Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Καρνέζης: «Την γνωστή μας ταυτότητα»

Καρνέζης: «Την γνωστή μας ταυτότητα»Ο Ορέστης Καρνέζης μιλώντας στην Sportday ξεκαθάρισε ότι στόχος της Εθνικής ποδοσφαίρου είναι να παρουσιάσει την αγωνιστική εικόνα που έχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

«…και από κει και πέρα θεωρώ ότι έχουμε όλες τις προδιαγραφές για να καταφέρουμε κάτι καλό», πρόσθεσε.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Ορέστη Καρνέζη στην Sportday.

-Πώς βλέπεις τον όμιλο; Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι ισορροπημένος, δηλαδή ότι κάθε ομάδα έχει ίσες ή σχεδόν ίσες πιθανότητες.
«Πράγματι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούν. Από τη στιγμή που βρίσκεται μια ομάδα στην τελική φάση, μόνο τυχαία δεν βρίσκεται».

-Πάμε τώρα μεμονωμένα στις ομάδες, μια προς μία. Ποια η γνώμη σου για την Κολομβία;
«Διαθέτει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Έχει πολύ ταλέντο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από το υλικό που διαθέτουν».

-Έχουν όμως και απουσίες...
«Θετικό είναι αυτό για εμάς, αλλά δεν αλλάζει το σχέδιό μας. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε πιστοί στο σύστημα και την τακτική μας».

-Ακτή Ελεφαντοστού, μία ομάδα με την φοβερή τριπλέτα Τουρέ-Ντρογμπά-Ζερβίνιο. Τι λες;
«Λέω ότι είναι και αυτή μία ομάδα υψηλού επιπέδου, μία ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση που θέλει μεγάλη προσοχή. Οπως προανέφερα όμως, η τακτική της Ελλάδας δεν αλλάζει, όποιον αντίπαλο κι αν αντιμετωπίσουμε. Είτε είναι πιο βατός είτε πιο δυνατός. Το δικό μας μέλημα είναι να κοντρολάρουμε το ματς, να το φέρουμε στα μέτρα μας και να νικάμε».

-Το καρέ του ομίλου συμπληρώνει η Ιαπωνία. Ποια η γνώμη σου;
«Περιμένουμε ότι θα είναι μια ομάδα που επίσης θα έχει καλή φυσική κατάσταση, πειθαρχημένη και με καλό τακτικό προσανατολισμό και δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς. Εχει παίξει σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις και έχει δείξει ότι έχει τα φόντα να διακριθεί».

-Πιστεύεις ότι θα μας κάνει καλό η ήττα στο φιλικό από τη Ν. Κορέα, μια ομάδα που θεωρητικά έχει πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τους Ιάπωνες;
«Εντάξει, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τόσο πολύ. Ηταν ένα ματς του Μαρτίου το οποίο χάσαμε και από κει και πέρα δεν πιστεύω ότι θα παίξει κάποιον ρόλο».

-Ωρα να σε ρωτήσω και το προφανές: Ποιος είναι ο στόχος μας στη διοργάνωση;
«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το σύνολο που παρουσιάζουμε τα τελευταία χρόνια. Ενα σύνολο που θα μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη και θα είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Το πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτσι, με τη γνωστή μας ταυτότητα, και από κει και πέρα θεωρώ ότι έχουμε όλες τις προδιαγραφές για να καταφέρουμε κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: