Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Αργεντινής!!

Ο Μέσι αφήνει στην άκρη την... εφιαλτική του σεζόν με τη Μπαρτσελόνα και ετοιμάζεται να κάνει δικιά του τη Βραζιλία! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την Αργεντινή!
OΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Δυο Παγκόσμια Κύπελλα το 1978 και το 1986, φιναλίστ το 1990 και μετά... τέλος! Η Αργεντινή αναζητεί τη χαμένη της αίγλη, το ταλέντο περισσεύει, αλλά στο γήπεδο δεν υπάρχουν οι λύσεις! Το 1994 αποκλεισμός σοκ από την Ρουμανία στη φάση των «16», το 1988 αποκλεισμός στα προημιτελικά από την Ολλανδία. Ωστόσο και η νέα χιλιετία δεν έφερε κάτι καλύτερο για τη Σελέστε. Το 2002 αποκλείστηκε στους ομίλους ενώ στα δυο επόμενα ο... κακός της δαίμονας, η Γερμανία την άφησε εκτός διοργάνωσης τόσο στα προημιτελικά όσο και στη φάση των «16». Μάλιστα, στη Νότιο Αφρική ο αποκλεισμός ήρθε με το χειρότερο τρόπο, αφού η Αργεντινή διασύρθηκε με 4-0. Σε κάθε διοργάνωση η Αργεντινή μπαίνει ως... φαβορί, φέτος όμως δεν ισχύει το ίδιο. Χαμηλοί τόνοι, προπονητής και παίκτες – εργάτες, ενώ ο Μέσι θα παίξει ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αλεσάντρο Σαμπέγια. Το φοβερό με τον Αλεχάντρο Σαμπέγια ήταν πως από το 1989, όταν και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του, υπήρξε ο μόνιμος βοηθός του Ντανιέλ Πασαρέλα σε Αργεντινή, Πάρμα, Ουρουγουάη, Μοντερέι και Ρίβερ Πλέιτ. Την πρώτη του δουλειά ως πρώτος κόουτς την πήρε το 2009. Ανέλαβε Μάρτιο την Εστουδιάντες και το καλοκαίρι την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ έναν χρόνο αργότερα στην κορυφή της Απερτούρα. Αυτές οι επιδόσεις τον έφεραν στο τιμόνι της Αλμπισελέστε που υπό τις οδηγίες του ήταν η καλύτερη ομάδα στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Στη Βραζιλία θα αγωνιστεί ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι έτοιμος να... αλλάξει τσιπ και να κάνει μια νέα αρχή. Ο Λίονελ Μέσι θέλει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου, κάτι που είχε κάνει και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Είναι ο ηγέτης της Αργεντινής και όλη η ομάδα περιμένει από αυτόν, αυτό που γνωρίζει όσο κανένας άλλος στον κόσμο, να σκοράρει! Με 83 συμμετοχές και 37 γκολ είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Αργεντινής. Η χρονιά δεν κύλησε καλά για τον 26χρονο, ωστόσο το Μουντιάλ είναι η μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος παίκτης στον Πλανήτη
ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 1η θέση. Μπορεί οι Αργεντίνοι να έχουν χαμηλώσει τους τόνους, ωστόσο ο μεγάλος τους στόχος είναι η κορυφή! Μπορεί κάθε τετραετία ο στόχος να είναι ο ίδιος, αλλά αυτή τη φορά κάτι... καλό γίνεται στη Σελέστε. Ο Σαμπέγια έχει αλλάξει πράγματα, έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο σύνολο και με την καλύτερη επίθεση του τουρνουά θα επιδιώξει να πάρει την κούπα. Πρόβλημα η άμυνα και το τέρμα, αλλά η Αργεντινή θα προσπαθήσει με πρέσινγκ, δύναμη και... Ντι Μαρία να καλύψει τα κενά που έχει ως ομάδα.
ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Ρομέρο - Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντες, Ρόχο- Μασκεράνο, Ντι Μαρία, Γκάγκο - Μέσι, Ιγουαϊν, Αγουέρο
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: