Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Big Ben!!

Με τον Μοχάμεντ Μπεν να κάνει χατ-τρικ η Βέροια, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες στο ΟΑΚΑ από το 52’ διέλυσε την Καλλονή (3-0) και φούντωσε τις ελπίδες της για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Big Ben!
Η Βέροια έπαιζε… τη ζωή της στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Καλλονή και ο Μπεν της έδωσε το φιλί της ζωής. Ο Αφρικανός πέτυχε χατ-τρικ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ντόστανιτς (3-0), παρότι έπαιζε από το 52’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σισοκό.

Η ομάδα της Ημαθίας άνοιξε το σκορ πριν το ημίχρονο (43') και είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση. Η Καλλονή ξαναμπήκε στο ματς μετά την αποβολή, είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες -κυρίως με τον Λεοζίνιο- όμως στο φινάλε «κλάταρε» και παρέδωσε τα όπλα στον Μπεν. Ο Αφρικανός «κλείδωσε» τη νίκη των φιλοξενούμενων μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε στο 83΄ και τρία λεπτά αργότερα (86') πέτυχε χατ-τρικ στέλνοντας τη μπάλα στην εστία του Χογκ.

Έτσι, η ομάδα του Ντόστανιτς έφτασε τους 27 βαθμούς και ανέβηκε στην 16η θέση. Αντίθετα, η Καλλονή, που δεν έχει «ξεμπερδέψει» ακόμη έμεινε στην 11η με 33.

To ματς:



Ιδιαίτερα… προσεκτικό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στην αναμέτρηση. Οι δύο προπονητές λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης έριξαν το βάρος στα μετόπισθεν και ήταν εμφανές πως προτεραιότητα αποτελούσε η διατήρηση του «μηδέν» στα μετόπισθεν. Η Βέροια, ωστόσο, έδειχνε να έχει την υπεροχή των κινήσεων στο χώρο του κέντρου καθώς χάρη στους πολλούς παίκτες που είχε στη μεσαία γραμμή μπορούσε να έχει την κατοχή της μπάλας. Πάντως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να γίνει απειλητική και το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς φάσεις.

Με το πέρασμα των λεπτών η ομάδα του Ντόστανιτς πίεζε ολοένα και περισσότερο την Καλλονή. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αδυνατούσε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Καντιμοίρη καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η Βέροια στα τελευταία λεπτά βρήκε τον τρόπο – με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας – να πλησιάσει την περιοχή του Χογκ και μάλιστα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 43’, έπειτα από ωραία προσπάθεια του Μπεν.

Με την Καλλονή αναγκασμένη να πιέσει για την ισοφάριση, η Βέροια βρήκε κενούς χώρους και απείλησε με αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε μία από αυτές έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματά τα της, καθώς ο Χογκ απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Γκονσάλβες στο 51’. Ενώ η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έδειχνε τελείως ακίνδυνη τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, έπειτα απ’ την αποβολή του Σισοκό με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 56’.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα βοήθησε την Καλλονή, που έδειχνε να έχει πάρει τα πάνω της και μάλιστα έφτασε μια… ανάσα απ’ την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Λεοζίνιο στο 56’ βρήκε στο δοκάρι του Καντιμοίρη. Η Βέροια κατάφερε να αντέξει την πίεση και με την είσοδο του Τραπ «πάγωσε» τον ρυθμό των γηπεδούχων. Στο φινάλε η Καλλονή «κλάταρε» και ο Μπεν έκανε πάρτι. Ο Αφρικανός κέρδισε πέναλτι στο 83’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, ενώ τρία λεπτά αργότερα έπειτα από αντεπίθεση νίκησε και πάλι τον Χογκ διαμορφώνοντας το 3-0.





Οι συνθέσεις:



Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Άλβες, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν-Γκαρσία, Περόνε

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Καλτσάς, Ζος, Καζάκης, Φαρία, Φουρλάνος, Χωριανόπουλος

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοϊτς, Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν, Καλτσάς, Γκονσάλβες (56’ Τραπ)

Στον πάγκο: Λόπεζ, Παυλίδης, Κομόλοφ, Ζεζίνιο, Μπάρμπας, Τζημόγιαννης

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης

Γήπεδο: OAKA Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: