Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μονόδρομος και αδιέξοδα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για όλα τα ενδεχόμενα και την προσπάθεια αλληλοεξουδετέρωσης και όχι σύμπνοιας που θα έπρεπε να επικρατεί στον ΑΡΗ
Η αλήθεια είναι ότι μετά από την εμφάνιση του Γιώργου Γαλανού τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί στον ΑΡΗ. Εμφανίστηκε ένας τρίτος πόλος που επίσημα κάνει λόγο για επιλογή Γ εθνικής.
Το είπα και ραδιοφωνικά ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η κίνηση αν μη τι άλλο έχει επιφέρει μία ενεργοποίηση στην αρειανή οικογένεια και “αναγκάζει” την διοίκηση Στεφανίδη να “τρέξει” τις εξελίξεις.
Μπορεί στον κόσμο όλα να φαίνονται πολύπλοκα, οι περισσότεροι να είναι μπερδεμένοι για το ποια είναι η καλύτερη λύση, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και αυτή την στιγμή εξαρτώνται τα πάντα αποκλειστικά από τον Στεφανίδη και υπό συγκεκριμένη έννοια.
Αν ο Αρειανός δει εμπράκτως ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί στην Β εθνική από οικονομικής απόψεως και έχει τις προοπτικές ανόδου φυσικά και θα στηρίξει αυτή την προοπτική. Με δεδομένα όλα όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια και την ολοκληρωτική απαξίωση όποιου πέρασε έξω από το Βικελίδης για να το πετύχει αυτό ο Στεφανίδης ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗ! Υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να πείσει και αν παρουσίαζε τον άνθρωπο που θα κάλυπτε το 1,5 εκ ευρώ για το 106 και μόνο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα μπούμε σε μία σειρά συζητήσεων.
Αν ένας από τους επενδυτές που λέει ότι συζητάει παρουσιαστεί αποδεδειγμένα με μία οικονομική ευρωστία τότε πραγματικά και ο κόσμος μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει μία χρονιά παρένθεσης στην Β εθνική και να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ δυνατός στην Λίγκα με εγγύηση ότι ο όποιος επενδυτής θα ρυθμίσει τα χρέη προς τρίτους και θα εξυπηρετήσει στον βαθμό που πρέπει τα χρέη προς το Δημόσιο με ή χωρίς 106.
Αν δεν βρεθεί επενδυτής τότε ο Στεφανίδης πολύ δύσκολα θα πείσει για την επιλογή της Β εθνικής. Υπό άλλες συνθήκες η γενική συστράτευση και η πίεση προς πάσα κατεύθυνση θα μπορούσε να φέρει κάποια αποτελέσματα. Πχ είναι αδιανόητο αντί να πιέζει ο ΑΡΗΣ τον ΟΤΕ ή τη NOVA για να πάρει περισσότερα χρήματα με την μοναδική δύναμη που του έχει απομείνει τον κόσμο του (άρα συνδρομητές) να προσπαθεί να απαξιωθεί η όποια προσπάθεια πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Για μία ακόμα φορά βλέπω όλες τις πλευρές με διαφορετικές απόψεις  προσπαθούν πρώτιστα να αποδομίσουν τα “όπλα” του άλλου. Ο ένας “ξεφωνίζει” το 106, ο άλλος “βλέπει τεράστια προβλήματα στην ολοκλήρωση της ειδικής εκκαθάρισης”, ο τρίτος τους βρίζει και τους δυο γιατί θεωρεί ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να διοικεί τον ΑΡΗ.
Η αλήθεια ξέρετε ποια είναι; Και το 106 και η ειδική εκκαθάριση με επιλογή υποβιβασμού έχουν νομικά θέματα που δεν σφραγίζουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλει ο ΑΡΗΣ. Μου θυμίζει πάρα πολύ την ιστορία με την έφεση για το 99 και τη νέα αίτηση για ο 99. Ο κόσμος κλήθηκε να ψηφίσει για ένα καθαρά νομικό θέμα  χωρίς να έχει την στοιχειώδη νομική γνώση.
Η πλάκα όμως είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις τα ασφαλιστικά μέτρα και οι τριτανακοπές από τα φυσικά πρόσωπα που θα θιχτούν αφού τα χρέη θα πάνε πάνω τους θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες και στο τέλος και Γ να πάει ο σύλλογος και τα χρέη να εξακολουθούν να τον βαραίνουν, όπως συνέβη με την Λάρισα. Μόνο η ΑΕΚ πέτυχε την απεμπλοκή των χρεών και είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το πέτυχε λόγω των πολλαπλών πολιτικών επιλογών εύνοιας της με συγκεκριμένες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλή, αλλά και τις πλάτες ενός μεγάλου επιχειρηματία που “καθάρισε” ΄τα προβλήματα με όσους θίγονταν προσωπικά.
Για αυτό για πρώτη φορά τέθηκε πλέον και θέμα ΑΦΜ που όμως απορρίπτεται τουλάχιστον μέχρι τώρα από την μεγαλύτερη μάζα των οπαδών του ΑΡΗ. Πλέον όμως είναι και αυτό στο τραπέζι.
Τουλάχιστον λοιπόν για τις επόμενες 10-15 μέρες θα περιμένουμε την έλευση του επενδυτή που θα μας απαλλάξει εκτός από τους προβληματισμούς και ευελπιστώ και τα χρέη. Από κει και πέρα όμως να έχετε όλοι στο μυαλό ότι η όποια απόφαση για υποβιβασμός την Γ εθνική πρέπει να αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ.
Για την ώρα η μόνη απόφαση για την ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ που έχει παρθεί είναι η ΑΜΚ!!! Θυμίζω ότι μέτοχοι της ΠΑΕ είναι η ΚΜΑ με ποσοστό περίπου 33%, ο ΑΣ ΑΡΗΣ με ποσοστό 31%, η ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕ 17% (Και εκπρόσωπο τον Θ. Αθανασιάδη ακόμα!) και οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι. Υπάρχει και το ειδικό καθεστώς παραχώρησης με πληρεξούσια των μετοχών των 9 φυσικών προσώπων σε ΚΜΑ και ΑΣ. Μέσα σε αυτούς είναι ο κ. Ματθαίου και ο κ. Σκόρδας. Ανέγκλητα σύμφωνα με κάποιους, αλλά μια χαρά ανακαλούνται βάση νόμου λένε κάποιοι άλλοι.
Γιατί σας τα λέω αυτά; Δείτε ποιοι είναι οι μέτοχοι και ποια φυσικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα ασφαλιστικών και τριτανακοπών, ώστε να μην ολοκληρωθεί ποτέ η ειδική εκκαθάριση μέσω Γ εθνικής ή μέσω του 106. Νομικά στο μόνο που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα είναι στην περίπτωση αγοράς ΑΦΜ και φυσικά σε αυτό που άπαντες θα ανακουφίζονταν. Την έλευση επενδυτή. Ακόμα και σε αυτό όμως το ισχύς εν τη ενώσει έχει πάει περίπατο και για μία ακόμα φορά στον ΑΡΗ επικρατεί το διαίρει και βασίλευε!
ΥΓ1 Θεωρώ πολύ καλή την επιλογή του Δημήτρη Καλαιτζίδη για πολλούς και διάφορους λόγους. Μακάρι σε ένα μήνα να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το αγωνιστικό έχοντας λύσει όλα τα υπόλοιπα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το ότι συμφώνησε παίρνοντας εγγυήσεις ότι η ομάδα θα παίξει Β με μοναδικό στόχο την άνοδο είναι μία αχτίδα αισιοδοξίας...
ΥΓ2 Έχουμε και στο μπάσκετ θέματα και σε ένα από τα επόμενα σημειώματα μου θα αναφερθώ και στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, που ειδικά στην γειτονιά μας έχει τριπλάσιους τίτλους από την ομάδα που ήταν μονίμως δεύτερη, πίσω από τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά...
ΥΓ3 Επί δυο χρόνια η απαξίωση όλων όσων βρίσκονταν στον ΑΡΗ δρομολογούνταν με σενάρια φαντασιώσεων για Γ εθνική και ΑΦΜ. Τώρα όσοι κατηγορούνταν με προφανείς τους λόγους και την προσπάθεια απαξίωσης, πολεμάνε για να μείνει η ομάδα στην Β. Αυτοί που θα τους κρεμούσαν στην Αριστοτέλους αν έπαιρναν ΑΦΜ, τώρα τάσσονται υπέρ του ΑΦΜ και πάει λέγοντας!
ΥΓ4 Δυστυχώς στην ΚΜΑ αντί να εκμεταλλευτούμε άπαντες την δυναμική του λαού του ΑΡΗ και να ασκήσουμε ενιαία πολιτική στα κέντρα των αποφάσεων, μας χώρισαν σε κόμματα. Κάθε μέρα ο ΑΡΗΣ βιώνει, νιώθει , ακούει τους πολιτικούς του να μιλάνε ΟΛΟΙ ως νικητές το βράδυ των εκλογών. Ή μάλλον να το θέσω πιο σωστά με όλη αυτή την λαίλαπα που έχει πλήξει τον σύλλογο. Να βλέπουν και να φωνάζουν για τα λάθη των πολιτικών τους αντιπάλων χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να προτείνουν κάτι επί της ουσίας και την επόμενη μέρα. Για αυτό και η μόνη σωτηρία για αυτό τον σύλλογο θα είναι ένας επενδυτής.
ΥΓ5 Αύριο είναι και το πάρτι της Μπιγιονσέ! Πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά ο Θεός να δώσει! Δεν το αξίζει αυτό που τραβάει ο κόσμος του ΑΡΗ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: