Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ηρακλής: «Το θέμα είναι εκτός πραγματικότητας»

Το θέμα με την έκδοση πλαστών εισιτηρίων αρνείται και η ΠΑΕ Ηρακλής. Όλοι στον Γηραιό τονίζουν πως είναι απόλυτα νομότυποι αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και πως όλα όσα αναφέρονται είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, υποστήριξε: «Στην φετινή αγωνιστική περίοδο υπάρχει συνεργασία μέσω της Σουπερλίγκα με την εταιρεία SPACE έχει αναλάβει την έκδοση των εισιτηρίων μας και δεν έχουμε ουδεμία σχέση με αυτό το ζήτημα. Δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό για το οποίο να καλούμαστε να απολογηθούν και όλα αναφέρονται σε φήμες και ρεπορτάζ που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα. Άλλωστε δεν διαθέτουμε και τα απαραίτητα μηχανήματα προκειμένου να έχουμε την δυνατότητα να εκδίδουμε εισιτήρια».

Η ΠΑΕ Ηρακλής αναμένεται αύριο να τοποθετηθεί με ανακοίνωση είτε απευθείας , είτε μέσω της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται.

Επιστρέφει ο Τζέραρντ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από απουσία ενός μήνα, εξαιτίας ενός τραυματισμού στην γάμπα στο φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με την Γαλλία. Τα καλά νέα για τον προπονητή της Λίβερπουλ, Ρόι Χόντγκσσον, δεν σταματάνε εκεί, καθώς επιστρέφει και ο Ντάνιελ Άγκερ που είχε να αγωνιστεί από το Σεπτέμβριο.

Ο 63χρόνος προπονητής δήλωσε σχετικά σε βρετανικά μέσα: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που επιστρέφει ο Τζέραρντ, καθώς έχουμε να δώσουμε 5 παιχνίδια σε 15 μέρες. Είναι σε καλή κατάσταση αλλά του λείπουν αγώνες, ήταν να αγωνιστεί με την Φούλαμ αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω καιρού», ενώ για τον Άγκερ δήλωσε: «Ο Άγκερ είναι επίσης έτοιμος, έτσι οι μόνοι τραυματίες παίκτες στο ρόστερ είναι ο Τζέι Σπίρινγκ και ο Τζέιμι Κάραγκερ».
Ο Χόντγκσσον αναφέρθηκε και στις φήμες που υπάρχουν για αποχώρηση από την ομάδα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Γιοβάνοβιτς είναι παίκτης της Λίβερπουλ και η μόνη περίπτωση να φύγει είναι μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος ή μας γίνει κάποια πολύ καλή προσφορά»

Θα αποζημιωθεί η Μπάγερν

Ο Άριεν Ρόμπεν τραυματίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ με την Εθνική Ολλανδίας και από τότε δεν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Μπάγερν. Η απουσία του έχει κοστίσει στους Βαυαρούς, με τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να αποκαλύπτει ότι ο σύλλογος έχει φτάσει κοντά στην επίτευξη οικονομικής συμφωνίας με την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ώστε να καταβληθεί αποζημίωση.
"Οι Ολλανδοί θέλουν να σώσουν την κατάσταση. Έχουμε υποστεί αθλητικές και οικονομικές βλάβες. Η λύση θα μπορούσε να δοθεί με ένα φιλικό μεταξύ μας αγώνα που θα μας επέτρεπε να εισπράξουμε ένα ποσό ως αποζημίωση, κάτι που μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειές μας. Και οι δύο πλευρές τάσσονται υπέρ αυτής της πρότασης", είπε ο Ρουμενίγκε, εννοώντας φυσικά ότι τα έσοδα από ένα τέτοιο φιλικό θα καταλήξουν στο ταμείο της Μπάγερν.

"Γκέλες" για... όλους

Η αγωνιστική της "γκέλας" ήταν η τελευταία του πρώτου γύρου στο Σαμπιονά. Οι ομάδες που συνωστίζονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα δεν κατάφεραν να νικήσουν, με τη Λιλ, πάντως, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σεντ Ετιέν, να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα με 32 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεν που βρίσκονταν μαζί με τους "λιλουά" στην πρώτη θέση γνώρισαν εκτός έδρας ήττες με 2-0 και 1-0 από Νανσί και Καέν αντίστοιχα, ενώ η Λιόν με την Οσέρ έμειναν στο 1-1 και η Μαρσέιγ "σκόνταψε" στην έδρα της Μπρεστ, με την οποία "κόλλησαν" στο 0-0.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στη Γαλλία:

Λιλ-Σεντ Ετιέν 1-1
(72' Σόου - 75' πεν. Σακό)


    Νανσί-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0(66', 82' Χατζί)

    Καέν-Ρεν 1-0

(9' Χαμούμα)

    Λιόν-Οσέρ 1-1
(45'+ Μινιό - 46' Κερσία)

    Μπρεστ-Μαρσέιγ 0-0

    Βαλανσιέν-Τουλούζ 2-1
(44' Ανγκουα, 45'+ Ντάνιτς - 35' Σισόκο)

    Μονακό-Σοσό 2-1
(8' Μαλονγκά, 90'+ Παρκ - 48' αυτ. Λόλο)

   
Αρλ-Νις 0-0

Γκαρσία: «Η ομάδα είναι κουρασμένη…»

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε το στίγμα της σκέψης του μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1):
«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα είναι κουρασμένη και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Παίξαμε πολλά παιχνίδια φέτος. Ασυναίσθητα σκεφτόμαστε τα ταξίδια, τα αεροδρόμια, αν θα είναι ανοιχτά ή αν χιονίζει. Όλα αυτά επηρεάζουν κατά κάποιο τρόπο…»

Την «ψάχνουν» για Φιλομένο στον ΠΑΣ!

Τον Λούσιο Φιλομένο φαίνεται πως έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο» στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός επιθετικός του ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και ίσως ο Στεφάν Ντεμόλ θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον έμπειρο επιθετικό.

Θυμίζουμε πως ο Φιλομένο δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ και θεωρείται απίθανο να ανανεώσει το συμβόλαιό του το οποίο λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Μάλιστα οι Ηπειρώτες είναι έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση απόκτησής του από τον Γενάρη. Οι καλές σχέσεις του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένες και μένει να δούμε αν ο Φιλομένο θέλει να αποχωρήσει από την Σούπερ Λίγκα για μια ομάδα της Football League.

Αναγνωρίστηκαν οι τίτλοι του Πελέ, 40 χρόνια μετά!

Με καθυστέρηση σαράντα ετών, στον Πελέ και τους συμπαίκτες τους της σπουδαίας Σάντος του ’60 αναγνωρίστηκαν έξι τίτλοι που είχαν κατακτήσει πριν την καθιέρωση του πρωταθλήματος Βραζιλίας το 1971. Τότε υπήρχε το τουρνουά «Roberto Gomes Pedrosa», του οποίου οι νικητές πλέον θεωρούνται πρωταθλητές.

«Πιστεύω ότι είναι μια κίνηση που ήταν αναγκαία. Είμαι χαρούμενος όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και όλους τους συμπαίκτες μου εκείνη την εποχή», δήλωσε ο Πελέ, που παρέλαβε και αυτός τα μετάλλια από τα χέρια του Ρικάρντο Τεξέιρα, σε ειδική τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ήταν μεγάλη προσωπικότητα…»

Απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο χαρακτήρισε το θάνατο του Έντσο Μπεαρτζότ ο επιστήθιος φίλος του και συνάδελφός του, Αλκέτας Παναγούλιας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Κρίμα που ένας τόσο μεγάλος άνθρωπος χάθηκε. Ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και εξαιρετικός προπονητής. Θυμάμαι την προσωπικότητά του, ότι ήταν σίγουρος πάντα για αυτό που έλεγε και ότι με εκτιμούσε πολύ σαν προπονητή. Δώσαμε 4-5 ματς με την Ιταλία και είτε χάναμε δύσκολα, είτε παίρναμε ισοπαλία. Με ρωτούσε τι έλεγα στους παίκτες για να παίζουν τόσο καλά. Έλεγε, θυμάμαι, τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο Αρδίζογλου, που τότε ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα», τόνισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη σιδηρά πειθαρχία που επέβαλε στις ομάδες του ο Ιταλός προπονητής. «Δεν θα έλεγα πως ήταν δικτάτορας, αλλά λόγω των γνώσεων και της εξυπνάδας του, ήταν επικεφαλής της μεγάλης ομάδας της Ιταλίας. Ήταν μεγάλη η προσοχή που έδιναν οι παίκτες στα λόγια του. Είχε υπό τις οδηγίες του ονόματα παγκοσμίου φήμης, αλλά ο ίδιος είχε μεγάλο κύρος και αυτοί οι παίκτες όχι απλώς πειθαρχούσαν, αλλά έπαιζαν και μεγάλη μπάλα».

Ο Αλκέτας Παναγούλιας, που κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ, δεν έχει χάσει την επαφή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Παρακολουθώ από την τηλεόραση ανελλιπώς τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και των ξένων διοργανώσεων. Δεν μπορώ να κάνω χωρίς ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως δεν θα ήθελα να βλέπω τόσους πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Η FIFA κάτι προσπαθεί να κάνει για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, γιατί διαφορετικά αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο δεν θα έχουμε εθνικές ομάδες».

Παναθηναϊκός – Τρίκαλα 3-2

Ο… μαυροφορεμένος Παναθηναϊκός στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ έκανε απλά το καθήκον του και πήρε την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου με 3-2 κόντρα στα Τρίκαλα.
Δίχως να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων μπήκαν πάντως 5 γκολ σε 6 λεπτά! Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Μέχρι το 43` όσοι το έβλεπαν από την τηλεόραση (μιας και κόσμος δεν υπήρχε) σιχτίριζαν τη.. ζωή τους και ξαφνικά στο 44` ο Νίνης έκανε το 1-0, ο Λέτο το 2-0 στο 45` και στις καθυστερήσεις το 2-1 ο Κοντογουλίδης!
Ιδιο βιολί και στο δεύτερο μέρος! Στο 68` ο Βύντρα το 3-1, στο 70` ο Κόρμπος το 3-2!
Τέλος πάντων, στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων το θέμα είναι ότι δεν.. προστέθηκε άλλο ένα. Όμως η διάθεση για πανηγυρισμούς που… δεν είχαν οι παίκτες και η αποκαρδιωτική εμφάνιση αν μη τι άλλο προβλημάτισαν…
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Λέτο, Νίνης, Σισέ
Tρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος, Χρήστου, Μπριλάκης, Τελκίνσκι, Μίνγκας, Ρούσεφ, Μανουσάκης, Κοντογουλίδης.

Συμφωνία-Γκρέμιο-Ροναλντίνιο

Η Γκρέμιο γνωστοποίησε την Τετάρτη πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ροναλντίνιο, ώστε ο Βραζιλιανός διεθνής μέσος της Μίλαν να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Μεταξύ της Γκρέμιο και του Ροναλντίνιο έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Πάουλο Οντόνε, σε τηλεοπτικό σταθμό της «χώρας του καφέ», συμπληρώνοντας πως η συνέχεια της υπόθεσης αφορά τους «ροσονέρι», που θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Το συμβόλαιο του 30χρονου, πρώην άσου των Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν, με τους εφτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο.

Κουνάει μαντίλι ο Κάσπερτσακ

Ο προπονητής της Καβάλας Χένρι Κάσπερτσακ δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας. Το κλάμα του Ντιέ και ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ιανουαρίου.
Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για τον Κάσπερτσακ από την διοίκηση της Καβάλας, ενώ το ματς Κυπέλλου ήταν ουσιαστικά η τελευταία του ευκαιρία.
Ο Πολωνός τεχνικός την κλώτσησε και όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από την ομάδα. Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης τον... χαιρέτησε από τις κερκίδες. 
Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης όμως του Κάσπερτσακ; Αυτό ακόμα δεν το γνωρίζει κανείς, όμως δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν δούμε κάποιον παλιό γνώριμο από το ελληνικό πρωτάθλημα να κάθεται στον πάγκο.

Ο μόνος πάντως που φάνηκε να καταλαβαίνει την κατάσταση ήταν ο Σερζ Ντιέ, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, μην μπορώντας να χωνέψει τον αποκλεισμό.

Για να επανέρθουμε στο προπονητή, να πούμε πως δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε το όνομα του νέου τεχνικού.

Τέλος όσον αφορά τις μεταγραφές εκείνη του επιθετικού θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη, ενώ ίσως δούμε και κάποιες αποχωρήσεις που δεν περιμένει κανείς...

Και το όνομα αυτού…Παπαδόπουλος

Η ρήση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» επιβεβαιώθηκε στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο Έλληνας τεχνικός θα είναι οριστικά αυτός που θα οδηγήσει την SKODA Ξάνθη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας με δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ανέφερε:
«Προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ, που θα έχει την πλήρη στήριξή μου σε όλα τα στραβά που θα έχουμε, θα είναι ο κος Νίκος Παπαδόπουλος».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον μεγαλομέτοχο και τους συνεργάτες του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Πανόπουλο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, αλλά και για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο των συνεργατών μου.Θα ήθελα επίσης με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους.»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα έχει έτσι την ευκαιρία να διευρύνει το αήττητο σερί του που έχει φέρει την SKODA Ξάνθη στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο ΠΣΑΚ συγχαίρει την ΚΑΕ Άρης για τις πληρωμές

Ο μπασκετικός Άρης είναι μία από τις πιο συνεπείς ομάδες της Α1 κατηγορίας και όταν μάλιστα αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι καλαθοσφαιριστές έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που έγραψε στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Παυλίδης:
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θα θέλαμε με την επιστολή μας αυτή να εκφράσουμε την ικανοποίηση του Συνδέσμου μας για την οικονομική συνέπεια που επιδεικνύεται φέτος απέναντι στα μέλη μας. Τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες Καλαθοσφαιρικές εταιρίες. Ευχόμαστε και έως το τέλος του Πρωταθλήματος να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο αναδεικνύοντας έτσι περισσότερο το κύρος της ομάδας σας».

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μέλμπεργκ στο 78’, ωστόσο με γκολ του Ιμπαγάσα στο 76’ πήρε την πρόκριση.Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στην Τρίπολη του Αστέρα με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Ιμπαγάσα στο 86’. Οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, τα βρήκαν… σκούρα στο τέλος, καθώς από το 78’ και μετά έπαιζαν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μέλμπεργκ.Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας),
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας),

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (82' Φράνκου), Καρέρα, Κρις (72' Κερ), Ουντόζι, Μπακασέτας (57' Φορτούνης).
Στον πάγκο: Φορτούνης, Μάρτινς, Φερνάντες, Μπαρτολίνι, Κερ, Αργυρόπουλος, Αναστασόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (72' Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75' Φουστέρ), Μιραλάς, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ριέρα (84' Ποτουρίδης).
Στον πάγκο: Μέγιερι, Ζαϊρι, Ραούλ Μπράβο,Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

Αρης-Στην τελική ευθεία για τον Τζόνσον

Ο Έντι Τζόνσον αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο του Αρη για τη γραμμή κρούσης της ομάδας και πλέον οι άνθρωποί του εντείνουν τις προσπάθειές τους, ούτως ώστε ο Αμερικανός στράϊκερ να επιστρέψει άμεσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Θυμίζουμε πως παρά την επιθυμία του Κούπερ για παραμονή του το καλοκαίρι, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς η Φούλαμ δεν συναίνεσε σε παράταση του δανεισμού του. Τώρα όμως τα δεδομένα φαίνεται να διαφοροποιούνται με τη βοήθεια και του ίδιου του ποδοσφαιριστή ο οποίος πιέζει την αγγλική ομάδα να τον παραχωρήσει, προκειμένου να πάρει το χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί.

Ο Αρης φαντάζει για τον Τζόνσον η ιδανική επιλογή, καθώς στη Θεσσαλονίκη τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει και με βάση το οξύ επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κιτρινόμαυροι, θεωρείται βέβαιο πως θα πάρει από την αρχή θέση βασικού. Όπως όλα δείχνουν ο Κούπερ προτιμά τον Αμερικανό από τον Σεμπάγιος το όνομα του οποίου έχει πέσει εσχάτως ξανά στο μεταγραφικό τραπέζι.

Από τη Μαγιόρκα όπου βρίσκεται ο Αργεντίνος τεχνικός έχει ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή του Τζόνσον και πλέον αναμένονται οι κινήσεις της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κινηθούν οι Θεσσαλονικείς και για τους δύο! Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως αποχωρήσει ο Ρουϊζ ο οποίος από ένα σημείο και μετά δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.
Στο μεταξύ Μανέλ Φερέρ και Γιάννης Κόντης συνεχίζουν σε πυρετώδης ρυθμούς την επεξεργασία του χειμερινού «πάρε-δώσε», βάση της λίστας που τους παρέδωσε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Δεν αποκλείεται ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα να έχουν γίνει γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλουν, ώστε με την επανέναρξη των προπονήσεων στις 27 Δεκεμβρίου η τεχνική ηγεσία να μπορεί να δουλέψει πάνω σε ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο.
Εξάλλου τη στήριξη περίπου 3500 οπαδών του θα έχει ο Αρης στο Μάντσεστερ στις 24 Φεβρουαρίου. Οι «κίτρινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τους υπεύθυνους της Σίτυ για τον συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων τα οποία αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες της ομάδας. Αντιστοίχως φίλοι του αγγλικού συλλόγου θα βρεθούν εννέα ημέρες νωρίτερα στη θύρα 4 του «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Χάβος: «Θα ηρεμήσουμε…»

Στην κούραση και τους πολλούς τραυματισμούς απέδωσε ο Μάκης Χάβος το μετριότατο πρόσωπο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στη δύσκολη νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

«Η κούραση ήταν εμφανής. Δεν είχαμε φρεσκάδα, γιατί παίξαμε πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες. Έτσι όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα, αλλά πολλά παιδιά με τους τραυματισμούς έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η διακοπή θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε ψυχικά και σωματικά. Αντιμετωπίσαμε σήμερα μία καλή ομάδα και έμπειρη. Το απέδειξε και στο γήπεδο αυτό. Κλείσαμε έναν κύκλο σημαντικών αγώνων και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Η διακοπή έρχεται στο καλύτερο σημείο, για να πάρει ανάσες η ομάδα», τόνισε.

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη χρησιμοποίηση του 4-4-2, είπε: «Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε 4-4-2 κερδίσαμε, εκτός από το δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης στη χειμερινή περίοδο, τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θα κάνω μία συζήτηση με τη διοίκηση και θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή».

Όσο για την κλήρωση του Europa League και τις μονομαχίες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε: «Θέλω να δώσω τα εύσημα στον κ. Δερμιτζάκη για την πρόκριση και τους βαθμούς που πήρε στους ομίλους του Europa League. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στην κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ. Όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε θα παίζαμε με το ίδιο πάθος. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά στη διοργάνωση αυτή».

Τέλος, ο Μάκης Χάβος αφού έδωσε ευχές σε όλους για καλές γιορτές, δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονό του για κάποια λόγια που του αποδόθηκαν σε ομιλία του προς τους παίκτες μετά την ήττα στην Κέρκυρα. «Αν είναι ποτέ δυνατόν η ομάδα μας να χάνει από την Κέρκυρα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ να λέει δεν πειράζει».

Στον αντίποδα, ο Βασίλης Παπαγγέλης, βοηθός του Στεφάν Ντεμόλ (δεν παρέστη στη συν. Τύπου για να προλάβει μία πτήση για το Βέλγιο), τόνισε πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του. «Φεύγουμε με το παράπονο ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Σταθήκαμε ισοδύναμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μία άτυχη στιγμή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και παρά το 2-0, προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξουμε ποδόσφαιρο, μειώσαμε και είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για πρόκριση, του εύχομαι να προχωρήσει στο Κύπελλο».

Πήρε Χάνκε η Γκλάντμπαχ

Τον Μίκε Χάνκε από το Ανόβερο απέκτησε η Γκλάντμπαχ. Η ουραγός της Bundesliga αναζητούσε έναν επιθετικό μετά τον τραυματισμό του Ιντρίσου και την τιμωρία του Μπομπαντίγια. Έτσι κατέληξε στον 27χρονο Γερμανό πρώην διεθνή επιθετικό, ο οποίος μετρά 12 συμμετοχές και 1 γκολ με το εθνόσημο και πρόσφατα είχε ακουστεί πως έχει πρόταση στα χέρια του από τον ΠΑΟΚ.

Ο Χάνκε, που θα έμενε ελεύθερος τον Ιούνιο, είχε φέτος 3 γκολ σε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με το Ανόβερο, που τερμάτισε στην τέταρτη θέση μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Μοράτι: «Γίνεται χαμός…»

Kαθόλου διαφωτιστικός δεν ήταν ο Μάσιμο Μοράτι αναφορικά με το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της ομάδας. Την ώρα που ο ιταλικός Τύπος θεωρεί δεδομένη την απόλυση του Ισπανού προπονητή και αναλώνεται σε σενάρια για το ύψος της αποζημίωσης που έχει λαμβάνειν, αλλά και τον διάδοχό του, το αφεντικό του συλλόγου απέφυγε να επιβεβαιώσει πως το διαζύγιο είναι προ των πυλών.

«Για την ώρα ο Μπενίτεθ είναι προπονητής. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Γίνεται χαμός! Όσα έγιναν δεν τα περιμέναμε και εξετάζουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης», δήλωσε ο πρόεδρος των «νερατζούρι», ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν άλλο προπονητή, ούτε με τον Λεονάρντο που θεωρείται φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση εφόσον υπάρξει λύση της συνεργασίας με τον Μπενίτεθ.

Ωραία και στις καθυστερήσεις!

Ένα γκολ του Λουκίνα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στην Καλλονή μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0 επί του Μακεδονικού, αποτέλεσμα που διατηρεί την ομάδα της Μυτιλήνης στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της Football League 2 μετά από 15 αγωνιστικές.

Ο Φωκικός έχασε έτσι την ευκαιρία να πάρει κεφάλι, όμως ο σύλλογος της Άμφισσας νίκησε 2-0 τον Τύρναβο, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του τον τελευταίο μήνα και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο.


Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στο δεύτερο όμιλο/strong>

Φωκικός-Τύρναβος 2-0
(31’, 74’ Θωμόπουλος)

Κοζάνη-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1
(6’ Γκούντα)

Αναγέννηση Επανομής- Δόξα Κρανούλας 1-1
(73’ Μαυρομματίδης- 1’ Κρολ)

Οδυσσέας Αναγέννησης-ΑΠΣ Ζάκυνθος 2-0
(36’ Κεφαλάς, 57’ Ζαγοριανός)

Εορδαϊκός- Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 2-0
(7’ Δεληζήσης, 17’ Κριτσιωτάκης)

ΑΕ Ποντίων Κατερίνης- Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0
(51’ Κιρτέγης)

Μακεδονικός- ΑΕΛ Καλλονής 0-1
(90’+4’ Λουκίνας)

Αετός Σκύδρας-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-1
(1’Νάκας - 11’ Γαβρινάς)

Νίκη Βόλου Ρεπό

Στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα

Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε αλλά πήρε την νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επί του ΠΑΣ, στην γεμάτη Τούμπα, με 2-1. Απίστευτο λάθος του Σικαλιά στο 1-0, ο Αθανασιάδης έδειξε ξανά ότι «μυρίζει» το γκολ.
Οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να προκριθούν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, με… ένα γκολ που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο. Το άλλο, το πρώτο ουσιαστικά, ήταν αυτογκόλ από τους φιλοξενούμενους: ο Βάντερσον γύρισε την μπάλα στον Σικαλιά, με τον τελευταίο να υπολογίζει λάθος και να την βλέπει να καταλήγει, τελικά, στα δίχτυα του (1-0).
Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, μία φάση όμως φτάνει για να πετύχει μία ομάδα γκολ και αυτό ακριβώς έγινε με τον Στέφανο «Κλάους» Αθανασιάδη στο 42ο λεπτό. Ο νεαρός επιθετικός έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του «Άγιαξ» (2-0), με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Μπακαγιόκο να μειώνει σε 2-1 στο 53΄, που ήταν και το τελικό σκορ. Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν σταμάτησαν λεπτό να εμψυχώνουν τους παίκτες, σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Οι ποδοσφαιριστές του Ντεμόλ δεν τα παράτησαν και αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί και τυχεροί, θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (17΄Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46΄Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (78΄Φιλομένο), Αθανασιάδης
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Σιαλμάς (61΄Τζανής), Βάντερσον, Μιχαήλ, Σκούφαλης, Ντε Βινσέντι (72΄Βαγγελής), Κεϊτά, Κυριάκος (72΄Ανδράλας), Μπακαγιόκο.
Κίτρινες: Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης, Βιεϊρίνια, Τσιρίλο

Μέσι, ο προνομιούχος

Ελεύθεροι υπηρεσιών μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα είναι οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να γεμίσουν τις μπαταρίες τους στις γιορτές μετά από μία απαιτητική, στο πρώτο της μισό, σεζόν.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πήρε επιπλέον άδεια από τον Πεπ Γκουαρντιόλα και θα επιστρέψει στις προπονήσεις την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα του χρόνου.

Tenorio Στοίχημα

Επιμέλεια - Tenorio.

Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.



Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το μεσοβδόμαδο κουπόνι, δεν υπάρχει καί κάτι σοβαρό γιά στοιχηματισμό είναι η αλήθεια, πέρα από το πρωτάθλημα της πρώτης Γαλλίας.Από κεί καί πέρα το χάος, πρωσοπικά δεν θα δαπανήσω ούτε ένα σέντς στα παιχνίδια των κυπέλλων

Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.



 Arles - Nice   (2)

Σε τραγική αγωνιστική κατάσταση από το ξεκίνημα της χρονιάς βρίσκεται η Arles, μάλλον με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει να ετοιμάζει βαλίτσες.Το ότι μετρά 1 μόλις νίκη σε 18 παιχνίδια αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Την Nice την είχαμε προτιμήσει την περασμένη αγωνιστική με την Brest , αλλά δυστυχώς δεν μας έκανε την χαρη καθώς έμεινε στην ισοπαλία με σκόρ 1-1.Σαφώς καί είναι σε πιό καλή κατάσταση, είναι καλύτερη ομάδα, καί είναι πιό συμπαγές σαν σύνολο σε σχέση με την Arles.

Θα επιλέξω το διπλό της Nice σε απόδοση (2,40)





Brest - Marseille   (2)

Εδώ απαραίτητο είναι το κολύριο καί τα χάπια, αν θυμάστε που λέγαμε για τις ακατανόμαστες, με μία από αυτές θα ασχοληθούμε σήμερα.Ο λόγος για την Marseille.Θα μού πείς σήμερα παίζει καί η άλλη η ακατανομαστη, η Pari. Αυτήν την άφησα στην υσυχεία της για την είναι πιό ανώμαλή από την Marseille.


Χωρίς πολλά μού αρέσει το διπλό της Marseille σε απόδοση (2,20) είναι καί αυτό το αήττητο εντός έδρας της Brest πού με ηδονίζει καί θέλω να το σπάσω !






Ανακεφαλαιώνοντας  : Nice - Marseille, με αυτά τα σημεία θα κάνω εγώ το παιχνίδι μου, καλή τύχη σε ότι καί αν επιλέξετε εσείς.




Kαλά να περνάτε, τα σέβη μού ...

Στην Ισπανία ο Χοσέμι

Για την Ισπανία αναχώρησε εσπευσμένα ο Χοσέμι, καθώς όπως ενημέρωσε θα έπρεπε να παραβρεθεί στην κηδεία αγαπημένου του προσώπου που έφυγε από την ζωή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φυσικά έδωσε άμεσα το «πράσινο φως» για την αποχώρηση του και αναπροσαρμόζει τα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Ο Γιώργος Κυριαζής μοιάζει πλέον φαβορί για να αποτελέσει το αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Κατσικά.

Πήρε Νολίτο η Μπενφίκα

Στο δυναμικό της Μπενφίκα θα ανήκει από τον ερχόμενο Ιούνιο ο Μανουέλ Νολίτο, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ο 24χρονος επιθετικός δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Καταλονίας και φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους «αετούς» της Λισσαβόνας για συνεργασία διάρκειας τεσσάρων ετών, με ετήσιες απολαβές κοντά στα 900,000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον Τύπο της Καταλονίας για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί παλιότερα οι Μονακό, Σπάρτακ Μόσχας, Φιορεντίνα αλλά και ο Παναθηναϊκός.

Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια - Tenorio.




Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.



Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το μεσοβδόμαδο κουπόνι, δεν υπάρχει καί κάτι σοβαρό γιά στοιχηματισμό είναι η αλήθεια, πέρα από το πρωτάθλημα της πρώτης Γαλλίας.Από κεί καί πέρα το χάος, πρωσοπικά δεν θα δαπανήσω ούτε ένα σέντς στα παιχνίδια των κυπέλλων

Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.



 Arles - Nice   (2)

Σε τραγική αγωνιστική κατάσταση από το ξεκίνημα της χρονιάς βρίσκεται η Arles, μάλλον με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει να ετοιμάζει βαλίτσες.Το ότι μετρά 1 μόλις νίκη σε 18 παιχνίδια αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Την Nice την είχαμε προτιμήσει την περασμένη αγωνιστική με την Brest , αλλά δυστυχώς δεν μας έκανε την χαρη καθώς έμεινε στην ισοπαλία με σκόρ 1-1.Σαφώς καί είναι σε πιό καλή κατάσταση, είναι καλύτερη ομάδα, καί είναι πιό συμπαγές σαν σύνολο σε σχέση με την Arles.

Θα επιλέξω το διπλό της Nice σε απόδοση (2,40)





Brest - Marseille   (2)

Εδώ απαραίτητο είναι το κολύριο καί τα χάπια, αν θυμάστε που λέγαμε για τις ακατανόμαστες, με μία από αυτές θα ασχοληθούμε σήμερα.Ο λόγος για την Marseille.Θα μού πείς σήμερα παίζει καί η άλλη η ακατανομαστη, η Pari. Αυτήν την άφησα στην υσυχεία της για την είναι πιό ανώμαλή από την Marseille.


Χωρίς πολλά μού αρέσει το διπλό της Marseille σε απόδοση (2,20) είναι καί αυτό το αήττητο εντός έδρας της Brest πού με ηδονίζει καί θέλω να το σπάσω !






Ανακεφαλαιώνοντας  : Nice - Marseille, με αυτά τα σημεία θα κάνω εγώ το παιχνίδι μου, καλή τύχη σε ότι καί αν επιλέξετε εσείς.




Kαλά να περνάτε, τα σέβη μού ...

Ένα «ευχαριστώ» ήθελε ο Μουρίνιο

Δεν το κουνάει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μουρίνιο, οποίος τόνισε πως εκεί βρίσκεται το μέλλον του. Ωστόσο, ο «Special One» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ίντερ και στην αναστάτωση που επικρατεί στην ομάδα με το θέμα του Μπενίτεθ.

«Ελπίζω ότι η Ίντερ δεν με χρειάζεται τώρα, γιατί αυτό θα σήμαινε πως διάλεξαν λάθος δρόμο. Ενδιαφέρομαι μόνο για την Ίντερ, τον πρόεδρο, τους φίλους μου, τους παίκτες και τους φίλαθλους που για δύο χρόνια μου έδωσαν τα πάντα. Θέλω η Ίντερ να κερδίσει τα πάντα, εκτός από το Champions League, επειδή σε αυτό υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης», ήταν τα λόγια του τεχνικού της «Βασίλισσας», από του οποίου το στόμα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο Μπενίτεθ.

«Τα όσα είπε μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, δεν είναι άξια σχολιασμού, περίμενα τουλάχιστον ένα ευχαριστώ για την επιτυχία που του έδωσα. Ρωτήστε τους φίλους της ομάδας τι πιστεύουν για εμένα και τι για αυτόν», συμπλήρωσε ο Μουρίνιο.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε πως το μέλλον του είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αν αποχωρήσει από την ιβηρική χερσόνησο, θα βρει καταφύγιο είτε στην Αγγλία, είτε στην Ιταλία.

«Έχω συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τέσσερα χρόνια και πρόκειται να μείνω εδώ αρκετό καιρό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Μαδρίτη, πέρα από τη δουλειά», πρόσθεσε.

Φωτο ημερας

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γυναικείο... american football

Χαμός σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τουρκική ομάδα

Στη σύλληψη τριών νεαρών ατόμων προχώρησε η Κυπριακή Αστυνομία μετά από τα επεισόδια ακολούθησαν τον χθεσινοβραδινό αγώνα για το Euro Challenge μπάσκετ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής, Καρσιγιάκα.
Η Κυπριακή ομάδα νίκησε 82-80 αλλά δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα το ήδη θερμό κλίμα να ξεφεύγει.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι η παρέμβαση των μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας ήταν «άμεση, αποφασιστική και καταλυτική με στόχο να προστατευθεί η αποστολή της τουρκικής ομάδας, γεγονός που επιτεύχθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών μας».
Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς της τουρκικής ομάδας και πρόσθεσε ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενήργησαν «εντελώς αναίτια και απρόκλητα. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μέσα σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανελέητο πόλεμο που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας».
Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Δύο περιπολικά δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές τα οχήματα και να τραυματιστεί στο μάτι μια γυναίκα αστυφύλακας, η οποία οδηγούσε αστυνομικό όχημα.

EUROCUP: Οι αντίπαλοι Άρη – Πανελληνίου

Στον 10ο και 12ο όμιλο θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των «16» του EuroCup (18/1-1/3/2011) Αρης και Πανελλήνιος αντίστοιχα. Οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν στον 10ο όμιλο τη γαλλική ΛεΜαν, τη γερμανική Γκέτινγκεν και την ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση του 3ου ομίλου (Μπουντούτσνοστ ή Μπουντιβέλνικ), ενώ το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου θα αντιμετωπίσει στον 12ο όμιλο την ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο, την ισπανική Καχασόλ και τη γερμανική Άλμπα Βερολίνου.
Αναλυτικά οι νέοι όμιλοι στη φάση των «16»:
9ος όμιλος
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)
Χέμοφαρμ (Σερβία)
Γκραν Κανάρια ή Μπουντούτσνοστ
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)
10ος όμιλος
Λε Μαν (Γαλλία)
Γκέτινγκεν (Γερμανία)
Μπουντούτσνοστ ή Μπουντιβέλνικ
Άρης (ΕΛΛΑΔΑ)
11ος όμιλος
Γαλατασαράι (Τουρκία)
Εστουντιάντες (Ισπανία)
Νίμπουρκ (Τσεχία)
Καζέρτα (Ιταλία)
12ος όμιλος
Πανελλήνιος (ΕΛΛΑΔΑ)
Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)
Καχασόλ (Ισπανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

«Έχω πρόταση από τον Εργοτέλη»

Όλο και πιο κοντά στον Εργοτέλη βρίσκεται ο Μάριο Τζουρόβσκι, ο οποίος δήλωσε σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, πως έχει πρόταση από τον σύλλογο της Κρήτης. Η μετακίνηση του 24χρονου ποδοσφαιριστή διευκολύνεται από το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τη Βοϊβοντίνα και τους οπαδούς δεν βρίσκονται και στα καλύτερα επίπεδα. Επίσης, οι «κίτρινοι» κινούνται για την απόκτηση ενός αμυντικού, όπου φήμες τους θέλουν να έχουν συμφωνήσει ήδη με κάποιον ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το όνομά του.

«Είναι αλήθεια ότι έχω πρόταση από τον Εργοτέλη. Είναι η μοναδική ομάδα από την οποία έχω πρόταση. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα πολύ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας», δήλωσε ο Τζουρόβσκι και συμπλήρωσε: «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να συμφωνήσουμε. Θέλω να έρθω στον Εργοτέλη για να παίξω μπάλα».

Τα βάζουν με τον Μαντσίνι!

Εκνευρισμένος για το γεγονός πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πήρε πρωτοβουλία να μιλήσει στον Κάρλος Τέβεζ και να τον μεταπείσει να παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι, εμφανίζεται ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Γκάρι Κουκ! Ο τελευταίος εκφράζει παράπονα και διαμαρτύρεται για την κίνηση του Ιταλού τεχνικού που δεν απευθύνθηκε στη διοίκηση!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προγραμμάτισε να μιλήσει με τον Τέβεζ την περασμένη Παρασκευή, μετά το αίτημα μεταγραφής του και τη δημόσια τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία οι σχέσεις του με ορισμένα μέλη της ομάδας έχουν υποστεί ρήξη. Ο τεχνικός των «πολιτών», εκ του αποτελέσματος, έπεισε τον Αργεντινό επιθετικό να συνεχίσει να αγωνίζεται στο «City of Manchester», να διατηρήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να αποσύρει το αίτημα μεταγραφής!

Το γεγονός όμως, πως ο Μαντσίνι πήρε όλη τη «δόξα» στην υπόθεση του «απάτσι», φαίνεται πως δεν άρεσε στον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου! Ο Γκάρι Κουκ εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την κίνηση του προπονητή, αφού θεωρεί πως έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στη διοίκηση και αυτή να συνεννοηθεί με τον ποδοσφαιριστή.

«Χρυσό παιδί» ο Μπαλοτέλι

Ο τίτλος του «Golden Boy» (σ.σ. Χρυσό Παιδί) για το 2010, απονεμήθηκε στον Μάριο Μπαλοτέλι, ύστερα από ψηφοφορία της «Tuttosport». Η συγκεκριμένη διαδικασία διεξάγεται τα τελευταία οκτώ χρόνια από την ιταλική εφημερίδα και έχει ως σκοπό να αναδείξει νεαρούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, λοιπόν, άφησε πίσω του παίκτες όπως οι Γουίλσιρ (Άρσεναλ), Ντε Χέα (Ατλ. Μαδρίτης), Κρκιτς (Μπαρτσελόνα) και Λουκάκου (Άντερλεχτ).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω τον τίτλο του “Golden Boy” 2010, αλλά ποιος άλλος έπρεπε να το κερδίσει εκτός από εμένα; Πριν δύο χρόνια είχα έρθει έκτος, ενώ το 2009 τέταρτος. Τώρα δεν ήταν η σειρά μου;», δήλωσε ο διεθνής Ιταλός, ο οποίος πρόσθεσε: «Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον το συγκεκριμένο βραβείο να μετατραπεί σε Χρυσή Μπάλα».

Στις παλαιότερες ψηφοφορίες είχαν κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο οι Φαν ντερ Φάαρτ, Ρούνεϊ, Μέσι, Φάμπρεγας, Αγουέρο, Άντερσον και Πάτο.

Κίνδυνος μηδενισμού για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μηδενισμού σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθεί, αν δεν καταβάλει τα οφειλόμενα στους Σωτήρη Τσέργα και Κώστα Χριστοφιδέλη.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε τον πρώην πασαδόρο των "ερυθρολεύκων" να καταθέσει για την υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει και στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών για ποσό κοντά στα 30.000 ευρώ.
Από την ΕΕΑ έχει κληθεί και ο Κώστας Χριστοφιδέλης για ανάλογη περίπτωση.
Αν μέχρι τη συνεδρίαση της ΕΕΑ δεν έχει βρεθεί κάποια λύση σχετικά με την εξόφληση των δύο αθλητών, τότε ο Ολυμπιακός θα μηδενίζεται με μείον τρεις βαθμούς σε κάθε αγώνα του για το πρωτάθλημα.
Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι με την ΑΕΚ, η οποία λόγω χρωστούμενων σε αθλητές της, μηδενιζόταν σε κάθε της παιχνίδι, με συνέπεια να υποβιβαστεί στο τέλος της σεζόν.

Τα κατάφερε η Μπιλμπάο

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους "16" του Κυπέλλου Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην Μπιλμπάο, η οποία "έσπασε" ένα μίνι-ρεκόρ. Οι Βάσκοι κράτησαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο "μηδέν" μετά από 22 παιχνίδια, στα οποία οι "μπλαουγκράνα" σκόραραν 69 γκολ συνολικά. Η "Μπάρτσα" πίεσε την αντίπαλό της ασφυκτικά, ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν από το "Καμπ Νου" με ένα θετικό αποτέλεσμα και να αυξάνουν τις ελπίδες τους ενόψει της ρεβάνς του "Σαν Μαμές" στις 5 Ιανουαρίου.
Τις διαφορές τους στον επαναληπτικό (επίσης στις 5/1) θα λύσουν και η Κόρδοβα με τη Λα Κορούνια, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην έδρα της πρώτης. Η Ντεπορτίβο προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρίκι στο 17', ενώ η Κόρδοβα ισοφάρισε με τον Πέπε Ντίαθ στο 71'. Το "φουλ" της ισοπαλίας ολοκληρώθηκε με το 0-0 ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Βιγιαρεάλ στο τοπικό ντέρμπι στο "Μεστάγια". Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία σε ισάριθμες αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν ανάμεσα στις "νυχτερίδες" και το "κίτρινο υποβρύχιο", αφού είχε προηγηθεί το 1-1 του "Μαδριγάλ" για το πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν .
Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ισπανίας:

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 0-0

Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 0-0

Κόρδοβα-Λα Κορούνια 1-1
(71' Πέπε Ντίαθ - 17' πεν. Ρίκι)

Λόπεζ για Ολυμπιακό

Σύμφωνα με όσα γράφει ισπανική ιστοσελίδα ο Άλεξ Λόπεζ  βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Ο Λόπεζ όμως,  όπως αποκαλύπτει ο ατζέντης του Φελίξ Γκέντε, έχει ως προτεραιότητα την παραμονή στη Θέλτα με την οποία επιθυμεί να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ο Άλεξ είναι μαγεμένος με την ομάδα του. Η πρώτη του επιλογή είναι να παραμείνει στη Θέλτα για την επόμενη δεκαετία και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ στο μέλλον» είπε ο Γκέντε και πρόσθεσε: «Η Θέλτα είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον Άλεξ ένα βελτιωμένο συμβόλαιο και είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Περιμένουμε μια πρόταση για να απαντήσουμε. Προς το παρόν δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο σχετικά με ενδιαφέρον άλλης ομάδας". 

Στον Ηρακλή θα συνεχίσει την καριέρα του, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι ο Χαβιέ Ρόμπλες.


Στον Ηρακλή θα συνεχίσει την καριέρα του, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι ο Χαβιέ Ρόμπλες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος από τα όσα είδε από τον 25χρονο παίκτη. Ο Ρόμπλες έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα τον "γηραιό". Ο Αργεντινός θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να συζητήσει με τους ιθύνοντες του Ηρακλή το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο πλευρών και μέχρι στιγμής φαίνεται θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τα "κυανόλευκα".
Χαρακτηριστικά, ο Ρόμπλες τόνισε για το θέμα της παραμονής του στον Ηρακλή: «Έχω μεγάλη αγωνία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δικαιώσω όσους με έφεραν. Στην Αργεντινή έκανα καθημερινά δυνατή προπόνηση, προκειμένου να μείνω σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι θα ικανοποιήσω τον κ. Ουζουνίδη».

Άλλα τρία εισιτήρια

Μετά τις προκρίσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Ατρόμητου, ακόμα τρεις ομάδες θα πάρουν τα εισιτήριά τους για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Στη "μάχη" ρίχνονται οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Αρχικά, ο "Δικέφαλος" του Βορρά καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας. Οι "ασπρόμαυροι" θέλουν τη νίκη για να δείξουν πως η ήττα από την Κέρκυρα στο πρωτάθλημα, ήταν μια κακή παρένθεση, ενώ θέλουν να πάρουν και μια άτυπη ρεβάνς, για τον περσινό αποκλεισμό τους από το κύπελλο Ελλάδος, από την ομάδα των Ιωαννίνων.
Στην Τρίπολη, ο τοπικός Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, θέλουν να κλείσουν την εφετινή χρονιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να αφήσουν εκτός συνέχειας, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Τέλος, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων υποδέχεται τα Τρίκαλα. Οι "πράσινοι" θέλουν μόνο τη νίκη-πρόκριση, έτσι ώστε να πάρουν μια ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας και πάνω από όλα να δείξουν πως έχουν μείνει ανεπηρέαστοι από τις διοικητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της φάσης των "16":
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός 2-0 (54', 63' Σολάκης)
Ατρόμητος-Καβάλα 1-0 (51' πεν. Περόνε)
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15:30)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (17:30)
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (20:00)
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου
Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας (15:30)
Ηρακλής-Κέρκυρα (17:30)
Λάρισα-ΑΕΚ (20:00)

Σαν... Top στους «16»

Τη νίκη που θα του χαρίσει την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας και συνάμα ένα θεωρητικά λιγότερο δύσβατο μονοπάτι στο δρόμο για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης θέλει απόψε (20:00, NET) ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» προκρίνονται ακόμη και με ήττα, εφόσον δεν κερδίσει η Ολίμπια Λιουμπλιάνα τη Βαλένθια στην Ισπανία, ωστόσο δεν θέλουν επ ουδενί να εξαρτηθούν από δυνάμεις πέρα από τις δικές τους. Αν οι πρωταθλητές χάσουν και οι Σλοβένοι κερδίσουν, κάτι που αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα έχει σε έναν ακόμη αγώνα τη βοήθεια του Μάικ Μπατίστ και του Άλεξ Μάριτς, αλλά περιμένει από τους υπόλοιπους παίκτες του να καλύψουν τα κενά στην προτελευταία εμφάνιση της ομάδας για το 2010 (ακολουθεί στις 29/12 ο αγώνας των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Άρη).

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα προκρίνεται μόνο εφόσον νικήσει και ταυτόχρονα χάσει μία εκ των Βαλένθια ή Εφές Πίλσεν, που παίζει στη Μόσχα με την πρόωρα αποκλεισμένη ΤΣΣΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία).

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το Top 16 της Ευρωλίγκας.

Το πρόγραμμα του τετάρτου ομίλου

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 20:00
Βαλένθια-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 20:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εφές Πίλσεν 20:00

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 6-3
2. Ολίμπια Λιουμπλιάνα 6-3
3. Εφές Πίλσεν 5-4
4. Βαλένθια 4-5
5. Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 4-5
6. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-7

«Διαφορετικό παιχνίδι»

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι είναι αυτό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τη Λάρισα από αυτό του πρωταθλήματος. Αυτό επεσήμανε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή προπόνηση, στην οποία ο Ισπανός αναλώθηκε στα λάθη που έγιναν στην αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας, παρά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ένωση.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Μην ξεγελιέστε από το πρωτάθλημα. Θα έχουμε πρόβλημα, αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά», είπε ο Χιμένεθ.

Στο πρώτο μέρος της προπόνησης ο Χιμένεθ έδειξε στους παίκτες του βίντεο από παιχνίδι του πρώτου αγώνα. Στάθηκε αρκετά στην έλλειψη κίνησης των παικτών του, κάτι που τους ζήτησε να έχουν σήμερα για να μπορούν να μένουν ελεύθεροι. Έμφαση έδωσε και στον τρόπο που πρέπει να κινούνται οι αμυντικοί, πώς να πιέζουν έτσι ώστε να κερδίζεται η μπάλα.

«Όταν είστε στην επίθεση και χάνετε τη μπάλα, αργείτε να επιστρέψετε και ο αντίπαλος βάζει εύκολα γκολ στις αντεπιθέσεις. Χάνετε τις θέσεις σας μπροστά και βρισκόμαστε εκτεθειμένοι», ήταν τα λόγια του Χιμένεθ.

Οι σκέψεις για 11άδα
Ο Σάχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Έτσι θα ξεκινήσουν βασικοί οι Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας.

Στη μεσαία γραμμή οι Μάκος, Καφές (αμυντικά χαφ), Μπερνς, Λυμπερόπουλος και Σκόκο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο. Βέβαια τα οριστικά πλάνα του αναμένεται να φανούν στη σημερινή προπόνηση.

Στα υπόψη ο Σιλβέστρε Ο Βραζιλιάνος, Ντιόγκο Σιλβέστρε Μπιντενκόουρτ είναι ένας παίκτης, του οποίου η περίπτωση εξετάζεται από την ΑΕΚ για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σιλβέστρε είναι μέλος της Εθνικής νέων της Βραζιλίας, ανήκει στην Σάο Παόλο, αλλά η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015.

Εκτός από αυτόν, στην Ένωση εξετάζουν και τις περιπτώσεις των Μαξίμ Λε Μαρσάν, της Χάβρης και ο Νταμιάν Τιξιέ της Ναντ. Και τους δύο παίκτες τους τσέκαρε ο Γκρέταρσον στην αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Οκτώ εκατ. για τον Μπενίτεθ!!!

Στο ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει ο Ράφα Μπενίτεθ, είναι ο λόγος της καθυστέρησης της ανακοίνωσης της λύσης της συνεργασίας του με την Ίντερ. Ο Ισπανός τεχνικός –ουσιαστικά- αποτελεί παρελθόν από το «τιμόνι» των Πρωταθλητών Ευρώπης και αξιώνει οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι σύμφωνα με τα σημερινά ιταλικά δημοσιεύματα, Ίντερ και Μπενίτεθ μάχονται για το «ποιος» θα κερδίσει, με την ομάδα να προσπαθεί να γλιτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

«Γίνεται ένα παιχνίδι σκάκι», αναφέρει –χαρακτηριστικά σημερινό δημοσίευμα της “La Stampa”. Στο παιχνίδι αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα λάθη που θα γίνουν από τις δύο πλευρές.

Έτσι εξηγείται και η άρνηση του –δασκαλεμένου από τους δικηγόρους- Μάσιμο Μοράτι για τις επαφές με άλλους τεχνικούς και συγκεκριμένα με τον Λεονάρντο.

Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο οι οπαδοί της Ίντερ έχουν αρχίσει τα γκάλοπ για το «ποιος» θα πρέπει να είναι ο νέος τεχνικός. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης ο Λεονάρντο δεν δείχνει να απολαμβάνει της εκτίμησης των φίλων της ομάδας, παρά το «ρεύμα» που έχει ο Βραζιλιάνος τις τελευταίες ώρες.

Οι επιλογές των Καπέλο και Σπαλέτι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και οι δύο περιπτώσεις τεχνικών είναι αρκετά δύσκολες. Η αγγλική ομοσπονδία δεν δείχνει διαθέσιμη να αφήσει τον Καπέλο να εργαστεί και σε ομάδα, ενώ χθες ο Σπαλέτι ενημέρωσε τη Ζενίτ ότι θα συνεχίσει το έργο του στην ομάδα.

Ανάμεσα στα ονόματα που γράφηκαν χθες, ήταν και αυτό του Χίντινκ ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομοσπονδία της Τουρκίας.

Ζανέτι: «Θα παίζω μέχρι τα 40 μου»

Έχοντας διανύσει μια από τις καλύτερες σεζόν του, κατακτώντας πέντε τίτλους, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ο αρχηγός της Ίντερ, Χαβιέ Ζανέτι είναι η… συνταξιοδότηση. Μάλιστα, ο 37χρονος αμυντικός τόνισε πως θα συνεχίσει να παίζει μέχρι τα 40 του χρόνια.

«Ειλικρινά δεν έχω μιλήσει με την οικογένειά μου για το θέμα της αποχώρησης. Διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο και θέλω να δίνω το μέγιστο σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Είμαι χαρούμενος με την καριέρα μου και αισθάνομαι πως βρίσκομαι στο καλύτερο επίπεδό μου», ήταν τα λόγια του αρχηγού των «νερατζούρι», ο οποίος συμπλήρωσε πως το να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, είναι κάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλό του.

«Από φυσικής άποψης τα πράγματα πάνε καλά και αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίζω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και να είμαι χρήσιμος είτε στην Ίντερ, είτε στην εθνική ομάδα της Αργεντινής. Η πρόθεσή μου είναι να μπορώ να παίζω μέχρι τα 40», είπε ακόμη ο Ζανέτι, ο οποίος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην περσινή καταπληκτική σεζόν.

«Ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου, κερδίσαμε το Champions League μετά από 45 χρόνια, όλοι το άξιζαν αυτό. Ποτέ δεν περίμενα να είμαι σε ένα σύλλογο όπως η Ίντερ με αυτήν την ιστορία και να είμαι αρχηγός σε μια τέτοια επιτυχία», ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του στη θέση του προποητή.

Ο Σιμάο στην Μπεσίκτας

Νέο μεταγραφικό «χτύπημα» για την Μπεσίκτας, η οποία απέκτησε τον Σιμάο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτή ήταν η τρίτη «χειμερινή» μεταγραφική για τον τουρκικό σύλλογο μετά τους Μάνουελ Φερνάντες και Ούγκο Αλμέδια (αναμένεται στην Τουρκία την Τετάρτη 22/12 και εκτός απροόπτου αναμένεται να υπογράψει). Η ισπανική ομάδα θα βάλει στα ταμία της το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο διεθνής Πορτογάλος θα λαμβάνει κοντά στα 2,7 εκατομμύρια το χρόνο.

Το συμβόλαιο του Σιμάο έληγε σε έξι μήνες με την Ατλέτικο, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», θα είναι αυτό της Τετάρτης (22/12) με αντίπαλο την Εσπανιόλ για το «Κόπα ντελ Ρέι».

Κινείται μεταγραφικά…

Παρά το αλαλούμ που επικρατεί στα διοικητικά, στον Παναθηναϊκό προχωρούν βάσει του μεταγραφικού σχεδίου που είχε χαραχθεί υπό της προεδρίας του Νικόλα Πατέρα.

Ο Κώστας Αντωνίου και ο Κάρλος Φρέιτας και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκονται σε συνεχείς επαφές για τους παίκτες στις θέσεις που ο προπονητής εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση. Έτσι, αύριο ο Φερέιρα θα κάνει στους δύο άνδρες τις τελικές του εισηγήσεις για τους παίκτες, τα ονόματα των οποίων έχουν τεθεί προς συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αντωνίου και Φρέιτας είναι σε επαφές με τρεις-τέσσερις παίκτες και μετά από τις εισηγήσεις του Φρέιτας θα προχωρήσουν άμεσα στην επίσημη πρόταση για τον παίκτη, του οποίου η περίπτωση θα προκριθεί. Δηλαδή, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έρθει δανεικός με προοπτική αγοράς το καλοκαίρι, είτε μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θα αποκτηθεί τώρα έναντι ενός μικρού αντιτίμου.

Θέμα Σχααρς δεν υπάρχει, όπως και θέμα Ράκιτιτς πλέον δεν τίθεται.

Κάποιοι αποχωρούν…
Μαζί με τις μεταγραφές που θα γίνουν, από την Παιανία θα αποχωρήσουν και κάποιοι παίκτες. Ο πρώτος ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν είναι ο Φερνάντες ο οποίος θα επιστρέψει στη Μπόχουμ, με τον Καπίνο να «ανεβαίνει» και να γίνεται ο τρίτος τερματοφύλακας. Ισχυρά ακούγεται το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Οι Πλεσί και Δημούτσος θα δοθούν δανεικοί, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και η περίπτωση παραχώρησης του Γκαρσία, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τα Τρίκαλα και αγωνίστηκε ένα ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Φυσικά, στη σχετική λίστα υπάρχει, πάντα, το όνομα του Γκοβού. Ο Γάλλος έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με τα Τρίκαλα, ως μια τελευταία ευκαιρία…


Βασικοί οι «Καρα» και Καρνέζης Αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας θα κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο σημερινό παιχνίδι του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τα Τρίκαλα. Ο Πορτογάλος σκέφτεται να βάλει βασικό τον Καρνέζη καθώς και τους Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η πιθανή ενδεκάδα: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μαρίνος, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Νίνης, Λέτο, Σισέ. Θέση διεκδικεί και ο Γκοβού.

Ο κοντός «καθάρισε» τους Λέικερς

Με 22 πόντους του ύψους μόλις 1,65μ. Ερλ Μπόικινς οι Μπακς έκαναν τη μεγάλη έκπληξη νικώντας τους Λέικερς στο «Staples Center» με 98-79. Τα «ελάφια» έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων των πρωταθλητών τελειώνοντας τον αγώνα με επί μέρους σκορ 21-7 και κρατώντας άποντους τους γηπεδούχους για περίπου τέσσερα λεπτά. Όλα αυτά παρά την απουσία των τραυματιών Μπράντον Τζένινγκς, Ντρου Γκούντεν και Κόρεϊ Μαγκέτι. Ο εκνευρισμός των «λιμνανθρώπων» αποτυπώθηκε στη συμπεριφορά του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αποβλήθηκε δύο λεπτά πριν το τέλος δεχόμενος δύο μαζεμένες τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία σε ένα επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε σε βάρος του.

Το Ορλάντο ηττήθηκε στην έδρα του από τους Μάβερικς με 105-99 με τους νεοαποκτηθέντες να απογοητεύουν. Ο Γκίλμπερτ Αρίνας είχε 2 πόντους με 1/6 σουτ, ο Χέντο Τούρκογλου 9 πόντους με 2/11 και ο Τζέισον Ρίτσαρντσον 11 με 4/13. Έτσι έμεινε να παλεύει σχεδόν μόνος του ο Ντουάιτ Χάουαρντ, με 26 πόντους και 23 ριμπάουντ. Για τους «Μαβς», που μετρούν 16 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια, ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 17 πόντους και ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ στη λίστα των σκόρερ του ΝΒΑ καταλαμβάνοντας πλέον την 25η θέση με 21.798 πόντους.

Η Θάντερ πέρασε με 99-81 από τη Σάρλοτ κάνοντας ένα επί μέρους σκορ 25-3 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Κέβιν Ντουράντ να σταματά στους 32 πόντους. Οι Μπουλς διέλυσαν με 121-76 τους Σίξερς, σε ένα ματς που η διαφορά υπέρ τους έφτασε και τους 51 πόντους (118-67).

Οι Νετς πέτυχαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη μετά από δέκα σερί αποτυχίες, με 101-94 στο Μέμφις κόντρα στους Γκρίζλις, ενώ, τέλος, οι Ουόριορς επικράτησαν στην παράταση των Κινγκς με 117-109 μέσα στο Σακραμέντο Οι «πολεμιστές» είχαν βρεθεί στο -16 στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, αλλά έστειλαν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με τρίποντο του Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς στην εκπνοή (102-102).

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 81-99
Τζάκσον 20, Ντιαό 13, Ντ. Μπράουν 11, Κ. Μπράουν 9, Όγκουστιν 8-Ντουράντ 32, Γουέστμπρουκ 15, Χάρντεν 13, Γκριν 12, Ιμπάκα 10, Κόλισον 7 (10 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Ντάλας Μάβερικς 99-105
Χάουαρντ 26 (23 ριμπ.), Ρέντικ 21, Νέλσον 19, Ρίτσαρντσον 10, Τούρκογλου 9-Μπάτλερ 20, Νοβίτσκι 17, Τσάντλερ 16, Κιντ 13 (12 ασίστ), Τέρι 13, Στίβενσον 11.

Σικάγο Μπουλς-Φιλαδέλφεια 76ερς 121-76
Ρόουζ 22 (12 ασίστ), Ντενγκ 22, Μπούζερ 16 (11 ριμπ.), Ουότσον 14, Τόμας 12, Κόρβερ 10-Ιγκουοντάλα 17, Γιανγκ 12, Μικς 9, Χόλιντεϊ 9, Μπραντ 6.

Μέμφις Γκρίζλις-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 94-101
Γκασόλ 19, Μέιο 17, Κόνλεϊ 13, Ράντολφ 11 (14 ριμπ.), Γκέι 11, Χένρι 11-Λόπεζ 26, Βούγιατσιτς 16, Χάμφρις 12 (15 ριμπ.), Χάρις 12, Άουτλο 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 109-117 (κ.α 102-102)
Ούντριχ 32, Λάντρι 22 (10 ριμπ.), Έβανς 15 (10 ριμπ.), Γκριν 10, Κάζινς 7 (13 ριμπ.)-Έλις 36, Ουίλιαμς 24, Ράιτ 17, Λι 15 (12 ριμπ.), Ραντμάνοβιτς 15.

Μιλγουόκι Μπακς-Λος Άντζελες Λέικερς 79-98
Μπράιαντ 21, Γκασόλ 15 (11 ριμπ.), Όντομ 12 (10 ριμπ.), Μπράουν 9, Μπαρνς 8-Μπόικινς 22, Σάλμονς 20, Ιλιάσοβα 17 (11 ριμπ.), Μπόγκουτ 15, Ντούλινγκ 8, Εμπά α Μουτ 8.

«Ευχή να τον έχεις συμπαίκτη»

Με δύο γκολ του Ηλία Σολάκη, ο Ολ. Βόλου νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. «Είναι ευχή να τον έχεις συμπαίκτη σου. Είναι άψογος επαγγελματίας. Μπαίνει στο γήπεδο και τα δίνει όλα», ανέφερε για τον 36χρονο επιθετικό ο Στάθης Ρόκας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έφερε τους Βολιώτες στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 πόντους. «Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί και εμείς όμως ήμασταν σε δύσκολη θέση, θέλαμε οπωσδήποτε τους βαθμούς. Είχαμε άγχος, έπρεπε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ήταν ένα πλεονέκτημα για εμάς», είπε ο 26χρονος αμυντικός ενώ ευχήθηκε η σεζόν να κυλήσει θετικά μέχρι το τέλος:

«Τελειώνει μια πολύ καλή χρονιά για εμάς, ελπίζω το νέο έτος να μας βρει ακόμα καλύτερα. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Έχουμε χημεία και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο στόχος που είχε θέσει ο κ. Τσιώλης ήταν να πιάσουμε τους 20 πόντους με το τέλος του πρώτου γύρου και τα καταφέραμε».

«Είχαμε συνηθίσει διαφορετικά τα τελευταία χρόνια. Με εξαίρεση την κορυφή, είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Όλες σχεδόν οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Είδαμε την Ξάνθη να πηγαίνει στον Άρη και να κάνει διπλό. Θυμάστε πόσο άσχημη ήταν η θέσης τρεις-τέσσερις αγωνιστικές πριν», κατέληξε.