Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Δύσκολη η Γ’ εθνική»

xristoforidis-610x35011
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης. Μίλησε μεταξύ άλλων για το άρθρο 106 ΙΑ και τόνισε πως η ομάδα τηρεί τις προϋποθέσεις για να υπαχθεί σε αυτό εφόσον βρει επενδυτή. Παράλληλα, ανέλυσε και τις εναλλακτικές επιλογές.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι του Άρη:“Δεν έχει αλλάξει κάτι στη σκέψη. Αναζητείται επενδυτής, για να είμαστε ρεαλιστές με στενότερο χρονικό πλαίσιο, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και να γίνει έφεση για να υπαγωγή του άρθρου 106 ΙΑ, η όπως λέγεται σε συντομία η εκκαθάριση σε λειτουργία”.
Για τα όσα είπε ο Πάνος Στεφανίδης στην συνέλευση:“Είπε ότι το κλίμα είναι καλό υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις αλλά δεν ανέφερε ονόματα και καλά έκανε γιατί στον Άρη υπάρχουν πολλά άτομα και δυστυχώς διαρρέουν. Είπε πως υπάρχουν ονόματα για επενδυτή”.
Για το αν συζητήθηκε η πρόταση Γαλανού:“Ήταν μια πρόταση που αφορά την ΠΑΕ και τον υποβιβασμό στην Γ’ εθνική. Η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος της η Κοινωνία Μελών Άρη επισήμαναν πως η ομάδα πρέπει να μείνει στην Β’ εθνική. Είναι μια πρόταση εκτός συζητήσεως.  Όσο αναφορά τα όσα είπε συνάδελφος  εκπρόσωπος  του κ. Γαλανού για το 106 ΙΑ δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Δεν ισχύουν τα περισσότερα από αυτά ή αποτελούν ανακριβείς πληροφορίες. Ούτε κόλαφος είναι ούτε κανείς καταστρέφεται. Είναι η καλύτερη λύση για να βγει ο Άρης καθαρός και παράλληλα ένα μεγάλο ποσό να πάει στο δημόσιο τα φυσικά πρόσωπα επί της ουσίας σώζονται. Έτσι και αλλιώς για να είμαστε ρεαλιστές, ο Άρης αν δεν βρει έναν επενδυτή και δεν μπει σε μια διαδικασία εξυγίανσης όποια και να είναι αυτή τότε τα φυσικά πρόσωπα κινδυνεύουν εκ των πραγμάτων. Στο σκαμνί δεν κάθεται ο Θεός του πολέμου αλλά τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την ομάδα στην εκάστοτε περίπτωση”.
Για το πόσο εύκολο είναι να υπαχθεί ο Άρης στο άρθρο 106:“Όταν μιλάμε για δικαστική απόφαση, μιλάμε πάντα για πιθανότητες. Ο Άρης εκτός του επενδυτή πληροί τις προϋποθέσεις. Θέλει 5.000.000 εκκ. ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ο Άρης έχει 10.000.000 εκκ. ευρώ κεφάλαιο και 50 εργαζόμενους ενώ ο Άρης έχει 80. Δεν είναι απαιτούμενη η πιθανολόγηση της βιωσιμότητας αρκεί απλά να υπάρχει η εμφάνιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης από αξιόχρεο επενδυτή και η δήλωση- βούληση ορκωτού ελεγκτή να αναλάβει την εκκαθάριση της εταιρείας. Οι πιθανότητες είναι αρκετές”.
Για την Γ’ εθνική:“Η Γ΄ εθνική δεν είναι περίπατος ούτε πανάκεια. Η εκκαθάριση που θα πρέπει να τεθεί η υπάρχουσα ΠΑΕ ακόμα και αν παραμείνει η διάρκεια τριών μηνών και δεν αλλάξει, είναι πιθανό πως η εκκαθάριση όπως έγινε με την υπόθεση της Λάρισας να μην τελειώσει. Εκεί θα καταστρέφονται τα φυσικά πρόσωπα και οι εκκαθαριστές. Καταστρέφονται ο Σκόρδας, ο Ματθαίου, ο Ζαμπέτας, ο Αθανασιάδης, κάποιο πρόβλημα θα έχει ο Ψηφίδης και δεν ξέρω για τον Ηλιάδη. Πρόβλημα θα έχει και ο εκκαθαριστής αλλά δεν ξέρουμε αν θα βρεθούνε. Θα κινδυνεύουν σοβαρά με την ποινή της φυλακίσεως. Ο οποιοσδήποτε αν είναι να πάει φυλακή θα κάνει μια ανακοπή της εκκαθάρισης προκειμένου να καθυστερήσει την διαδικασία. Θα αμφισβητεί την απόφαση της ΠΑΕ με την οποία η ομάδα θα κάνει την εκκαθάριση. Ακόμα και αν ο Άρης ανέβει την Γ’ εθνική τρένο θα παντρευτεί ξανά τα χρέη. Αυτό συνέβη στην Λάρισα. Τα χρέη βαραίνουν και την νέα ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί”.
Για το ενδεχόμενο να αγοραστεί νέο ΑΦΜ:“Συζητήθηκε το ενδεχόμενο, με δεδομένο ότι τα χρονικά όρια στενεύουν ως ένα εναλλακτικό σχέδιο. Τα μόνα εναλλακτικά σχέδια που υπάρχουν χωρίς λεφτά είναι η εθελούσια συμμετοχή στην Γ’ εθνική και συγχώνευση μέσω αγοράς ΑΦΜ. Εκτιμώ πως η εκκαθάριση στον Άρη δεν θα είναι περίπατος μέσα σε τρείς μήνες. Σε περίπτωση αγοράς ΑΦΜ παίρνεις τα χρέη του ΑΦΜ που αγόρασες. Αν είναι μηδενικά τότε έχει μηδενικά χρέη. Το θέμα του ΑΦΜ συζητήθηκε με την πρωτοβουλία των δικηγόρων γιατί πρέπει να είμαστε και λίγο καταστροφολόγοι και να εξετάζουμε την επόμενη μέρα αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπάρχει τρίτο σχέδιο. Επαναλαμβάνω πως δεν γέρνει η πλάστιγγα προς την μια η την άλλη πλευρά”.
Για την επόμενη κίνηση:“Το να ξαναβρεθούμε είναι το πλέον πιθανό. Στα θέματα της ομάδας είμαστε πάντα παρόντες.  Η Γ.Σ της ΚΜΑ όπως άκουσα εγώ  το πιο πιθανό θα γίνει 25 Ιουνίου. Το αν είναι αργά η νωρίς εξαρτάται από την έλευση επενδυτή. Αν βρεθεί κάποιος θα γίνει γρηγορότερα η σύγκλιση μιας έκτατης συνέλευσης. Ακόμα και αν δεν βρεθεί ο επενδυτής πρέπει να συζητηθούν τα εναλλακτικά σχέδια. Παράλληλα, θα πρέπει να ακουστούν και οι γνώμες τρίτων από τον Άρη, δικηγόρων και ανθρώπων”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: