Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Φαν Χάαλ: «Στόχος η κορυφή»

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη βραδινή φιλική αναμέτρηση με την Ουαλία, ο προπονητής των «οράνιε» Λουίς φαν Χάαλ, τόνισε ότι η ομάδα που δημιουργούμε μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σκοπός μα είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Το λιγότερο που θα μπορούσα να αποδεχτώ, θα ήταν η παρουσία στα ημιτελικά. Αυτή η ομάδα που δημιουργούμε, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

«Ο Ρόμπιν τραυματίστηκε τον Μάρτιο και από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά έχει μόνο τρεις συμμετοχές και αυτές όχι γεμάτες. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως είναι 100% έτοιμος. Τον έχουμε όμως μαζί μας γιατί πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει». Πηγή: metrosport.gr

Ούτε ο Γιαννακόπουλος στο ΟΑΚΑ!!

Διατεθειμένος να σεβαστεί κι εκείνος την ποινή που του έχει επιβληθεί, παρουσιάζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όπως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, έτσι κι ο πρόεδρος του ΠΑΟ θα ‘ναι εκτός γηπέδου.

Ούτε ο Γιαννακόπουλος στο ΟΑΚΑ!
Η λογική και η σύνεση φαίνεται να πρυτανεύει λίγη ώρα πριν την έναρξη του πέμπτου τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Μετά τον Γιώργο Αγγελόπουλο -που συνόδευσε μεν την αποστολή στο γήπεδο, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει σε αυτό- πληροφορίες θέλουν και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μην εισέρχεται στο ΟΑΚΑ.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» παρουσιάζεται διατεθειμένος να σεβαστεί κι εκείνος την τιμωρία που του έχει επιβληθεί και να μπει στο γήπεδο μονάχα σε περίπτωση επικράτησης της ομάδας του, ώστε να παρευρεθεί στην απονομή. Πηγή: sport-fm.gr

Στήριξη σε Ολυμπιακό από Τσίλντρες!

Την ευχή να νικήσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσει τον τίτλο της Α1 μπάσκετ εξέφρασε ο Τζος Τσίλντρες.

Στήριξη σε Ολυμπιακό από Τσίλντρες
Τις δύο σεζόν που πέρασε στην Ελλάδα ο Τζος Τσίλντρες αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού γεύτηκε δύο φορές την πίκρα της απώλειας του τίτλου. Μάλιστα, τόσο το 2009, όσο και το 2010 οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν καν να διεκδικήσουν το τρόπαιο σε πέμπτο ματς, αφού ηττήθηκαν 3-1 από τον Παναθηναϊκό (τη μία ενώ είχαν και πλεονέκτημα έδρας).

Παρ’ όλα αυτά, ο Τσίλντρες συνδέθηκε με την ομάδα και θα ήθελε οι σημερινοί παίκτες του Ολυμπιακού να καταφέρουν αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πριν μερικά χρόνια, να κατακτήσουν δηλαδή τον τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ.

Την ευχή αυτή την εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι ο Ολυμπιακός να καταφέρει να νικήσει απόψε #goreds #gate7».

Josh Childress         @JChillin
I hope @olympiacosbc is able to win tonight!


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν μπαίνει στο ΟΑΚΑ ο Αγγελόπουλος!!

Tην τιμωρία που του έχει επιβληθεί σκοπεύει να σεβαστεί ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Η απόφαση του εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός να συνοδεύσει την αποστολή έγινε για ψυχολογική στήριξη και μόνο.

Δεν μπαίνει στο ΟΑΚΑ ο Αγγελόπουλος!
Χωρίς την παρουσία κανενός απ’ τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού θα διεξαχθεί ο πέμπτος τελικός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε στην αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για το γήπεδο και αφού αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας μαζί με τους παίκτες και τον προπονητή, τους συνόδευσε στο γήπεδο.

Όταν έφτασε ωστόσο σε αυτό (μπαίνοντας κι εκείνος στο βαν της Αστυνομίας που επιστρατεύτηκε μετά τη βλάβη του πούλμαν) ξεκαθάρισε ότι σκοπός του δεν ήταν να μπει μέσα.

Αντίθετα, τόνισε ότι ήθελε μονάχα να υποστηρίξει ψυχολογικά την ομάδα και ότι σεβόμενος την τιμωρία που του έχει επιβληθεί, θα παρακολουθήσει από το σπίτι του το παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

«Σαν να πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

oikonomou
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, Νίκος Οικονόμου. Μίλησε για τον πέμπτο τελικό των “πλει οφ” μεταξύ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ με την τρίτη θέση είναι σαν να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου:
Για τα έχουν συμβεί σχετικά με τον πέμπτο τελικό των “πλέι οφ”:
“Γιατί να ασχοληθούμε με κάτι πλην του αγωνιστικού; Μήπως δεν πρέπει να ασχολείται κάποιος με τις ανακοινώσεις και όλα αυτά τα πράγματα; Το τι θα γίνει θα το δείξει το παιχνίδι. Όταν δεν ξεκίνησε το παιχνίδι ζημιώθηκε μια ομάδα. Αν όλα αυτό σταματήσει να πουλάει και δεν ασχολείται κανένας ίσως πάει καλύτερα. Έγινε μια δήλωση πρέπει να τελειώσει. Οι ιδιοκτήτες είναι δικαίωμα τους το πώς αντιδρούν. Σίγουρα οι δημοσιογράφοι θα ασχοληθούν με μια δήλωση. Υπάρχει μια δήλωση η οποία όντως ήταν πρωτοφανή. Όμως μην δίνουμε μεγαλύτερη συνέχεια γιατί ο κόσμος δεν θέλει και πολύ να αρπαχτεί με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει. Οι ανακοινώσεις είναι ένα παιχνίδι και σπάσιμο νεύρων. Τότε όταν έπαιζα εγώ πάλι γινόταν αυτό. Κάθε χρόνο γινόταν. Τώρα φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούν να πάνε παιδιά στην Εθνική ομάδα. Όταν ένας άνθρωπος μιλάει για την Εθνική ομάδα με τέτοια βαρύτητα θα πρέπει να το ελέγξει. Εγώ δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Εμένα με ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Πως θα είναι ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης, ή ο Σπανούλης. Όλοι αυτοί οι παιχταράδες που οδηγούν την Εθνική”.
Για το δεύτερο “μπρεικ” που έγινε:
“Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Όποιος έπαιρνε το τρίτο παιχνίδι έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Ευελπιστώ και πιστεύω πως θα δούμε παιχνίδι δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Αυτό περιμένω. Αντάξιο παιχνίδι και σε ποιότητα. Έχουμε καλά πρώτα ημίχρονα και τρίτα δεκάλεπτα αλλά εγώ θέλω ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν λέω πως δεν μπορεί να τελειώσει το ματς ή τίποτα άλλο”.
Για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης:
“Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ καάφερε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Βγάζω το καπέλο μου στο επιτελείο του. Για εμένα είναι σαν να έχει πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει τόσο πολύ και τον κοντράρει τόσο ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό. Τον είδα τον ΠΑΟΚ και με τον Πανιώνιο στο 2- 0 και μου αρέσει πολύ ως ομάδα. Είναι κάτι και πολύ μπασκετικό. Είναι μια προσπάθεια πολύ σημαντική κα χρειάζεται πιο πολύ στήριξη από τον κόσμο. Με τον Πανιώνιο ήταν άδειο το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όμως, με τον Παναθηναϊκό ήταν γεμάτο. Πέτυχε σημαντική επιτυχία ο ΠΑΟΚ με την τρίτη θέση. Με παιδιά Έλληνες αλλά και πολύ καλές επιλογές ξένων .Επίσης, μου αρέσει και η προσπάθεια του Άρη επειδή έχει και αυτή η οάδα Έλληνες παίκτες και μόνο έναν ξένο. Βλέπεις πως Έλληνες μπαίνουν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Δίναμε τόσο μεγάλη σημασία στους ξένους. Τώρα οι Έλληνες βγάζουν το φίδι από την τρύπα”.
Για το γεγονός πως έχει ηρεμήσει ως χαρακτήρας:
“Όταν αποκτάς το πρώτο παιδί αλλάζει λίγο η συμπεριφορά. Το να μπαίνεις σε καβγά είναι λάθος και δεν πρέπει να ασχολείσαι καθόλου”.
Για το μέλλον του:
“Μέσα στην άλλη ομάδα θα δούμε και θα τα ανακοινώσουμε”.
Για το αν θα συνεργαστεί με τον Σκουρτόπουλο:
” Όχι δεν θα συνεργαστώ με τον κ. Σκουρτόπουλο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πάντα θα τον ευχαριστώ γιατί είναι ο προπονητής που πραγματικά με έβαλε στην Α1″.
Πηγή: arenafm.gr

Στην Τσέλσι ο Ντιέγκο Κόστα!!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε αποδεκτή την πρόταση της Τσέλσι, ύψους 32 εκατ. λιρών για τον Ντιέγκο Κόστα! Ο Βραζιλιάνος πολιτογραφημένος Ισπανός περνάει ιατρικά και προβάρει τα μπλε.

Στην Τσέλσι ο Ντιέγκο Κόστα!
Μόνο λεπτομέρειες απομένουν για την μεταγραφή του Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι!

Σύμφωνα με το «BBC» αλλά και τη «Guardian» η Ατλέτικο Μαδρίτης απάντησε θετικά στην πρόταση ύψους 32 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο πολιτογραφημένο Ισπανό, ο οποίος περνάει από ιατρικές εξετάσεις.

Πλέον το μόνο που φαίνεται να απομένει μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal είναι η συμφωνία της Τσέλσι με τον παίκτη. Όπως αναφέρουν οι Βρετανοί η μεταγραφή θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη λόγω και της μεγάλης επιθυμίας του 25χρονου να συνεχίσει την καριέρα τους στους Λονδρέζους.

Ο Κόστα έκλεισε μια καταπληκτική σεζόν στους «ροχιμπλάνκος» πετυχαίνοντας 36 τέρματα σε 52 εμφανίσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκας!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα κριτήρια με βάση τα οποία θα σχηματιστεί ο χάρτης της επόμενης σεζόν. Καμία ελληνική ομάδα στα προκριματικά.

Ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκας
Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση. Πέρα από τη δεδομένη παρουσία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (αλλά και την απουσία του τρίτου από τα προκριματικαά), η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με την αφαίρεση της δυνατότητας αυτής στην Πρόκομ, ενώ υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και στην περίπτωση της Σιένα λόγω των τεράστιων οικονομικών της προβλημάτων.

Σε κίνδυνο για απευθείας συμμετοχή στην Ευρωλίγκα είναι η Λαμποράλ Κούτσα, αν προκριθεί στους τελικούς της ισπανικής λίγκας η Βαλένθια (που ήδη έχει εξασφαλισμένη θέση ως κάτοχος του Eurocup και από τη στιγμή που σίγουρες θεωρούνται επίσης Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μάλαγα).

Η Ευρωλίγκα έχει αφήσει μία ελεύθερη θέση για απευθείας συμμετοχή (δύο αν μείνει εκτός η Σιένα), την οποία διεκδικούν η Γαλατάσαραϊ και η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Οι ομάδες με απευθείας θέση είναι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), ΤΣΣΚ Μόσχας (Ρωσία), Σιένα (;) Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα (;), Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) + μία κενή θέση.

Οι υπόλοιπες θέσεις (στους ομίλους, αλλά και μέσω προκριματικών) θα καλυφθούν από τις ομάδες που θα προκύψουν μέσω του ranking.

Το ranking της Ευρωλίγκας:

1. Ισπανία: Πρωταθλητής, δηλαδή Ρεάλ ή Βαλένθια ή Μπαρτσελόνα ή Μάλαγα.
2. Ρωσία: Πρωταθλητής, δηλαδή ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Νίζνι.
3. Ιταλία: Πρωταθλητής, δηλαδή Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο ή Σιένα, η Σάσαρι ή Βίρτους Ρόμα.
4. Τουρκία: Πρωταθλητής, δηλαδή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ή Γαλατάσαραϊ.
5. Λιθουανία: Πρωταθλητής, δηλαδή Ζαλγκίρις ή Νεπτούνας.
6. Ελλάδα: Πρωταθλητής, δηλαδή Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός.
7. Γαλλία: Πρωταθλητής, δηλαδή Στρασμπούρ ή Λιμόζ.
8. Γερμανία: Πρωταθλητής, δηλαδή Μπάγερν ή Άλμπα ή Όλντενμπουργκ.
9. Αδριατική Λίγκα: Πρωταθλητής, δηλαδή Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.
10. Πολωνία: Πρωταθλητής, δηλαδή Τούροβ ή Ζιέλονα Γκόρα.
11. Αδριατική Λίγκα: Δευτεραθλητής, δηλαδή Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.
12. Ισπανία: Δευτεραθλητής, δηλαδή Ρεάλ ή Βαλένθια ή Μπαρτσελόνα ή Μάλαγα.
13. Ρωσία: Δευτεραθλητής, δηλαδή ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Νίζνι.
14. Ιταλία: Δευτεραθλητής, δηλαδή Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο ή Σιένα, η Σάσαρι ή Βίρτους Ρόμα.
15. Τουρκία: Δευτεραθλητής, δηλαδή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ή Γαλατάσαραϊ.
16. Λιθουανία: Δευτεραθλητής, δηλαδή Νεπτούνας ή Ζαλγκίρις.
17. Ελλάδα: Δευτεραθλητής, δηλαδή Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός.
18. Γαλλία: Δευτεραθλητής, δηλαδή Στρασμπούρ και Λιμόζ.
19. Γερμανία: Δευτεραθλητής, Μπάγερν ή Άλμπα ή Όλντενμπουργκ.
20. Αδριατική Λίγκα: Τρίτη θέση, δηλαδή Ερυθρός Αστέρας.
21. Ουκρανία: Πρωταθλητής, δηλαδή Μπουντιβέλνικ.
22. Τσεχία: Πρωταθλητής, δηλαδή Νίμπουρκ.
23. Βέλγιο: Πρωταθλητής, δηλαδή Οστάνδη ή Άαλσταρ.
24. Ισραήλ: Πρωταθλητής, δηλαδή Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Μακάμπι Χάιφα.
25. Βουλγαρία: Πρωταθλητής, δηλαδή Λέφσκι.
26. Λετονία: Πρωταθλητής, δηλαδή Βέντσπιλς.
27. Ηνωμένο Βασίλειο: Πρωταθλητής, δηλαδή Γουόρτσεστερ Γουλβς.
28. Πολωνία: Δευτεραθλητής, δηλαδή Τούροβ ή Ζιέλονα Γκόρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Με βαν της Αστυνομίας στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός!!!

Ένα απρόοπτο καθυστέρησε την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το πούλμαν των ερυθρόλευκων υπέστη βλάβη και η αποστολή έφτασε με βαν της Αστυνομίας.

Με βαν της Αστυνομίας στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός!
Με μία μίνι ταλαιπωρία έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα το πούλμαν των «ερυθρόλευκων», στο οποίο επέβαινε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υπέστη βλάβη στο ψυγείο και χρειάστηκε να σταματήσει. Η Αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν έπειτα από ειδοποίηση του οδηγού.

Έτσι, μετά από μερικά λεπτά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μαζί με τους παίκτες τους και τα υπόλοιπα μέλη επιβιβάστηκαν σε δύο βαν της Αστυνομίας και έφτασαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων χωρίς άλλα απρόοπτα.Πηγή: sport-fm.gr

Στοχ: «Θέλω να επιστρέψω στη Φενέρ»!

Την επιθυμία του να επιστρέψει στη Φενερμπαχτσέ, ομάδα από την οποία παραχωρήθηκε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ, επανέλαβε ο Μίροσλαβ Στοχ.

Στοχ: «Θέλω να επιστρέψω στη Φενέρ»
Μέσω προσωπικής του ιστοσελίδας (stoch.fsagency.eu) ο Μίροσλαβ Στοχ εξέφρασε την επιθυμία του σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στόχος του Σλοβάκου άσου που έπαιξε φέτος με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ έχοντας καλές και κακές στιγμές, είναι να επιστρέψει στην ομάδα στην οποία ανήκει, δηλαδή τη Φενερμπαχτσέ.

«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι την Κωνσταντινούπολη την έχω πραγματικά αγαπήσει. Αν και είμαι εδώ μόνο για λίγο, είναι ωραίο που άνθρωποι με θυμούνται, ζήτησαν αυτόγραφα και βγήκαν φωτογραφίες και με ρωτούσαν για το μέλλον μου. Είμαι παίκτης της Φενερμπαχτσέ, με την οποία έχω συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια. Φυσικά και θα ήθελα να γυρίσω στη Φενέρ αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται ο Στοχ.

Βέβαια, η επιστροφή του Σλοβάκου στην τουρκική ομάδα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση αφού στη γειτονική χώρα υπάρχει περιορισμός στους ξένους παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε κάθε ομάδα, γεγονός που σχολίασε και ο μάνατζέρ του, Μίλαν Λεντνίτσκι:

«Στην Τουρκία έχει μειωθεί το ποσοστό των ξένων παικτών σε μία ομάδα. Στη Φενέρ είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση γιατί αυτή την στιγμή έχει πέντε παραπάνω παίκτες από αυτούς που επιτρέπεται πρέπει. Κατά συνέπεια για τον Στοχ τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους κανόνες των μεταγραφών το καλοκαίρι».
Πηγή: sport-fm.gr

Τα μέτρα ασφαλείας του τελικού!

Οδηγίες προς τους φίλους του Παναθηναϊκού για την προσέλευση και την κόσμια συμπεριφορά τους στον πέμπτο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό δίνει με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας του τελικού
«Κατευθύνσεις» στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την ομαλή προσέλευσή τους στο ΟΑΚΑ για τον πέμπτο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας εξέδωσε η ΚΑΕ.

«Τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν εν όψει της του αποψινού 5ου τελικού με τον Ολυμπιακό (4/6, 7.45μ.μ.) είναι τα κάτωθι:

-Για την είσοδό τους στο κλειστό του ΟΑΚΑ οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσουν τις Θύρες 3,7,9,11,14,15,25,27,29,40 και 46 καθώς επίσης και αυτές των VIP 1 και 2.

-Θα παραμείνουν κλειστές οι θέσεις των πτυσσόμενων τμημάτων 103β, 105β και 107β καθώς επίσης και οι οχτώ πρώτες σειρές στα διαζώματα 134β, 136β και 138β.

-Οι πόρτες θ’ ανοίξουν στις 17.30

-Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις Θύρες εισόδου σε όποιον δεν διαθέτει εισιτήριο. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο σε όσους φέρουν κράνος μοτοσυκλέτας.

-Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.

-Θα χρησιμοποιηθεί ειδική φυσούνα εισόδου των αθλητών που θα φτάνει στον αγωνιστικό χώρο. Δεξιά κι αριστερά της φυσούνας θα έχει τοποθετηθεί ικανός αριθμός προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας. Πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται επίσης ικανός αριθμός αστυνομικών και ιδιωτικής ασφάλειας.

-Απαγορεύονται τα μεταλλικά αντικείμενα (κέρματα- αναπτήρες κτλ) και οι φέροντες θα τα παραδίδουν στην είσοδο κατά τη διάρκεια του ελέγχου
».

Αυτοί σφυρίζουν τον πέμπτο τελικό!!

Σε μια κλήρωση όπου δεν έλειψε για μια ακόμη φορά η ένταση, προέκυψε η τριάδα των διαιτητών που θα διευθύνουν τον πέμπτο τελικό πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Αυτοί σφυρίζουν τον πέμπτο τελικό
Η πολυαναμενόμενη -και φορτισμένη για μια ακόμη φορά- διαδικασία της κλήρωσης των διαιτητών του πέμπτου τελικού της Α1 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.

Η διαδικασία άρχισε στις 16:10 και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά. Οι τόνοι ανέβηκαν, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- όχι στα επίπεδα του παρελθόντος, ενώ οι δύο πλευρές απέφυγαν τις δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Παρουσία λοιπόν του προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, και του αντιπροέεδρου Μάνου Παπαδόπουλου από τον Παναθηναϊκό και του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Γιώργου Σκινδήλια, καθώς και του γενικού διευθυντή Χρήστου Σταυρόπουλου απ’ την πλευρά του Ολυμπιακού, προέκυψε η τριάδα που θα σφυρίξει το κρίσιμο ματς.

Αυτή λοιπόν αποτελείται από τους Χριστοδούλου, Αναστόπουλο και Φούφη -με την κληρωτίδα ν’ αφήνει εκτός τους Τανατζή και Γκόντα (που επίσης συμπεριλαμβάνονταν στην πεντάδα που είχε επιλεχθεί από την ΚΕΔ).

Όσο για τους κομισάριους του αγώνα, αυτοί θα είναι οι Βιδάλης και Σταύρου.
Πηγή: sport-fm.gr

Απαγόρευση και στους Αγγελόπουλους!!

Με 3 μήνες απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, 3.000 η ποινή του Γιώργου Μπαρτζώκα

Απαγόρευση και στους Αγγελόπουλους
Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλλε ποινή απαγόρευσης εισόδου σε αθλητικές εγκαταστάσεις στους αδελφούς Αγγελόπουλους για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα των "αιωνίων", δηλαδή, του 4ου τελικού που διεξήχθη στο ΣΕΦ.

Μάλιστα, επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις δηλώσεις των ιδιοκτητών της αλλά και 3.000 στον Γιώργο Μπαρτζώκα για τα όσα είπε μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη Τύπου.

Οι Αγγελόπουλοι κατέθεσαν άμεσα έφεση κατά της ποινής που τους επιβλήθηκε, όπως έχει πράξει και η πλευρά του κ.Γιαννακόπουλου.

Έτσι η ενέργεια αυτή, αλλά και το δεδικασμένο που υπάρχει από την υπόθεση του Αλέξη Κούγια, άνοιξε ένα "παράθυρο" το νόμο και έτσι μπορούν να παρευρεθούν στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ποινή του Αθλητικού Δικαστή:

1. Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις των Ιδιοκτητών της ΚΑΕ κ.κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου καθώς και του προπονητή αυτής κ. Γεώργιου Μπαρτζώκα, που συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος, αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 30.000,00€ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 1-6-2014.
2. Επιβάλλεται στον κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Ιδιοκτήτη και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ, για δημόσιες δηλώσεις – κρίσεις, οι οποίες συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα για τρεις (3) μήνες, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 1-6-2014.
3. Επιβάλλεται στον κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, Ιδιοκτήτη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ, για δημόσιες δηλώσεις – κρίσεις, οι οποίες συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα για τρεις (3) μήνες, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 1-6-2014.
4. Επιβάλλεται στον κ. Γεώργιο Μπαρτζώκα, προπονητή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ, για δημόσιες δηλώσεις – κρίσεις, οι οποίες συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος, αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 3.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 1-6-2014.

Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (ρίψη κροτίδων), πρόστιμο 2.200,00€,
β) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων), πρόστιμο 2.200,00€,
γ) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, με τρεις έγγραφες προειδοποιήσεις, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ για κάθε μια, ήτοι συνολικά τρεις επιπλήξεις και πρόστιμο 4.200,00€,
δ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση πυροσβεστήρα στην φυσούνα), πρόστιμο 2.200,00€ και
ε) για κάθε συμπεριφορά βίας από φιλάθλους της ΚΑΕ στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για μια (1) αγωνιστική, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 1-6-2014.


Εφόσον, λοιπόν, δώσουν το "παρών" στο κλειστό του ΟΑΚΑ δεν έχει καθοριστεί ακόμη που θα καθίσουν.

Επίσημα στην Ντιναμό ο Μασάντο!

Την παραχώρηση του Πάουλο Μασάντο στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Νιώθω ευγνωμοσύνη για τα δύο υπέροχα χρόνια που έζησα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πορτογάλος χαφ.

Επίσημα στην Ντιναμό ο Μασάντο
(Photo: olympiacos.org)
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστή την παραχώρηση του Πάουλο Μασάντο στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

Οι ερυθρόλευκοι -μάλιστα- ευχαρίστησαν τον Πορτογάλο για την παρουσία του και την προσφορά του στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα τους.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Πάουλο Μασάντο, στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η οικογένεια του Ολυμπιακού εύχεται στον Πάουλο καλή συνέχεια στην καριέρα του και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο σύλλογό μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Πάουλο Μασάντο, από την πλευρά του, επεσήμανε:

«Νιώθω ευγνωμοσύνη για τα δύο υπέροχα χρόνια που έζησα στην Ελλάδα, όχι μόνο εγώ, αλλά και η οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του συλλόγου, αλλά και τον υπέροχο κόσμο του Θρύλου για όσα μου προσέφεραν! Εύχομαι ο Ολυμπιακός να πηγαίνει διαρκώς μπροστά και να κατακτά ολοένα και περισσότερους τίτλους. Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου»!

Διαφωνεί ο δήμαρχος για την «Αγια-Σοφιά»

Τη διαφωνία του για τους όρους «εκμετάλλευσης» του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας που εμπεριέχονται στο πλάνο της ανέγερσης της «Αγια-Σοφιάς» εξέφρασε ο νέος δήμαρχος της πόλης, Άρης Βασιλόπουλος.

Διαφωνεί ο δήμαρχος για την «Αγια-Σοφιά»
Ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, με ανακοίνωση της παράταξής του, εκφράζει τη διαφωνία του σε κάποιους όρους για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και στη γραμμή του κόμματός του που δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Η διαφωνία του αφορά το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο -όπως υποστηρίζει- βάσει των όσων συμφωνήθηκαν κινδυνεύει.

«Ο στόχος της δεν είναι κυρίως η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά να καταστήσει το Άλσος βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας», αναφέρει για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Πολιτών»…

«Συνδημότες και συνδημότισσες,

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη στις θέσεις τις αναφορικά με το ζήτημα του Άλσους.

Απόλυτη προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο. Η επιμονή της κυβέρνησης να εντάξει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ως άρθρο στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας είναι ενδεικτική των προθέσεων της. Ο στόχος της δεν είναι κυρίως η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά να καταστήσει το Άλσος βορά σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα στα πλαίσια του γενικότερου ξεπουλήματος δασών και παραθαλάσσιων εκτάσεων της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο:

Αίρει τον δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα του Άλσους.

Παραδίδει το Άλσος σε ένα νέο φορέα αφαιρώντας το από τον Δήμο Φ-Χ και τον λαό της Πόλης μας.

Ανοίγει το δρόμο για την τσιμεντοποίηση του 5% (23,5 στρέμματα) του Άλσους.
Το απώτερο μέλλον του Άλσους με το νέο ρυθμιστικό, όπως άλλωστε φωτογραφίζεται εντός του, ακούει σε ένα όνομα, ΤΑΙΠΕΔ.

Η Δύναμη Πολιτών δηλώνει ξεκάθαρα ότι από 1/9/2014 που θα αναλάβει καθήκοντα ως νέα Δημοτική Αρχή της Πόλης και με την συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου έχει όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί με την ΑΕΚ και να βρεθούν λύσεις ώστε πολύ σύντομα να εκπληρωθεί το όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ, κάτι που αποτελεί και δικό μας στόχο. Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει τον εμπαιγμό και τα παιχνίδια στις πλάτες των φιλάθλων της ΑΕΚ. Το Άλσος είναι υπόθεση όλων μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία κοινής σύσκεψης και κάνουμε όλες τις ενέργειες για να προκαλέσουμε όλες τις Παρατάξεις και τους νέους συνδυασμούς να πάρουν επίσημα ξεκάθαρη θέση για τις προβλέψεις του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου ώστε να ενημερωθεί συνολικά ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Στον αγώνα της προστασίας του Άλσους αλλά και της ανέγερσης του νέου αθλητικού σταδίου ο λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και η ΑΕΚ θα πρέπει να πορευτούν ως σύμμαχοι. Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και δεν θα την ανεχτούμε. Απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το Άλσος και προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση και να δηλητηριάσουν τις ψυχές μας, εμείς τους απαντάμε καθαρά: Λαός ενωμένος. Ποτέ νικημένος.-»

«Δύναμη Πολιτών»

Αποχαιρέτησε το… μουστάκι από την Πορτογαλία!!

Ο Πάουλο Μασάντο, υπογράφοντας ως μουστάκι από την Πορτογαλία, παραδέχθηκε ότι αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και ευχαρίστησε τους πάντες για τη συμπαράσταση.

Αποχαιρέτησε το… μουστάκι από την Πορτογαλία!
Ο Πάουλο Μασάντο με μήνυμά του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και ευχαρίστησε τους πάντες για την στήριξή στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Ο πρώην –πλέον- άσος των ερυθρολεύκων αφήνει το… καλύτερο για το τέλος καθώς με το χιούμορ που πάντα τον χαρακτηρίζει υπογράφει ως «το μουστάκι σας από την Πορτογαλία».

Διαβάστε όσα αναφέρει ο Μασάντο…

«Φίλοι μου, τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω της φήμες περί αποχώρησης μου από τον Ολυμπιακό. Πριν ακούσω κάτι από όποιονδήποτε θέλω να πω ότι τα αυτά τα δύο χρόνια ήταν φανταστικά. Ήταν τιμή μου να φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού και πάντα θα μιλώ με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον τρόπο που με υποδεχθήκατε και γιατί μου συμπεριφερθήκατε σαν να είστε η οικογένειά μου, κάτι που έκανε να νιώθω στην Αθήνα το σπίτι μου και ειδικότερα το Καραϊσκάκη.

Ποτέ δεν θα σας ξεχάσω και πάντα θα φέρω μαζί μου τη ψυχή σας, την αγάπη σας και το πάθος σας.

Θα σας δω σύντομα. Σας ευχαριστώ.

Το μουστάκι σας από την Πορτογαλία»

Η πεμπτουσία του μπάσκετ!!

Η ιστορική σειρά των τελικών της Basket League καταλήγει απόψε στο ΟΑΚΑ και ο Βασίλης Σκουντής (επιμένει να) ψάχνει ψύλλους στ' άχυρα... 
Από μια Θεσσαλονικιά φίλη μου πρωτάκουσα πριν από μερικούς μήνες την έκφραση "υπερβάλλω προς τα κάτω" και αυτό το οξύμωρο σχήμα ισχύει απολύτως για τους εν εξελίξει τελικούς της Βasket League : μπορεί το μπάσκετ που βλέπουμε να μην αποτελεί το αγλάισμα του θεάματος, ωστόσο αυτή η σειρά (όπως έγραφα και πριν από τον τέταρτο αγώνα) εκτείνεται από εδώ έως την αιωνιότητα και ακόμη παραπέρα!
Είναι που είναι "αιώνιοι αντίπαλοι" ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, τυγχάνει τώρα να πρωταγωνιστούν στην πιο ανατρεπτική σειρά όλων των εποχών, οπότε έδεσε το γλυκό!
Η τρέχουσα σειρά των τελικών μπορεί πράγματι να αποκτήσει μουσειακό χαρακτήρα και να αποβεί ιστορική, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί δυο breaks, το πλεονέκτημα έδρας πηγαινοέρχεται ένθεν κακείθεν, ενώ με εξαίρεση τον δεύτερο τελικό που ξέφυγε (89-64), οι υπόλοιποι τρεις παρά το γεγονός ότι πέρασαν από φάσεις μεγάλων διαφορών εντέλει κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και με το συνολικό άνοιγμα να φτάνει στους δέκα πόντους (59-56, 64-69, 65-67).
Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο τίτλος του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται στις τρεις νίκες και όχι στις τέσσερις για να ζούσαμε το δικό μας, "seven heaven", που λένε και οι Αμερικανοί σε ανάλογες περιπτώσεις. Αλλά δόξα τω θεώ, η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια και τόσο όμορφη που έχει να μας προσφέρει έναν εξαιρετικό χαρακτηρισμό, δίκην ετικέτας, στον αποψινό τελικό, που (πρέπει να) αποτελεί την πεμπτουσία του μπάσκετ!
Το "ευτυχώς" που έγραψα παραπάνω έχει να κάνει με την μπασκετική μανία που μας χαρακτηρίζει ως λαό, όσο για το "δυστυχώς" τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Δεν ξέρω εάν και τώρα υπερβάλλω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι με την απογοήτευση ή ακόμη και την αγανάκτηση που μας κυριεύει, παρακολουθώντας (όσο αυτό είναι εφικτό, διότι πλέον έχει χαθεί η μπάλα) το γαϊτανάκι της βεντέτας, των αντιπαραθέσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων, πολλοί από εμάς και πολύ συχνά μάλιστα θα ευχόμασταν να καταργηθούν τα πλέι οφς και να ξαναγυρίσουμε στα παλιά!
Παραδέχομαι ότι αυτή η άποψη μοιάζει οπισθοδρομική και μπορεί να εκληφθεί ως μια φυγομαχία απέναντι στις δυνάμεις του κακού, αλλά, διάβολε, εάν είναι κάθε φορά που αναμετρώνται οι "αιώνιοι" στα... μαρμαρένια αλώνια του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ να ζούμε αυτό τον εφιάλτη και να κρυβόμαστε στα λαγούμια για να μη μας πάρουν τα αδέσποτα ή τα στοχευμένα σκάγια, τότε να μη σώσουμε να έχουμε τελικούς!
Τους έχουμε όμως, δεν γίνεται να τους καταργήσουμε, οπότε πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς...
Η τρέχουσα σειρά των τελικών είναι η ενδέκατη στα χρονικά του πρωταθλήματος που τραβιέται σε πέμπτο τελικό: από αυτές, στις οκτώ έχουν βρεθεί ενώπιος ενωπίω ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, ενώ οι υπόλοιπες τρεις έφεραν αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Η σειρά της περιόδου 2001-02 ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό επιφύλαξε μια συγκλονιστική ανατροπή, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν μειονέκτημα έδρας προηγήθηκαν με 2-0, αλλά η "Ένωση" πέτυχε τρεις απανωτές νίκες και στέφθηκε εν χορδαίς και οργάνω πρωταθλήτρια μετά από 32 χρόνια!
Από τους 54 τελικούς που έχουν διεξαχθεί έως τώρα σε αυτές τις έντεκα (συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής) σειρές, οι οποίες σύρθηκαν σε πέμπτο αγώνα, στους 49 επικράτησαν οι γηπεδούχοι, ενώ έχουν σημειωθεί πέντε breaks: τις μόλις πέντε - και ως εκ τούτης της σπανιότητος - ιστορικές εκτός έδρας νίκες έχουν καταγάγει ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό της σεζόν 1998-99 και στον τρίτο τελικό της σεζόν 2013-14, ο Ολυμπιακός επί της ΑΕΚ στον πρώτο τελικό της σεζόν 2001-02 και επί του Παναθηναϊκού στον τρίτο τελικό της σεζόν 2013-14 και η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στον τέταρτο τελικό της σεζόν 2001-02.
Ηδη λοιπόν με τα σέα της και με τα μέα της, η εφετινή σειρά των πέντε αγώνων έχει ισοφαρίσει σε εκτός έδρας νίκες εκείνη της σεζόν 2001-02 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και θα την ξεπεράσει, στην περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός αλώσει απόψε το ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζω ότι μετά το 72-77 της 8ης Ιουνίου του 1993 στη Γλυφάδα οι "ερυθρόλευκοι" μετρούσαν 27 αλλεπάλληλες ήττες σε εκτός έδρας τελικούς με τον Παναθηναϊκό, αλλά πέτυχαν τη στοιχειωμένη νίκη την προηγούμενη Πέμπτη, ξόρκισαν τα φαντάσματα που τους κατέτρυχαν και θέλουν να πιστεύουν ότι πήραν κιόλας το κολάι για να το διαπράξουν και σήμερα.
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται για 14η φορά ενώπιος ενωπίω σε μια σειρά τελικών του πρωταθλήματος, με τους "πράσινους" να υπερέχουν με εννέα τίτλους έναντι τεσσάρων των "ερυθρολεύκων". Μέχρι τώρα σε αυτές τις 14 σειρές, οι δύο ομάδες έχουν δώσει 61 αγώνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι 60, διότι ο Παναθηναϊκός αποσύρθηκε από τον τέταρτο τελικό της σεζόν 1992-93 και ο Ολυμπιακός ανακηρύχθηκε νικητής  με σκορ 20-0 άνευ αγώνος. Δεδομένου ότι το 20-0 λογίζεται ως αποτέλεσμα, σε αυτά τα 61 ματς, το σκορ των νικών είναι 36-25 υπέρ των "πρασίνων", ενώ δυο τελικοί (ο τέταρτος της σεζόν 2009-10 και ο τρίτος της περιόδου 2012-13) διεκόπησαν και δεν ολοκληρώθηκαν.
Το συχνότερο σκορ σε σειρές τελικών μεταξύ των "αιωνίων" είναι το 3-2, το οποίο έχει προκύψει επτά φορές και επίκειται η όγδοη, ενώ ακολουθούν το 3-1 σε τέσσερις περιπτώσεις και το "sweep" (3-0) σε δύο (2006 και 2013).
Στα χρονικά των μεταξύ τους τελικών σειρών , το πλεονέκτημα έδρας έχει ανατραπεί σε πέντε περιπτώσεις: μία φορά από τον Ολυμπιακό (1993) και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό (1999, 2009, 2011, 2013). Οι "πράσινοι" έχουν κατακτήσει πέντε τίτλους με πλεονέκτημα έδρας και τέσσερις με μειονέκτημα, ενώ ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής τρεις φορές με πλεονέκτημα έδρας και μία με μειονέκτημα.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και απόψε μάχεται υπέρ βωμών και εστιών απέναντι στον σφετεριστή της εξουσίας του, Ολυμπιακό. Το μεταξύ τους σκορ είναι 2-2, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μια υπεροχή στα σημεία (σε σχέση με τον μέσο όρο απόδοσης τους στα 160 λεπτά που έχουν παιχθεί έως τώρα), αλλά πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο match ball . Κάθε τέτοια αναγωγή είναι σχετική, διότι απόψε οι δυο μεγιστάνες του ελληνικού μπάσκετ έχουν μπροστά τους ένα καινούργιο ματς που θα κρίνει τον τίτλο και αρχίζει από μηδενικής βάσεως.
Υπάρχει ωστόσο μια βάση δεδομένων, που δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς στην εφετινή σεζόν οι δυο ομάδες ήδη αναμετρήθηκαν σε εννέα ντέρμπι και έχουν μπροστά τους "το δέκα το καλό"!
Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο αυτά τα εννέα ματς (με σκορ 5-4 υπέρ του Παναθηναϊκού) ενθουσίασαν το φιλοθεάμον κοινό, σίγουρα πάντως προήγαγαν την επιστήμη του μπάσκετ και αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο κομπλιμέντο σε σχέση με την ατμόσφαιρα και όλα όσα συμβαίνουν στον περίγυρο τους...
Το εννοώ αυτό, διότι από πλευράς τακτικής, όλα τα εφετινά ντέρμπι είναι όντως αξιοθέατα: ο Μπαρτζώκας από τη μια πλευρά κι ο Πεδουλάκης με τον Αλβέρτη από την άλλη, μαζί με τα επιτελεία τους έχουν ιδέες, έβαλαν πολλές πινελιές στον πίνακα και σε κάθε περίπτωση είχαν ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δρώμενα: δεν το γράφω αυτό για να εξωραϊσω τις περιβαλλοντικές κακοτεχνίες, αλλά διότι ισχύει πραγματικά και είναι αδιαμφισβήτητο. . Βεβαίως μεσούντος ενός αγώνα, οι προπονητές δεν μπορούν να κατευθύνουν το παιχνίδι σε ποσοστό παραπάνω από το 50%, καθώς το άλλο μισό βρίσκεται στα χέρια των παικτών, που λειτουργούν αναλόγως με το διάβασμα μιας κατάστασης στην αντίπαλη άμυνα και το ένστικτό τους.
Δεν μπορώ να προβλέψω, εάν μετά από 160 λεπτά στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, υπάρχει ακόμη περιθώριο για καινοτομίες και για εκπλήξεις στην τακτική: περισσότερο αυτές οι εκπλήξεις μπορούν να προέλθουν από τους παίκτες, όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Κόλινς και με τον Γιάνκοβιτς, αλλά οψόμεθα...
Grosso modo οι βασικές καταστάσεις που εξελίσσονται σε σταθερή βάση είναι ήδη αναγνωρισμένες: τα ποσταρίσματα εκατέρωθεν, το συνηθισμένο κόλπο του Παναθηναϊκού να στέλνει τον γοργοπόδαρο και άρτιο αθλητικώς Γκιστ πάνω στον Σπανούλη (για να αναχαιτίσει τα pick n' roll) και η λογική που χρησιμοποιεί εσχάτως (από τη σειρά των πλέι οφς της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ και πέρα) ο Ολυμπιακός να παίζει άμυνα με αλλαγές σε όλα τα σκριν. Αυτή η αμυντική τακτική των "ερυθρολεύκων" εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις στον τέταρτο τελικό, όταν ο Παναθηναϊκός διάβασε και σημάδεψε με επιμονή τα mismatch, κυρίως με τον Λάσμε απέναντι στον Σλούκα.
Προφανώς ο αποψινός τελικός θα κυμανθεί στα επίπεδα των τριών από τους προηγούμενους τέσσερις και θα εξελιχθεί σε μια σαραντάλεπτη μάχη για κάθε μπάλα, με πολύ πάθος, μεγάλο άγχος και υπερβολική πίεση, που ώρες ώρες κάνει ακόμη και τους σούπερ σταρ να μοιάζουν με αρχάριους! Πιθανότατα θα κριθεί γύρω στους 60-70 πόντους, εκτός κι αν μπουν μερικά μεγάλα σουτ και ανοίξουν οι άμυνες, που είναι σκληρές, έχουν τον πρώτο λόγο στην εξέλιξη των αγώνων και συνήθως υπερτερούν του επιθετικού ταλέντου.
    ΥΓ-1: Για τα "παρασυνελευόμενα" της υπόθεσης, που δυστυχώς καπελώνουν και δηλητηριάζουν το αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχω να πω πολλά. Τα αφεντικά των ομάδων ξεπέρασαν όλα τα όρια, ακόμη κι αυτά του συναγερμού! Η εγγενής παθογένεια παρέχει πρόσφορο έδαφος στις πεζοδρομιακές εκφράσεις, στον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων, στις απειλές, στο καθημερινό ξεκατίνιασμα, στην ευκολία με την οποία βρίσκουν και χρησιμοποιούν υποχείρια (από τους κανονισμούς μέχρι τις εθνικές ομάδες), στην επιθυμία τους να νικήσουν με κάθε κόστος και στην ματαιοδοξία τους να βάλουν τους εαυτούς τους πάνω από τους παίκτες, τους προπονητές, τις ομάδες και το ίδιο το άθλημα. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δεν έχουν προηγούμενο και δημιουργούν νέα "ήθη και έθιμα" στον ελληνικό αθλητισμό. Το τεκμήριο της αθωότητος και τα άλλοθι έχουν πλέον χαθεί και για τους δυο (και επειδή με εξαίρεση τους "πραιτοριανούς" τους κανείς άλλος δεν υιοθετεί την πολιτική τους) ας πάρουν τα κουβαδάκια τους και ας πάνε να παίξουν σε άλλη παραλία. Απλώς, όπως λέει κι ένας φίλος μου, ακόμη κι εκεί θα τσακώνονται και θα βγάζουν ανακοινώσεις για το ποιος φτιάχνει το μεγαλύτερο πυργάκι στην άμμο!
    ΥΓ-2 Κάποτε λέγαμε "να μην ποδοσφαιροποιηθεί το μπάσκετ", αλλά πολύ φοβάμαι πως σε σχέση με αυτή την απερίγραπτη καφρίλα και τις ακρότητες, το ποδόσφαιρο φοράει φωτοστέφανο!

Πηγή: gazzetta.gr

Βασίλη πάρε το όπλο σου!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την εμφάνιση που χρωστάει ο Βασίλης Σπανούλης στον αποψινό τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Βασίλης Σπανούλης στη σειρά με των τελικών έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ανάλογες με την τεράστια κλάση του. Ο Kill Bill, χρωστάει μια εξαιρετική εμφάνιση και ελπίζουμε να την πραγματοποιήσει τώρα, την πιο κρίσιμη στιγμή.
Δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Μιλάμε για τον… μόνιμο MVP των φάιναλ φορ, μιλάμε για μια καλαθομηχανή που μόλις βρει ρυθμό ουδείς μπορεί να τον σταματήσει. Κόντρα στους «πράσινους» σίγουρα έχει στο μυαλό του στις… αποδείξεις και αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το μεγάλο του λάθος.
Βασίλη παίξε ελεύθερα, πάρε το όπλο σου και κάνε αυτό που ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Βάλε την μπάλα στο καλάθι και ας μην σου δίνουν φάουλ στις διεισδύσεις. Παίξε εσύ το παιχνίδι σου και όλα θα γίνουν. Η σημερινή βραδιά, μπορεί να είναι μεγάλη και πρέπει να είναι.
Μπορεί να μην έγινε το 3-1 στο ΣΕΦ, μπορεί να γίνει το 2-3 στο ΟΑΚΑ.  Γιατί όπως λένε και οι μπασκετικοί, στο συγκεκριμένο άθλημα, κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Για να δούμε…
Υ.Γ. Η Εθνική του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στη Νιγηρία, έχει τύχη. Ομάδα που πρέσαρε ψηλά, είχε τρεξίματα και ταχύτητα, που δημιούργησε ευκαιρίες. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά όταν φτάνεις κοντά στο γκολ, κάποια στιγμή θα… ματώσεις τα αντίπαλα δίχτυα. Ίσως ο Σάντος θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα την ομάδα που αγωνίστηκε κόντρα στους Νιγηριανούς. Γιατί κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αναπληρωματικοί. Κορυφαίος όλων ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα των αφρικανών και λίγο έλειψε να πετύχει γκολ… Μέσι. Με τον Φέτφα, η Εθνική γίνεται πιο απρόβλεπτη, πιο όμορφη. Καμία σχέση με την ομάδα που δεν μπορεί να περάσει τη σέντρα…

Πηγή: gazzetta.gr

Κούγιας: «Ο Γιαννακόπουλος μπορεί να πάει στο γήπεδο»

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, που τόνισε πως ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθεί κανονικά στο ΟΑΚΑ!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για τα όσα είπε μετά τον τρίτο Τελικό, ωστόσο αναμένεται να βρεθεί κανονικά απόψε (19:45/ΝΕΡΙΤ) στο ΟΑΚΑ για το Game 5.«Ο κ. Δηµήτρης Γιαννακόπουλος µπορεί να πάει στον τελικό, αν δούµε το θέµα από την καθαρή νοµική σκοπιά του. Δεν µπορεί κανείς να του απαγορεύσει να µπει στο γήπεδο ή να του ζητήσει να αποχωρήσει από αυτό αν έχει ήδη µπει. Αυτό αντίκειται στο άρθρο 5 του Συντάγµατος. Αν πάει και η παρουσία του γίνει αντιληπτή, τότε ίσως το Πειθαρχικό Οργανο του ΕΣΑΚΕ να τον καλέσει σε απολογία. Η προσωπική µου άποψη είναι ότι ο κ. Δηµήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα τιµωρηθεί για την παρουσία του στον τελικό. Θα απαλλαγεί. Δεν είναι δυνατόν να τιµωρηθεί. Και το λέω αυτό, διότι δεν µπορεί ο κανονισµός του ΕΣΑΚΕ να είναι πάνω από το Σύνταγµα», ήταν τα όσα είπε σχετικά με το θέμα ο Αλέξης Κούγιας στο «Goal».

Πηγή: gazzetta.gr

Όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον 5ο τελικό των "αιωνίων" στα πλέι οφ μπάσκετ, που έγινε σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια.



Ήταν 4 Ιουνίου 2008 όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με 90-76 στον 5ο τελικό των πλέι οφ, κατακτώντας το 10ο πρωτάθλημα σε 11 χρόνια.
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συμπλήρωνε εκείνη τη χρονιά 18 έτη στην ομάδα κι έφτανε τους 21 τίτλους με τα χρώματα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα κι Ευρώπη (δέκα πρωταθλήματα, έξι κύπελλα, τέσσερα κύπελλα Ευρώπης κι ένα διηπειρωτικό).
Tα δεκάλεπτα: 19-14, 39-34, 65-50, 90-76
Παναθηναϊκός: Αλβέρτης, Περπέρογλου 3 (1), Σπανούλης 15 (1), Γιασικεβίτσιους 18 (4), Μπατίστ 18, Ζίζιτς, Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 13 (3), Ουίνστον 8 (1), Τομάσεβιτς.
Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 13 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Γουντς 18 (1), Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς, Μπουρούσης 11 (3), Τσακαλίδης, Γκριρ 19 (3), Βασιλόπουλος 4, Σχορτσιανίτης 4.

Πηγή: sportdog.gr

«Το μπαράζ να το παίξουμε στα ζάρια»

skoda
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη όπου καυτηριάζει το θέμα της διεξαγωγής του μπαράζ που θα δώσει η ομάδα, τονίζοντας πως αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα! 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε ποια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Σε ποια χώρα του πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα κι όλων των Αφρικανικών χωρών γίνονται αυτά που διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
A. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-13
Τελειώνει το πρωτάθλημα και κανένας δεν γνωρίζει ποιες ομάδες αδειοδοτούνται για να παίξουν στην Ευρώπη και ποιες όχι. Γίνονται play-off στα οποία συμμετέχουν ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Γίνεται αγώνας μπαράζ δύο ομάδων για την συμμετοχή μίας εκ των δύο στην Ευρώπη και η μία εκ των δύο δεν μπορεί να έχει άδεια συμμετοχής για να παίξει στην Ευρώπη. Η ομάδα που χάνει τον αγώνα μπαράζ καλείται στις 19 Ιουνίου να ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να συμμετέχει στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014 που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι μέσα στα γήπεδα και δεν ξέρουμε ακόμη μέχρι πότε.
B. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-14
Έχοντας διανύσει σχεδόν τα ¾ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-14 του πρωταθλήματος Superleague, κανένας δεν γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.
2, 3, 4, 52; Κανένας!
Παρ’ όλα αυτά, το απίθανο αυτό πρωτάθλημα ξεκίνησε και το αυτονόητο που το γνωρίζουν όλες οι αφρικανικές χώρες πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους, δηλαδή πόσες ομάδες υποβιβάζονται δεν το ξέραμε. Και προς τιμή αυτής της χώρας το μάθαμε λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.
Ορίζεται αγώνας μπαράζ με ημερομηνία 8 Ιουνίου προκειμένου η ομάδα μας να παίξει με τον τρίτο της Football League μετά από 2 μήνες αγωνιστικής απραξίας.
Το παιχνίδι μπαράζ στις 8 Ιουνίου αναβάλλεται γιατί το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου θεωρείται «ύποπτο» από την UEFA με χαρτί που στέλνει στην ΕΠΟ.
ΣΗΜ.:Την περασμένη Τετάρτη 28/05/2014 διεξήχθη το παιχνίδι Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου στις 18:00. Οι εργάσιμες μέρες που μεσολαβούν είναι Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα. Την Τρίτη, με ταχύτητα φωτός, η ΕΠΟ αποστέλλει την απόφαση στη Football League λίγο πριν την συνεδρίασή της που θα επικύρωνε την βαθμολογία κι ως εκ τούτου, ο αγώνας μπαράζ θα γινόταν κανονικά όπως είχε οριστεί στις 8 Ιουνίου.
Υπάρχει το εξής οξύμωρο. Στη μία περίπτωση η ΕΠΟ αντιδρά με κινήσεις ταχύτητας φωτός και στην άλλη συμμετέχει παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός πρωταθλήματος στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσες ομάδες υποβιβάζονται.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ
Έτσι κι αλλιώς το έχουμε κάνει «καλοκαιρινό». Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Προτείνουμε λοιπόν το εξής:
Το μπαράζ να το παίξουμε στα ζάρια ή στο μπαρμπούτι ή όπως αλλιώς λέγεται. Ο φέρων «εξάρες» κερδίζει και μένει, ο φέρων «διπλές», χάνει και πέφτει.
Υ.Γ.: Εκ των προτέρων ζητάμε συγνώμη από την Ουγκάντα και τις άλλες αφρικανικές χώρες. Δεν τις υποτιμάμε γιατί απλούστατα αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνουν εκεί.

Γ.Σ. στον Α.Σ. ΠΑΟΚ!

katsaris
Σήμερα (04/6) το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η Γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.
Η διαδικασία προβλέπεται να είναι τυπική ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 την ίδια ώρα , στον ίδιο χώρο  όπως ορίζει το καταστατικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ» (ΠΑΟΚ) – σύμφωνα με τις διατάξεις του εγκεκριμένου και νομίμως δημοσιευμένου Καταστατικού (άρθρο 14) – καλεί τα μέλη του Ομίλου σε Τακτική Γενική Συνέλευση,  την Τετάρτη  04 Ιουνίου 2014  και ώρα  19.00 στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE (Μοναστηρίου 305-307 ) με θέματα   ημερήσιας διάταξης:
1.Έγκριση Ισολογισμού  –  Απολογισμού  Οικονομικού  Έτους  2013  (χρήση 01.01.2013-31.12.2013)
2. Διοικητικός Απολογισμός , Έγκριση  Πεπραγμένων και Απαλλαγή Δ.Σ.
3. Έγκριση Εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 την ίδια ώρα , στον ίδιο χώρο  όπως ορίζει το καταστατικό.
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ».

«Υπογράφω, θέλουν Τόρζε»!

lazar
Υπογράφω χωρίς σκέψη στον ΠΑΟΚ εφόσον μου κάνουν πρόταση, δηλώνει σε συνέντευξη του ο Κοστίν Λαζάρ. Παράλληλα αποκάλυψε πως ο ΠΑΟΚ θέλει και τον Τόρζε.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα “ProSport”
Αρχικά, ανέφερε: «Ναι, έχω αρκετές προτάσεις αυτή τη στιγμή. Μέχρι τις 30 Ιουνίου όμως είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και προτεραιότητά μου είναι ο ΠΑΟΚ. Αν θέλουν να επεκτείνω το συμβόλαιό μου, θα υπογράψω χωρίς σκέψη.Έχω συνηθίσει το ελληνικό πρωτάθλημα, είμαι οικείος με τους παίκτες της ομάδας, τα μέλη του τεχνικού τιμ. Θα πάρω μία απόφαση βασισμένη στο τι θέλουν. Αυτή τη στιγμή, το μυαλό μου είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Αλγερία και στις διακοπές. Θα πάω με την οικογένειά μου να ξεκουραστώ σε ένα μέρος που τα παιδιά θα διασκεδάσουν».
Σχετικά με τον Τόρζε: «Έχω ακούσει πως τον θέλουν. Όχι μόνο αυτόν, αλλά έχουν στο στόχαστρό τους και άλλους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές. Θα του έλεγα να πει ναι στον ΠΑΟΚ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δυνατό και θαυμάσιο και βρίσκεται σε ένα άλλο επίπεδο σε σχέση με τα πρωταθλήματα άλλων χωρών. Έχουμε έναν Ρώσο ιδιοκτήτη που εμπλέκεται στην ομάδα σε μεγάλο βαθμό, μας παρέχει οικονομική σταθερότητα και μπορούμε να εστιάσουμε στο γήπεδο για να δώσουμε ό,τι καλύτερο. Προσωπικά πάντως σκέφτομαι πάντως πως δεν θα έπαιζα ξανά στο ρουμανικό πρωτάθλημα».
Πηγή: arenafm.gr

Στο νοσοκομείο ο Τσουκάνης!!

tsoukanis
Κλινήρης βρίσκεται ο Νίκος Τσουμάνης  . Ο ποδοσφαιριστής του Άρη χρειάστηκε να κάνει μια επέμβαση στο αυτί του και έτσι πραγματοποιήθηκε η επέμβαση. Θα παραμείνει στην κλινική για δυο μέρες και στην συνέχεια θα πάρει εξιτήριο.
Πηγή: arenafm.gr

Πάει για Μενέζ και Άλεξ η Μίλαν!!

Το «κόλπο γκρόσο» προχωρώντας στην απόκτηση δύο παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν επιχειρεί η Μίλαν, η οποία παρουσιάζεται να είναι κοντά στην απόκτηση του Ζερεμί Μενέζ και του Άλεξ.

Πάει για Μενέζ και Άλεξ η Μίλαν
Στην αποκάλυψη ότι η Μίλαν είναι μια… ανάσα από την απόκτηση του Ζερεμί Μενέζ και του Άλεξ από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» έχει, μάλιστα, στο πρωτοσέλιδό της και φωτογραφία από τη συνάντηση του Γάλλου μεσοεπιθετικός με τον Πίπο Ιντζάγκι, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τις επαφές με τους παίκτες φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος έχει μιλήσει κα ιμε τον Άλεξ που φεύγει και αυτός ως ελεύθερος από τον γαλλικό σύλλογο.

Με τον πρώτο οι «ροσονέρι» αναμένεται να υπογράψουν για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ με τον Βραζιλιάνο στόπερ φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πηγή: sport-fm.gr

«Στηρίξτε την ομάδα, μην ασχολείστε με τον αντίπαλο»

Μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να στηρίξει την ομάδα και να βοηθήσει τους παίκτες του Αλβέρτη να φτάσουν στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έστειλε η ΚΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στηρίξτε την ομάδα, μην ασχολείστε με τον αντίπαλο»
Ανακοίνωση με την οποία οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να στηρίξουν την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη εξέδωσε η «πράσινη» ΚΑΕ.

Σε αυτή ζητά από τον κόσμο να μην ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό και κοιτάξει μόνο με φωνή να βοηθήσει τους παίκτες του «τριφυλλιού» να φτάσουν στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση

Φίλοι του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα μας ετοιμάζεται να δώσει τον τελευταίο αγώνα της φετινής περιόδου ώστε να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Αυτός ο αγώνας όπως ήδη γνωρίζετε, αφού έχετε εξαντλήσει τα εισιτήρια θα διεξαχθεί στην έδρα μας. Στο σπίτι μας…

Κι ως γνωστόν το σπίτι μας το προστατεύουμε. Την ομάδα μας την αγαπάμε και την ακολουθούμε με πίστη και αφοσίωση. Και δεν επιθυμούμε να την «τραυματίσουμε» με κανέναν τρόπο.

Στηρίξτε τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών με τη φωνή σας, με τις όμορφες εκδηλώσεις που θα εκφράζουν την πίστη στην ομάδα μας.

Δημιουργήστε μια μοναδική αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια ατμόσφαιρα όπως μόνο στο ΟΑΚΑ ξέρουμε να δημιουργούμε.

Υβριστικά συνθήματα, ρίψη αντικειμένων, κροτίδες, φωτοβολίδες δεν μας εκφράζουν γιατί εμείς υποστηρίζουμε τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Μην ασχολείστε με τον αντίπαλο… Μην απαντάτε σε πιθανές προκλήσεις γιατί εμείς παίζουμε στο σπίτι μας, εμείς έχουμε το πλεονέκτημα, εμείς θέλουμε να πάρουμε δύναμη από τον κόσμο.

Πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για την τελική προσπάθεια και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το «ευχαριστώ» του Τζαβέλλα!!

Ενθουσιασμένος από την παρουσία των ομογενών στο «PPL Park» της Φιλαδέλφειας για το φιλικό της Εθνικής με τη Νιγηρία παρουσιάστηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος τους ευχαρίστησε μέσω του Instagram.

Το «ευχαριστώ» του Τζαβέλλα
Ένα… μίνι πάρτι στήθηκε εντός και εκτός του «PPL Park» της Φιλαδέλφειας από τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι χάρηκαν πολύ με την παρουσία της Εθνικής ομάδας στις ΗΠΑ για το φιλικό με τη Νιγηρία.

Σε αυτό στάθηκε και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος «ανέβασε» μία φωτογραφία στο Instagram και ευχαρίστησε την ομογένεια για την παρουσία τους.

«Απίστευτη αγάπη και υποστήριξη από τους Έλληνες της ομογένειας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Καλημέρα Ελλάδα. Καληνύχτα Νέα Υόρκη!», έγραψε ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ.

Δείτε τη φωτογραφία




Πηγή: sport-fm.gr

Μπέκαμ: «Θα μπορούσα να ξαναπαίξω;»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ξανά ποδόσφαιρο άφησε σε δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.
«Έως τώρα δεν έχει υπάρξει ποτέ ιδιοκτήτης-παίκτης, αλλά ποιος ξέρει...». Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, παρά τα 39 χρόνια του και την απόσυρση που είχε ανακοινώσει το 2013 για να επικεντρωθεί πια στα καθήκοντα του μάνατζερ. Ο πρώην διεθνής με την Εθνική Αγγλίας οδηγεί το πλάνο που για τη δημιουργία μιας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μαϊάμι, η οποία από το 2016 ή το 2017 θα λάβει μέρος στη Major League Soccer.
«Πηγαίνω να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι μπάσκετ. Όταν βλέπεις έναν αθλητή που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο επιστρέφει η επιθυμία να παίξεις κι εσύ» δήλωσε ο Μπέκαμ στο BBC. «Έρχεται η θέληση να γυρίσεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι "θα μπορούσα να ξαναπαίξω; Θα ήμουν σε θέση να το επαναλάβω;» συμπλήρωσε.
Πηγή: onsports.gr

Τενοντίτιδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο!!

Τενοντίτιδα ο Κριστιάνο ΡονάλντοΗ Πορτογαλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου παραδέχθηκε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάσχει από τενοντίτιδα στην επιγονατίδα του αριστερού του γονάτου.

Πρόκειται επίσημη ανακοίνωση της, την οποία και υπογράφει το ιατρικό επιτελείο της ομοσπονδίας.

Αυτή αποτελεί επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που υπήρχαν στις τελευταίες ημέρες με αφορμή την… αποχή του από το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της εθνικής ομάδας της χώρας.

Για το θέμα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους οι υπεύθυνοι της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ανησυχούν ότι οι άνθρωποι της εθνικής Πορτογαλίας θα πιέσουν τον παίκτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με μεγαλύτερο τραυματισμό. Πηγή: sport-fm.gr

Το σκέφτεται για Χακόμπο!

Έτοιμος να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον Σανθ Χακόμπο παρουσιάζετ;αι ο Άγγελος Αναστασιάδης, με τους συμπαίκτες του να μην είναι θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Το σκέφτεται για Χακόμπο
Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Γλύκος ψάχνεται για ομάδα του εξωτερικού και τον Σαρλ Ιτάνζ δεν υπολογίζεται γενικότερα στον ΠΑΟΚ αναγκάζουν τον Άγγελο Αναστασιάδη να δει με άλλο μάτι την περίπτωση του Σανθ Χακόμπο.

Αυτό αναφέρει σήμερα η SportDay, η οποία εξηγεί ότι ο έμπειρος προπονητής δεν έχει πρόβλημα να διαχειριστεί παίκτες με την… τρέλα του Ισπανού γκολκίπερ.

Μάλιστα, ο 61χρονος τεχνικός σκέφτεται σοβαρά να… ισιώσει τον Χακόμπο, τον οποίο σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως βασικό την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όμως, κανείς δεν θέλει βλέπει τον συγκεκριμένο παίκτη στην Τούμπα! Ούτε η διοίκηση, ούτε οι συμπαίκτες!
Πηγή: sport-fm.gr

Προς… MLS ο Γκέκας!!

Τον Φάνη Γκέκα φαίνεται να προσέγγισε η ομάδα του MLS, Φιλαδέλφεια Γιούνιον.

Προς… MLS ο Γκέκας
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Φάνης Γκέκας να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, στο περιθώριο της διαμονής της Εθνικής μας ομάδας στις ΗΠΑ, η ομάδα του «MLS» Φιλαδέλφεια Γιούνιον προσέγγισε τον διεθνή επιθετικό και του πρότεινε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του!

Λεπτομέρειες για την πρόταση που έχει καταθέσει η ομάδα της Φιλαδέλφεια δεν έχουν γίνει γνωστές.
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Τσουμάνη!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Νίκου Τσουμάνη από τον Πανθρακικό.

Τελειώνει του Τσουμάνη
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Νίκου Τσουμάνη στον Πανθρακικό.

Ο 24χρονος αμυντικός θα περάσει από τα γραφεία της ακριτικής ΠΑΕ για να πέσουν υπογραφές.

Ο παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από τον Άρη και στον σύλλογο της Κομοτηνής περιμένουν να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να κλείσει θετικά αυτή η υπόθεση.

Παράλληλα, τα τυπικά απομένουν και στις περιπτώσεις του Βασίλη Τριανταφυλλάκου και του Γκιγέρμο Πέρεθ. Πηγή: sport-fm.gr

Καρνέζης: «Την γνωστή μας ταυτότητα»

Καρνέζης: «Την γνωστή μας ταυτότητα»Ο Ορέστης Καρνέζης μιλώντας στην Sportday ξεκαθάρισε ότι στόχος της Εθνικής ποδοσφαίρου είναι να παρουσιάσει την αγωνιστική εικόνα που έχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

«…και από κει και πέρα θεωρώ ότι έχουμε όλες τις προδιαγραφές για να καταφέρουμε κάτι καλό», πρόσθεσε.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Ορέστη Καρνέζη στην Sportday.

-Πώς βλέπεις τον όμιλο; Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι ισορροπημένος, δηλαδή ότι κάθε ομάδα έχει ίσες ή σχεδόν ίσες πιθανότητες.
«Πράγματι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούν. Από τη στιγμή που βρίσκεται μια ομάδα στην τελική φάση, μόνο τυχαία δεν βρίσκεται».

-Πάμε τώρα μεμονωμένα στις ομάδες, μια προς μία. Ποια η γνώμη σου για την Κολομβία;
«Διαθέτει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Έχει πολύ ταλέντο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από το υλικό που διαθέτουν».

-Έχουν όμως και απουσίες...
«Θετικό είναι αυτό για εμάς, αλλά δεν αλλάζει το σχέδιό μας. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε πιστοί στο σύστημα και την τακτική μας».

-Ακτή Ελεφαντοστού, μία ομάδα με την φοβερή τριπλέτα Τουρέ-Ντρογμπά-Ζερβίνιο. Τι λες;
«Λέω ότι είναι και αυτή μία ομάδα υψηλού επιπέδου, μία ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση που θέλει μεγάλη προσοχή. Οπως προανέφερα όμως, η τακτική της Ελλάδας δεν αλλάζει, όποιον αντίπαλο κι αν αντιμετωπίσουμε. Είτε είναι πιο βατός είτε πιο δυνατός. Το δικό μας μέλημα είναι να κοντρολάρουμε το ματς, να το φέρουμε στα μέτρα μας και να νικάμε».

-Το καρέ του ομίλου συμπληρώνει η Ιαπωνία. Ποια η γνώμη σου;
«Περιμένουμε ότι θα είναι μια ομάδα που επίσης θα έχει καλή φυσική κατάσταση, πειθαρχημένη και με καλό τακτικό προσανατολισμό και δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς. Εχει παίξει σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις και έχει δείξει ότι έχει τα φόντα να διακριθεί».

-Πιστεύεις ότι θα μας κάνει καλό η ήττα στο φιλικό από τη Ν. Κορέα, μια ομάδα που θεωρητικά έχει πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τους Ιάπωνες;
«Εντάξει, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τόσο πολύ. Ηταν ένα ματς του Μαρτίου το οποίο χάσαμε και από κει και πέρα δεν πιστεύω ότι θα παίξει κάποιον ρόλο».

-Ωρα να σε ρωτήσω και το προφανές: Ποιος είναι ο στόχος μας στη διοργάνωση;
«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το σύνολο που παρουσιάζουμε τα τελευταία χρόνια. Ενα σύνολο που θα μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη και θα είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Το πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτσι, με τη γνωστή μας ταυτότητα, και από κει και πέρα θεωρώ ότι έχουμε όλες τις προδιαγραφές για να καταφέρουμε κάτι καλό».

Σάντος: «Παίξαμε καλύτερα»

Ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία με αντίπαλο τη Νιγηρία παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου.

Σάντος: «Παίξαμε καλύτερα»
Την άποψη ότι η Εθνική Ελλάδας ήταν καλύτερη σε σχέση με το πρόσφατο φιλικό με την Πορτογαλία κόντρα στη Νιγηρία, αλλά επηρεασμένη από το πολύωρο ταξίδι στις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής διέκρινε ότι η «γαλανόλευκη» ήταν καλύτερη και αυτό χαροποίησε όσους ξενύχτησαν για να τους διεθνείς κόντρα στην αφρικανική ομάδα.

«Νομίζω ότι καταφέραμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες που είδαν την Εθνική ομάδα κατά την προετοιμασία της για το Μουντιάλ της Βραζιλίας», τόνισε ο Πορτογάλος μετά το 0-0 με τη Νιγηρία και πρόσθεσε:

«Κάναμε αρκετές αλλαγές. Ήταν δύσκολο για μας γιατί είχαμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι από την Πορτογαλία. Υπήρχε το τζετ-λαγκ. Νομίζω όμως πως παίξαμε καλύτερα σήμερα. Ήταν ένα δείγμα της προόδου που θέλουμε να δούμε απ' όλους τους παίκτες».

«Πρέσινγκ» σε Μάντζιο!

Πρώτος στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής αποτελεί ο Βαγγέλης Μάντζιος.

«Πρέσινγκ» σε Μάντζιο
Σε επαφή με τον Βαγγέλη Μάντζιο για να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στα Γιάννενα με τη φανέλα του ΠΑΣ βρίσκεται η διοίκηση του ηπειρώτικού συλλόγου.

Ο έμπειρος επιθετικός αποτελεί την πρώτη επιλογή του «Άγιαξ της Ηπείρου» για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας.

Οι Ηπειρώτες προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα φορ να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους, αν και αυτός φέρεται να ψάχνει μία καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Αν τελικά ο Μάντζιος δεν πάει στα Γιάννενα, τότε στον ΠΑΣ θα κινηθούν για άλλο επιθετικό από την ελληνική αγορά. Πηγή: sport-fm.gr

Μύλος με την παρουσία Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ!!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προτίθεται να δώσει το «παρών» στον αποψινό τελικό στο ΟΑΚΑ παρά την τιμωρία του. Πού βασίζονται οι «πράσινοι» και πώς θα αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Μύλος με την παρουσία Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ
Ένα εξωαγωνιστικό ερωτηματικό πλανάται πάνω από τον πέμπτο τελικό της Α1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και αφορά την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά και πώς ενδεχόμενη τέτοια θα αντιμετωπιστεί από τους «ερυθρόλευκους».

Η πληροφόρηση αναφέρει πως ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ αναμένεται να είναι στο γήπεδο παρά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από τον ΕΣΑΚΕ για όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό («απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες», ανέφερε η απόφαση του αθλητικού δικαστή). Η πλευρά του Παναθηναϊκού θα βασίσει την παρουσία του σε δύο στοιχεία: α) ότι η ποινή δεν είναι άμεσα εκτελεστέα από τη στιγμή που έχει κατατεθεί έφεση και β) ότι την είσοδο στο γήπεδο μπορεί να του στερήσει μόνο η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας (ΕΦΙΠ) και ότι ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και το άρθρο 5. Υπάρχει προ διετίας δεδικασμένο από υπόθεση του Αλέξη Κούγια και της Παναχαϊκής με το γνωστό ποινικολόγο (που είναι και προσωπικός φίλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και συνήθως παρών σε πολλά παιχνίδια της ομάδας) να υποστηρίζει πως αν βρεθεί στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΚΑΕ δεν υπάρχει νομικό «πάτημα» για να τιμωρηθεί εκ των υστέρων.

Πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός σε μια τέτοια περίπτωση; Ουδείς γνωρίζει, αλλά δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της ομάδας που καλούν τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, που (αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αυτό επίσημα) αναμένεται να βρίσκονται με την αποστολή της ομάδας απόψε στο ΟΑΚΑ, να αποσύρουν την ομάδα από τον αγώνα. Σε μια τέτοια περίπτωση η τύχη του αγώνα και συνεπώς του πρωταθλήματος θα κριθεί στα δικαστήρια κι όχι στο παρκέ. Δεν αποκλείεται να κατατεθεί σχετική ένσταση πριν την έναρξη του αγώνα και το παιχνίδι να γίνει κανονικά. Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν σε λίγες ώρες.Πηγή: sport-fm.gr

Υπάρχουν επαφές, αλλά…!

Με τρεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην ΠΑΕ Άρης μιλά ο Παναγιώτης Στεφανίδης, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ενώπιον του Δ.Σ. της «ΚΜΑ».

Υπάρχουν επαφές, αλλά…
«Μιλάμε με 2-3 ενδιαφερόμενους, με κάποιους από αυτούς είμαστε σε πιο προχωρημένο στάδιο όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερες πληροφορίες».

Αυτά ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Στεφανίδη στο Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών Άρη που κλήθηκε για να ενημερώσει για τις κινήσεις που έχουν γίνει από την ΠΑΕΕ για την εξασφάλιση εσόδων για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στη Football League την επόμενη χρονιά.

Η αλήθεια είναι ότι οι διοικούντες τις τελευταίες μέρες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες, ώστε να μπορέσουν να βρουν κάποιον επνδυτή και για αυτό τον λόγο έχουν συνεχείς επαφές με ενδιαφερόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί το μπάτζετ που απαιτείται για τις ανάγκες της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Το πιο πιθανό είναι ότι στην αυριανή συνέντευξη Τύπου δεν θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι επ’ αυτού, αλλά εκφράζει την αισιοδοξία ότι στις επόμενες δέκα μέρες θα έχει εξασφαλίσει τους πόρους που θα εγγυηθούν την εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων και την αποφυγή φαινομένων όπως των φετινών.

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. της «ΚΜΑ» ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ότι προσανατολίζεται στις 25 Ιουνίου να ορίσουν τη Γ.Σ. και ότι το πολύ σε δυο εβδομάδες θα πρέπει η ΠΑΕ να έχει καταλήξει στις επαφές της, ώστε αν δεν καρποφορήσουν, να αναζητηθούν τα εναλλακτικά πλάνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Μόρα…!

Την απόκτηση του Βαγγέλη Μόρα φέρονται να σκέφτονται οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού για να καλύψουν το κενό στο κέντρο της άμυνας εάν δεν παραμείνει ο Σίλντενφελντ.

Βλέπει Μόρα…
Ο Παναθηναϊκός αναζητά λύσεις για το ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Μια από τις περιπτώσεις που φέρονται να εξετάζουν οι υπεύθυνοι του τριφυλλιού είναι και αυτή του Βαγγέλη Μόρα.

Οι πράσινοι είχαν και πέρσι στα υπόψη τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό αλλά –τελικά- δεν προχώρησε η περίπτωση του καθώς είχε συμβόλαιο με την Βερόνα.

Πλέον, ο Μόρας δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα κάτι που δίνει το… δικαίωμα στους πράσινους να ελπίζουν.

Η επιλογή του Μόρα εντάσσεται και στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ της ομάδας κάτι πάντα αποτελεί προτεραιότητα για τους υπεύθυνους του Παναθηναϊκού.

Το πρόβλημα με τον Μόρα είναι το γεγονός ότι επιθυμεί κλειστό τριετές συμβόλαιο, κάτι που είναι δύσκολο να του προσφέρει ομάδα και ο Παναθηναϊκός.Πηγή: sport-fm.gr

Αρέσει και ο Δημούτσος!!

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να υπογράψει ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αρέσει και ο Δημούτσος
Μέσα στις επόμενες δύο – τρεις μέρες αναμένεται να υπογράψει ο Άγγελος Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ, θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ και ταυτόχρονα οι ιθύνοντες του συλλόγου καταστρώνουν το πλάνο της επόμενης περιόδου.

Μία περίπτωση που φέρεται να αρέσει στους Θεσσαλονικείς είναι εκείνη του Ελίνι Δημούτσου. Ο 26χρονος μέσος ανήκει στον Ατρόμητο και το συμβόλαιό του λήγει το 2016, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι αποχωρεί από το Περιστέρι.

Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν «Δικέφαλο του Βορρά» να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον διεθνή άσο.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ ρίχνει βάρος στην ελληνική αγορά, αφού μετά τον Γούτα της Ξάνθης (ίσως κι άλλους παίκτες που αγωνίζονται στη Super League) εξετάζουν και το θέμα Δημούτσου που παραχωρείται από τον Ατρόμητο.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη πάντως με τον Αναστασιάδη, όλα αυτά τα θέματα παικτών, μπαίνουν σε μία σειρά και θα παρουσιάσουν εξέλιξη.
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται «κιτρινόμαυρα» χτυπήματα!

Σε πρώτο πλάνο είναι για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Κάρλος Κάλβο και ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι σε πρώτο πλάνο, με την «Ένωση» να ετοιμάζει άμεσα χτυπήματα για την απόκτησή τους.

Έρχονται «κιτρινόμαυρα» χτυπήματα
Αυτή τη στιγμή οι πρώτοι στόχοι της ΑΕΚ για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Κάρλος Κάλβο και ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Επιθυμία της «Ένωσης» είναι να αποκτήσει και τους τρεις ποδοσφαιριστές, με τους οποίους θα δυναμώσει σε επίθεση, άκρα και τη μεσαία της γραμμής.

Με τον διεθνή επιθετικό έχει γίνει μία πρώτη κουβέντα, με το κλίμα να είναι πολύ καλό και απομένει να μείνει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Όσον αφορά τον Κάλβο, ο «Δικέφαλος» θα κινηθεί για την απόκτησή του μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις της Skoda Ξάνθης που έχει το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και όλα δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση θα έχει θετική κατάληξη.

Για τον Κουρμπέλη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης προβάλει υπερβολικές απαιτήσεις για την παραχώρηση του νεαρού μεσοαμυντικού, αλλά τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή ανάμεσα στους δύο συλλόγους για να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την απόκτηση του Ντάνκο Λάζοβιτς που θέλει να έρθει στην ΑΕΚ και χρειάζεται να καλυφθεί η μικρή (οικονομική) διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.Πηγή: sport-fm.gr

Επί του… πιεστηρίου οι ανακοινώσεις!!

Έτοιμος να ανακοινώσει τις πρώτες του μεταγραφές είναι ο Ολυμπιακός. Προβάρουν τα ερυθρόλευκα ο Κασάμι και ο Πουλίδο, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να συζητούν τις επόμενες κινήσεις τους.

Επί του… πιεστηρίου οι ανακοινώσεις
Η αποδέσμευση του Παϊτίμ Κασάμι από τη Φούλαμ έχει απομείνει για να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Ολυμπιακό!

Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει σε όλα με τον Ελβετό μέσο και τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, με την υπόθεση να είναι στην τελική της ευθεία.

Όπως γράφει η SportDay, ο 22χρονος παίκτης αναχώρησε για την Αγγλία και θα συναντηθεί με τη διοίκηση των «cottagers» για να λύσει τη συνεργασία μαζί τους.

Από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν προκύπτει κάποια πληροφόρηση για το αν χρειαστεί κάποιο ποσό για να πάρει την ελευθέρας του ο Κασάμι ή θα αφαιρεθεί ένα ποσό από τα χρήματα που οφείλονται από τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου τον περασμένο Γενάρη.

Πάντως, υπάρχει και η πληροφορία που θέλει τον διεθνή άσο να αποχωρεί ως ελεύθερος από τον βρετανικό σύλλογο μετά τον υποβιβασμό του στην Τσάμπιονσιπ.

Για αυτό ήθελε πρώτα να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και μετά να πάει στους Λονδρέζους και να ζητήσει την ελευθέρας του. Όλα δείχνουν ότι ο Κασάμι θα υπογράψει τετραετές (ίσως 3+1) συμβόλαιο και αυτό θα ανακοινωθεί μόλις τα διαδικαστικά θέματα.

Εν τω μεταξύ, οι Πειραιώτες περιμένουν το «Ο.Κ.» των Μεξικανών για να επισημοποιήσουν τη συμφωνία με τον Αλαν Πουλίδο και αυτό δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας!

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συμβόλαια: το ένα από την Ομοσπονδία που δείχνει ότι ο διεθνής άσος είναι ελεύθερος από την Τίγκρες και το άλλο από τη μεξικάνικη Λίγκα που λέει πως έχει ακόμα συμβόλαιο. Για αυτό περιμένουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν το πρώτο, ώστε να προχωρήσει η απόκτηση του 23χρονου φορ.

Στην τελική ευθεία είναι και το θέμα του Σάκη Παπάζογλου που έχει μείνει ελεύθερος από τον ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα, από χθες είναι στην Αθήνα ο Μίτσελ που αναμένεται μαζί με τους Καρεμπέ, Ισά και τη διοίκηση να συζητήσουν τις επόμενες (μεταγραφικές) κινήσεις της ομάδας την περίοδο του καλοκαιριού.

Θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει κάποια μεταγραφή από την Ισπανία, καθώς ο 51χρονος προπονητής φέρεται να είχε επαφές για τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες της Σεβίλλης, η οποία φημολογείται ότι ενδιαφέρεται για τον Κώστα Μανωλά.

Πάντως, από πλευράς διοίκησης δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της «ερυθρόλευκης» σύσκεψης κορυφής.
Πηγή: sport-fm.gr

Προβλημάτισε το Μεξικό, καλή η Βοσνία! (vid)

Αρκετή δουλειά φαίνεται πως έχει το Μεξικό εν όψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία, καθώς η ήττα από την πολύ καλή Βοσνία φανέρωσε τις αδυναμίες της ομάδας του Μιγκέλ Ερέρα.

Προβλημάτισε το Μεξικό, καλή η Βοσνία (vid)
Σημαντική νίκη ψυχολογίας, οχτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στη Βραζιλία, κατάφερε να πάρει η Βοσνία στο φιλικό με το Μεξικό στο Σικάγο.

Οι Βόσνιοι κατάφεραν να φανερώσουν τις αδυναμίες των Μεξικανών, οι οποίοι δείχνουν ότι έχουν ακόμη πολλή δουλειά για να παρουσιαστούν απόλυτα έτοιμοι μέχρι την ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κατάφερε να σημειώσει ο Χαΐροβιτς στο 41ο λεπτό του αγώνα. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν οχτώ σουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις τρία.

Με τη νίκη αυτή η Βοσνία κατάφερε να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί επτά αγώνων του Μεξικό.

Δείτε το βίντεο



Οι ενδεκάδες

Μεξικό: Ταλαβέρα, Λαγιούν, Μορένο, Σαλσίδο, Ρέγες, Πόνσε, Ερέρα, Πένια, Βάσκες, Χιμένεθ, Ερνάντες.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπαχιτς, Σούνιτς, Κολάσινατς, Βράνιες, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Χαΐροβιτς, Μούιτζα, Λούλιτς, Χάτζιτς.

Πηγή: sport-fm.gr

Ο τελικός των τελικών!

Σαράντα λεπτά, δύο μονομάχοι, ένας τίτλος… Τα ψέματα τελείωσαν για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μόνο για έναν θα έχει θέση ο θρόνος της Α1 απόψε μετά τον πέμπτο αγώνα της σειράς των τελικών.

Ο τελικός των τελικών
Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς στον αποψινό πέμπτο τελικό της Α1 (19:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) με το νικητή πέρα από το τρόπαιο να θεωρείται στο φινάλε της περιόδου πετυχημένος και τον ηττημένο να κλείνει με αρνητικό πρόσημο τη σεζόν.

Να εφαρμόσει και πάλι το νόμο

Στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την ανατροπή, οι βάσεις της οποίας μπήκαν την Κυριακή στο ΣΕΦ, και θέλουν να θέσουν ξανά σε εφαρμογή το νόμο του ΟΑΚΑ καθιστώντας την ήττα της περασμένης Πέμπτης μια παρένθεση στο σερί νικών σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχουν φτάσει να διεκδικούν οκτώ φορές τον τελικό σε πέμπτο ματς μετρώντας πέντε νίκες, αλλά δεν έχουν χάσει ποτέ όταν το ματς τίτλου γίνεται στην έδρα τους.

Η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη και όλοι είναι έτοιμοι για τη νίκη που θα χαρίσει στην ομάδα το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και 15ο τα τελευταία 17 χρόνια (αλλά και το ένατο νταμπλ). Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος από τους γηπεδούχους, θα γίνει και η απονομή του τροπαίου. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναμένεται να επιμείνει στο πετυχημένο πλάνο της Κυριακής, με τους Λάσμε και Γκιστ να βγαίνουν πάνω στον Σπανούλη, θα επιζητήσει τον αργό ρυθμό, ενώ θα επιχειρήσει και πάλι να χτυπήσει… αλύπητα στα μις ματς.

Εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο για πρώτη φορά σε αυτούς τους τελικούς. Άγνωστο είναι αν στο γήπεδο θα βρίσκεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έχει μεν τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό για όσα έγιναν στον τρίτο τελικό, αλλά φημολογείται πως υπάρχουν «παράθυρα» για να είναι παρών στο ΟΑΚΑ χωρίς κυρώσεις.

Το έκανε και θέλει να το ξανακάνει

Ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία την Κυριακή, αλλά όχι και τον τίτλο. Του δίνεται μια ακόμη για να τον κατακτήσει και δεν σκοπεύει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Ειδικά τώρα που έδειξε πως ξέρει και μπορεί να κερδίζει στο μέχρι πρότινος… άβατο για τον ίδιο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιλαμβάνονται πως-ξέχωρα από τα παράπονά τους για τη διαιτησία-αδίκησαν τους εαυτούς τους με την εικόνα που παρουσίασαν στον τέταρτο τελικό και είναι πεισμωμένοι για απαντήσεις, που θα συνεπάγονται το ενδέκατο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και δεύτερο την τελευταία τριετία. Συνολικά, αυτή είναι η δέκατη φορά που σειρά τελικών στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός κρίνεται σε πέμπτο παιχνίδι και μετρά 0/4 σε αγώνες που κρίθηκαν στην έδρα του αντιπάλου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και ελπίζει πως αυτή τη φορά οι παίκτες του θα βρεθούν σε καλύτερη βραδιά, με πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη συγκέντρωση. Η πίστη για δεύτερο break είναι διάχυτη και τονώθηκε από τους περίπου 250 φιλάθλους της ομάδας που χθες πήγαν στην προπόνηση και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Ανάλογη επίσκεψη για ψυχολογική ώθηση αναμένεται και κατά την αναχώρηση της αποστολής από το ξενοδοχείο για το γήπεδο, περίπου δυόμισι ώρες πριν το τζάμπολ. Μαζί με την ομάδα αναμένεται να βρίσκονται Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.

*Η κλήρωση για τους τρεις διαιτητές θα γίνει στις 16:00. Στη διαδικασία θα μπουν οι κ.κ. Αναστόπουλος, Γκόντας, Τανατζής, Φούφης και Χριστοδούλου. Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνητικό με υπογραφή Ρανιέρι!!

Υπογεγραμμένο το ιδιωτικό συμφωνητικό αναμένεται να στείλει την Τετάρτη ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην ΕΠΟ με το οποίο θα πιστοποιεί τη συνεργασία του με την Εθνική μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Συμφωνητικό με υπογραφή Ρανιέρι!
Από την περασμένη Πέμπτη σας είχαμε ενημερώσει για τα ενθαρρυντικά μηνύματα στο ραντεβού του προέδρου της ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή με τον Ιταλό προπονητή, που φάνηκε θετικός από την πρώτη στιγμή στην προοπτική να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης». Ο 62χρονος προπονητής έχει συμφωνήσει με την ΕΠΟ στους οικονομικούς όρους του συμβολαίου, το οποίο θα του αποφέρει 800.000 ευρώ τον χρόνο.

Η συνεργασία θα είναι για δύο χρόνια με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να ηγείται της προσπάθειας για πρόκριση στο Euro της Γαλλίας. Μάλιστα, στο συμβόλαιο θα υπάρχουν και συγκεκριμένα μπόνους επίτευξης στόχων αρχής γενομένης με την πρόκριση στα γήπεδα της Γαλλίας.

Να αναφέρουμε ότι η ηγεσία της ΕΠΟ περιμένει την Τετάρτη το υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό από τον Κλαούντιο Ρανιέρι προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες.

Εξάλλου, ο Ιταλός τεχνικός δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο στη Μονακό καθώς δεν έχει βρεθεί λύση στην αποζημίωση του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπογράψει σε κάποια άλλη ομάδα. Εξ ου και η επιλογή του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ ΕΠΟ και Ρανιέρι. Στην πραγματικότητα, όμως, για να ολοκληρωθεί το «deal» με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απομένει το τυπικό μέρος της διαδικασίας, δηλαδή η υπογραφή του νέου συμβολαίου.

Έτσι λοιπόν, στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης θα επικυρωθεί η συμφωνία της ομοσπονδίας με τον Κλαούντιο Ρανιέρι για τα επόμενα δύο χρόνια με τον έμπειρο προπονητή να αναλαμβάνει την Εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Πηγή: sport-fm.gr