Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Διαφορετικό παιχνίδι»

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι είναι αυτό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τη Λάρισα από αυτό του πρωταθλήματος. Αυτό επεσήμανε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή προπόνηση, στην οποία ο Ισπανός αναλώθηκε στα λάθη που έγιναν στην αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας, παρά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ένωση.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Μην ξεγελιέστε από το πρωτάθλημα. Θα έχουμε πρόβλημα, αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά», είπε ο Χιμένεθ.

Στο πρώτο μέρος της προπόνησης ο Χιμένεθ έδειξε στους παίκτες του βίντεο από παιχνίδι του πρώτου αγώνα. Στάθηκε αρκετά στην έλλειψη κίνησης των παικτών του, κάτι που τους ζήτησε να έχουν σήμερα για να μπορούν να μένουν ελεύθεροι. Έμφαση έδωσε και στον τρόπο που πρέπει να κινούνται οι αμυντικοί, πώς να πιέζουν έτσι ώστε να κερδίζεται η μπάλα.

«Όταν είστε στην επίθεση και χάνετε τη μπάλα, αργείτε να επιστρέψετε και ο αντίπαλος βάζει εύκολα γκολ στις αντεπιθέσεις. Χάνετε τις θέσεις σας μπροστά και βρισκόμαστε εκτεθειμένοι», ήταν τα λόγια του Χιμένεθ.

Οι σκέψεις για 11άδα
Ο Σάχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Έτσι θα ξεκινήσουν βασικοί οι Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας.

Στη μεσαία γραμμή οι Μάκος, Καφές (αμυντικά χαφ), Μπερνς, Λυμπερόπουλος και Σκόκο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο. Βέβαια τα οριστικά πλάνα του αναμένεται να φανούν στη σημερινή προπόνηση.

Στα υπόψη ο Σιλβέστρε Ο Βραζιλιάνος, Ντιόγκο Σιλβέστρε Μπιντενκόουρτ είναι ένας παίκτης, του οποίου η περίπτωση εξετάζεται από την ΑΕΚ για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σιλβέστρε είναι μέλος της Εθνικής νέων της Βραζιλίας, ανήκει στην Σάο Παόλο, αλλά η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015.

Εκτός από αυτόν, στην Ένωση εξετάζουν και τις περιπτώσεις των Μαξίμ Λε Μαρσάν, της Χάβρης και ο Νταμιάν Τιξιέ της Ναντ. Και τους δύο παίκτες τους τσέκαρε ο Γκρέταρσον στην αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: