Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Το 60-40 του Παναθηναϊκού και οι… φωνές προς τον Ιβάν Σαββίδη!!

Είναι, δεν είναι, προπονητής ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, μια χαρά προετοιμασμένος ήταν για το ματς της χρονιάς στο ΣΕΦ.

Το 60-40 του Παναθηναϊκού και οι… φωνές προς τον Ιβάν Σαββίδη
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
 Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στα σχοινιά, στο καναβάτσο, διαλέξτε εσείς την παρομοίωση μετά το δυνατό κτύπημα που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά όχι απλά ξεπέρασε τη δυνατή ζάλη, αλλά έφερε σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό. Πλέον, φαβορί είναι και πάλι ο Παναθηναϊκός.

Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να χαιρόμαστε, γιατί ακόμα και τώρα στην Ελλάδα διεξάγονται οι καλύτεροι τελικοί στην Ευρώπη. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί αν λείπει κάτι από τις αναμετρήσεις των αιωνίων; Το θέαμα περισσεύει, οι κινήσεις τακτικής στην σκακιέρα δίνουν και παίρνουν, παικταράδες αγωνίζονται και δίνουν τις μάχες τους. Ο κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα, έστω κι αν στην αρχή υπήρχαν άδειες εξέδρες, δύο μπρέικ έχουν γίνει ήδη, τα πάντα θα κριθούν σε ένα και μοναδικό ματς. Κι όμως, αντί να συζητάμε για μπάσκετ, αντί να γίνονται αναλύσεις μόνο για όσα σπουδαία συμβαίνουν στο παρκέ, η κατάσταση ξεφεύγει για άλλη μια χρονιά…
Ας παραμείνουν όμως όσο μπορούμε στο μπάσκετ… Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τον τίτλο. Γιατί φαβορί ήταν και πριν από τον τρίτο τελικό και έχασε, φαβορί ήταν και ο Ολυμπιακός πριν από το ματς στο ΣΕΦ και ηττήθηκε… Το διπλό μπρέικ δεν είναι τυχαίο, ούτε μπορεί να το υποτιμήσει κανείς. Γι αυτό και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με απόλυτη βεβαιότητα. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά ακλόνητο φαβορί δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει. Οι πιθανότητες είναι 60-40 Παναθηναϊκός, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Μέχρι να μάθουμε, λοιπόν, τον πρωταθλητή του 2014, ας ασχοληθούμε και με τον δεύτερο πρωταθλητή της Α1. Οχι τον χαμένο του τελικού, αλλά τον θριαμβευτή μάχης των άλλων 12… Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Πανιωνίου και το σκηνικό που στήθηκε στην Πυλαία το απόγευμα της Κυριακής ήταν ό,τι ακριβώς πρεσβεύει ο πραγματικός αθλητισμός… Οι 3.000 πιστοί οπαδοί του Δικεφάλου πανηγύρισαν και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, αποθέωσαν την ομάδα τους κι ας πήρε στην πραγματικότητα το Κύπελλο… τίποτα. Η τρίτη θέση δεν βγάζει στην Ευρωλίγκα, δεν δίνει κούπα, δεν φέρνει κάτι χειροπιαστό, πέραν κάποιων χρημάτων. Ενός σημαντικού ποσού μεν για τη διοίκηση, που όμως δεν αλλάζει και την μοίρα του τμήματος.

Αυτό όμως που έγινε φέτος στον μπασκετικό ΠΑΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένο. Πέρα από το ωραίο μπάσκετ, ο Δικέφαλος έδειξε ότι έχει και δυναμική και ανθρώπους που ξέρουν και διοικούν και να επιλέγουν… Κι έχει ένα μικρό μεν, πιστό δε, κοινό, που αγάπησε αυτή την προσπάθεια και θέλει πλέον κάτι περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο καθόλο το γεγονός ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές προς τον Ιβάν Σαββίδη για να βοηθήσει κι άλλο οικονομικά το μπάσκετ, ώστε να μεγαλώσει το μπάτζετ και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ρόστερ… Την ίδια στιγμή που οι αιώνιοι είναι αναγκασμένοι να ρίχνουν κάθε χρόνο τον προϋπολογισμό τους, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να τους πλησιάσει κι άλλο… Κι αυτή είναι ίσως η μόνη λύση γι αυτό το πρωτάθλημα και την Α1… Ενας δυνατός ΠΑΟΚ, μία πιο ανταγωνστική λίγκα… Στο χέρι του Σαββίδη είναι να κάνει πιο δυνατό τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Δεν είναι απλή υπόθεση να επιστρέψει το μπάσκετ στο Βορρά, αλλά βήμα, βήμα μπορούν να γίνουν πολλά… Και ο πρώτος στόχος του Δικεφάλου πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε να απαιτήσει μια θέση στην Ευρωλίγκα.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: