάγγελος για τα ματς Κυπέλλου:

«Αλίμονο… Όχι… Κάθε παιχνίδι ξεχωριστό. Είναι ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μας έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις και τις δύσκολες καταστάσεις. Και έχει και μπροστά του ένα παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ και κρατά τους παίκτες και συγκεντρωμένους σε αυτό. Αλλά σκέφτονται όμως και έχουν δίκαιο ότι ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός δεν θα χάσει το πρωτάθλημα από το αποτέλεσμα αυτό. Αλλά είναι και ένα καλό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ για τη συνέχεια και φυσικά για τον κόσμο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: