Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Οι αντίπαλοί μας έπεφταν...»

Απάντηση στις κατηγορίες για τη μη τήρηση του fair play στο περιβόητο ματς με την Ζάκυνθο, δίνει μέσω του www.sport-fm.gr ο Δημήτρης Ραπτάκης. Σίγουρος για την άνοδο ο «βράχος» της Κέρκυρας!

«Οι αντίπαλοί μας έπεφταν...»
Ακούστηκαν πολλά για την φάση όπου η Κέρκυρα σημείωσε το γκολ και επικράτησε 2-1 της Ζακύνθου.

Μέσω του www.sport-fm.gr, ο Δημήτρης Ραπτάκης προσπαθεί να... διαλευκάνει την υπόθεση.

Αφού λοιπόν, ο αμυντικός της Κέρκυρας ξεκαθαρίζει πως οι αντίπαλοι «έπεφταν απ’ το πρώτο ημίχρονο και έκαναν καθυστερήσεις», στη συνέχεια υπογραμμίζει πως δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για να τηρηθεί το fair play και γι’ αυτό συνεχίστηκε κανονικά το παιχνίδι.

Ερωτηθείς για το στόχο της ανόδου, ο στόπερ των Φαιάκων -που κάνει πολύ καλή σεζόν- εμφανίστηκε βέβαιος πως η ομάδα του θα βρεθεί στα «σαλόνια» του χρόνου... παρέα με τον Ολυμπιακό Βόλου και πιθανώς τον Ηρακλή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραπτάκη στο www.sport-fm.gr:

«Το θέμα είναι ότι έχουμε παίξει τρεις αγώνες σερί (με Αιγινιακό, Ηρακλή, Ζάκυνθο) και από το πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας πέφτουν και κάνουν καθυστερήσεις. Ουσιαστικά παίζουμε 70 λεπτά κάθε φορά. Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε εμείς δεν κάνουμε τέτοια. Για να τηρήσεις ένα fair play, πρέπει ο παίκτης να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Στο ματς με τη Ζάκυνθο (στη φάση του δεύτερου γκολ), ο αντίπαλός έπεσε κάτω, βγήκε έξω και μπήκε αμέσως μέσα. Όλο αυτό ήταν σκόπιμο...», είπε αρχικά ο Ραπτάκης για την επίμαχη φάση.

Όσον αφορά το μίνι ντεφορμάρισμα της ομάδας τελευταία: «Όταν μια ομάδα απ’ την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία βρίσκεται στην κορυφή είναι λογικό να βγει κάποια στιγμή και η κούραση και ένα ντεφορμάρισμα (2 ήττες στα τελευταία 3 παιχνίδια) από τη σκληρή δουλειά. Παρόλ’ αυτά είναι πολύ σημαντικό πως παραμένουμε πρώτοι και διατηρούμε τη διαφορά μας απ’ τις υπόλοιπες ομάδες. Ακόμα και σε ματς που χάσαμε, πιάσαμε καλή απόδοση και γι’ αυτό δεν απογοητευόμαστε».

Τέλος, ερωτηθείς για το μεγάλο στόχο της ανόδου και τις... προβλέψεις του: «Στο γήπεδο βγάζουμε όλη την καλή δουλειά που κάνει ο προπονητής, οι παίκτες και γενικά όλο το τιμ. Όλα αυτά σε συνεργασία μας οδηγούν στην μέχρι τώρα πορεία που κάνουμε στο πρωτάθλημα. Θα ανέβουμε, το πιστεύω και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Νομίζω πως τα δύο πρώτα φαβορί είμαστε εμείς και ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι δυο μας είμαστε ένα επίπεδο πάνω απ’ τους άλλους αντιπάλους. Ο Ηρακλής πιστεύω θα είναι τρίτος και θα διεκδικήσει την άνοδό του μέσω των μπαράζ. Είναι ιστορική ομάδα, όμως πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι. Το δείξαμε και στο πρόσφατο μεταξύ μας παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι χάσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: