Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Δεν… υπήρχε Ολυμπιακός»

iordanidis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, και νυν προπονητής της Καβάλας, Μιχάλης Ιορδανίδης. Θυμήθηκε το 6-1 επί του Ολυμπιακού στις Σέρρες, μίλησε για τον Τζαβέλα, τον Κλάους και την “μεγαλειώδη”, όπως την χαρακτήρισε, νίκη του  ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Ιορδανίδης:
Για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού:
“Εγώ πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τον ΠΑΟΚ. Είδα αγια πρώτη φορά φέτος να παίζει με τέτοιο πάθος, δύναμη και όρεξη. Ήταν μια 100% δίκαιη νίκη με έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να αντιδράσει και είχε πολύ λίγες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει καλύτερο ρόστερ, έκανε καταπληκτική εμφάνιση και ο Γεωργιάδης φυσικά είχε μια πολύ καλή τακτική που περιόρισε τον Ολυμπιακό. Όλοι οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής, ήθελαν να κερδίσουν έναν μεγάλο αντίπαλο που νίκησε την Μάντσεστερ. Μεσολάβησε η ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, όμως, η αίγλη του αντιπάλου ήταν μεγάλη. Επίσης μεσολάβησε και η νίκη του Ατρομήτου και ο ΠΑΟΚ θα έχανε και την δεύτερη θέση εάν δεν έπαιρνε την νίκη”.
Για το στήσιμο της ομάδας:
“Το στήσιμο των παικτών του ΠΑΟΚ ανάγκασε τον Ολυμπιακό να μην κάνει ευκαιρίες. Η αίγλη του αντιπάλου κάνει μεγαλύτερη την νίκη του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν μια νίκη επί του Πανθρακικού. Δεν θυμάμαι τέτοιον ΠΑΟΚ τελευταία. Ήταν μια μεγαλειώδης εμφάνιση με ένα μεγαλειώδες σκορ. Δεν υπήρχε Ολυμπιακός στο γήπεδο. Είδαμε έναν εξαιρετικό Τζαβέλλα στην φυσική του θέση. Είδαμε έναν, επίσης, Σκόνδρα εξαιρετικό. Είδαμε εξαιρετική τριάδα στο κέντρο με Νάτχο, Κάτσε, Λάζαρ και μετά τον Κατσουράνη. Επιπλέον, είδαμε και εξαιρετική εμφάνιση μπροστά με Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Λούκας και η αλλαγή του Χούσεν  βοήθησε”.
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ θύμισε παλαιότερες εποχές:
“Τα παιδιά στο κέντρο έτρεξαν πολύ και έτσι πήρε τον έλεγχο του αγώνα ο ΠΑΟΚ. Στην άμυνα ο Ολυμπιακός είχε βαριά στόπερ, που δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τους Λούκας, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Ο κόσμος ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θύμισε τα παλιά, όταν ο Ολυμπιακός περνούσε τα Τέμπη και είχε ήδη χάσει. Τελευταία δημιούργησε μια παράδοση ο Ολυμπιακός στη Τούμπα και έπρεπε να σταματήσει αυτό. Δεν ξεχνώ το 6-1 στις Σέρρες, έπαιζα σε εκείνο το ματς. Τους διασύραμε παρά το ότι ο Κοσκωτάς είχε αγοράσει τα πάντα και εμείς είχαμε μια ομάδα με νεαρούς παίκτες”.
Για τον Κλάους Αθανασιάδη:
“Τα γκολ του Κλάους μέσα στην Τούμπα είναι πάντα σημαντικά. Είδαμε τον Κλάους, χθες, να παλεύει, να σκοράρει και να κάνει ευκαιρίες, έτσι θέλουμε να βλέπουμε τον Αθανασιάδη. Ας ελπίσουμε πως αυτή η εμφάνιση δεν ήταν ένα πυροτέχνημα, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και ο ΠΑΟΚ δεύτερος με μεγάλη διαφορά. Πρέπει να ψαλιδιστεί η διαφορά μέχρι το τέλος και πρέπει να δούμε ένα αντίστοιχα καλό ΠΑΟΚ και στα δυο ματς του κυπέλλου”.
 Για την κατάσταση στην Καβάλα:
“Κάνουμε μια προσπάθεια για να σωθούμε, χάσαμε από το Τύρναβο 3-1 και τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχω ενάμιση μήνα εδώ, είχαμε πολύ δύσκολο έργο με έξι αγώνες εκτός και τέσσερις εντός και δεν κάναμε την ανάκαμψη που θέλαμε. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου, θα κάνουμε την προσπάθεια μας και αν δεν τα καταφέρουμε θα πρέπει κοιτάξουμε τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά ώστε να επιστρέψει στις διακρίσεις η Καβάλα καθώς είναι μια ιστορική ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: