Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η τελευταία παράσταση…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την…επιστροφή του Κάκου στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Περί ΠΑΟΚ και Κάκου, εννοώ το απίστευτο σερί νικών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Κάκο ρέφερι, είχα γράψει πριν γίνει το ματς.
Είναι…ωραίο το σερί μίας ολόκληρης τετραετίας.
9.5.2010 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0
13.11.2010 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
25.9.2011 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0
2.5.2012 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
30.9.2012 ΠΑΟΚ-Άρης 4-1
26.5.2013 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
2.11.2013 ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0
9.3.2014 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1
Αλλά το ποδόσφαιρο τα φέρνει έτσι τα πράγματα, που τελικά συνήθως αποδίδεται δικαιοσύνη. Ο Κάκος τελειώνει φέτος σαν διαιτητής από την Ευρώπη-αν δεν έχει τελειώσει ήδη-λόγω του ορίου ηλικίας. Και τα τελευταία ματς που τον έβαλε η ΟΥΕΦΑ ήταν Μόλντε-Λέγκια, Τσέρνομορετς-Σκέντερμπεου Αλβανίας, Τουν-Ραπίντ και Κούμπαν-Σεν Γκάλεν. Μιλάμε για…ματσάρες.
Όμως κι η ΚΕΔ της ΕΠΟ του έδειξε φέτος με τον τρόπο της, ότι είναι για να σταματήσει. Σε τι ματς τον έβαζε μέχρι το χθεσινό; Ξάνθη-Εργοτέλης, Καλλονή-Ατρόμητος, ΠΑΟΚ-Εργοτέλης, Άρης-ΠΑΟ, Αγρίνιο-Πανιώνιος, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, Αγρίνιο-ΠΑΟ, Απόλλων-ΠΑΣ, Πανθρακικός-ΠΑΣ, Άρης-Ξάνθη, Καλλονή-Λιβαδειά. Σχεδόν όλα β΄διαλογής και τέλος πάντων, κανένα ντέρμπι.
Μία φορά τον έβαλε σε ντέρμπι, το χθεσινό, και είδαμε την κατάληξη. Ένωσε όλο τον Τύπο ο Κάκος! Πρώτη φορά βλέπεις όλες τις εφημερίδες να είναι στο ίδιο μήκος κύματος για ένα διαιτητή μετά από ντέρμπι. Τόσο κακός ήταν.
Δεν θα μπω σε διαδικασία απαρίθμησης λαθών από το χθεσινό παιχνίδι. Όλη η Ελλάδα είδε. Αλλά ο Κάκος έπαιξε, φαντάζομαι, για τελευταία φορά στην καριέρα του μεγάλο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια και μείνει και του χρόνου, δικαιώμά του είναι-ούτε ξέρω αν η ΚΕΔ τον θέλει και για του χρόνου, δικαίωμά της είναι.
Αλλά μετά το χθεσινό, η λογική λέει ότι θα τελειώσει την καριέρα του τουλάχιστον σε ό,τι αφορά μεγάλα παιχνίδια, με αυτό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, από την στιγμή που ήδη από φέτος η ΚΕΔ τον έβαζε σε όλη τη σεζόν σε ματς κατά βάση β΄διαλογής. Θα έχει να λέει ότι στο τελευταίο του μεγάλο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχασε. Και δεν πήρε το πρωτάθλημα και μαθηματικά με τον ίδιο διαιτητή.
Ο Κάκος επέλεξε αυτή την...παράσταση στο ίσως τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας του. Και για να μην σπεύσουν κάποιοι να πουν ότι και καλά ο Ολυμπιακός θα τον τελειώσει τον Κάκο, να επαναλάβω ότι τελειώνει λόγω ορίου ηλικίας ο άνθρωπος.
Αυτά, βέβαια, δεν αλλάζουν την μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Και πρέπει πραγματικά να προβληματίσει τον προπονητή και τους παίκτες…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: