Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ψωμιάδης: «Δαπάνησα τα λεφτά των παιδιών μου στην ΑΕΚ επειδή την πόναγα»

Η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίστηκε, με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης να τονίζει πως δαπάνησε ακόμη και τα λεφτά των παιδιών του για να βοηθήσει την ομάδα.

Αναλυτικά η απολογία του, έτσι όπως την δημοσίευσε η ιστοσελίδα «enet»:

«Την περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, από τότε που έφυγα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί δεν μίλησα ποτέ για το τι έχει συμβεί και τρώω λάσπη από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που δεν είναι ΑΕΚτζήδες. Την περίοδο εκείνη βασίλευε ο Κοσκωτάς, που είχε σαρώσει τα πάντα.

Ήμουν νεαρός σε ηλικία και πείστηκα να μπω στο μπάσκετ, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Έδωσα 150 εκατ. δρχ για να πάρω το Γαλακτερό. Τότε ο Γ. Λούβαρης, συνεργάτης του Κοσκωτά, με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε να πάρω μία σακούλα με 150 εκατ. και άλλα 50 εκατ. από τον πρόεδρο. Και τότε δεν ήμουν τίποτε άλλο από ένας φίλαθλος.

Όμως, ούτε τα 50, ούτε τα 150 πήρα. Με μία κίνηση θα έβγαζα τόσα χρήματα, αλλά δεν δέχθηκα. Ο Γρανίτσας (κατέθεσε ως μάρτυρας), που είναι ένας από τους διώκτες μου, είπε ότι χάλασα 1,5 δις. δρχ για την ερασιτεχνική ΑΕΚ και δεν τα απαίτησα ποτέ. Ήταν τα λεφτά των παιδιών μου και τα έδωσα ως δώρο, ούτε δάνειο ούτε τίποτα.

Αυτά τα έκανα γιατί πόναγα την ΑΕΚ. Το 2001 ανέλαβα την ΠΑΕ. Ο εφοπλιστής Καραγιώργης μου είπε ότι αυτός είχε πάρει την ΠΑΕ ΑΕΚ με κάποιους φίλους του, και ότι είχαν βάλει μπροστά τον Σκλαβενίτη. Μου είπε ότι ήθελαν κι εμένα για να ηρεμήσουν τον κόσμο. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω και μετά από λίγες μέρες έμαθα ότι συνέταιροί του ήταν οι Λοϊζίδης, Μπούρας και Ταγματάρχης.

Επειδή δεν είμαι κοιμισμένος, κατάλαβα ότι ο Σκλαβενίτης είναι αχυράνθρωπος και ότι ετοιμάζονταν για κομπίνα. 37 εκατ. ευρώ θα έπαιρναν στη Netbet μέσω τηλεοπτικών συμβολαίων. Η ΑΕΚ θα ήταν δεσμευμένη για 10 χρόνια και πήγαινε να καταστραφεί.

Έπρεπε να το αποτρέψω και έτσι ενημέρωσα το μεγάλο ιδιοκτήτη την Ενίκ. Μας είπαν ότι θα μας έδιναν την ομάδα, αλλά εφόσον της επιστραφούν 7 εκατ. στερλίνες, που είχε βάλει. Για την αγάπη μου για την ΑΕΚ, είπα ότι πρέπει να τη βοηθήσουμε. Πήρα το πλειοψηφικό πακέτο 87%.

Είχε στηθεί ένας εφοπλιστής, ένας δικηγόρος και ένας δημοσιογράφος για να πάρουν 37 εκατ. ευρώ και ήρθαν μετά από 1,5 χρόνο και έλεγαν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης καταχράστηκε λεφτά. Έχω δέκα χρόνια να τα πω αυτά και έρχεται καθένας και με διώκει, λέει ψέματα και εκβιάζει. Αν ήταν απατεώνας ο Ψωμιάδης, θα είχε πάρει τις επιταγές (τις οποίες προσκόμισε στο δικαστήριο) και θα τα είχε χρησιμοποιήσει.

Αυτή είναι η ταυτότητα, ότι ο Ψωμιάδης είναι τίμιος. Μέσα σε μια μέρα αυτές τις επιταγές των 37 εκατ. θα τα είχα κάνει σε μετρητά στο εξωτερικό 25 εκατ., αλλά εγώ τα κρατούσα στο χρηματοκιβώτιο.

Όταν ανέλαβα την ΠΑΕ, το πρώτο που έκανα, γνωρίζοντας ότι κάθε ΠΑΕ είναι κουβάς δίχως πάτο, ήταν να βάλω διευθύνοντας σύμβουλο έναν οικονομολόγο, τον Κων. Σωτηρόπουλο. Επειδή δεν του είχα εμπιστοσύνη έβαλα και τον ξάδερφό μου, το Χάρη (συγκατηγορούμενος) για να μην φάω καμιά μαχαιριά.

Ο Χάρης έπαιρνε εντολές από εμένα, αφού πρώτα συμβουλευόμουν τον οικονομολόγο. Αυτός ήταν που είπε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις χρησιμοποιούσαν δοσοληπτικό τραπεζικό λογαριασμό για ευκολία. Έτσι συνεχίσαμε, με την επίβλεψη του Σωτηρόπουλου.

Ο λόγος που έβαλα διευθύνοντα σύμβουλο το Χάρη και πρόεδρο των Αντωνόπουλο, ήταν γιατί εγώ δεν μπορούσα. Υπήρχε ρήτρα σχετική με το ποινικό μητρώο και εγώ τότε είχα καταδίκη 12 ετών, μετά από διαμάχη με τον πρώην υπουργό Κ. Λαλιώτη, για την οποία αθωώθηκα το 2003. Αλλά δεν κρύφτηκα πουθενά. Παντού εμφανιζόμουν, ήμουν το αφεντικό».

Εκτός από τον Μάκη, απολογήθηκε και ο Χάρης Ψωμιάδης, που επίσης κατηγορείται, διαψεύδοντας το περιστατικό με την βαλίτσα γεμάτη λεφτά με την οποία πήγε σε τράπεζα, λέγοντας πως δεν είχε λεφτά μέσα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του υπενθύμισε ότι αυτή είναι η τρίτη διαφορετική εκδοχή που δίνει καθώς αρχικά είχε καταθέσει στο ΣΔΟΕ ότι ήταν δάνειο από κάποιον κ. Ρωσίδη, στη συνέχεια ότι τα λεφτά ήταν του Μάκη Ψωμιάδη και τώρα ότι δεν υπήρχαν τελικά λεφτά στην βαλίτσα.

Η απάντηση του Χάρη Ψωμιάδη ήταν: «Δεν θυμάμαι».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: