Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Ήταν μεγάλη προσωπικότητα…»

Απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο χαρακτήρισε το θάνατο του Έντσο Μπεαρτζότ ο επιστήθιος φίλος του και συνάδελφός του, Αλκέτας Παναγούλιας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Κρίμα που ένας τόσο μεγάλος άνθρωπος χάθηκε. Ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και εξαιρετικός προπονητής. Θυμάμαι την προσωπικότητά του, ότι ήταν σίγουρος πάντα για αυτό που έλεγε και ότι με εκτιμούσε πολύ σαν προπονητή. Δώσαμε 4-5 ματς με την Ιταλία και είτε χάναμε δύσκολα, είτε παίρναμε ισοπαλία. Με ρωτούσε τι έλεγα στους παίκτες για να παίζουν τόσο καλά. Έλεγε, θυμάμαι, τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο Αρδίζογλου, που τότε ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα», τόνισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη σιδηρά πειθαρχία που επέβαλε στις ομάδες του ο Ιταλός προπονητής. «Δεν θα έλεγα πως ήταν δικτάτορας, αλλά λόγω των γνώσεων και της εξυπνάδας του, ήταν επικεφαλής της μεγάλης ομάδας της Ιταλίας. Ήταν μεγάλη η προσοχή που έδιναν οι παίκτες στα λόγια του. Είχε υπό τις οδηγίες του ονόματα παγκοσμίου φήμης, αλλά ο ίδιος είχε μεγάλο κύρος και αυτοί οι παίκτες όχι απλώς πειθαρχούσαν, αλλά έπαιζαν και μεγάλη μπάλα».

Ο Αλκέτας Παναγούλιας, που κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ, δεν έχει χάσει την επαφή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Παρακολουθώ από την τηλεόραση ανελλιπώς τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και των ξένων διοργανώσεων. Δεν μπορώ να κάνω χωρίς ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως δεν θα ήθελα να βλέπω τόσους πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Η FIFA κάτι προσπαθεί να κάνει για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, γιατί διαφορετικά αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο δεν θα έχουμε εθνικές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: