Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Είτε ηγέτης, είτε λεφτά, το κέρδος δεδομένο!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... λαχείο Μπεργκ και την «πράσινη» επιτυχία, όποιο κι αν είναι το μέλλον του Σουηδού επιθετικού!  
Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, οι περισσότεροι περίμεναν εναν παίκτη που βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια... αρπαχτή και να σώσει την καριέρα του. Βέβαια οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που δεν γνώριζαν την ποδοσφαιρική πορεία του Μάρκους Μπεργκ, αλλά απλά έκριναν έχοντας στην άκρη του μυαλού τους, την λογική «που να πάει ο Παναθηναϊκός με φτηνές μεταγραφές... από τα καλάθια»!
Οι μήνες πέρασαν, ο Σουηδός γέμισε τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ και πλέον η αποθέωση έρχεται από παντού. Έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και κοντεύει να φτάσει άλλες τόσες ασίστ, γεγονός που φανερώνει ότι δεν σκέφτεται εγωιστικά αλλά ο αλτρουισμός ξεχειλίζει. Ο Μπεργκ ξεκάθαρα είναι ο ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού και το σφράγισε με το παραπάνω μέσα σε μια εβδομάδα.
Αυτή που ξεκίνησε με την «επική» παρουσία του μέσα στο Καραϊσκάκη και ολοκληρώθηκε με... πάταγο και χατ τρικ το περασμένο Σάββατο στην Λεωφόρο. Το πρώτο φαβορί αυτή την στιγμή να ξεπεράσει τον Μήτρογλου στην κορυφή των σκόρερ και να κάνει δικό του το... αγαλματάκι, οδηγεί εκ του ασφαλούς το «τριφύλλι». Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και όλα αυτά φυσικά ενόψει των πλέι οφ όπου θα κριθεί και η προνομιούχος θέση που οδηγεί... υπό συνθήκες στο σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με έναν Μπεργκ να... πυροβολεί συνεχώς και την ομάδα του Αναστασίου από ματς σε ματς να κερδίζει τον θαυμασμό όλων, ποιος μπορεί να πει ότι ο Παναθηναϊκός δεν φαντάζει ως το φαβορί; Έστω κι αν στην ειδική βαθμολογία ξεκινήσει πίσω από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.
Αν παίκτες όπως ο Αμπέιντ και ο Νάνο είναι κερδισμένα στοιχήματα για τους «πράσινους», δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Σουηδός είναι... Τζόκερ με διπλό τζακ ποτ. Υπό αυτή την έννοια έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν στον Παναθηναϊκό, μιας και με λίγα χρήματα κατάφεραν να αποκτήσουν ένα σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης που δεν είχε μόνο καλό όνομα αλλά το αποδεικνύει συνεχώς...
Εξάλλου όπως έχει διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση στον σύλλογο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να παλεύει μόνος με τα... θηρία του ανταγωνισμού, δεν υπήρχε το περιθώριο για αποτυχίες και μεγάλα λάθη. «Ροντρίγκο Σόουζα» σε εποχές... τρόικας και μνημονίου απαγορεύονται δια ροπάλου. Με τον Σουηδό δεν... λάθεψαν και βέβαια το κέρδος είναι δεδομένο ό,τι κι αν γίνει το προσεχές καλοκαίρι.
Το ευχάριστο σενάριο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι το «θωρηκτό» να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα (άλλωστε δεσμεύεται με 4ετές συμβόλαιο) με το τριφύλλι και να ηγηθεί και την νέα χρονιά μιας ομάδας που φέτος έχει συλλέξει απίστευτες παραστάσεις και δικαιολογημένα ο πήχης των απαιτήσεων θα ανέβει. Το... κακό σενάριο θέλει τον Σουηδό να αποχωρεί από την Λεωφόρο.
Τα... εν Ελλάδι κατορθώματα του και η «επιστροφή» του στην Εθνική Σουηδίας είναι παράσημα στο βιογραφικό του για να έρθει από... άλλες πολιτείες μια καλή πρόταση. Όμως ακόμη κι έτσι το κέρδος θα έχει «πράσινη» απόχρωση, αν σκεφτεί κανείς ότι το ετήσιο συμβόλαιο του είναι 400.000 ευρώ και φυσικά θα... φέρει πολλά περισσότερα.
Αυτό γιατί φυσικά η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα έχει ανέβει κατακόρυφα και η πρόταση που θα έρθει αναμένεται γενναία και θα αποτελέσει ανάσα για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού. Τονίζουμε ότι και τα δύο παραπάνω σενάρια είναι υποθετικά. Κοινή συνισταμένη όμως είναι πως το... λαχείο Μπεργκ κλήρωσε για τα καλά και στο «τριφύλλι» κρατούσαν τον πρώτο λαχνό!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: