Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σαν... Top στους «16»

Τη νίκη που θα του χαρίσει την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας και συνάμα ένα θεωρητικά λιγότερο δύσβατο μονοπάτι στο δρόμο για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης θέλει απόψε (20:00, NET) ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» προκρίνονται ακόμη και με ήττα, εφόσον δεν κερδίσει η Ολίμπια Λιουμπλιάνα τη Βαλένθια στην Ισπανία, ωστόσο δεν θέλουν επ ουδενί να εξαρτηθούν από δυνάμεις πέρα από τις δικές τους. Αν οι πρωταθλητές χάσουν και οι Σλοβένοι κερδίσουν, κάτι που αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα έχει σε έναν ακόμη αγώνα τη βοήθεια του Μάικ Μπατίστ και του Άλεξ Μάριτς, αλλά περιμένει από τους υπόλοιπους παίκτες του να καλύψουν τα κενά στην προτελευταία εμφάνιση της ομάδας για το 2010 (ακολουθεί στις 29/12 ο αγώνας των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Άρη).

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα προκρίνεται μόνο εφόσον νικήσει και ταυτόχρονα χάσει μία εκ των Βαλένθια ή Εφές Πίλσεν, που παίζει στη Μόσχα με την πρόωρα αποκλεισμένη ΤΣΣΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία).

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το Top 16 της Ευρωλίγκας.

Το πρόγραμμα του τετάρτου ομίλου

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 20:00
Βαλένθια-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 20:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εφές Πίλσεν 20:00

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 6-3
2. Ολίμπια Λιουμπλιάνα 6-3
3. Εφές Πίλσεν 5-4
4. Βαλένθια 4-5
5. Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 4-5
6. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-7

Δεν υπάρχουν σχόλια: