Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Να στηρίξουμε τον Ιβάν»

frontpage2
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης.
Αναφέρθηκε στην εισήγηση του Ιβάν Σαββίδη στην επιτροπή κατά την οποία ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε για την ομοιογένεια, τον “Δικέφαλο” και το αθλητικό κέντρο στην Θέρμη.
Αποκάλυψε πως ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 80.000.000 εκκ. ευρώ τα επόμενα χρόνια  και τόνισε πως δεν πρέπει ένας τέτοιος επενδυτής να απογοητευτεί και να φύγει από την χώρα.
Για την συνεδρίαση του πέμπτου ΣΑΕ:
“Το πέμπτο ΣΑΕ αποτελείται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουκρανία, Ρωσία κτλ. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρον συνεδρίαση και κράτησε περίπου πέντε ώρες. Ξεκινήσαμε στις 13:00 και τελειώσαμε μετά τις πέντε. Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρον συνεδρίαση για όλους. Είχε ενδιαφέρον και ήταν πολύ επίκαιρο το γεγονός των προβλημάτων στην Ουκρανία και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που κράτησε τόσο η συνεδρία. Ελκυστικό ήταν το πρόσωπο του κ. Σαββίδη όχι μόνο όσο αναφορά θέματα ομογένειας αλλά και θέματα επιχειρηματικότητας. Στην εισήγηση του που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν την ομογένεια αλά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίας στην Ελλάδα και ανέφερε  χαρακτηριστικά πως: “εγώ σας δίνω σήμερα 12.000.000 εκκ. ευρώ αν θέλετε αλλιώς νομίζω πως δεν θα πάρετε τίποτα”. Αυτό ανέφερε ο κ. Σαββίδης με αφορμή την παρουσία του στο Ελληνικό κοινοβούλιο και αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ ως παράδειγμα για την λειτουργία του κράτους. Εγώ ως πρόεδρος της επιτροπής και εκτός πρωτοκόλλου έδωσα την δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους όλοι αυτοί γιατί δεν έχουν εύκολα την ευκαιρία να μιλήσουν μπροστά στο κοινοβούλιο. Εμείς θα αξιολογήσουμε όλα τα θέματα αυτά”.
Για το θέμα της Θέρμης:
“Αναφέρθηκε και στο θέμα της Θέρμης και είπε πως τα επόμενα χρόνια θα επενδύσει 80.000.000 εκκ. ευρώ σε ένα αθλητικό κέντρο και ακόμα ψάχνει την γη, κάτι που θα έπρεπε να έχει τελειώσει πάρα πολύ νωρίς. Μίλησε για την βαθιά γραφειοκρατία στην χώρα και τις χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζει το Ελληνικό δημόσιο. Μίλησε για τις δυσκολίες των Ελλήνων αλλά και τις δικές του ως επιχειρηματίας. Μετέφερε και την δική του εμπειρία ως παράδειγμα”.
Για το ότι δεν πρέπει η χώρα να αφήσει τον Σαββίδη να φύγει:
“Δεν πρέπει με τίποτα να απογοητεύσουμε αυτόν τον άνθρωπο και να τον αφήσουμε να φύγει. Τον ευχαρίστησα που έχει το στρατηγείο του στην Θεσσαλονίκη, του διευκρίνισα πως η γραφειοκρατία είναι η βαθιά παθογένεια που βασανίζει την χώρα και του είπα πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε έναν άνθρωπο που θέλει να επενδύσει στην χώρα μας. Αυτός ο άνθρωπος θέλει να επενδύσει στην χώρα μας,  όταν άλλοι συμπολίτες παίρνουν τα χρήματα τους και τα επενδύουν έξω. Πρέπει να προσεγγίσουμε και άλλους επιχειρηματίες στην χώρα. Είναι ανάγκη μεγάλη”.
Για τα συμπεράσματα του για τον Ιβάν Σαββίδη:
“Μιλούσε μιάμιση ώρα και παραπάνω. Είδα έναν φλογερό πατριώτη. Είδα ένα γνήσιο Έλληνα που έλεγε τα πράγματα με πάθος, αγάπη και πόνο ψυχής . Προσπαθούσε να μας δώσει να καταλάβουμε πως κάποια πρέπει να λυθούν. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε έτσι και δεν πιστεύω να φύγει από την Ελλάδα. Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν. Ο Σαββίδης πρέπει να αποτελέσει έναν καλό πρεσβευτή της Ελλάδας που θα προσεγγίσει και άλλους επενδυτές”.
Για το πότε κάνει συνεδριάσεις η επιτροπή:
“Η επιτροπή καλεί όποτε κρίνει πως υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει μόνιμη συνάντηση, μπορεί να τον καλέσουμε και σε έναν μήνα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: